Sok energia van benned, amit jóra is tudnál fordítani- Mikor a troll levelet ír

Hidd el, pont elég nő van még, aki nem látja át, ki vagy valójában, és boldogan omlik a karjaidba, hogy szerelemtől susogva megerősítse a gyengécske önértékelésed. Angela Murinai írása.


Levél nekem. Elég sok ilyen jön, és időnként előveszek egyet-egyet, hogy megmutassam, mennyire reménytelen abban bízni, hogy az edukáció, a problémákról beszélés bármi módon előre vinné az ügyeket. Még mindig vannak emberek, akik azt hiszik, ha majd a neten beszélünk a nők elleni erőszakról, vagy a nők jogairól, akkor ettől a túlhatalomtól elvakult, és a túlhatalom elvesztésétől rettegő patriarchátus megszelídül. Hogy én megkapom a mezei pszichologizálást, a lelkiállapotom, okaim, céljaim megmagyarázását, a magánéletem kitúrását és ellenem fordítását, az még érthető is. Nemigen hízelkedek én, meg nem kenegetem a valóságot azért, hogy a srácok jobban kedveljenek. Az már annál viccesebb, mikor olyan nők is pont ezt kapják, akik azt se tudják, hogyan mossák el a patriarchátus bűneit, és védjék a szegény férfitársadalmat attól, hogy kollektív felelősséget kelljen vállalniuk azért, mert rendszer szinten nem tesznek semmit a nemi egyenlőség előmozdításáért (az, ha nem vered a nőket, még nem elég a változáshoz). Szóval olyan nagy a rettegés, hogy muszáj ott ajvékolni minden helyen, ahol nők beszélnének a problémáikról. Denemisz úgy van!

A neten való beszélés arra jó, hogy azokat, akik épp így gondolják összeszedje, és megerősítse abban, hogy nincsenek egyedül. Hogy azoknak, akik amúgy is érzik, hogy valami nincs rendben a világban, azoknak leírja, megmutassa, hogy a rossz érzéseik valósak, és őket is a rendszer nyomorítja, nem a feministák. Hogy bátorságot adjon azoknak a nőknek, akik szeretnék elkerülni, hogy a rendszer bedarálja őket, így ezeken az oldalakon tájékozódnak és tanulnak. Trollok, ostobák, macsók, nőgyűlölők, kápók edukálására teljességgel alkalmatlan ez a felület.

A fiatalember tehát, aki a minap szétszemetelte az oldalt (már nem láthatóak a nyomai) teljesen süketen és vakon szórta a kormánypropagandát szülés ügyben (MER’ ÉRT HOZZÁ), és az ügyben, hogy van-e a nőket érő erőszaknak neme, vagy nincs. Van, ezt itt is hangsúlyoznám, és kéretik nem jönni most azzal, hogy ez éppen olyan diszkrimináció, mint amikor cigánybűnözésről beszélünk, MER’ NEM. Ez is egy olyan bullshit, amit valaki vagy butaságában talált ki, vagy azért, mert azt gondolta, hogy ez valóban jó analógia.
Nem az.
Sokadszor, de újra leírom, hátha egyszer átmegy.

FÉRFIERŐSZAK: Egy elnyomó, privilegizált csoport, mely a patriarchátusban a férfiak csoportja módszeres, szisztematikus erőgyakorlása az általa elnyomott csoport (nők, gyerekek, kisebbségek, természet stb) felett annak érdekében, hogy ezt a hatalmat megtartsa, vagy ha veszít belőle, akkor visszaszerezze. Férfierőszak lehet lelki, verbális, gazdasági, szellemi, érzelmi és természetesen testi erőszak is.
Nem jelenti, hogy minden egyes férfi erőszakos, de jelenti, hogy a férfiak közössége a szokások, a kommunikáció, a feladatok kijelölése, a javak elosztása által folyamatosan erőszakot gyakorol a nők csoportja felett. Gipsz Jakab is, aki tündi bündi, a nejét nem veri, sőt, időnként úgy érzi, az asszony bántalmazza, mikor nem szexel vele eleget.

„CIGÁNYBŰNÖZÉS”: Ezzel a szóval azt szeretnék kifejezni, hogy a romák, mint népcsoport ab ovo erőszakos, bűnözői hajlamú nép. Jellemzően a fehér férfiak, tehát az elnyomó csoport szereti ezt a kifejezést használni, szintén hatalma megtartása céljából. Az elnyomók szerint ugyanis úgy volna illendő, hogy a romák szép csendben, nem zavarva az elnyomókat haljanak éhen, ha már a sokkal kevesebb lehetőségükkel és az állandó kirekesztettség mellett nem képesek olyan teljesítményre, mint azok, akiknek minden erőforrása megvan ehhez.
Ez a kifejezés tehát semmilyen normális logika mentén nem lehet analógia a férfierőszakkal, hiszen egy elnyomott, szegénységben tartott csoportnak SEMMILYEN HATALMA nincsen az elnyomói felett, aminek elvesztésétől tartania kellene.
A bűnelkövető romák gyakran a megélhetésért bűnöznek, vagy az állandó kirekesztettség, megalázottság dühe fordítja őket időnként ellenünk.

Igen, bizony emberek. Nem nagyon kedvelnek ők minket, ami szerintem teljesen érthető. Hogy itt tartunk most, hogy a magyar társadalom ilyen vonal mentén is szét van tépve, azt köszönjétek meg szépen O1G bandájának, akik tevékenyen részt vettek abban, hogy az elmúlt húsz évben a romák a pokol fenekére zuhanjanak. Akiket a politikába bevettek, azok velük összeröhögve lopták el az integrációs pénzeket, semmit nem tettek a felzárkóztatásért, és még azt is civilek intézik, hogy emberek ezrei ne fagyjanak meg és ne haljanak éhen. Ez pedig az állam dolga lenne.

És ha ez még nem volna elég érv, akkor (hoppá) arról se feledkezzünk meg, hogy a férfierőszak éppen úgy jelen van a romák, amiképpen a gádzsók között (de még mennyire, hogy jelen van!). Ismétlem: Az erősebb csoport által, a hatalom megtartása érdekében alkalmazott szisztematikus, folytatólagos erőszakgyakorlás.

Ki az az ostoba, aki eleve feltételezi, hogy ugyanaz motivál egy jogaitól megfosztott csoportot, amikor dühében, kétségbeesésében időnként visszacsap az elnyomónak (lásd még a nők által elkövetett erőszakos cselekedetek, melyek hátteréről mindig kiderül, hogy megelőzte egy hosszan tartó, ellenük irányuló erőszak), mint ami az elnyomóját motiválja. A romák, amint társadalmi fölényüket, az általuk bitorolt javakat, jogokat, lehetőségeket megtartani akaró csoport támadják a szegény, privilegizált nációt. Ez szinte vicces…

A könyv a képre kattintva megrendelhető

Nem teszünk tehát egyenlőségjelet, és nem zsaroljuk a férfierőszakról beszélő nőket azzal, hogy de hát ez ugyanaz. Nem ugyanaz.

Bár ez itt nem merült fel, de sebaj, azért én megragadtam a lehetőséget, hogy egy kis okosságot csepegtessek tisztelt troll úr okán.
A végére marad a legszebb. A halott gyerekem is előkapja, mély sajnálkozással, természetesen. Ő sajnál, de azért kicsit belém rúg. A fiad emlékét is meggyalázod. Magyarul: HALLGASS! Mindezt kenetteljes segítő szándékkal mondva, írva. Hát persze. Nos. A fiam nem volt bántalmazó, nem is nyomasztotta a kortárs leányokat azzal, hogy nekik hogyan kell szorgosan szülni, nem ment női közösségekbe hülyeségeket irkálni, nem nyomozott nők után, hogy azután kéretlen üzenetben akarja őket megszégyeníteni. Mindazok a jelenségek, melyekről már jóval a halála előtt is írtam, ergo képtelenség, hogy az ő tragédiája vitt volna erre a borzalmasan káros útra, amin járok, szóval mindazokból a viselkedésekből semmi, vagy alig valami volt rá jellemző. Nem kell az ő emlékét és szellemiségét félteni, főleg nem egy ilyen hisztigépnek, mint amilyen a levélíró.
És hát halott gyerekkel akarni elhallgattatni… A fiatalembernél komolyabb és értékesebb személlyel is szakítottam már meg a kapcsolatot, mert éppen így, a fiammal érvelve kívánt elcsendesíteni. Csúnya dolog, maradjunk annyiban.

Tehát az érvek mindig ugyanazok, és az arrogancia is, amivel odajön, odatrollkodik azt képzelve, hogy bármilyen módon az én gondolkodásomat majd ő megvilágosítja, szintén ismerős, és sokadszor ismétlődő. Ez itt különösen ízléstelen, miután feltételezi, hogy én hogyan élek, hova nem tudok integrálódni, és hogy szabad-e énnekem Magyarország politikai posványába térdig gázolni, hiszen mi közöm énnekem ahhoz már. SZABAD. Arról van véleményem, amiről csak akarom. Lehet bennem harag és elkeseredettség azok iránt, akik tönkretették a hazámat. Amiatt is lehetek dühös, hogy a hazám teli van olyan agymosott, ostoba, rosszindulatú nőgyűlölőkkel, akiktől lever a víz, és akik között nem szerettem élni. Még a neten is nehezen viselem el őket. Titeket. Kívülről ismerem minden egysíkú tirádátokat, kinevetem ezt az agresszív hisztériát, ezt a vakságot. Tévedsz, mikor azt mondod, én gyűlölöm a férfiakat. Ezt a fajtát, ezt a fafejűt, ezt az aljas pökhendit ki nem állom. Van viszont egy csomó férfi, akit kedvelek. Már csak azt nem tudom, miért fáj ez teneked? Hidd el, pont elég nő van még a világban, aki nem látja át, ki vagy valójában, és boldogan omlik a karjaidba, hogy szerelemtől susogva megerősítse a gyengécske önértékelésed.

Ja, hogy irányított troll vagy? Akkor meg mindegy, kár beléd a szó is…


Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Cikkeinkhez a Facebook oldalunkon tudsz kommentelni:
https://www.facebook.com/gumiszoba