Majd megjön a kedved, elég csak megszülni. Hétköznapi nyomasztások nőktől nőknek

Ha cinikus akarnék lenni, azt mondanám, hogy eskü egy csomó nő azért nyomja bele a többi nőt is, hogy azoknak se legyen jobb, mint ami neki jutott. Angela Murinai írása.


Adott egy női csoport, sok tízezer nővel, akik beszélgetnek az élet dolgairól. Egy ponton valaki –név nélkül természetesen- megosztja a kételyeit arról, hogy akar-e gyereket vállalni. Írja, hogy szorong, nem biztos benne, hogy jó döntés. Minél inkább komolyra fordul a dolog, annál inkább a „nem” erősödik benne, és hát maga sem tudja, hogy ez normális-e (IGEN!!! TELJESEN NORMÁLIS! EGY PANDÉMIA KÖZEPÉN A MAI MAGYARORSZÁGON FELELŐTLEN, AKI SZÜL!). A nő kéri a közösség véleményét arról, hogy most akkor mit tegyen.

(Mert ugye, ha már házas, csak kéne gyerek is. Milyen bármi egyéb értelme van a házasságnak azon kívül, hogy lepapírozottan lehet szülni? Mi egyebet lehet a házasságban csinálni, ha nincsen gyerek? Akarná-e bárki a házasságot, ha gyereket nem akarna szülni? Érdekes kérdések ezek is, ha úgy vesszük)

Tehát jönnek a kommentek. Hadd ne mondjam, javarészt olyan nőktől, akiknek bőven öt év alatti gyerekük van, szóval még ki se ürültek belőlük azok a hormonok, melyek a terhesség, a szülés és a szoptatás idején szabadulnak fel a testben, és amelyeknek az a biológiai célja, hogy ott azonnal ne őrüljünk meg, vagy ne fussunk világgá a szülés körüli rémségektől és attól, ami azután a gyerekgondozással ránk szakad. Ezért a női test sok évezred alatt kitalálta ezeket az öröm-hormonokat, melyek jó esetben felülírják az ember rémületét, aggodalmát, kimerültségét. Van, akinél nem, hát ők kicsikét már az elején depressziósak, aztán lehet örülni, ha ez nem tart el húsz évig. Jönnek tehát a kommentek, de tömegével arról, hogy majd elmúlik az aggodalma, bizony, jó lesz az. Ez a világ legcsodásabb dolga, isteni lesz, higgye csak el ez a másik. Van, aki egyenesen azt írja, hogy pontosan a húzódozása, a nem akarása jelzi a nőnek, hogy készen áll az anyaságra. WTF??? Magam hozzáteszem kissé cinikusan, hogy minél jobban nem akarod, annál jobban jó lesz neked. Aztán van olyan, aki példálózik ismerősével, aki soha, de soha életében nem akart gyereket, most meg lám, a harmadik is megvan. Ejjj, de nagyszerű lehet az is! Vajon CSOK, vagy kedvezményes kölcsönért jött meg a kedve a nőnek?
Röpködnek a tanácsok: szüjjjé, szüjjjé, szüjjjé!

A könyv a képre kattintva elérhető

Ha cinikus akarnék lenni, azt mondanám, hogy eskü’ egy csomó nő azért nyomja bele a többi nőt is, hogy azoknak se legyen jobb, mint ami neki jutott. De én nem leszek cinikus, jót, és csakis jót akarnak bizonyosan. Belenyomni a fejét ebbe a nagy jóba annak is, aki prüszköl tőle. Majd rájön, hogy mit veszített volna enélkül… Hát, ha meg nem, akkor így járt, ugye. Némi képzavarral élve könnyű a más méhével verni a csalánt, nem a jóakaratú ősanyáknak kell majd emennek a gyerekét húsz évig gardírozni. Szóval az itt a lényeg, hogy könyörögve kérem, gondolkodjunk már, asszonyok! Tényleg muszáj mindenkit belenyomasztani ebbe? Tényleg felelős még azokat is biztatni és lelkesíteni, akik nem igazán érzik magukat alkalmasnak? Akiknek nincs kedvük? Akikben kétely van? Belegondol az ilyen lelkes ősanya abba, hogy mi felé nyomja azt a másik nőt? Hogy milyen élete lesz neki, vagy a gyerekének, ha a megérzés helytállónak bizonyul és később sem jön meg a kedv? És ha már valaki mégis oly bátor, hogy másokat egy ilyen több évtizedes elköteleződésre biztat, az legalább várja már meg, amíg a saját gyereke(i) minimum 8-10 éves lesz(nek). Hogy akkor is ugyanígy gondolja-e, amikor majd ezek a boldogság-hormonok lassan kiürülnek a testéből, és jönnek a gondok a magyar ugaron. Mikor majd nem lesz egy normális tanintézmény, ahová be lehet íratni a gyereket, és ahol nem a tömény agymosást kapja valódi oktatás helyett, meg nem lesz orvos, kórház, ami tisztességesen ellátja, amikor beteg. És mikor már nem tombol úgy a nagy szerelem, hanem a válás is befigyelne, ha a CSOK meg a babaváró engedné. Mikor már úgy fogja érezni, hogy a bele kilóg a munka-otthoni munka-állandó munka-kiszolgáltatottság-muszájszex-unalom-házassági monotónia tünet-együttestől. Majd akkor tessék szíves lelkesen és motiváltan beszélni az anyaság csodájáról, és biztatni a kedves nőtársakat, hogy hajrá csak előre, mert ez az egy igaz út vezet a boldogságba.  


Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Cikkeinkhez a Facebook oldalunkon tudsz kommentelni:
https://www.facebook.com/gumiszoba