Biztosan irigyled, mer’ neked nem mondják, te csúnya, kövér, magányos feminista

Nők százezrei nem értik, mi volt a baj Boris Becker szavaival. Hát ennyi jut nekik az életben. Ezt a koncot dobja a patriarchátus valódi egyenlőség, testi és lelki biztonság, jó fizetés, megbecsülés HELYETT. Angela Murinai írása


Ne keseredjünk el azon, hogy ez a szerencsétlen Böszörményi Anett jól belerúgott abba a Stephanie Hilborne-ba, aki tulajdonképpen az ő, B.A. méltóságáért emelte fel a szavát. Ne keseredjünk el, mert ez csupán az a népi bölcsesség, amit oly gyakran hallottam gyerekkoromban: Húzd a kutya fejét az asztalra, úgyis visszahúzza. Vagyis akarhatod te a jót annak, akinek pont jó az a kevésbé jó, amiben van.

Ha Böszörményi Anett ki is kérte magának a méltósága megvédését (há’ nehogy má’), attól még mindaz, amit Stephanie Hilborne mondott, az rendben van, és ha B.A. nem is kér belőle, én köszönettel elfogadom, mert úgy érzem, az én méltóságomért is szólt.


Ha valaki nem tudná, az történt, hogy élő adásban Boris Becker imígyen bókolt az ott üldögélő B.A.-nek, aki egy bizonyos Fucsovics Márton partnere: „úgy hírlik, a magyar hölgyek a legszebbek. Nos, ezt nem tudom, de ő mindenesetre nagyon csinos”. Erre aztán Stephanie Hilborne, aki a Women in Sport and Perception Agency (amely a sportban való egyenlőség kérdésével foglalkozik Nagy-Britanniában) elnöke, tehát feltételezhető, hogy valamennyire ért az egyenlőtlen kommunikációk felismeréséhez, illetve ahhoz a fajta ún. jóindulatú, az én szava járásomban „sunyi” szexizmushoz, mely látszólag méltatja a nőket, de a dicséreteivel tulajdonképpen a patriarchátus által kijelölt helyükön tartja őket. Vagyis méltatja a kedves, szelíd, alkalmazkodó nőket, az anyákat dicsőíti, a feleségeket. Bókol a nőknek a szépségükért, majd elfordul tőlük és megvitatja a világ dolgait a férfiakkal.

Itt  tennék egy közbeszúrást arról az ostoba közhelyről is, miszerint a magyar nők a világon a legszebbek. Ezt én amióta élek, hallgatom, miközben nyilvánvalóan nem igaz, hiszen ha a tükörbe nézek, egyáltalán nem látom magam legszebbnek, és szerintem te sem. Ez egy közhely, amit ha valaki kimond, már nem illik neked, mint nőnek hozzátenni, hogy hát sokra mennek vele, mivel Európában például a leginkább elnyomottak, a leginkább egyenlőtlen kapcsolatokban kénytelenek élni, szar pénzért dolgozni, a legkevésbé őket védik meg a brutális férfierőszaktól, és hiába tanulnak, soha nem juthatnak olyan helyzetbe, mint egy náluk akár tízszer gyengébb képességű férfi. Ha ezt elkezded mondani, vagy még azt is kiejted a szádon, hogy ki nem szarja le a szépséget, ha közben szar élete van, akkor te egy éppen olyan megvetett nő leszel, mint amilyennek itt most Stephanie Hilborne-t igyekeznek beállítani.

Foto: Böszörményi Anett reagál

Szóval Boris Becker csak hozta a megszokottat, úgy érezte, valamit mondania illik, és hát mit mondjon egy nőnek, akit kitettek oda díszletnek, ráadásul nem is tud róla semmit. Belenyúlt a „bármikor előrántható mondatok” kosarába, és kimondta ezt. Böszörményi meg nem annyira képzett, nem érti, nem tudja, és lássuk be, őt nem is arra tartják, hogy tudja, mi az a szexizmus (valami új póz az ágyban?), pláne, hogy milyen az a sunyi szexizmus. És hát neki nagyon híres embere van, és őt egy még híresebb is megdicsérte, ettől meg már azonnal joga van hülyeséget is beszélni. És amúgy tényleg joga van hozzá, és én csak remélni merem, hogy Stephanie Hilborne pontosan tudja, hogy az ilyen szerencsétlen, valós önérzet nélküli nők a macsó társadalom termékei, és itt, Magyarországon sajnos egyre többen vannak, lesznek. Mindez köszönhető a magyar kormány szexista, nőgyűlölő retorikájának, a nők elleni erőszak fölötti szemet húnyásnak, a hagyományos=elnyomó társadalmi szerepekre idomításnak. Ez a nő azt tanulta magáról, hogy a legnagyobb adu ásza a szépsége. Ezzel boldogulhat, ez juttatja őt előnyökhöz, ettől lesz ő valaki. Férfiak szemével méri magát, akkor tekint magára értékként, ha a férfiak értékesnek mondják. Ne legyünk naivak: nők százezrei tanulják ezt ebben a pillanatban is magukról. Nők százezrei nem értik, mi volt a baj Boris Becker szavaival. Hát ennyi jut nekik az életben. Ezt a koncot dobja a patriarchátus valódi egyenlőség, testi és lelki biztonság, jó fizetés, megbecsülés HELYETT. Üres szavakat. A nők meg beérik vele, és boldogan riszálnak. Ők is valakik. Az ilyen nő harap, ha ezt az ingatag önértékelést el akarod venni tőle. Hát ő már szép se lehet? Biztosan irigyled, biztosan neked nem mondják, mer’ te, te csúnya, gonosz femili… fenimi… feli… vagy mi a tököm frusztrált és kielégítetlen vagy. Pont úgy fújják, mint a leghörgőbb nőgyűlölők. Pont azok a mondatok, pont az a test- és lélekszégyenítés, pont az a nevetséges, egysejtű gondolkodás. Aki felszólal a szexizmus ellen, az nem kap bókot, ettől mérges. Sőt, férfigyűlölő.

Egyébiránt nem szerencsés engedély nélkül felhasznált, magyarul lelopott fotóval testszégyeníteni, mert ez akár pergyanús is lehet. Szóval akárhogy nézem, Anett ezt csúnyán elnézte, és nem csupán az angoljában vétett ordas hibákat.

Jaj, te szegény lány, te. Jaj, ti szegény nőtársak, jaj! De nagyon keveset tudtok. De nagyon jól tud használni benneteket a rendszer.

Kép: Lelkes Villő

És hát újabb büszkeség, hogy időközben Stephanie Hilburne wikipediáját átírták. Most eszerint ő egy kártékony feminista, aki a hagyományok elpusztítását, a férfi-női kapcsolatok lerombolását tűzte ki célul. És hát az utolsó szerkesztője a cikknek érdekes módon egy magyar IP címről érkezett.
Már meg sem lepődünk.

Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Cikkeinkhez itt is tudsz kommentelni, vagy megteheted ezt a Facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/gumiszoba

One comment

  • Igy megöregedve , bánom ,hogy fiatalon szép voltam .Igen ,az szépségemet sokszor megdícsêrték ,de a munkában nem jutottam előnyökhöz .Ma levonhatom a következtetést ,hogy a kövér nőismerőseim minden téren az életnek , jobban meg voltak becsülve. Fiatalon nem értettem mi történik ,de most már értem : a férfiak a szépségemet egyenlővé tették a kurvasággal .Sajnos .

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s