Ál- ellenzékkel lépegetve a választások sikere felé

Elvannak a maguk nem csekély pénzével a Parlament nevű akolban, és arra vannak tartva, hogy fenntartsák az ellenzékiség látszatát, vagy egészen konkrétan az a feladatuk, hogy meghekkeljék a kormányváltást. Angela Murinai írása.


Különleges élményem volt ma, ugyanis engem is elért a Fidesz-gépezet, a kommunikációs agymosás. Csak így dolgozgattam könnyedén, mikor megszólalt a telefonom, és lám, egy budapesti szám hívott. Gondolkodtam, felvegyem- e, hát mégis ki hívhatna Budapestről, ha nem valami életbiztosítási tanácsadó, vagy mifene. Végül felvettem, ugyanis hosszú ideje iszapbirkózok a magyar nyugdífolyósítóval, és most ebbe ringbe beszállt az OTP bank is, akiknél a lakáshitelünket szeretném lezárni. Szóval felvettem, és – jajistenem- egy kedvesnek tűnő NŐI (hát milyen más?) hang kezdte el darálni, hogy corona vírus ügyben hív engem, és tudom- e, hogy az OLTÁSELLENES ellenzék azt a törvényjavaslatot terjesztette a Parlament elé, hogy… Hogy a jó édes… redvás, szarrágó, hazug, semmirekellő… És kinyomtam. Ejjj, de kár volt, gondoltam később. Most nem tudtam meghallgatni, hogy ezek az aljadékok milyen hazugsággal hívogatják kéretlenül a magyar polgárokat, akiknek a telefonszáma valamikor valahol bekerült a nyilvántartásba.
Több millió embert.
A második bosszankodásom már ebből eseményből pattant ki. Az leginkább, hogy vajon miért nem az ún. ellenzék hívogat engem, és mondja a fejembe a gondolatait? Miért van az, hogy mostanra ez a brutális szörnyszülött, vagy minek nevezzem, ez a mindent eltaposó, felzabáló, leuraló gépezet, amit úgy hívunk, Fidesz az élet minden szegletét, az agyunk minden apró sejtjét a felügyelete alá tudta vonni?
Hol volt eddig az ellenzék? Úgy értem, nyilván volt, és valamit csinált is. Emlékszünk felszólalásokra a Parlamentben, amiket aztán a senkiházi bátorok simán és egyszerűen kiröhögtek. Ezen kívül sok nem volt. Tényleg most, 2021- ben kell elkezdeni összefogást emlegetni? Most? Pontosan látni lehetett a lépéseket, amikkel a Fidesz felzabált vagy kiirtott minden egyéb kis pártot, és dagasztotta magát akkorára, amekkorára. És ez nem egy év munkája volt, hanem hosszú folyamat. Mindeközben az ellenzék ezer szilánkra hullva mondta a magáét, majd hopp, most, a választás előtt egy évvel úgy döntött, hogy összefog. Sőt, csinál egy előválasztást, ami gyakorlatilag egy vicc, és két pillanat alatt meghekkelhető. Ezt sikerült kitalálni négy év alatt, ez a felkészülés a kormányváltásra. Azt kell gondoljam, vagy fogalmuk sincsen, mivel állnak szemben, vagy annyira elbizakodottak, gőgösek és sznobok, hogy azt képzelik, még ezt is megtehetik.

Ki hisz abban, hogy ez a kormány leváltható egy ilyen ellenzékkel? És ha igen, ha mondjuk Orbán úgy dönt, hogy elég már a lopásból, mostantól inkább disznósajtot töltene, így hagyja nyerni az ellenzéket, na, akkor mi lesz? Arra van- e valami terv, vagy majd azt is akkor, ha megtörténik?
Nem az kellett volna, hogy ott, 2018 nyarán azonnal koalíciókat csinálni, közös platformot csinálni, közös programot csinálni, és kitalálni, hogy ki legyen az az EGY ember, akit mostanra úgy felépítenek, hogy ne legyen kérdés, kire kell majd szavazni? Négy év lett volna erre, és akkor talán előrébb volnánk annál, mint ahol most vagyunk. Annál, hogy mostanáig az ellenzék még azt sem ismerte fel, hogy a nép, a tömeg úgy általában nem túl okos és nem is tájékozott. A tíz plusz évnyi fidesz kommunikáció még tompított az általános szellemi színvonalon, szóval jó lenne tudni, kinek beszél az ellenzék. Minden embernek? A prolinak, a vidékinek, a nőnek, a férfinak, a romának, a melegnek is? Mert ha csupán az eltartott kisujjú keveseknek, akkor okés ez a selymes-csendes duruzsolás, a hímes beszéd, de ezt sajnos egyre kevesebben értik. Ezt a fajta büdös bunkó fidesz kommunikálást csak… ha nem is büdös bunkó, de igenis kemény odamondással lehet lenyomni. Nyilván nem véletlenül Jakab Péter az egyik legkedveltebb képviselő.

Jelen pillanatban Magyarországon a Fidesz irányít mindenféle kommunikációt, az ellenzék pedig reagál erre.

A Fidesz azt mondja, az ellenzék oltásellenes, mire az ellenzék védekezni kénytelen, és azt mondja, nem, nem vagyok oltásellenes. A Fidesz teleugat mindent azzal, hogy Karácsony testszégyenítő, erre Karácsony hason csúszva kér bocsánatot az egyébként köpcös és kövér szörnytől, aki az egész gépezetet irányítja. Akinek a láncos kutyái napi szinten testszégyenítenek ellenzékieket, teszem hozzá, javarészt nőket. A Fidesz kitalálja, hogy Karácsony nem beszél angolul, és akkor Karácsony napokon át azzal foglalkozik, hogy DE, ő beszél angolul.

Miért reagál erre? Miért hagyja, hogy dróton rángassák?

Még ha tetszetős is volt az eddigi tevékenysége, jelenleg az ember csak áll, és bámul. Most tényleg ez lesz jövő tavaszig? Egyáltalán hogyan van az, hogy most, 2021 májusában egy hetet várunk arra, hogy Karácsony Gergely eldöntse (???), hogy vállalja- e a jelölését? Ahogy írtam is, eddigre neki, vagy másnak már felépített, befuttatott, előkészített gólemnek kellene lenni, akiről három éve tudják az emberek (a nem túl okos és tájékozott emberek is), hogy majd 2022-ben őrá kell az ikszet tenni. Ő pedig most gondolkodik. Nyilván meglepődött, hogy a neve egyáltalán szóba került. Vagyis ha igent mond (igent mondott, jééé) akkor ez a munka, az ő felépítése majd most fog elkezdődni. Elképesztő.

Tényleg olyan érzése van az embernek, hogy vagy nem érdekli őket, elvannak a maguk nem csekély pénzével a Parlament nevű akolban, és arra vannak tartva, hogy fenntartsák az ellenzékiség látszatát, vagy egészen konkrétan az a feladatuk, hogy meghekkeljék a kormányváltást. Ál- ellenzék.

Én nagyon emlékszem arra, mikor elmentem egy tüntetésre. Iszonyat mennyiségű ember állt a Parlament előtt, és a színpadon Márki- Zay Péter első mondata az volt, hogy ne legyen hangoskodás, hanem mutassuk meg a tömeg néma erejét. Érted. A tömeg néma erejét. Emlékszem a 2020-as nőnapi megmozdulásra is a Hősök terén, ami talán az utolsó nőjogi összejövetel volt az elkövetkező száz évben, mert ott akkora pofont kapott a nőmozgalom, hogy a feje belevörösödött. A megmozdulás, amire nők mentek molinókkal, teli energiával végül egy zenészeket népszerűsítő koncertté változott, ahol a legnagyobb kápót, Varga Juditot lehetett ünnepelni. Ezek után nem hiszem, hogy valaha utcára lehet vinni azokat a nőket, akik változást akarnak a magyar macsó-mocsárban.

Ál- ellenzékek dolgoznak évek óta azon, hogy az egyébként sem jellemzően tenni akaró nép jogos haragját lefojtsák. Ha még akarna is valamit a tömeg, akkor a vezérszónokai csitítják, és terelik egy félreeső mederbe a düh energiáit. Így minden “tüntetés”, minden parlamenti felszólalás csupán ócska szószátyárkodás, hitványkodás.

Ha a magyar politikai életre gondolok, akkor látok egy lépegetőt a Csillagok háborújából, ami körül néhány sportrepülőből szívószállal lövöldöznek ezek az ún. ellenzékiek. Egy vicc az egész, komolyan mondom.

Pontosan tudni lehetett, hogy a választások előtt itt mindenből és mindenhonnan a szar fog ömleni, hogy ezek mindent eltaposnak, ezeknek semmi se szent. Láttuk, ahogy a megmondóikat felépítették az interneten, láttuk, ahogy minden azt a fostengert készítette elő, ami most fogja elborítani az országot. És a szavazóik, a tömeg, amelyik mérhetetlenül dühös, és keresi magának a harag tárgyát, az velük lesz. Mert a Fidesz tudja, hogy a nép dühös, frusztrált és elégedetlen, és a Fidesz -elterelve magáról a figyelmet- rámutat azokra, akiket szabad és kell gyűlölni. A harag, amit az ellenzék elfojtani akar, az dolgozik a kormánynak is. Mindez lekövethető, látható évek óta. Miért van mégis, hogy most mindenki a fejét kapkodja, és csak reagál, reagál, reagál?
Aki reagál, az csak második lehet. Vagy talán ez is a cél?


Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Cikkeinkhez itt is tudsz kommentelni, vagy megteheted ezt a Facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/gumiszoba

3 hozzászólás

  • Tűpontos elemzés. Mindent, amit leírtál csak annyival egészítenék ki, hogy az ellenzék olyan labdákat nem csap le, pl: tömeges elszegényeséd a covid miatt, tömeges munkahelyvesztés a covid miatt – hogy elképesztő. Nem állnak oda, nem képviselik az út szélén hagyott tömegek érdekeit. Nincs még egy nyamvadt beszélgetés sem valakivel, aki elvesztette a megélhetését. Totál befekszenek a forráselvonásnak is, semmi partizán akció, semmi figyelemfelhívás, takargatják a szörnyű forráshiányt, ahelyett hogy beleállnának, és lelkes, átgondolt tervekkel bebizonyítnák, hogy még így is lehet tenni valamit, akár többet mint egy rakás pénzzel, elkényelmesedve.

    • a mai napig telibe fossák a vidéket, amiből a fidesz rendszeresen nyer. nem véletlenül játssza el a szörny a disznósajtos nagygazdát. ez mind üzenet.

  • Tóth Mária

    Most ez a szavazás vagy konzultálás a Fudan egyetemről az is mi már? Megkérdezzük a budapestieket? Miért? Az én adómból IS fizetik vissza!! Nekem miért nincs beleszólásom ebbe? És igen, a vidéknek is lökni kellene valamit. Mondjuk azt, hogy az önkormányzati földeket állami támogatással a települések hasznosítsák, járásonként géppark bérlési lehetőséggel, járásonként egy mezőgazdasági szakember felügyelete alatt, aki a pénzfelhasználás és a mezőgazdaság megszervezését is végzi.

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s