Teremtés koronái vs életképtelen ösztönlények, avagy ki is akkor a Férfi?

Szóval a férfinek van ez az állati ösztön énje, amit aztán ki tud kapcsolni, ha a világot kell dirigálnia, de bekapcsolódik, ha a villamoson meglát egy miniszoknyát és otthon pedig átvedlik egy életképtelen kiszolgálásra szoruló gyerekké. Nem kellene dűlőre jutni végre abban a kérdésben, hogy hogyan is tekintsünk a férfiakra úgy össznépileg? DuhayTimi írása.


Országunk első embere tegnap azt bírta mondani a szájával, hogy minden tisztelete a lányoké, asszonyoké, mert a karantén alatt nem elég, hogy a gyerekekkel molyoltak, de idézem, „el is kellett látniuk a férjeiket” miután azok fáradtan hazaértek a munkából!
Mi is a baj ezzel a hímsoviniszta mondattal? Olyan részletkérdésekbe már bele sem megyek, hogy a lányoknak nincsenek férjeik, továbbá, hogy ez a drága ember jelentette ki néhány éve, hogy nem foglalkozik nőügyekkel és attól is eltekintek, hogy az asszony kifejezés is necces így 2021 tájékán, nem értem mi baja a NŐK megszólítással! Kérdem én, a nő az nem fáradt, ő nem dolgozik? A férfi háztáji baromfi, akit ellátni, tápozni, almozni kell? Nincs neki keze-lába? Mert hogy ellátni a beteget, kisgyereket, háziállatokat szoktuk, az egészséges felnőttek képesek magukról gondoskodni, ez a felnőtt lét egyik kritériuma.

És rögtön el is érkeztünk a legégetőbb kérdéskörhöz, hogy mégis hogyan definiálják ÖNMAGUKAT a férfiak! Mert van ez az egységes skizofrén társadalmi konszenzus, hogy a férfi életképtelen, farok-vezérelt ösztönlény, miközben egyszerre a teremtés koronája is. Teljesen össze vagyok zavarodva. Ez hogy is van akkor? Itt van mindjárt az a mondásunk, hogy ha a f*sz feláll, az ész megáll. Nem értem, aki egy zsíros kenyeret nem tud megkenni és egy arasznyi húsdarab irányítja, az hogy akar országokat vezetni, mitől teremtés koronája és az erősebb nem? Mert ha a nőket kell fikázni, akkor azonnal támadnak, hogy a nők érzelem vezéreltek (megjegyzem, kutatások szerint mindenki érzelem vezérelt, a férfiak is!), menstruálnak, vagy kielégületlenek, vagy hisztisek, ezért nem kerülhetnek a politika, meg úgy általában a közélet közelébe sem, illetve csak nő-elnyomó kápó pozícióba. Ellenben a férfi képes vezető tisztségeket betölteni, országok sorsáról dönteni, miközben el kell látni és megáll nála a tudomány, ha meglát egy kivillanó női bokát. Akkor hogy is van ez?

Getty Images

Nincs olyan abúzus cikk, ami alatt ne jelenne meg néhány önjelölt észosztó, aki leírja, hogy “jézusom, miben járkálnak a nők, meg egyébként is minek ment oda“. Az már csak részletkérdés, hogy a zaklatás, nemi erőszak az nem szexuális kérdés, pusztán hatalomgyakorlás, és semmi összefüggés nincs az öltözet, az áldozat vonzereje és az elkövetés között. Ha így lenne, értelemszerűen csak miniszoknyás fiatal victoria secret modelleket tepernének le. Ajánlom megtekintésre azt a kiállítást, amely nemi erőszak áldozatok a támadás idején viselt ruháit mutatja be. A rózsaszín kislányruha szívfacsaró látvány!
Ezek után ott a kérdés, hogy miben kellene a nőknek járni? Csadorban? De hát azokat a nőket is megerőszakolják! Félmeztelenül flangáló nőt meg még nem láttam soha az utcákon, ellenben a srácok annál gyakran dobják le a pólóikat kánikulában és egy szál kis gatyában, papucsban grasszálnak a városban. Akkor az teljesen rendben van, ha megmogyorózom őket mondván, hogy biztosan csak miattam vetkőztek le? Vagy bennem nem lehetnek állati ösztönök, és él a kettős mérce? A nőket nem menti fel az erőszak alól, ha az áldozat túl sok bőrfelületet villantott? Nem érzik azok a férfiak, akik az állati ösztönökre hivatkoznak, hogy maguk alatt vágják a fát? Elvégre hogyan tudnának a nők egyik pillanatban tisztelettel felnézni a férfire, ha az a következő megnyilvánulásában az ösztöneire hivatkozik?

A nőknek nincsenek ösztöneik? Mert a gondozáson kívül sosem hallottam még a nők ösztöneit emlegetni, kizárólag anyai szerepkörben.

Szóval a férfinek van ez az állati ösztön- énje, amit aztán ki tud kapcsolni, ha a világot kell dirigálnia, de bekapcsolódik, ha a villamoson meglát egy miniszoknyát. Otthon végül átvedlik egy életképtelen, kiszolgálásra szoruló gyerekké. Ezek után nem kellene dűlőre jutni végre abban a kérdésben, hogy hogyan is tekintsünk a férfiakra úgy össznépileg?


Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Cikkeinkhez itt is tudsz kommentelni, vagy megteheted ezt a Facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/gumiszoba

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s