Hogyan tartsd távol magadtól a férfiakat, ha már nincs kedved részt venni az állandó párkeresési hajszában?

Na, most az van, hogy akármerre nézek, énnekem állandóan azzal tömik a fejemet, hogy (ha nő vagyok) akkor nekem feltétlenül szereznem kell valami férfit magamnak, be kell csalnom a hálómba és mindenféle praktikákkal magamhoz láncolni. Hogy az életem mit sem ér, ha azt nem aranyozza be egy férfi a jelenlétével. Sőt, az én saját értékem csökken azáltal, hogy “nem kellek senkinek”. Mert nyilván csakis egyetlen oka lehet az egyedüllétemnek: az, ha nem kellek senkinek. Mert a női élet kizárólag párkapcsolatban lehet teljes.
Murinai Angela írása, mely nyomokban iróniát tartalmaz.


Rendkívül bosszantónak tartom, hogy a társadalom még mindig evidenciának tartja, hogy egy nőnek ne legyen nagyobb vágya, mint állandóan a férfiak igényeihez igazodni, és önmagát rajtuk keresztül meghatározni. Hogy 24 órában a testét vizslassa, formálja, a viselkedését, modorát, témáit a férfiakhoz igazítsa és lesse a visszajelzéseket az ő szemükben. Ha pedig nincsen párkapcsolata, akkor halálos rémülettel szorongjon és minden igyekezetével dolgozzon azon, hogy megszerezzen egy férfit, és így végre teljes értékű EMBERRÉ tudjon válni ahelyett, hogy magányos, haszontalan számkivetett módjára bolyong a világban.

Persze előfordulhat hogy ez nem csupán engem zavar, hanem egész csomó nő van, aki teljesen jól érzi magát párkapcsolat nélkül is, nem is tervezi, hogy azt létesítsen, sőt, nagyon szívesen elkerülné a partnert kereső fickókat, az örökös próbálkozást, nekifutást, csalódást, új keresést, majd csalódást, vagyis ezt az egész fárasztó párkeresési hajszát?

HÁT KI AD EZEKNEK A NŐKNEK TANÁCSOT ARRA NÉZVE, HOGY MIKÉPPEN TARTSÁK TÁVOL MAGUKTÓL A FÉRFIAKAT?

Úgy is döntöttem, hogy én most elkövetem azt a forradalmi tettet, hogy elmondom, ha te egy ilyen nő vagy, akkor hogyan tudod ezt megvalósítani.

Nagyon fontos, hogy légy okos. Nagyon okos!

Ja, hogy te azt hiszed, az vonzó a férfiaknak? Hogy ezzel majd nem érsz célt, sőt, inkább magadhoz húzod őket?
Nem, nem, tisztázzuk akkor, hogyan illik okosnak lenned egy férfi mellett.
Tudod, ők valóban nem szeretik, ha egy nő nagyon buta. Az nem jó, mert akkor nem érti, amit beszélnek hozzá, nem tudja értelmezni az utasításokat, leégeti őket a haverjaik előtt, meg más ilyen kellemetlenségeket okoz. Viszont attól meg egyenesen pánikba esnek, ha pl náluk okosabb vagy. Sőt, ha zavarba ejtően okos vagy, akkor egészen elbizonytalanodnak és frusztráltak lesznek, mert veszélyben érzik a nagyszerűségüket. Ők soha nem gondolnak arra, hogy egy okos nő inspirálhatná őket, vagy motivációt adhatna arra nézve, hogy ők is egyre és egyre okosabbakká váljanak, mondhatni NŐJENEK FÖL A NŐHÖZ. Nem. Inkább fogja be a száját, és igazodjon. Mindig ők a mérce, neked, a nőnek kell igazodni, ha úgy tetszik fel-, illetve ez esetben lenőni hozzájuk.

Ha kételkedsz a szavaimban, akkor csak figyelj. A zavarukat onnan fogod észrevenni, hogy a beszélgetés során próbálnak majd lenyomni, vagy azt mondják, te amolyan okoskodó vagy, fecsegő, kekeckedő, s azt képzeled, mindenkinél (náluk leginkább) mindent jobban tudsz. Igyekeznek majd megszégyeníteni a sok eszed miatt, s elérni, hogy végül bűntudatod legyen és elhallgass, ezzel elfojtsd az őket zavaró okosságodat. Hogy majd visszafejlődj arra a szintre, ami még őket nem idegesíti.

Légy érzelmileg autonóm!

Mondd el nekik, hogy bár nagyon tiszteled és szereted őket (illetve azt az egyet, aki éppen ott áll előtted), de valójában te teljesen jól megvagy magad is, ezért nem tudsz olyan heves ragaszkodást tanúsítani felé, mint amit elvár. Csak addig szeretnél mellettük maradni, amíg azt érzed, hogy az neked is jó. Ha megérzed a lenyomást, vagy aránytalanul sok elvárást támaszt feléd, netán neked túl sokat kell feladni magadból a kapcsolatotok érdekében, akkor el fogod hagyni őt. Mondd csak meg neki- Ha mered.
Ezt a férfiak nem szeretik. Ők tudod, azt szeretik, ha ŐK függetlenek érzelmileg, a nő pedig erőn felül alkalmazkodik hozzájuk. Ragaszkodik, csüngeszkedik, így ők tudják irányítani a kapcsolatot. Azt szeretik, ha ők határozzák meg, mikor és mennyit vagytok együtt, miről és mennyit beszélgettek, mennyit szexeltek és egyáltalán, hogy meddig és milyen keretek között tart a kapcsolat.

Legyenek határaid!

Egészen pontosan és határozottan jelöld ki, meddig és netovább. A férfiak fejében él ugyanis egy olyan hiedelem, hogy a nő tulajdonképpen nem tudja, mit is akar, ezért némi nyomásgyakorlással bármire rávehető. Ennek köszönhető, hogy amikor te dolgokra, akár egy randira nemet mondasz, akkor ők ezt nem veszik tudomásul, hanem az erőszak kisebb- nagyobb fokozatait használva, avagy téged manipulálva próbálnak célt érni. És tudod, ha még létezne is olyan férfi, aki tisztel annyira, hogy komolyan veszi ezeket a bizonyos határokat, akkor is az van, hogy más férfitársai elmondják neki, hogy ő bizony téved. A nő nem autonóm személyiség, csupán a férfiak játékszere, s a megszerzéséhez nem bűn nemtelen praktikákat használni.

Szóval jelöld ki és tartsd a határaid. Mire is gondolok:

– Nem, drágám, nem fogom kitölteni a hat oldalas hitelkérelmedet. Az időm nekem is fontos és te sem vagy agyhalott. Értelmezd és csináld meg.
– Nem drágám, nem szeretném a vállalkozásod könyvelését végezni, vagy ha igen, akkor fizesd a járulékaimat, s mellé nekem tisztességes fizetést.
– Nem, drágám, nem tudom lemondani a barátnőimmel való találkozást, mert te éppen most tudtál időt szakítani rám.
– Nem drágám, nem szólhatsz bele, hogy tetováltatok- e magamra, vagy milyen színű a hajam, vagy szőrtelenítem- e a pinámat, merhogy ez az én testem, így nem rendelkezhetsz fölötte.
– Nem drágám, nem fogok elmenni az üzleti vacsorádra díszpintynek, hogy ott neked plusz pontokat szerezzek a humorommal és a kellemes megjelenésemmel.
– Nem, drágám, nem szólhatsz bele, hogy hová megyek, mikor jövök haza, kikkel barátkozok, hol dolgozok, mit csinálok a szabadidőmben, hogyan viszonyulok a szüleimhez, hányszor látogatom őket egy héten. Véleményezheted a dolgaimat, de el kell fogadnod, ha nem az lesz a mérvadó.
– Nem drágám, nem dughatsz meg amikor én nem akarom. Akkor sem, ha csendesen mondok nemet. Akkor egy dolgod van: békén hagyni engem.
– És úgy egyáltalán, drágám, nem dughatod meg a seggemet sem most, sem százezer év múlva. Olyannyira nem, hogy többé hallani sem akarok erről.

Na, az ilyen határszabásoktól a férfiak idegbajt kapnak és azt gondolják, te egy erőszakos nő vagy, akivel nem lehet “jó” kapcsolatot építeni.
Ne aggódj, jelen esetben ez neked csak jól jöhet.

Légy rendetlen!

Amikor eljön hozzád egy pasi, legyen szétdobálva néhány ruhadarab a földön. Hagyd kint az ágyneműt és keverd némi hozatott pizza maradékával. Mondd el neki, hogy te egyáltalán nem vagy házias, sőt, főzni is utálsz. Hogy téged ezek a dolgok egyáltalán nem érdekelnek, sőt, terhelnek, és ha valaki egyszer melletted szeretne élni, annak bizony meg kell fogni a saját tányérját és el kell mosogatnia, meg a mosógépet, porszívót és egyéb eszközöket is kezelnie kell. Hogy te a drága szabadidődet rohadtul nem a konyhában szeretnéd elkúrni, mert ahelyett inkább olvasol, kirándulsz, színházba mész, vagy a plafont bámulod. Ha ilyen felsorolást adsz, az már eleve nagy segítség lesz ahhoz, hogy távol tartsd magad mondjuk ettől a férfitől.

Légy feltűnően színes, kreatív, széles spektrumú!

Hívd őt színházba, moziba, mutass neki filmeket, idézz közismert könyvekből, majd nézz rá érdeklődő szemekkel, amik azt sugallják, hogy szeretnéd hallani a véleményét, a lelkesedését és az ő saját műveltségét.
A férfiakat ez borzalmasan fárasztja. Az állandó szellemi készenlét, a nyüzsgés, a ráfigyelés dolgokra, a reagálás, a feszítés, hogy egy nő igényeinek megfeleljenek, és agyban feleljenek meg- ez szorongató, frusztráló nekik. Ők javarészt azt szeretik, ha jól teleeszitek magatokat, aztán ágyba bújtok.

Légy külön kasszán!

Ne hagyd, hogy kifizesse a vacsorádat. Ragaszkodj hozzá, hogy felezzétek a cehhet akkor is, ha hosszú hétvége, akkor is, ha csupán egy közös ebéd.
Mondd el neki, hogy téged frusztrál az efféle szívesség, mert voltál már olyan helyzetben, hogy valamire nem, vagy nehezen tudtál nemet mondani, mert úgy érezted, a férfi, aki fizet neked, az elvárásokat támaszt feléd. Akkor is tartsd magad ehhez, ha szabadkozik és azt mondja, ez nem igaz. Mondd el, hogy ez egy belső tartás neked. Te érzed ezt, és ha ő fizet, az akadályoz téged abban, hogy tiszta döntéseket hozz. Hogy nem szeretnél lekötelezettje lenni.
Aztán mikor ezt elmondod, csak figyelj.

Ha pedig mindezt megtetted, és mostanra már ilyen autonóm, határozott, intelligens, érdekes és izgalmas személyiség vagy, akkor még mindig lehetnek gondjaid. Előállhat ugyanis az a helyzet, hogy a férfiak ennek ellenére mégis barátkozni akarnak veled, hogy bebizonyítsák, nem vagy te más, csupán egy szédült kis vadmacska, akinek egy igazi Férfire van szüksége, hogy megismerje a szerelem tüzét és boldogan behódoljon.

Ilyenformán ha elszántad magad és végképp eldöntötted, hogy ebből nem kérsz, akkor már csak egyetlen út marad:

Hízz meg!

Ez, barátom mindent visz. Aki kövér, akinek lapos a cipője, farmerben jár, az a férfitársadalom számkivetettje, a tehén, a nevetni való, a szánalmas, a LÁTHATATLAN.
Ha ezt sikerül elérned, akkor lehetsz te bármilyen kedves, mosolygós, odaadó, alkalmazkodó, szolgálatkész, használható, sőt, megalázkodó, ergo férfiigényeknek megfelelő, bármennyire szeretnél egy szép szerelmi kapcsolatot te NEM MÉSZ MAJD SEMMIRE. Minden “valamire való” férfi elkerül majd messzire, mert aki a külsejével nem indítja be a kis mogyorókat, az figyelemre sem érdemes.
FIGYELEMRE SEM ÉRDEMES.

Mondjuk feleségnek még használható.


A cikk eredetileg 2015-ben íródott. Micsoda szerencse, hogy a világ azóta nagyot fordult, így mára elvesztette aktualitását, és csupán mint régmúlt idők nemi elvárásainak kigúnyolása állja meg a helyét. Ma már- ebben a nagy egyenlőségben- óriási kereslet van az autonóm, szabad lelkű, művelt, érdekes nőkre, így ők mind rendkívül keresettek a szerelem-piacon. És hát természetesen fenntartjuk a jogot, hogy #nemmindenférfiolyan, ez az írás csupán a férfiigények egy alig látható spektrumát elemzi.


Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Cikkeinkhez itt is tudsz kommentelni, vagy megteheted ezt a Facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/gumiszoba

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s