A kokárda ma a vírus elleni harc jelképe- WTF???

Őszintén megmondom, nem mindig hiszek magamban. Nem mindig hiszek abban, hogy amit gondolok, az teljesen rendben van, vagy ahogy mondom, az mindig teljesen rendben van. Nem hiszek mindig és permanensen abban, hogy jól írok, jól beszélek. Ezért időnként szupervíziót kérek olyanoktól, akiket értékelek, akiknek adok a véleményére, akiket okos embernek tartok. Máskor ránézek olyanokra, akik ismertebbek vagy népszerűbbek nálam, és megállapítom, hogy éppen úgy beszélnek hülyeségeket olykor, ahogyan én. Ilyen van. Nem lehet az ember mindig perfekt. Ha meg végképp magam alatt vagyok, akkor elmegyek a kormánytagok oldalára, és elolvasom azokat a hétmérföldes baromságokat, amiket ők összehordanak. Ezektől az ordas hülyeségektől mindig helyreáll az önbecsülésem.
Murinai Angela írása

Március 15. a NER tolmácsolásában (beszabehu):

Varga Judit:

„ez most másfajta ünnep, a higgadtság és az odafigyelés ideje. A vírust csak együtt győzhetjük le. Ha most betartjuk a szabályokat, nem csak szeretteinket és magunkat, de a hazánkat is meg tudjuk menteni. Ez egyedül nem megy, együtt kell ezt a csatát megvívnunk!”


Milyen csata??? Nem csatázni kell, hiszen a vírus az egy mikroszkóppal is alig látható organizmus. Az nem tud fegyvert fogni és hadrendbe állni! Az élni akar, terjedni, gazdatestbe költözni, ott megerősödni, szaporodni. Ez ellen korrekt oltási rendszerrel, megfelelő intézkedésekkel, és működő egészségüggyel lehet védekezni, nem ilyen ócska háborús retorikával.

Hollik István:

„a kokárda ma nemcsak a 48-as hősök szimbóluma, hanem jelképe a vírus elleni küzdelemnek is, és bár a járvány szétválaszt bennünket egymástól, tudnunk és éreznünk kell, hogy magyarságunkban külön-külön is együtt vagyunk”.

De, a kokárda a 48-as hősök szimbóluma. A kokárda a nemzet szimbóluma, csak hát a NER mára már ellopta, átértelmezte, annak egységéből a neki nem tetszőket kizárta. Minket nem a járvány választ szét, hanem az évek óta mesterségesen gerjesztett gyűlölet. Továbbá szétválasztanak a kilométerek, melyek az elüldözött- elmenekült emigráltak és az otthon maradottak között feszülnek.

Simicskó István:

„katonáink most az orvosok és ápolók, a gyógyszerészek és a tudósok, fegyvereink pedig az ágyúk helyett a vakcinák”

Nem katonák. Az orvosok, és ápolók nem katonák. Vagy ha igen, ha erőltetni akarjuk ezt a szerencsétlen analógiát, akkor afféle katonák maximum, mint amilyenek a 2.magyar hadsereg tagjai voltak a Don-kanyarban. Fegyvertelen, felszerelés nélküli, lehetetlen feladattal megbízott halálraítéltek.

Kocsis Máté:

„A koronavírus-járvány elleni győzelemhez ma is szükség van arra a hitre, elszántságra, közös akaratra, ami a márciusi ifjakat sikeressé tette.”

Hát az nincs. Azóta sincs. Hit és elszántság nincs, ráadásul éppen a Fidesz banda volt, aki kiirtotta annak az elszántságnak az írmagját is, ami valaha volt a magyarokban. Ha volt egyáltalán valamikor is. Az elmúlt húsz évben a magyar nép elszántsága és hite gyűlöletté lett konvertálva. Amúgy meg mindegy is, mert a járvány legyőzéséhez amúgy sem ilyen lózungokra van szükség, hanem működő egészségügyre, koordinált döntésekre, ápolókra, orvosokra, gépekre, pénzre, oltásra, működő országra.


Szóval igyekszem magam állandóan monitorozni, ellenőrzés alatt tartani, hiteles emberektől visszajelzést kérni akkor, ha valami olyat mondok, ami nagyon szembemegy a közbeszédnek. Mert hát egy eszelős hatalomtól fertőzött országban oly könnyű elveszíteni a józan észt. Ha viszont afelől akarom magam megnyugtatni, hogy igenis jogom van olykor butaságot beszélni, akkor csak elmegyek a kormánytagok oldalaira, és rögtön tudom, az egész életem nem volna elég, hogy ennyi ártalmas bullshitet összehordjak, amit ezek napi több millió forintért a szájukon kibeszélnek. Az a néhány félrement gondolat, ami esetleg becsúszik nálam igazán semmiség e(zek)hez képest.


Ha tetszett a cikk, kérjük, hogy oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Cikkeinkhez itt is tudsz kommentelni, vagy megteheted ezt a Facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/gumiszoba

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s