Ha két ember megszereti egymást. avagy: ideák foglyai vagyunk


Nőket gyalázni – bármilyen okból – meg a neten tömegesen lincselni sokkal-sokkal könnyebb, mint feszegetni a fennálló hatalmi struktúra eredetét. És Mészáros Lőrinc kétségtelenül a hatalom embere, őt támadni kevésbé ajánlatos. Tóth Katalin írása.


Jó pár hete hír a magyar médiafelületeken – leginkább a bulvármédiában -, hogy Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc (mindannyiunk Lölöje) egy párt alkotnak. Már az első sejtetések hatalmas hullámokat vertek, rengeteg ember magyarázta hosszas kommentsorokban, milyen nagy-nagy csalódást okozott ezzel nekik a médiából ismert Várkonyi.
De miért?
Miért akkora csalódás a köz számára VA új szerelme (aki a saját értékelése alapján akár Zuckerbergnél is okosabb)?
A hölgy nem családtagunk, rokonunk, közeli barátunk, hanem egy médiasztár, akit hosszú évek óta ismerhetünk, és a jelek szerint hatalmas elvárásokat támasztunk vele szemben.

Várkonyi Andreának orvosi diplomája van, régóta szerepel a médiában (saját műsora, médiacége van), feltűnően jól néz ki, tehát elvileg minden adott számára ahhoz, hogy intelligens, szép, sikeres nőként, üzletasszonyként a legkiválóbbaknak tartott férfiak közül válasszon magának társat. Legalábbis gyerekkorunk meséi és a bennünk élő ideák alapján. Ehhez képest csodálatunk tárgya Mészáros Lőrinc mellett tűnik fel, aki az elmúlt években Magyarország legsikeresebb üzletembere lett – igaz, meglehetősen homályos körülmények között -, általános vélekedés vele kapcsolatban, hogy Orbán Viktor strómanja, és ha Lőrinc nyilatkozik, jókat derülhetünk a megnyilvánulásain (és nem azért, mert annyira szellemes). Valamint valljuk be őszintén, feltehetően nagyon sokan nem tartják a mi híres Lölönket még közepesen vonzó férfiúnak sem. Amit viszont minden bizonnyal nyújthat egy nőnek a jeles férfiember: mesés, mérhetetlen gazdagságot, valamint ennek velejárójaként lehetőségeket akár a médiavilágban, akár más szegmensben – természetesen a hűséges, sírig tartó szerelmen túl!

Kép: 6300.hu

Először is szögezzük le: bárkik között támadhatnak érzelmek, kívülállóként mi ezt nem tudhatjuk, ergo Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc akár szerethetik is egymást.

A NER hatalmi gépezetében ML abszolút kulcsfigura, így ahogyan korábban a volt felesége, most VA lehet majd, aki a cégeivel fajsúlyos állami megrendelésekhez juthat. Ám itt felfigyelhetünk a patriarchátus működésének egyik lényegi elemére: a nő nem saját jogán, hanem egy komoly pozíciójú férfi társaként tehet szert jelentős megbízásra. Régebben a feleség, most a barátnő.

Szabadon alkothatunk véleményt arról, miért is lehet Várkonyi Andrea Mészáros Lőrinc párja.

Lehet, hogy életében eddig Lőrinc bizonyult a legkedvesebb, legkevésbé egoista férfipartnernek.
Lehet, hogy benne látja a lehetőséget, hogy Magyarország első számú női médiaszemélyisége legyen.
Érezhetjük azt is, hogy a magánvagyonná konvertálódott közpénz csillogó-villogó női ékszerekben való megtestesülése nagyon-nagyon bántja az igazságérzetünket, és persze olvashatunk meg írhatunk durva szidalmakat arról, hogy egyes nők ribancok, csak a pénz számít nekik. Egy ép személyiségű, méltó kapcsolatra vágyó – egyáltalán a méltó kapcsolat mibenlétéről ismeretekkel rendelkező – nőnek teljesen biztosan nem csak a pénz számít, sőt jórészt nem a pénz számít, hanem sok más.

A kérdés inkább az: hány, nagyjából ép személyiségű, méltó párkapcsolatot ismerő ember él a mi kis hazánkban?

Mivel a rendszerváltás óta a népesség nagy részére leginkább a kiszolgáltatottság, a létbizonytalanság, a lecsúszástól való félelem valamint a képzetlenség a jellemző, tulajdonképpen nem meglepő, hogy egy „felfelé nyal, lefele tapos”- túlélési stratégiával rendelkező, erősen hierarchikus felépítésű társadalomban mindig a könnyebben rugdoshatót támadják. Tehát a szép nő – gazdag férfi párosnál mindig a férfi a felmentett: hiszen a férfiak szerencsétlen, gerjedelmeiken uralkodni nem tudó ösztönállatok, akik ha – a kívülállók véleménye szerint – leginkább a vagyonuk segítségével „birtokolhatnak” egy komoly presztízsértékű, náluknál jóval vonzóbb külsejű nőt, akkor ki is a hibás: A NŐ! És a férfi a szerencsétlen, csőbe húzott áldozat, aki soha nem is kételkedik a nő őszinte érzelmeiben.

És a szép nők ebbe miért mennek bele?

Például szerethetik a gazdag férfit.
Aztán vannak családok, szülők, akik egyenesen azt tanítják a lányaiknak, hogy ki kell használniuk a szexuális vonzerejüket az előrejutáshoz, amíg csak lehet, így ők annak megfelelően cselekszenek.
Másokat szexuálisan molesztálnak, erőszakolnak gyerek- vagy kamaszkorukban, így alakul ki bennük önvédelemből a testük tárgyiasításának képessége – ez rendkívül szomorú jelenség. (A statisztikák szerint minden hatodik kislányt és minden tizedik kisfiút molesztálnak.*) Ők sokkal könnyebben sodródnak bele méltatlan, egyenrangúságot nyomokban sem mutató kapcsolatokba.
Feltehetően vannak olyanok is, akik szabad akaratukból lépnek ilyen útra – legalábbis ezt állítják magukról.

Egyes vélemények szerint a negyvenes Várkonyi Andrea egyáltalán örülhet, hiszen Lölö nagyon sok huszonévest is kaphatna – ez is egy példa a ribancozók mély bölcsességéről.

Nőket gyalázni – bármilyen okból – meg a neten tömegesen lincselni sokkal-sokkal könnyebb, mint feszegetni a fennálló hatalmi struktúra eredetét. És Mészáros Lőrinc kétségtelenül a hatalom embere, őt támadni kevésbé ajánlatos.

Mindenesetre: sok boldogságot a híres párnak!

Amúgy: kétségbe vonta már valaki Elios-Tiborcz-nak, a nemzet vőjének mély és állhatatos szerelmét Orbán Ráhel iránt?


* „Nemzetközi kutatások szerint nagy általánosságban minden ötödik gyerek érintett szexuális visszaélés sértettjeként, más statisztikák alapján minden hatodik lányt és minden tizedik fiút bántalmazták szexuálisan.”

https://magyarnarancs.hu/lelek/soha-nem-fogok-meggyogyulni-120708


Ha tetszett a cikk, kérjük, hogy oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Cikkeinkhez itt is tudsz kommentelni, vagy megteheted ezt a Facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/gumiszoba


2 hozzászólás

  • Távol álljon tőlem, hogy ekézzem V.A.-t. Csak fura ez az egész. Az exét, Bochkort, ki nem állhatom, de Lölőhöz képest egy finom, művelt úriember. Tényleg nehéz elképzelni, mit eszik egy ilyen kvalitású nő ezen a majmon.

  • Nemzeti Dohány

    Bizony én is úgy gondolom, hogy a Nemzeti Zuckerberg kaphatna huszonéves Várkonyi-erkölcsűt is magának.

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s