Clarissa Pinkola Estés: Farkasokkal futó asszonyok

Clarissa Pinkola Esté regéi nem a toronyban a királyfira, próbák hosszú során jól teljesített lovagokra várakozó királylányok történetei, hanem mindegyik mesében a nő egyfajta beavatáson, felnőtté váláson keresztül jut el végül önmagához, találja meg az erejét, biztonságát, küldetését. Duhay Timi könyvajánlója.


A nő és a farkas eredendően hasonló lény: tisztában van a határaival, erős, büszke, kitartó, leleményes, szabad, ösztönös, ám a gyógyító természettől való elszakadás és társadalomba tagozódás mégis gyakran készteti a nőket meghunyászkodásra, a bennük élő intuíció és őserő megzabolázására, elfojtására.

Clarissa Pinkola Estés a legősibb, természeti népektől eredő meséken keresztül, jungi archetípusokat is bevonva mutatja be a női lét magját, erejét, gyógyító voltát, a mindenkiben jelenlévő természet asszonyt. Meséi nem a kilúgozott tündérmesék passzív női karaktereivel dolgoznak, hanem magukért tenni tudó, az igazságukat kereső, nehézségekkel megküzdő lányok, nők a szereplők.

Regéi nem a toronyban a királyfira, próbák hosszú során jól teljesített lovagokra várakozó királylányok történetei, hanem mindegyik mesében a nő egyfajta beavatáson, felnőtté váláson keresztül jut el végül önmagához, találja meg az erejét, biztonságát, küldetését.

Kép: Sárhidai Zsófia

Nem egy könnyű olvasmány, sűrű, masszív, megterhelő, időt kell hagyni a történetek közt a feldolgozásra. Ezek a mítoszok gyógyítanak, mindenki talál olyan szereplőt, cselekményszálat, ami rímmel a jelenlegi élethelyzetére, olyan pontokra akadhatunk, ahol elakadásaink, félelmeink, traumáink vannak, utat mutatnak a mesék, segítenek megérteni a saját motivációinkat és közelebb visznek a bennünk élő erős kreatív, szabad, intuitív női megéléseinkhez.

Olyan könyv, ami erőt ad, minden nőnek, minden élethelyzetben időszerű!

„A Természet Asszony megtalálása azt jelenti, hogy területet építünk ki, hogy rátalálunk falkánkra, hogy magabiztosan és büszkén viseljük testünket, tekintet nélkül annak adottságaira és korlátaira, saját nevünkben beszélünk és cselekszünk, körültekintők és éberek vagyunk, az intuíció és az érzékelés velünk született feminin erejére támaszkodunk, ciklusaink szerint élünk, megtaláljuk, hová tartozunk, méltósággal felemelkedünk, a tudatosságból annyit őrzünk meg, amennyit csak tudunk.”


Ha tetszett a cikk, kérjük, hogy oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Cikkeinkhez itt is tudsz kommentelni, vagy megteheted ezt a Facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/gumiszoba

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s