A tökön rúgás- Képes önvédelmi útmutató

Szerző: Sugár Amanda

A jezebel.com cikke alapján.

Egy jól betalált ágyékrúgás olyan szinten megsemmisítő erejű, hogy a férfiak minden kontaktsportban betilttatták. Azonban szükség törvényt bont, egy magát megvédeni készülő nőnek hiába hivatkoznak a versenyszabályzatra.

Manapság csak a Muay Thai harcosok céloznak ágyékra, de ők is csak Thaiföldön, és csak azután, hogy felöltötték az acélból készült herevédőjüket. A nyugati sportembereknek az acél sem elég, kismillió szabállyal védették le a tökeiket. Még az MMA (vegyes harcművészet) harcosai is, akik a legkeményebb csávóknak számítanak verekedős körökben, kikötik, hogy ágyéktámadás esetén az áldozat öt percet kap arra, hogy rendezze sorait, és csak orvosi hozzájárulással folytathatja a menetet.
Tehát ha ezek a kemény legények – akik teljes lelki nyugalommal térdelnek bele az ellenfél arcába – a heréikre érzékenyek, akkor talán kár lenne náluk kedves verssorokkal próbálkozni szorult helyzetben.

A hererúgás nem csak a sportokban, de a kocsmai, utcai verekedésekben is tabu. Aki ehhez a méltatlan eszközhöz nyúl, azonnal sportszerűtlennek nyilvánítják, hiszen egyenesen az ellenfél identitátást, a férfiasságát támadja.

Fentebbiek miatt önvédelmi helyzetben a meglepetés ereje, a lelki megrázkódtatás és a beszámolók szerinti őrületes fájdalom tökéletes célponttá minősíti az ágyékot.
Lássuk be, bizonyos szituációkban az életünk múlhat azon, hogy levetkőzzük-e az úri modort.

Első lépés: Legyen jó okod arra, hogy tökön rúgj egy férfit!

Kár szépíteni, az ágyékrúgás nagy kárt okoz a fogadó oldalon, tehát érdemes azokra a helyzetekre tartogatni, amikor a testi épségünk vagy az életünk forog kockán.

Fura fintora a sorsnak, hogy ilyen helyzetbe leginkább olyanok hoznak, akiket ismerünk, nem idegenek számunkra.

Mivel a jelek szerint az MMA harcosok féltik a legjobban a tökeiket, az ő meneteikből kivett jelenetekkel illusztráljuk az útmutatót.

Második lépés: Légy tisztában a következményekkel!

Nyilván sokkal rosszabb dolgok is történhetnek egy pasival, mint az, hogy tökön rúgják. Orvosi szempontból a mellkaslövés, a gerinctörés vagy a koponyarepedés jóval veszélyesebb. A tökönrúgás sok problémát okozhat, de túlélhető. Az igazán csúnya, ágyékot ért sérüléseket (amelyek esetleg amputációhoz is vezethetnek) többnyire eszközök okozzák, nem önvédelemre szorult nők.

Ebből kifolyólag amennyiben egy, az életedre törő férfi tökét célozod meg, tulajdonképpen őt is megmented esetleges súlyosabb következményektől.

Szemléltetésként íme egy videó.

Csúnya egy jelenet. Az ember szinte örül, hogy nőnek született. Micsoda felelősség állandóan azt a kis izét védelmezni.

Persze nem kell a férfiakat sem sajnálni. Akkor is tudják a világot kormányozni, ha az egyik kezükkel folyamatosan a töküket markolásszák.

Van azonban statisztika arról, hogy a nemi erőszakot elszenvedő nők 20-50 százaléka szenved súlyos sérüléseket. Belső vérzést, medencecsonttörést, húgycső károsodást. Olyan sérüléseket, amelyek akár halálhoz is vezetnek, ha nem kezelik őket időben.

Mindenki teste tiszteletet érdemel. A következményekkel azonban érdemes többet foglalkozni. Ha a férfi támadók 20-50 százaléka szenvedne sérülést, lehet, hogy kevesebben próbálkoznának?

Harmadik lépés: azonosítsd a célpontot és válaszd meg a támadás módját

Egyszerűen megfogalmazva: pénisz vagy heregolyók? Önvédelmi helyzetben érzed magad feljogosítva arra, hogy minden elérhető felületen támadsz, de érdemes megjegyezni, hogy van olyan célpont, amely jobb eredménnyel kecsegtet. Ha felmerül a választás lehetősége, célozd a mogyorókat. A péniszrúgás sem rossz, okoz is némi kart, de legalábbis megzavarja a támadót. Akár össze is eshet.

De a golyók? Egy közvetlen találat pontosan olyan pusztító erejű, mint amire az MMA szabályzata következtetni enged.
Finomkodásnak nincs helye. Ilyen helyzetekben nincsen figyelmeztető lövés, durr, bele a közepébe!
A legtöbb esetben a tökön rúgott férfiak hasonlóképpen reagálnak: szemrehányó pillantás (Hogy tehetted???), összegörnyedés, összeesés, pár perces egzisztenciális válság, öklendezés.

Ha pedig eddig eljutottál, nem marad más hátra, mint a futás!

Negyedik lépés: Ne hagyd,  hogy elhitessék veled: ezt nem kellett volna!

Fura módon a tökön rúgás még mindig megosztja a közvéleményt. Egy röpke közvélemény kutatás szerint ezért NEM kellene tökön rúgni a férfiakat:

Dühös lesz.

Remélhetőleg. Viszont ha jól tökön rúgod, nem rajtad tölti ki a haragját. Az érzéseivel foglalkozzon pszichológus. Börtönpszichológus.

Még agresszívebb lesz.

A statisztikák szerint nem. Különben is, ő már jelezte, hogy bántani akar. Miért kezdenéd el fontolgatni, hogy mennyire akar bántani? Legyél te az aktív fél a döntéshozatalnál.

Nem is olyan hatásos. Egy csomó pasi meg se rezzen tőle.

Mondják ők. Miért mondanának mast? De aki már látta a férjét összegörnyedve ordítani, miután a két éves gyerek játék közben tökön rúgta, nem kételkedik többet.

Nem kellene megtanítani a nőknek, hogyan rúgják tökön a férfiakat. A férfiaknak kellene megtanítani, hogy ne tegyenek olyasmit, ami miatt tökön rúghatnánk őket.

Zseniális ötlet. Valaki esetleg már ki is dolgozta a logisztikát, amely minden férfihez eljuttatja a tananyagot? Valaki pénzeli az elgondolást, mellette állnak a politikusok és a közösség vezetői? Vannak már képzett instruktorok, akik ezt a változást végigvezénylik? Nincsenek? Nahát. Kivárjuk. De menet közben megtanítjuk a nőknek, hogyan kell a pasikat tökön rúgni.

Arra biztatni a nőket, hogy rúgják tökön a férfiakat ugyanolyan, mintha azt mondanánk, hogy az az áldozat, aki viszont nem rúgta tökön a támadóját, helytelenül cselekedett.

Nem! Viszont lecsökkenthető az áldozatok száma, ha módszert kapnak arra, hogyan éljenek túl egy támadást.

Tény: megvan az eszközünk arra, hogy kárt tegyünk azokban a férfiakban, akik bántani akarnak bennünket. Ezek szerint nem kellene használni ezt az eszközt?

A tökönrúgástól a világ csak még kegyetlenebb hely lesz.

Egy ideig biztos. De ha a tökön rúgás megakadályozza, hogy valaki belehaljon az erőszakba, vagy kórházba kerüljön, akkor a világ rögtön kevésbé kegyetlen helynek fog tűnni. A dalai láma is azt tanácsolta az indiai lányoknak, hogy tanuljanak küzdősportokat.

Négy nőből egynek az élete során alkalma adódik arra, hogy egy férfit tökön rúgjon. Szerencsére nem atomfizikáról van szó.
Bárki képes rá!

7 hozzászólás

 • csillamlajhar

  Én annyira szeretnék tökön rúgni valami gyökeret. De sosem volt még rá alkalmam – hálistennek.

  • Letiltott kommentek kozt van nehany akin elferne 😦
   Remiszto ami a fejukben van.
   Ezek kilora vennek a not ha lehetne. Persze óccsóé termeszetesen.
   Targyalni? Kozos szep jovo?
   Mirol almodnak itt a nok?
   Aki erti ezt az hallgat es magat figyeli. Mar pasikra gondolok.

 • mabelwheeler

  Nagyon jól megírt poszt. 🙂
  Bárcsak tökön rúgtam volna anno az összes faszit, aki molesztált! 😦
  Eztán megteszem.

 • Köszönöm, szuperhasznos cikk! Fércbúkon osztva! 😉

 • Én bizony tökön rúgtam ( pontosabban térdeltem ) a fiút, aki meg akart erőszakolni 14 éves koromban. Olyan dühös voltam, hogy nem szaladtam el, hanem fetrengése közben rugdostam, cibáltam, és még szidalmaztam is szegényt.

  • mabelwheeler

   Szegéééény! Agresszív nőszemély!

   Én egyszer karmoltam, a pofáját. Azt hozta ki belőle később a menyasszonyának, hogy én erőszakoskodtam vele. Elhitte. Azóta már házasok. Na, ha valaha összefutok vele, őt mosolyogva fogom tökön rúgni.

 • Ha pedig olyan szituációban vagy, hogy a tökönrúgás nem opció (pl hátulról kapott el és a karodat a törzsedhez szorítva karolt át és szorít, vagy térdre kényszerített) akkor vegyél egy nagy levegőt, kézzel markold meg a csomagját, szorítsd amilyen erősen csak tudod, és csavarj rajta akkorát, amekkorát csak fordulni tud a csuklód. Ez nem vicc és nem én találtam ki, évtizedek óta biztonsági őrként dolgozó FÉRFIbarátom mondta nekem, hogy így kell. Markolj az ágyékába és csavarj rajta kurvanagyot, aztán futás! Mire kitörli a könnyeket a szeméből, neked már árkon-bokron túl kéne járni.

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s