Kettessel kezdődik, avagy kitől retteg a patriarchátus?

Foto:#nemtehetszrólatehetszellene


Kövér úr megint alakított. Apropó, micsoda szerencse, hogy az ő személyi száma nem kettessel kezdődik, hát milyen szarul nézne már ki, ha azt kellene írnom most: Kövér asszony. Még félreértené valaki, és arra gondolna, hogy a magyar politikai életben oly megszokott testgyalázással igyekszem a hímsoviniszták megmondó emberét megszégyeníteni. Azért a Kövér úr mégiscsak jobban néz ki. Egy férfi abszolút nem hiteltelen politikailag attól, ha kövér. Főleg ha csak névleg az. Azért is is nagy szerencse ez az egyes, ami neki van, mert vele kapcsolatban az sem állná meg a helyét, hogy „Attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy okos is”. Ha Kövér úr kettessel kezdődne, Illés Zoltán akkor sem illethetné ezzel a mondattal, mer’ hogy nyilván Kövér asszonyként sem volna szebb, mint amennyire esztétikus férfiként. Ész dolgában meg hát… Tudjuk, hogy mi van a toronyban.

Kövér úr nem először bizonyítja már, hogy sem jó modorhoz, sem diplomáciához, sem kultúrához, sem intelligenciához nincsen köze. Lehetne sorolni a sztorikat, de én most csak egyet emelnék ki, azt az elbűvölő piruettet, mikor pár évvel ezelőtt Kovács Ákossal karöltve princípiumozott meg unokázott. Akkor is nagy felháborodás volt a száját elhagyó szavak miatt, gyorsan ki is nyomta a kormány a CSOK nevű szülesztő-programot, hogy elterelje a figyelmet arról, mit is gondolnak valójában prominens egyeskéink rólunk, nőkről. A világ és a nézetek azóta mit sem változtak, sőt, ma már-köszönhetően a felhatalmazási törvénynek és az általános közhangulatnak- csak röhögnek azon, milyen ügyesen sikerült legutóbb megalázni Szabó Tímeát, a női képviselőket, a dühös nőket, a gondolkodó nőket, és hát úgy a nőket általában. Mert egyébként mit tudunk csinálni most azon kívül, hogy egyenként háborgunk? Meg egyáltalán: akarunk valamit „csinálni”?
Háborgunk. Ki így, ki úgy. Kinek ez fáj, kinek az.
Fontosnak tartom viszont, hogy lássuk, mi váltotta ki a papírkoronás Kövérből (Luca után szabadon) ezt a cizellált(nak alig nevezhető) véleményt. Amikor pedig reagálunk rá, akkor ennek megfelelő érveink legyenek.
Kövér László Szabó Tímea miatt tette ezt a megjegyzést, sőt, rá célzott, mikor ezt a megjegyzést tette, amit. Vagyis Kövér Lászlót az olyan nők irritálják, ő olyanok iránt érez szánalmat, akik Szabó Tímeához hasonlatosan viselkednek és gondolkodnak. Nem hiszem, hogy Novák Katalint vagy Varga Juditot, netán a saját anyját, lányát, feleségét is ilyen megjegyzésekkel illetné, amennyiben ezen nők egyike sem illeti őt kritikával, sőt, az ő istenét, atyuskáját, Orbán Viktort is kímélik (vagy ha nem, akkor egy jól irányzott pofonnal rögvest helyrebillentheti a lelkivilágukat). Ezek a nők (akiket ő nőnek tart, nem csak egy kettesnek) nem vonják kétségbe a pajtásai és az ő maga hozzáértését, becsületét. Nem pirítanak rá a sleppre, nem leplezik le, nem tesznek fel kínos kérdéseket, nem számszerűsítik a lopásokat, nem érvelnek tisztán, világosan, megkerülhetetlenül. Nem szarnak bele a homokozóba. Az általa nőnek tartott kettesek olyan nők, amilyeneket egy ilyen vérmacsó prosztó el tud viselni. Olyanok, akik kiszolgálják, építik, bólogatnak neki, hajbókolnak, gyereket szülnek, a gatyáját kimossák, lábukat szétteszik (akár valóban akár politikailag) és mindezt teszik csendesen, simulékonyan, olyan riasztó érzelmek nélkül, mint amilyen a harag, ezáltal semmilyen vélt vagy valós veszélyt nem jelentve az ilyen illékony, billenékeny, nőktől rettegő papírkoronás elvtársakra.

Az ilyen férfiak fejében kétféle nő létezik: a „normális” nő, és a világtól elrugaszkodott, neveletlen, nőietlen, engedetlen nő, akit ma már sajnos megregulázni sem lehet büntetlenül, pedig istenem, de szép volna, ha úgy, mint rég, csak jól nyakon lehetne baszni, kivágni a Parlamentből, hogy a taknyán csússzék (amint azt Bayer pajtitól is hallottuk már). Vagy inkább be se engedni, mert tényleg már mi a faszt keres ott egy nő. Menne inkább szülni meg a konyhába. De hát ez van, elfajult a világ, nagy a nyomás. Unio meg sorospusztulat, emanciplizá… emaciópi… vagy mi a szar. Választójog, kisfaszom, most meg már bent ajvékolnak a Parlamentben. Hát tényleg régen minden jobb volt.

Így gondolkodik. Ha pedig így gondolkodik, akkor teljesen téves, sőt káros is azzal jönni neki (és a hozzá hasonlóknak), hogy de most akkor őneki nincsen anyja? Nincsen nagyanyja? Nincsen lánya? És ha van, akkor azokat akkor ő csak ennyibe nézi? Mert a logika nem ez. Kövér úr és a hozzá hasonlók szerint az anyák, mamák jó nők, engedelmes nők, olyan nők, akik teszik a dolgukat, ahogy kell, és nem bántják a szegény fiúkákat, továbbá nem beszélnek bele a nagyok dolgába. A megjegyzése nem “azoknak” a nőknek szólt.
Higgyük el, nagyon sok támogatója van ebben az országban Kövér Lászlónak. Igen sok férfi (és nő) gondolja úgy, hogy tényleg ijesztő és kényelmetlen egy „dühtől eltorzult” női arcot látni. A nő legyen csak kedves, csendes, nőies. Még egy férfitől csak-csak elmenne az a parlamenti heveskedés, na, de ha valaki kettes! Erről beszél Kövér László a nyilatkozatában. Erre utal. Nem utal ő minden nőre, hanem kimondottan az érvelő, kemény, okos és DÜHÖS nőkre utal. Szerinte ez szégyen. Ugye azt mondja, szánakozik azon, hogy „ilyen helyzetbe” hozta magát Szabó Tímea. Pödrött Bajusz szerint egyenesen szégyen dühösnek lenni, ha nő vagy. Mondjuk neki könnyű higgadtnak maradni, értem én. Nála van a hatalom, a biztos tudat, hogy bármit megtehet. Ebből a pozícióból egészen derűsen és nyugodtan lehet sértegetni olyanokat, akik még egy felszólalást sem mondhatnak végig nyugodtan cinikus és agresszív képviselőtársaik vastapsának zajában. Nem tudom, hasonló helyzetben Kövér úr mennyire lett volna higgadt és nem haragtól „eltorzult”.

Kettessel kezdődik a személyi számom. Érvelhetnék azzal az egyszerű matematikai ténnyel, hogy egyébként a kettő több, mint az egy, és ha a magyar Parlamenten végignézek, arra is jutok, hogy bizony, nagyon sokszor több. Többet ér. De nem fogok ilyen gyengécske poénnal visszavágni, mert azért a cél mégsem a versengés volna a két nem között, hanem egymás kölcsönös elismerése és tisztelete. Az egyenlőség. És bár magamat kettesként ezerszer többre tartom sok semmirekellőnél abból a parlamenti bagázsból, azért megszavazom a bizalmat azoknak az egyeseknek, akik szintén ott ülnek, de nem vakítja el őket a hímsoviniszta gőg. Akik tudnak nőktől kritikát elfogadni, nőket meghallgatni, velük együtt gondolkodni.
Akik nem félnek a nőktől.

Kikérem viszont magamnak Kövér kijelentését, mert nő vagyok, okos vagyok, határozott vagyok, politizálok, dühös vagyok, és minden olyan elbizakodott hímsoviniszta disznót, amilyen Kövér László is elhajtok a picsába. Elvárom a tiszteletet, mert ember vagyok. Elvárom azok felé is, akik bár nők, de nem szültek, nem nagyikák, nem anyukák. Elvárom a lánygyerekek felé is, akik nem akarnak apucinak unokát szülni, hanem inkább a világ jobbá tételén vagy saját ambícióikon dolgoznak. Az ilyen kövér-féle apák ezeknek a lányoknak a legnagyobb kártevői. Ezek azok, akik keresztülnéznek a lányukon, nem veszik komolyan a tehetségét és nem biztatják arra, hogy a saját útjára lépjen.


Minden erős, okos és ambíciózus nő nevében kérem ki magamnak ezt a megjegyzést, mert nekik is szólt. Az ilyen nőket akarják ezek elhallgattatni, megszégyeníteni, eltüntetni. Tőlü(n)k rettegnek ezek, nem a nagyiktól.

***

Itt lehet tiltakozni a fingszagú magyar hímsovinizmus legújabb sértése ellen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat és iratkozz fel a követők közé, így emilben kaphatsz értesítést, mikor új írás jelenik meg.
Érdekes történeteket találsz a Facebookon is: Gumiszoba)

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s