Legyen nőnap. Aztán haladjunk tovább, nincs itt semmi látnivaló


Ez mi volt, emberek???
Ez mi volt?
Most tényleg ennyire be vagyunk fosva, hogy összerántunk több ezer embert azért, hogy utána ne legyen semmi? Hol volt az például leírva, hogy ez egy jótékonysági esemény? Ti mivel mentetek oda? Mire készültetek?  Valaki olvasott erről valahol, hogy ez egy jótékonysági esemény és nem demonstráció?

Én valójában nem sokra számítottam ismerve azt a hangnemet, amivel ez elindult, de mindegy, én lehet, tényleg nagyon radikális vagyok (amennyiben nem nyalom egy nőgyűlölő kormány egyetlen tagjának sem a valagát), de ennél valahogy többre számítottam. Kaptam kritikát, mikor azt írtam, a Csenge ügy kapcsán, hogy a bulikázás itt már nem sokat fog érni. Ajándékul megkaptuk március 8-a reggelén a kormánypropagandát arról, hogy soros tehet arról is, hogy Magyarországon egyértelműen áldozat ellenes az ítélkezés. Erre akkor tényleg egy három órán keresztül tartó bulival kell reagálni, aminek első öt percében már a férfiakat köszöntik a szervezők? Éljenek a zoltánok. Hát bassza meg. Még ott is? Azon a napon is a faszikra kell terelni a figyelmet, tényleg? A napon, ami a nőkről szól? Aztán a rendezvény közben is sűrű nyelvcsapásokkal hálásnak lenni, minden férfinek, aki eljött. Miért?


Emberek.
A biztonsághoz való jog ALAPVETŐ emberi jog. Nem köszönjük meg, ha megkapjuk, és nem könyörgünk érte. Nem kell hálásnak lenni, ha egy férfi minimál érdeklődést mutat az ügyben, hogy majd az anyját, lányát, nejét törvények védjék a bántalmazástól.


Ováció Varga Juditnak? Oszt miért? Mert küldött egy fal levelet, amiben segítséget kért a civilektől? Mármint azoktól a civilektől, akiket éppen az ő gazdája lehetetlenített el, és nem támogat a mai napig sem. Karácsony Gergely jelezte most, hogy támogatni fogja őket, a NANE-t, hát örülünk ennek, legyen úgy. Nagy szarban lesz amúgy a kormány, ha Karácsony, meg Baranyi Krisztina, meg még más ellenzéki polgármesterek ügyesen felismerik, hogy érdemes a nőkért dolgozni, mert az még hozhat a konyhára 2022-ben pár ezer szavazatot. És ezzel egyáltalán nem azt akarom degradálni, amit tesznek. Én leszarom ívesen, hogy politikai muníciónak szánják, vagy tényleg fontos nekik a nőügy. Nekem csak az számít, hogy tesznek érte. Tesznek a nőkért. Mert kérem szépen én hajlandó vagyok ügyekért félretenni a saját fenntartásaimat, amint most is tettem. Túl gyenge, túl nyálas, nem kéne ennyire kalapozni a kormánynak, nem kéne ennyire könyörögni, nem kéne ennyire a pasik seggét óvni és hajbókolni nekik, de oké, legyen. Ha ez az ára, legyen. Ha ez az ára, megfizetem, beleállok. Volt bögrézés, elment 50 000 Ft a perselybe, plusz hát az én költségeim ezzel, amik kb 30 körül járnak. Nem baj, jó helyre megy. Ha semmi más haszna nem lesz ennek a „jótékonysági” eseménynek, akkor legalább tényleg az, hogy összegyűlt egy rakás pénz, amiből valameddig tud gazdálkodni a Patent.

Szóval hasonlóan az anno nagy pedagógus tüntetésnek indult sétálgatáshoz most is azt érzem, hogy arra volt ez jó, hogy szívességet téve a kormánynak jól kicsatornázta, és kisütötte azt az általános felháborodást és indulatot, ami az elmúlt hónapok gyilkosságai nyomán gyűlt a nőkben. Mármint ha kicsatornázta. Én speciel pont annyira vagyok dühös és frusztrált, mint anno, a pedagógus tüntetés után, ahol a szervezők legfőbb gondja az volt, hogy miután megtapostak és megaláztak minket, akkor mutassuk meg a némaság erejét. Mai napig úgy emlékszem arra az eseményre, olyan nyomot hagyott bennem, mint egy bántalmazás. Átvertek, használtak, kihasználtak.

Jött most akkor egy nesze semmi fogd meg jól levél, ezzel el lehet a kormánynak lavírozni egy évig biztosan. Megkérdik a civileket, ők elmondják, aztán nem úgy lesz. Nem kell attól tartani, hogy ebben az ügyben is olyan gyorsan lesz törvény, mint a rabszolgásítás ügyében. El lehet ezen üddögélni addig, míg majd a nők elfelejtik a tegnapi ígéretet. Hogy miért gondolom ezt? Mert nem önkéntes döntés volt. Nyomás alatt volt a minisztérium, és az utolsó utáni pillanatig ültek is azon, hogy mivel kéne a nők szemét kiszúrni. Nem is küldték el a csodás levelet, csak az utolsó pillanatban, hiszen ők maguk is érezhették, hogy mennyire üres és hazug, így nem mertek időt hagyni arra, hogy a nők esetleg dühösek legyenek miatta. Erre gondolom maguk sem számítottak, hogy nemhogy harag nem lesz, de kitörő ováció fogja fogadni a… A Nagy Semmit.
“Együtt kell dolgoznunk önökkel”… Igen. Hány éve is könyörögnek ezért a civilek? Hány éve is vannak telibe fosva? Most, mikor tömegrendezvény lesz, amiről nem tudhatja a kormány, hogy mire fut ki, hát érted, lehetett volna ebből komoly tüntetés is, na, most akkor az asztalra csap Varga Judit, és azt mondja: Együtt kell dolgoznunk.
És a nők tapsolnak, örülnek, ovációznak.
Komolyan, hát nem lehetünk ennyire naivak.

A szelep kinyílt, a gőz távozott, a kormány megnyugodhat. Nem lesz újabb demonstráció mostanában, hát érted, hetente, havonta nem lehet ennyi embert összerántani. Most egy időre biztosak lehetnek abban, hogy a nőkre nem lesz gondjuk. Ha bármi a világon kényszeríteni fogja őket arra, hogy tegyenek a nőkért, akkor az nem ez a rendezvény lesz, nem a nők lesznek, hanem az, ami Pesten történik. A félelem attól, hogy Karácsonyék lenyúlják a női szavazóikat. Ha valami, akkor ez fogja kényszeríteni őket, hogy tegyenek valamit nőügyben. Ha. Bár efelől is vannak kételyeim a Magyarországon egyre sűrűsödő sötétséget figyelve. Hányan lesznek, akik ezt látják, felmérik, értik majd… Ki tudja.

Mindenesetre jövőre ugyanott lehet találkozni-ahogy ez elhangzott a rendezvény végén. Kicsit fura befejezés ez azért, hiszen a cél az volna, hogy soha többé ne kelljen találkozni a nőket érő erőszak miatt. Ha bárki hinne abban, hogy a levél, amit Varga küldött valós és hihető, ha bárki hinne abban, hogy itt mától minden jobb lesz, akkor az a valaki azt is tudná, kívánná, hogy emiatt a dolog miatt soha többé ne kelljen a Hősök terén találkoznunk.

Ezzel együtt respekt a szervezőknek. Hiszem, hogy jót akarnak. Sokan hiszik, 20 ezer éve hiszik, hogy csak hosszan és szépen kell könyörögni a jogainkért és a biztonságunkért, és ha elég látványosan leszünk megalázkodók, akkor majd a patriarchátus egy napon megkönyörül, és felemel minket. Amint Szabó Balázs mondta a koncerten: Vigyázzunk a nőkre. Talán egyszer megértik a férfiak (és a nők is), hogy nem vigyázni kell ránk, csupán elég volna békében élni hagyni minket.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat és iratkozz fel a követők közé, így emilben kaphatsz értesítést, mikor új írás jelenik meg.
Érdekes történeteket találsz a Facebookon is: Gumiszoba)

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s