Mű izékkel az élet

Teljes képernyő rögzítése 2019. 09. 19. 184119

Egy csoportból hoztam a mellékelt képet. Valaki műszempillást keresett, és az első  hozzászólások után érkezett néhány pacák, akik azóta is osztják az észt a nők ügyében. Általában elég ideges szoktam ettől lenni, ám ezúttal egyet kell értenem mindazzal, amit a kommentekben feszegetnek. Alapból itt van a kiollózott szöveg. 

Mű- izékkel tupírozzák magukat, ahelyett, hogy örülnének annak például, hogy van lábuk, és tudnak vele járni. Nagyon fontos szempontként előjöttek még az állatkísérletek és azok elítélése, valamint az, hogy minden, ami az ún. szépségiparhoz tartozik, nevezhető- e egyáltalán munkának.

A nők azzal érvelnek, hogy ebben a világban az a nő nem is nő, aki nem szép. Azért kell a pilla, a műköröm, a műhaj, a pumpált ajkak, mert bizony csak így lehet párkapcsolatra, sikerre meg nem tom mire szert tenni. Eközben pedig van egy csomó férfi, aki egyáltalán nem várja el, sőt, egyenesen irtózik ezektől a dolgoktól.

Csak gondolkodom. Azt tudjuk, teljesen logikusan kiszámolható, hogy mindaddig, amíg a nőket globálisan a testükkel nyomasztják (és nem csupán a szépségipar, de ilyen a szülesztő ipar is), addig a nők nagyon jól irányíthatóak lesznek. Addig sem gondolkodnak, nem politizálnak, nem hőbörögnek, hanem elmennek szépen kondizgatni, csacsognak 1,2,3 és 5D- s pillákról, aggódnak a súlyuk miatt, a körmük színe és a bőrük barnasága miatt. Folytonos kisebbrendűségi érzéseik lesznek, sosem fogják magukat elég jónak érezni, és aki nem érzi magát elég jónak, azt ugye könnyebb kiosztani és elhallgattatni. A nők csak kenegessék magukat és akarjanak a pasiknak (és a többi nő árgus szemének) megfelelni, hordják az amúgy sem túl sok pénzüket talicskával a szépségiparba, hiszen legvégül abból is a férfiak gazdagodnak. Nem, nem a te műkörmösödre gondolok, aki elkér egy gél lakkért 8000- et is, hanem azokra a gyárakra, amelyek ipari méretekben gyártják ehhez az alapanyagot, határozzák meg az újabb és újabb trendeket, hogy a te műkörmösödnek 3 havonta kelljen lecserélni az egész kollekcióját egy újabbra. Ezek a cégek mind férfiak zsebét tömik, amint a divatcégek, a fodrász konszernek, ruhaipari gyárak. Ha beszállsz a játékba, tudjál róla, hogy férfiakat pénzelsz egy olyan világban, amely világ összes vagyonának 99 %-a férfiak kezében van. De lehet, hogy csak 98%- a, és akkor bocs, hogy túlzásba estem.

Azt is észrevettem, miközben a világban jöttem- mentem, hogy kinél inkább patriarchális és elnyomóbb egy ország, annál több gondot fordítanak a nők erre a puccparádéra. Jó, nyilván nem sorolom ide azokat az országokat, ahol a nők tetőtől talpig be vannak csomagolva, inkább az ún. fejlett országokra gondolok. Magyarország, ahol a nők büszkén pucsítanak azon, hogy bizony, bizony a világ legszebb női a magyarok. És? Erre vagyunk büszkék? Miért nem a legszabadabbak, a legsikeresebbek, a legintelligensebbek, a jogaikért leghangosabban kiállók? Még azok is festik a hajukat, akik nem őszülnek, fog nélkül de műkörömmel feszítenek, és egy kozmetikushoz nem lehet bejutni, annyian vannak. Hitelből akár, mert a pilla lenőtt, de hadd fizessem már két hét múlva. Erre legyünk büszkék?

Olyan szomorú ez.
És akkor itt van egy pacák, akit persze senki nem kérdezett, de mégis nem hülyeségeket mond. A nők meg mennek rá, és oltogatják. Nem értik, kurvára nem értik, hogy amit a srác mond, az legeslegvégül értük szólna. Arról beszél, hogy ti nők, ne fecséreljétek a pénzeteket, erőtöket ilyen fasságokra, hanem  menjetek el dolgozni (találjatok hasznos elfoglaltságot).

Én is ezt mondom.

Látok itt ebben a É- Németországi állattenyésztős, napfényes, trágyaszagos világban egy csomó nőt szépen vállalva a korukat. Őszül a hajuk, nem használnak sminket… Tetovált arcot alig látok, de ha mégis, azokról mindig kiderül, hogy kelet európaiak. Nem, nem ápolatlanok ezek a nők. Nem bizony. Jó tíz évvel látszódnak nálunk fiatalabbnak. A bőrük tiszta és feszes, a fogaik egészségesek, a hajuk egyszerűen nyírt, szépen őszülő. Sokat bicikliznek, szívják ezt az isteni levegőt és a jólétet.

 

Értem tehát a nyomasztást, és értem a rettegést is, amit a nők egy ilyen férfi- és szépségközpontú világban éreznek. A félelmet, hogy mi is lesz velük, ha nem elég szépek, nem elég bombázók, nem elég feszesek, fiatalok és szexik. Közben meg azért azt látom, hogy végül mindenkinek lesz párja, sőt, nem is pont a legszebbeknek lesz a legjobb párjuk. Sőt, azt is látom, hogy főleg Magyarországon nem nagy buli szépnek lenni, hacsak valaki nem a testéből akar élni. Ismerek én nagyon szép lányokat, akiknek még az átlagosnál is több zaklatás jut utcán, buliban, iskolában,. munkahelyen. Ezért aztán nem érdemes szépnek lenni. Persze “csúnyának” se jó lenni. Az ilyen szépségközpontú világban nagyon rossz annak, akinek bármilyen hiba van a testén, amivel bántható. Szerintem a legjobb azoknak, akik se nem szépek, se nem csúnyák, csak úgy el tudnak lenni láthatatlanul.

Nobel díjat nem szépség alapján osztanak. Boldogságot sem a szépeknek adja a világ. Politikai karriert mondjuk igen, legalábbis most elnézve a Fidesz önkoris választási plakátjait, nagyon úgy tűnik, hogy összeszedtek egy csomó olyan nőt, akiket elég szemrevalónak találtak, és most igyekeznek őket bebábozni a hatalomba. Legyen szép, legyen irányítható, és legyen nő, hogy a nők ne tudjanak vartyogni a férfi túlhatalom miatt.
No, lényeg, hogy a poltikához- Magyarországon legalábbis- kellenek azért a nagy mellek, csinos seggek, rebegő pillák. Más nem is nagyon.

 

Mi lenne, ha holnaptól minden nő bojkottálná ezt az egész szépségnyomasztást? Mi lenne, ha mind egyszerre abbahagynánk? Nem kellene make-up, pilla, köröm, hajfesték, gyanta?

 

A pasik észre se vennék, a nőknek meg maradna egy csomó pénze, ideje és energiája másra. Ennyi lenne. Megszűnnének az ilyen irányú állatkísérletek. Ennyi lenne. A világ jobb hely lenne onnantól. Ennyi lenne.

Ja, néhány nagy konszern teljes vezetősége tönkremenne, amit én nem is bánok.
Hogy a körmös-pillás csajokkal mi lenne? Azokkal, akik kiszolgálják és működtetik ezeket a konszerneket? Semmi. A nők rugalmasak, találnának maguknak más szakmát.

 

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat és iratkozz fel a követők közé, így emilben kaphatsz értesítést, mikor új írás jelenik meg.
Érdekes történeteket találsz a Facebookon is: Gumiszoba)

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s