Szexuális zaklatás- Én kérem ki magamnak

Teljes képernyő rögzítése 2019. 08. 17. 140455

 

Végre már! Hát van mégis remény! Hát csak akadnak férfiak, akikhez eljut a szó, és megértik, mi a nők valósága az ő világukban! Hurrá!

Emberek.
Én nem akarok ünneprontó lenni, de ez a cikk valójában semmi több, csak szánalmas beetetése a naiv nőknek. És a nők csont nélkül megeszik, és hiszik, igen, hiszik, hogy ha végre akad már egy férfi, aki nekik az ő szeretett platformjukon ilyen szépeket mond, akkor majd jön is már a jobb világ.
Még az is lehet, hogy maga a szerző, Doffek Gábor is hiszi ezt.

Én azonban a Gumi vagyok, akinek soha nem elég semmi, aki folyton kritizál, és nem örül együtt a többiekkel.

A cikk az én elemzésemben a következőket mondja:

A szerzőben, aki férj és lányok apja felment most a pumpa, mert valahol azt olvasta, hogy a nőket túl sok molesztálás és zaklatás éri ebben a világban. Ezen felbuzdulva elkezdett érdeklődni az ismerősei (!!!) és a FB csoportjának tagjai közt (információ: Van csoportja, amihez lehet csatlakozni), szóval elkezdett felmérést végezni az ügyben, hogy akkor tényleg mennyi zaklatás éri a nőket.  És ÚRISTEN! képzeljük el, hogy a megkérdezett nők 99%- a úgy válaszolt, hogy igen, volt már ilyen élménye, és 99% úgy, hogy nagyon sokszor.

Döbbenet.
Nos, erre csak azt tudom akkor mondani, hogy jó reggelt kívánok. Ha ez még csak most esett le az úrnak, akkor nem tudom, melyik kő alatt töltötte az elmúlt éveket, ugyanis túl vagyunk egy metoo kampányon, továbbá a téma iránt minimálisan érdeklődők évek óta rengeteg információt kaphatnak arról, hogy az utcai füttyögés, beszólás, gusztustalan megjegyzések, metrón dörgölőzés mindennapos, és a nők igen nagy százalékát zavarja. Egész pontosan erőszaknak éljük meg.
Neki ez még csak most lépte át az ingerküszöbét? Ő maga írta, hogy két lányt nevel. Eddig nem érdekelte, hogy a lányai milyen világban élnek?

No, mindegy, jobb későn, mint soha. Legalább ő azon kevesek közt van, akik egyáltalán elkezdték ezt komolyan venni.
És akkor felmérést készít. Igaz, hogy világszinten van erről szó, nők tömegei, ezrei, tízezrei mondják, írják, hogy ez van, de az mégsem számít. Az nem mérvadó. Majd ő, a férfi készít egy saját felmérést, és ha az esetleg hasonló adatokat hoz, mint amiről milliók beszélnek, akkor hajlandó lesz azon elgondolkodni, hogy lehet benne valami igazság, és nem csupán a nők „értelmezik félre”, „reagálják túl”, „hisztizik szét” a világot. Ismerős, nem? Ha a nők mondanak valamit, ha nőként mondasz valamit, arra nem kell odafigyelni, de minimum ellenőrizni kell az igazságát még akkor is, ha ezrével mondjuk ugyanazt. Mert a nők nem szavahihetők.

Nos, Doffek Gábor megcsinálta a maga felmérését, és mivel az ugyanazt az eredményt adta, amiről más egyéb nők is beszélnek, így akkor ő most kikéri magának, és felháborodik azon, hogy férfiak így viselkednek. Sokat nem kockáztat azért ebben a nagy felháborodásban, mert mindezt egy női oldalon írja meg. Olyan oldalon, ahová csak elvétve tévednek férfiak, ugyanis az átlag magyar férfit egyáltalán nem érdekli az, hogy ezeken az oldalakon a nők miről írnak, miről gondolkodnak, így mondhatjuk, hogy a nők jól elbeszélgetnek itt magukkal, megírják maguknak a gondjaikat, a pasik meg nagy ívben szarnak is rá. Doffek Gábor ilyenformán biztosra ment. Megszólította a férfiakat egy női oldalon (ami már önmagában egy vicc), és jól kiszámíthatóan kapott is a nőktől jó sok alleluját és lájkot, így méltán hiheti, hogy ő már tett valamit a nők elleni erőszak megszüntetéséért.

Elárulom, az égvilágon semmit. Majd ha ilyen írások férfiak által olvasott lapokban és oldalakon, csoportokban jelennek meg, akkor gondolhatunk arra, hogy valami változás talán elindulhat. A nők elleni erőszakot ugyanis a férfiaknak kell megállítani. Amíg a férfitársadalom elnézi, műveli és/vagy szemet huny az erőszak felett, netán az erőszaktevőket felmenti, addig a nők úgy ugrálhatnak, ahogy csak akarnak, maximum ki lesznek röhögve. Éppen ezért sajnos azt az állítást is cáfolnom kell, amit a szerző nem győz eleget hangsúlyozni: Nem minden férfi olyan. De, sajnos bizonyos szempontból majdnem minden férfi olyan. Lehet, hogy nem sokan szólnak be a nőknek gusztustalanságokat, de bizony sok férfi röhögcsél disznó, és a nők számára kínos poénokon a nők jelenlétében, sok férfi él vissza hatalmi helyzetével munkahelyen, hivatalos közegben. Sok férfi akarja megmondani a nőknek, hogyan éljenek, hogyan öltözködjenek, hogyan gondolkodjanak. Hogy mi az ő dolguk, és szerintük milyennek kell lenni egy nőnek. És nagyon kevés férfi van, aki rászól a másik férfira: Ne legyél már bunkó, Sanyikám, ez a 21. században már rohadtul nem vicces. Még kevesebb férfi van, aki kihajítja a metróból a pasit, aki nyilvánvalóan dörgölőzik, vagy egy nővel erőszakoskodik.
A férfiak félrenéznek, mentegetik a visszaélőket, munkát adnak az erőszakoskodó rendezőnek, megmagyarázzák, hogy miért tapizható egy táncoslány. Hibáztatják az áldozatokat.
Ez pedig az én mércém szerint ugyanaz, mintha maguk is megtennék.
Bűnösök közt cinkos, aki néma. Pont ezért nem kell a félrenézőket mentegetni, mert bizony ők épp azok, akik fenntartják ezt a világot. Pontosan azt kell tenni, amit a szerző mond. Láthatóvá válni, ellent tartani. Nem a nőknek kell beszélni, és biztosítani őket arról, hogy de nem ám minden férfi olyan, hanem a férfiaknak kell beszélni, őket rendre utasítani, kitaszítani maguk közül a normálisaknak. Már ha ők vannak többen. Be kell állni az erőszak ellen keményen. Az hiteles lesz nekem.

Várom is most, hogy D.G. következő lépésként megszervezze a férfiak mozgalmát, írjon férfioldalakra, beszéljen többet és többet a témáról. Kíváncsi leszek, hány magyar férfi fog hozzá csatlakozni. Ők ugyanis a “nem olyanok”.

Én esküszöm, drukkolok, hogy minél többen legyenek.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kérlek, aláírásoddal erősítsd meg a Női Passzív Ellenállást, ha egyetértesz azzal, hogy a nőknek saját, és gyerekeik biztonsága érdekében ellenállásba kell kezdeni.

(A PETÍCIÓT A LINKRE KATTINTVA ÉRHETED EL)

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat és iratkozz fel a követők közé, így emilben kaphatsz értesítést, mikor új írás jelenik meg.
Érdekes történeteket találsz a Facebookon is: Gumiszoba)

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s