Mondani csak szépen, szelíden

adichie01.jpg

Fent vagyok a Tisza Kata oldalán. Ő szép történeteket ír, és sok szöveget az emberek egymással való kapcsolatáról. Sokat ír a férfi-nő kapcsolatokról is, az elnyomásról. Szépen. Nem haragosan. Nem gúnyolja, nem bántja a bácsikat/fiúkat. Mondják is neki olykor, hogy itt jó olvasni, nem úgy, mint “egyes” férfigyűlölő oldalakon, mert hát azok aztán fuj. Fogalmam sincs egyébként, milyen oldalakra gondolhatnak ilyenkor. Mi lehet, ami kimeríti az ún. férfigyűlöletet?

Tehát. Most olvastam tőle egy írást . A Tisza Katától. Aki híres író.
Linkeltem ugyan, de mivel nem hosszú, be is másolom, hogy jobban lehessen vele dolgozni:

Mikor fogják a férfiak
megérteni, hogy ahogy a nőikkel bánnak, nagy eséllyel fognak hasonlóképpen a lányaikkal is bánni más férfiak? És embertelen erőfeszítésébe kerül majd minden egyes lánygyermeknek kitépni magát a bánásmódból, amin szocializálódott?
Mikor fogják végre megérteni a nők, hogy amit eltűrnek, azt tanítják a lányaiknak útravalóul?
Vagy: hogyan tudna szabad és szerető lelket továbbítani a fiainak egy végsőkig megalázott és eltiport nő?
Amikor mérgező rendszereket tartunk fenn a gyerekek érdekeire hivatkozva, akkor valóban a gyerekeinket védjük-e, vagy csak a saját szerencsétlen nyomorúságunkat?

Drága Kata! Kérlek szépen,engedd meg, hogy így ismeretlenül, innen a messzi távolból kicsi pontként válaszoljak a kérdésedre, mely kérdés- ismerve a kvalitásaidat- azt gondolom, hogy csupán egy költői feljajdulás. Valami olyasmi, mint mikor az égre emeljük a szemünket és felsóhajtunk: Ó, te isten! Meddig büntetsz még? Tudjuk a választ előre. Válasz a nagy csend, a némaság, a semmi. Pont annyi a válasz, amennyi az isten.
Nos. Ha a kérdést felteszed:
“Mikor fogják a férfiak megérteni, hogy ahogy a nőikkel bánnak, nagy eséllyel fognak hasonlóképpen a lányaikkal is bánni más férfiak?”
A válasz(om) erre: SOHA (de szerintem ezt te is tudod). Mert valójában leszarják, hogy mi van a lányaikkal. Sőt. Azt képzelik, hogy az a “bánásmód” (milyen csodás ez a kifejezés is), amit ők alkalmaznak a nőkkel, az teljesen rendjén való. Vagy a jó fej apukák pózolnak buta pólókban, amiken valami olyasmi van, hogy ha az ő lányuk bántva lesz (mint az anyja), akkor majd ők revansot vesznek. Hehehe.
Valójában az apák nagy része itt lenn vidéken szóba sem áll a lányával, nem tekinti opciónak, és kábé azt gondolja, hogy amiképpen a neje is boldog (és tényleg hiszi, hogy az), azonképpen a lánya is pont ilyen boldog lesz valami hasonló tróger mellett, mint ő (feltételezve, hogy csak a trógerek bunkók a nőkkel). Ezek az urak a ner tévén okosodnak, nekik az agyukba annyi fér, hogy a gender az valami rém, a feministák meg herélőkéssel járják a határt ártatlan férfikara vadászva. Nem, dehogy gondolják ők, hogy a lányaiknak “ki kellene tépni magukat” a szocializációjukból. Ilyet még a magyar anyák nagy része sem gondol. Ma, Magyarországon hercegnőket és menyasszonyokat nevelnek az anyák, és a hepatitis ellen is azért oltatják a lányaikat (nem, nem azért, hogy ne kelljen szörnyű kínok közt meghalniuk), hogy majd -idézem- ők is édesanyák lehessenek.
És mielőtt még elkezdene bennem összesűrűsödni némi harag a nőkkel szemben is, gyorsan leírom, hogy nagyon nehéz szuverenitásból példát mutatni olyan nőknek, akiket már a születésük pillanatától nem szuverénnek nevelnek.
Maguk sem tudják, mi az.

Szóval kedves ez az írás, csak nekem olyan nagyon szelíd. Ki is kezdik, hiszen őneki (neked, Kata) lehet oda kommentelni (nem úgy, mint egyes férfigyűlölőknek, ahol a bloggazda felháborító módon azonnal letilt minden akadékoskodó, értetlenkedő, kötekedő… férfit. Hát azok csinálják ezt, ugye). És jönnek a másik oldallal. Hogy be köllene mutatni a MÁSIK OLDALT.
Milyen másik oldalt?-kiáltok én fel ilyenkor- Hát az egész világ a ti oldalatokról szól! Meg ha nem is, azért nehogy már a nők mutassák be a férfiak nyomorát! Nem tudnak ők írni?
NEM TUDTOK TI ÍRNI??? Vagy beszélni? És ha igen, akkor sem úgy kellene, hogy a nők fórumaira betolakodtok, a nők témái alatt nyomultok, követeitek a figyelmet, a kis fejecskétek megsimogatását. Nem így kellene.

Tudjuk, hogy a nők szép szóval, könyörgéssel soha semmit nem értek el. Tudjuk, hogy a férfiak rettegnek a haragunktól, ezért aztán minden módon próbálnak minket elhallgattatni. Tudjuk, hogy minden érzelmi reakcióra kettős mércét alkalmaznak.
TUDJUK
Nem tudsz jól kérni, nem tudsz megmagyarázni, MERT Ő nem fogja akarni megérteni… Ha megértené, el kellene ismerni az igazságod. Akkor meg minek erőlködni velük? Minek jópofizni, figyelni a megfogalmazásra? Nem egyszerűbb szép, okos mozdulattal beinteni, nem szülni, nem szexelni vele, nem főzni rá? Nem hozzámenni? Csunyán mondani?

Na, jó. Vannak aranyosak is, tudom. Pont Kata cikke alatt olvasom a kommentet aranyos, kedves fiútól, hogy -így írja- olyan nagyon jó ezt olvasni. Kicsit belelátni a nők fejébe, mert így akkor ő (és ne kapjál most idegrohamot) meg tudja tanulni, hogyan tud majd JÓL BÁNNI a leendő partnerével.
JÓL BÁNNI.
Amiképpen jól bánunk a kutyánkkal, a disznóval , a csirkével (mely utóbbiakat végül azért mégis csak megesszük). Ő szeretne jól bánni a nőjével. Érdekes, hogy soha nem merül fel, hogy meg kellene tanulni “jól bánni” a haverral, a főnökkel, az ivócimborával. Az úgy jön magától. A nővel viszont jól vagy rosszul bánunk (bánnak ők). És azt tanulni kell.
??????
Észre sem veszi, mit ír, mit mond. A cuki, kedves fiú, kommentje 42 női lájkkal.
– Nagyon eccerű, mucika- mondanám én. – Mindig csak arra gondolj, neked ez hogyan esne. Az ilyen “bánásmód”, ezek a szavak, ez a viselkedés a te hiperérzékeny kis mucilelkednek milyen volna. Vagy gondolj arra, hogy ugyanezt megtennéd- e a haveroddal. Nem? Akkor ne tedd a nőddel se. Mert KÉPZELD EL, ő is ember!
Így.

És ha nézed őket, a reakcióikat, nézed, mik az ő érdekeik, akkor pont megérted, hogy miért is szitokszó nálunk a feminizmus, a gender és miért is kell ez utóbbi kutatását betiltani (mondjuk, kormányszinten annyira hülyék, hogy azt szerintem nem is értik igazán).
Nem fogják szép szóra engedni.
Ha a nőmozgalom úgy működött volna, mint ahogy most Magyarországon működik, akkor itt még mindig nem volna választójogunk. (Mondjuk így sincsen sok értelme, hogy van. Szavazhatunk elmebeteg farkakra.)

Amúgy meg mindegy. Viszont ha még mindig nem tudnád (nő létedre), mi az a gender, és az ő kutatása, akkor olvasd el EZT. Feltétlen. 
Mindegy, mert már eleve azt betegesnek tartom, hogy van egy faj (homo sapiens), amelyik magát rendkívülinek kiáltotta ki, és e faj 20 ezer év alatt nem volt képes tudomásul venni, hogy mind egyenlőek vagyunk. Mármint a faj minden egyes egyede. Úgy fogunk kihalni, hogy ezt a minimális lécet sem sikerül addig megugrani. A patriarchátusnak, mármint.
Kedves férfiak.

És akkor egy személyes történet a végére. Egy női csoportban megy most egy beszélgetés arról, hogy borzalmasak a kötelező olvasmányok, és a mostaniak helyett ki mit ajánlana. Egyetlen női író művét sem láttam. Egyetlen történetet, melynek főszereplője nő (aki nem hercegnő, és nem a királyfijára vár). Nézegetem tehát a tippeket, és már örülök, ha legalább állatost látok, majd eszembe jut a fiam, mikor tavaly egyszer felkiáltott imígyen: Milyen szörnyű lehet már a lányoknak az iskolában, hogy mindig csak férfi költőkről meg írókról kell tanulniuk! Milyen borzalmas unalmas lehet ez! Hát hol vannak a női költők, írók, királyok?
Nem sok van, és aki, az is csak apróbetűsben.

Amúgy meg szüljetek nyugodtan és feltétlen, mert babázni jó, ez az élet értelme, meg ilyenek.

Aki mást mond, elvakult, keserű, nyomorult lélek, aki valójában gyűlöli a gyerekeit.

Női Passzív Ellenállás

JOGOS A HARAG!

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat és iratkozz fel a követők közé, így kaphatsz értesítést, mikor új írás jelenik meg.)

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s