Most akkor ki akarja vezetni az országot az unióból? Igen. És?

images
Lassan feleszmélünk az első sokkból. Meg a másodikból. És a sokadikból. Lassan elfogadja a nép (az 1/3), hogy ez van, a fidesz megnyerte a választásokat. Nem könnyű ezt megemészteni, nehezen törődünk bele, úgy van ez fogadva, mintha nem erre számítottunk volna. Mondjuk ez a naiv elképedés, ami kísérte az eredményt, az engem nagyobb döbbenettel tölt el, mint a győzelem maga. Tényleg van olyan ember ebben az országban, aki azt gondolta, hogy ez nem így lesz? Hogy a szedett-vedett ellenzék nyerhet A gépezettel szemben?  És ha igen, akkor mégis ki nyert volna? Ja, tudom, a Jobbik. Erre meg csak azt tudom kinyögni, amit a CNN nagyon humoros elemzője mondott a magyar állapotokról. Hogy tudniillik egy olyan országban, ahol egy demokráciát fenyegető államfő és egy antiszemita párt között kell választani, ott a kotkodács talán nem a legostobább variáció.
Szóval tényleg mit is vártunk. Na, jó, hagymázas álmaimban néha én is reménykedtem valami csodában, de ez a “csoda” az én fejemben megállt ott, hogy a szörny legalább a 2/3-ot veszíti. Erre talán volt is remény. Ha ez megtörtént volna, azzal legalább minimális kontroll maradt volna a feje fölött. Bízhattunk volna abban, hogy legalább az Unióból nem tudja kirántani az országot. Nyilván ők meg ettől rettegtek, ettől a kontrolltól, ezért aztán azt, ami a 2/3-hoz kellett, azt nem bízták a véletlenre. Elcsalták, megvették, megsorosozták. OV nem éri be kevéssel, mert ahhoz már túl sok van a zsebében, és túl veszélyes is lenne a totális hatalmat kiengedni a kezéből. Még valaki számon kérné a bűneit. Az is régi terve, hogy miután lenyúlt mindent, amit lehet, akkor kihúzza Magyarországot az Unióból. Ilyenformán megpróbálni a kormányra hatni azzal, hogy sápogunk az Uniós tagság miatt teljesen meddő és szánalmas próbálkozás, hiszen orbánnak pont az a célja, hogy onnan kikerüljünk, sőt, lehetőleg úgy kerüljünk ki, hogy eközben az átlag fideszesnek beadható legyen, hogy nem a kormány tahósága az ok, hanem az, hogy Brüsszel nem érti Orbánia haladó nézeteit. Kérdés persze, hogy miért is kellene nekünk az Unión kívülre kerülni. Nem, nem a migránsok miatt. Dehogy! A kormány demográfiai céljainál kell keresni a megoldást.  Egyrészt a magyarok már így is sok országban megvetett, alja népnek számítanak, másrészt nem uniós ország lakójaként mindig nehezebb dolgod van egy uniós országban. Ha kikerülünk, el lehet felejteni, hogy személyivel utazgatunk, sőt, lesz majd külön megállapodás arról, hogy hogyan és miképpen dolgozhatunk egyik, vagy másik országban. Kitelepülni, családot kivinni megint másik történet lesz. Általában elmondható, hogy minden sokkal bonyolultabb, nehezebb lesz. Európában nem uniósnak lenni még akkor sem egyszerű, ha olyan nagyhatalom vagy, mint Anglia. A hangyáknak meg halál.
Jelenleg tízezrek, százezrek tervezik, hogy elmennek Magyarországról. Összepakolják a cuccaikat, majd keresnek egy országot, ahol munkába állnak, lakást bérelnek, beíratják a gyerekeiket klassz iskolákba, és onnan, a kerítés másik oldaláról szemlélik, amint szülőföldjüket maga alá temeti a tömény őrület. Semmilyen módon ezt megállítani nem lehet. Vagyis de. Pont ezen munkálkodik viktorunk. Ám véletlenül sem úgy, ahogy ezt te gondolnád, vagy ahogy a józan ész diktálná. Nem normális szociális, oktatási, egészségügyi hálót épít, nem. Az sem jut eszébe, hogy ratifikálja a nők és gyerekek biztonságát szolgáló Isztambuli Egyezményt, vagy hogy olyan jogilag, pénzügyileg tiszta világot teremtsen, amiben jó lenni. Nem akar olyan országot, ahol az emberek biztonságban érzik magukat, vállalkozásokat nyitnak, és biztosak lehetnek abban, hogy a gyerekeikre szép jövő vár.

Valaha, 20 évvel ezelőtt, mikor az első fiamat szültem, akkor volt egy ilyen reményteli, ám rövid fejezete a magyar létnek. Abszurd módon akkor is OV kormányzása alatt. Ez volt az az időszak, mikor  fideszék a bokros csomag által összeszedett pénzt költötték -akkor még nem ilyen eszement módon, mint most, hanem lakáshitelekre, fejlesztésekre költöttek, s ezekkel az intézkedésekkel a jólét talmi ígéretébe húzták bele az embereket. S bár én magam soha nem szavaztam jobboldali pártra, már csak családi, eszmei örökségem okán sem, mégis jó volt akkor az az érzés, hogy épülhet házunk, hogy láthatóan képesek leszünk nyugalomban felnevelni a gyerekeinket. Volt néhány ilyen évünk, aztán ahogy a fidesz kezdett egyre erősebbé válni, valamint a cárevics elméje egyre inkább megbomlott, úgy foszlott szét ez az álom. Én mégis emlékezem erre a boldogság- ígéretre. Erre a jó érzésre, hogy ha toljuk az életet rendesen, akkor ebből úgyis kijön valami. Hát olyan nincs, hogy ne jöjjön ki.
Nos, vannak országok, ahol az emberek ezzel az érzéssel élnek 50-60-80 éven keresztül. Lelki, anyagi, szellemi biztonságban. Ők tudják, hogy a kormányuk, az országuk számára ők alanyi jogon értékesek.

Katarina Sevic: Kšzšs çlom, 2006, vide—Azt hinnéd tehát, hogy a biztosíték a lakók megtartására egy ilyen biztonságos, szerethető ország megteremtése. Hát persze. Egy normális államfő fejében bizonyosan így áll ez össze. De ne feledjük, hogy ez itt abszurdisztán- orbánia. Viktornak túl sokba kerülne az emberekre költeni. Inkább egy stadion ma, mint  egy jó egészségügy holnap. Tisztességesen kevesebbet lehetne ellopni, nem épülne a diktatúra ilyen látványos tempóban. Egy ilyen törpediktátornak jobban megéri munka helyett eladni a nemzetet, hiszen Putyin vagy Erdogan sosem fog számon kérni rajta olyan ostobaságokat, mint demokratikus értékek, sajtószabadság és emberi jogok. Ezek csak a hülye Brüsszel mániái, hát éppen ideje is van megállítani már. Fontos szempont továbbá, hogy ezekbe az országokba vajmi kevéssé fognak a magyarok emigrálni. Akik elmennek, azok valami miatt a posványos, haldokló nyugatot választják. A nyugat viszont nem sokáig lesz ilyen barátságos a magyarokkal. Ezt most intézik a bértrollok, akik napok óta gyalázzák Judith Sargentinit, aki merészelte- a magyar nép védelmében- az orbáni őrületet kritikával illetni. Az is jót tett a megítélésünknek, mikor Lázár János Bécset fikázta hazugság áradatával. Ennek azonnali következményeiről ott élő magyar barátaink számoltak be. Bármennyire szeretnénk hinni, ezek az akciók nem eszement vagdalkozások. Ezeknek célja a magyarok elszigetelése, lehetőségeik minimálisra csökkentése, benntartásuk az országban. Cél, hogy gyűlöljenek minket, hogy ne fogadjanak be, hogy legyen minél nehezebb elmenekülni innen.

Nézz most rá mindarra, ami zajlik, és mondd azt, hogy nincs igazam.
Na, ugye. Innen nézve az se fura, hogy a magyar miniszterelnök hang nélkül veszi tudomásul, hogy az osztrák kormány szigorítaná- csökkentené a külföldi munkavállalók gyerek utáni pénzét. A “terv” szempontjából ez egy hurrá intézkedés. Legyen csak ott is minél rosszabb, minél nehezebb, hogy a magyar százszor is gondolja meg, neki mer-e vágni a világnak. Márpedig családdal, gyerekkel emigrálni eddig se volt egyszerű. A fidesznek pedig nagyon nagyon fontos, hogy ez a káosz, ez a fos, ez a remekül kihasználható kis birodalom így, ebben a formában megmaradjon, sőt, miután-lehetőleg mihamarabb- végleg bezáródik, akkor rohamtempóban kezdjen szaporodni. Mer ugyanis a klán is szaporodik. Hát azért ezeknek a szörnyeknek mindnek van legalább 4 vagy 5 gyereke, aztán azoknak is lesz legalább ennyi, meg azoknak férjeik, feleségeik, barátaik, szóval hetedíziglen el kell ezeket tartani, ahhoz pedig friss, felnövekvő hangyák kellenek, amiket mi fogunk nekik előállítani. Ha a határon átjutni nem lesz miért, akkor indulhat a szaporító gépezet. Ennek egy nagyon prominens alakja nem más, mint az új emberminiszter, az agyhalott Kásler, aki tökéletes droid arra, hogy az abortusztilalom elnevezésű „a nőkkel 30 évre kötött megállapodást” keresztültolja a társadalmon (példaképünk Lengyelország!). A fogamzásgátlás már most is megfizethetetlen, a nők teljes mértékű anyagi és erkölcsi ellehetetlenítésén túl vagyunk, már csak azt kell megakadályozni, hogy tanuljanak, vagy a becsúszott gyerektől megszabaduljanak. Igen, ma még túl sok lány tanul, pedig már akár 16 évesen is képesek volnának szülni. Ráadásul minek egy nőnek tanulni? Csak a baj van vele, ráadásul kidobott pénz az államnak. Gyerekszüléshez és főzéshez kár egyetemet végezni, főleg, ha azután pont úgy pelenkák közt végzi, mint az analfabéta. Nem baj, lesz erkölcstan, majd ott jól megtanulják a nők, mi a dolguk.

Nem is olyan régen volt, mikor a fél ország röhögött azokon a videókon, melyek az átlag fidesz-szavazókat mutatták be. Nos, nem vette senki komolyan azokat az embereket, osztán most mégis ők döntötték el, hogy hogyan is fogunk mi itt élni. Ők, és ugyanazok írástudó kiadásban. Azok, akik itt sétálgatnak köztünk akár felelős pozíciókban, vagy a gyereked tanáraként, de akik amúgy politikai, társadalmi analfabéták, és könnyedén manipulálhatók plakátokkal meg sorosozással. Továbbá eldöntötték azok, akik fürdenek a korrupcióban, akik használják ezt a gazdasági káoszt és gazdagodnak általa. Ilyet is ismerek eleget. Eldöntötték. S ez utóbbiak jól is lesznek ebben egészen sokáig, ám a többiek már nem számítanak a fidesznek. Addig kellettek ők, míg voksoltak, most már meg is dögölhetnek a rohadó kórházakban, és hát a közmunka, ami komoly érv volt választás előtt, nos, megszűnik az is. Meg még majd látjuk, mi. (Ez is milyen “magyar” már, hogy alig pár éve a közmunkát büntetésnek találták ki, és komoly vita volt az emberi jogi hátteréről, majd mostanra sikerült a nyomort olyan mértékűre duzzasztania a fidesz kormánynak, hogy a szerencsétlen tömegek hálálkodnak ugyanezért a közmunkáért. Beszarás, tényleg)

És hogy mindezek után ne tűnjön el a középréteg valahol Európában, hát ahhoz most nagyon fel kell gyorsítani az Unióból kiléptetést, valamint a magyarok lejáratását, ugyanis mindenki, aki teheti, az jelenleg csomagol. Max egy év, és több százezer ember el fog innen menni. Elviszik a gyerekeiket, és a leendő gyerekeiket.  Hacsak meg nem állítják őket. És hogy miképpen lehetséges, hogy Bayer Zsóti ilyen pökhendien tudja most a fél országot elzavarni? Nyilván azért, mert egyrészt egy utolsó gyökér, másrészt meg azért, mert ő a beavatottak közt van, így pontosan tudja, hogy az emberek már nem sokáig fognak tudni elmenni. Ha pedig bezárulnak a lehetőségek, akkor még ennél is gátlástalanabbul zúdíthatja rájuk a gyűlöletét. És fogja is együtt az egész fideszes kompániával.

Ez lesz tehát a 30 éves megállapodás. Ez a demográfiai központú ciklus. Ezért nem számít az Unió véleménye, a kritikája. Ezért a gátlástalan brüsszelezés. Csak te vagy, aki tartasz attól, hogy kikerülünk. Ők pont ezt akarják. Börtönt kerítés nélkül.

és 24 óra sem telt el a cikk megírása óta, mikor ezt olvasom most

Kásler Miklós máris ügyködik az abortusz tilalmon. Jó is lesz az. Szegénységbe nem kívánt gyerek egy olyan országban, ahol gyakorlatilag nincsen gyerekvédelem.

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat és iratkozz fel a követők közé, így emilben kaphatsz értesítést, mikor új írás jelenik meg.)

10 hozzászólás

 • Ne legyen igazam, de a narancsszínű ködben úszók nagyobbik részének fájdalmas lesz az ébredés.
  Nekem már évek óta szorongásom és depresszióm van ettől az egész hányinger rendszertől.

 • Akkor jöjjön a “ne szülj rabot!” akció.

 • Gumiszoba, igazad van, es ez sirnivaló. Egyetlen megjegyzes: ez a bayer-idezet nem fake-e? Szerintem az, tobben kerestek a forrasat es nem talaltak. Megha a mondanivalod lenyegen nem valtoztat.

  • hát már nem is találják, mert ha jól értem, a fész törölte is a rém oldalát. egyébként igen, ha nem is pont így, de mondott már ilyesmit nem egyszer, és hát fenyegette a népet egyéb más módokon is. hogy most ezt az igen köztudatban lévő cuccot rakom ide, vagy tőle bármit is, az teljesen mindegy sajnos.

  • Lehet, hogy bzs nem mondta, de el tudom képzelni, hogy így gondolja és vele együtt sokan.

 • A linkelt műsor nem a CNN-en ment hanem az HBO-n…

  • Sokszor eszembe jut a Szolgálólány meséje sorozat. Maga a sorozat nem lenne olyan nagy szám, attól döbbenetes, hogy bármikor átléphetünk ebbe a teljesen irreális világba. Illetve attól félek mi már átléptünk.

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s