Minőségi szolgáltatás, gyors ügyintézés

aegon1
Nos, itt tartunk most. Alábbi levélből, mely nem mellesleg az irónia és a vitriolos gúny brilliáns darabja kiderül, hogy miképpen zajlott az, mikor több éve meglévő lakásbiztosításunk haláleseti összegét próbáltuk érvényesíteni. Csak megjegyzem, nagyjából 300 ezer forintnyi összegről beszélünk, szóval nem akkora pénzről, amely egy állítólag nagy és erős biztosítót földhöz csapna. AB AEGON biztosító a címzett. A történet több felvonásos, hosszan elhúzódó levelezés jellemzi.
MAJD.
Ezen, alább olvasható levél elküldése után nagyjából két héttel, azaz a mai napon kora reggel egy sms  érkezik a bankomtól, miszerint a biztosítási összeg megérkezett a számlámra.
Ehhh. Jegyzőkönyv hiányában. Is. Ehhh.
És akkor gyorsan vonjuk tanulságot, amiért érdemes kiraknom a dolgot a nyilvánosság elé (azon túl, hogy mint mondtam is, a levél önmagában is zseniális):
Ezt csinálják. Ezt. Nem csupán a biztosítók, hanem az egész kibaszott ország ezt csinálja. Lenyúlnak, lehúznak, packáznak veled. Miss Anyakönyvvezető kitalálja, hogy őneki papír kell itten magyarra fordítva hitelesen. Átbogarássza az hazahozott angol nyelvű iratokat, majd miután ő maga nem beszél nyelvet, hát hasból rábök egyre: Ezt kérem hiteles fordítással. És mész és fizetsz, és autózol, majd mikor beviszed, hát ránt egyet a vállán: Ja, nem is ez kellett. Nem? 14 ezer forint volt, nem baj? Hát, ő jót akart. Nem, te nekem ne jót akarjál ember, hanem lásd el a munkádat normálisan. Így te nekem ne akarjál jót, mer én abba belegebedek!
Magyar sajtó, mely névvel arccal, eltorzított információkkal az engedélyem nélkül lobogtatja a fiam tragédiáját a halála után 3 nappal. Mikor paragrafusokra hivatkozással kérem, hogy vegyék le az információkat, hát akkor leveszik. Hm, hát nem jött be a dolog, akkor szedjük le. (Hogy rohadna meg a büdös ribanc, nem gyászol ez, hanem az interneten szörföl?)
Magyar biztosító (AB AEGON), mely álságos levelekkel bombáz, tesz eléd akadályokat, költségeket anélkül, hogy eszébe jutna, hogy ő egy szolgáltató, te pedig az az ember vagy, aki neki fizettél, hogy szolgáltasson, ha majd bajban leszel. Simán kiküldene 2000 kilométerre egy szar papírért, miközben tudja, az első pillanatban tudja, hogy NEM fog fizetni.
Ugatni kell, emberek. Ezek nem korrektek, vagy csak szimplán buták. Van, amelyik buta, bár jót akar, de vannak szemetek is. A legtöbb nagyon szemét. Magyarország egy szemét hely. Ugatni kell, mert az, hogy a cikket végül leszedi, az okozott kárt megfizeti, és hogy a biztosító egy szaros, egysoros értesítés nélkül némán (hogy rohadna meg a büdös ribanc, amiért ugrál itt, meg sajtóval fenyegetőzik) utalja a pénzt, nos, mindez nekem azt mondja, hogy ezek addig mennek el, amíg hagyod, hogy elmenjenek. AB AEGON első pillanatban átléphette volna a saját szabályait, lehetett volna emberséges, korrekt meg mittomén mi még, csak éppen nem akart az lenni. Simán kitolta volna addig az ügyet, míg el nem éri, hogy a szaros pénzét bent tarthassa. Nagy ívben szart volna ő az ügyfele érzéseire, ez csak kamu. És miközben a véredet szívja, aközben van pofája minden egyes levelében  úgy fogalmazni, hogy csupán azért szarozik, kekeckedik, hogy NEKEM-NEKED a legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtsa. Pont mint kormányszinten. Minden érted van és minden a legnagyobb rendben van.
Ugatni kell, emberek. Végre felállni már és elzavarni őket a picsába.
AEGONtól meg gyorsan megszabadulni.

Tisztelt Társaság,
Alábbiakban szeretnék reagálni 87—– ügyszámú, M.B. halálára vonatkozó leveleikre.
Fiam, M. B. 2016. július 14-én halt meg Máltán, pontosabban Gozo szigetén a marsalforni öbölben. Bár az eltűnése után nagyjából öt perccel sejthető volt, hogy élve nem fog kiúszni, a testét sajnálatos módon csak napokkal később találták meg a hatóságok, akik ezután megállapították, hogy halálát fulladás okozta. Az esemény körülményeiről a rabbati rendőrségen július 15-én készült jegyzőkönyv az ottani szokások szerinti rendszerben, egy arra fenntartott vastag könyvbe beleírva, aláírásommal hitelesítve, angol nyelven. Ezt a jegyzőkönyvet a tragédia során (még ne nevezzük balesetnek, hiszen épp ezt nem tudom önök felé bizonyítani), szóval a jegyzőkönyvet az eset során szintén a tengerben fuldokló, ám végül szerencsésen életben maradt másik gyerekem, illetve az én vallomásom alapján készítették el. Ez a jegyzőkönyv a mai napon is ott van Rabbatban a vastag füzetbe beleírva. Akit érdekel, bármikor elolvashatja. Angolul.
A tragédia után nagyjából kettő hónappal gondoltunk arra, hogy utánanézzünk azoknak a biztosításoknak, melyeket a családunk tagjainak életére kötöttünk. Ilyen az önöknél futó lakásbiztosítás is, melyet annak idején személybiztosítással kiegészítve kértem. Most tehát felkerestem kecskeméti fiókjukat, ahol meglepően készséges kezdetnek örvendve komolyan hittem, hogy Önök-amint azt minden levelükben meglehetős cinizmussal hangsúlyozzák- azon munkálkodnak, hogy érvényesítsék nem kevés eddig befizetett pénzem fejében a jogaimat. Mára felébredtem ebből az álomból, hiszen néhány hét alatt szembesültem a Nagy Magyar valósággal, benne az Önök moráljával. Jelenleg úgy gondolom, tapasztalom, hogy Önök minden erejükkel arra törekszenek, hogy az eljárást a lehető legjobban megnehezítsék, ellehetetlenítsék, engem, fizető ügyfelüket kifárasszanak, és eljuttassanak oda, hogy végül feladjam a biztosítási összeg igénylését. Az első körben beadott papírokat mostanra horror összegekért hitelesen lefordíttattuk. Már ez sem volt egyszerű, és hangsúlyozom, hogy annak ellenére e művelet költsége minket terhelt, hogy mostanra egy rakás pénzt befizettünk az önök számlájára. Nem tudom, érzik-e ezeknek a mondatoknak a súlyát. Fizetünk Önöknek, majd mérhetetlen fájdalmunk, bajunk közepén az Önök utasításai szerint ugrálunk és generálunk magunknak nem elenyésző kiadásokat. Mindezt még mindig csupán azért, hogy majd egyáltalán elbírálni hajlandóak legyenek az „ügyet”.
Csak szerényen jelzem, hogy boldogabb országokban a szolgáltató nem egzecíroztatja fizető ügyfelét, hanem szolgáltat.
Nem baj, mi megtettük, amit Önök kértek, majd vártunk. Feltehető, hogy ez idő alatt az Önök irodájában lázas kutatás folyt az ügyben, hogy még mit kérjenek, amit esetleg nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudunk majd beszerezni. Így született meg először a boncolási jegyzőkönyv (???) iránti igény, bár utólag úgy tűnik, megelégedtek a patológus „halál oka: fulladás” papírjával. Itt szeretném kifejezni mély hálámat eme nagylelkűség láttán, amiért eltekintettek fiam utólagos boncolásától.
Ezek után, hogy már mindent hitelesítettünk és lefordíttattunk (hiszen Magyarországon az angol nyelv használata komoly nehézséget jelent még hivatalos helyeken is), önök előálltak azzal, hogy jegyzőkönyvet kérnek az „eseményről”. Most. Feltételezem, hogy végig is néznék, hogy fáradtságot, időt, pénzt nem kímélve beszerezzük Máltáról ezt a papírt, akár külön ezért kiutazva, zaklatva az ottani hatóságokat, majd újabb horribilis pénzért lefordíttatva azt a jegyzőkönyvet, mely az egyébként teljesen átlagos, abban a közegben már-már hétköznapi balesetet leírja. Két fiatal fiú üldögélt a parton, majd úgy döntöttek, vacsora előtt még csobbannak egyet szeretett strandjukon. Nem ismerve a tengert, nem tudva, hogy egy ilyen sziklás öbölben a legkisebb hullámzás milyen örvényeket képes produkálni lementek a vízbe. Egyikük csodával határos módon életben maradt, miközben a bátyja nagyjából kettő perc múlva már nem volt eszméleténél. Aznap éjjel egy teljes héten át tartó vihar kezdődött, melynek következtében a halott fiú teste napokra eltűnt. A körülmények ismeretében ajándéknak tekinthető, hogy később mégis előkerült.
Tehát önök erről a „nem biztos, hogy balesetről” akarnak most hivatalos papírt, feltételezve, hogy a gyerek talán öngyilkos akart lenni, ami hurrá lenne, ha bizonyítható mert akkor nem kell fizetni, illetve, hogy önként ment a vízbe, és akkor megint hurrá, mert szintén nem kell fizetni.
Ezt így értem is. Közgazdász barátaimtól tudom, hogy önöknek ez külön tananyag, hogy miképpen lehet az eljárás során az ügyfeleket kifárasztani, és minden ügyben megkeresni azokat a pontokat, amikre hivatkozással el lehet utasítani a kifizetést.
Nos, mint írtam is, ezt én értem, átlátom, viszont nem kívánok belemenni abba a játszmába, melyet önök felkínáltak nekem. Nyilvánvalóan találkoztak annak idején a fiam ügyével, nevével, arcával, melyet a magyar sajtó boldogan lobogtatott a médiában és a televízióban. Akkor nem kevés fáradságomba került, hogy a megfelelő jogi hivatkozásokkal a kegyeletsértést megszüntessem. Biztosak lehetnek abban, hogy ugyanez sajtó, valamint a televízió csatornák boldogan fogják felkapni az újabb eseményt a szép arcú fiúval kapcsolatban, miszerint az egyik legnagyobb magyar biztosító milyen módon egzecíroztatja nagyjából 300 ezer forintos haláleseti kifizetésért a gyerek szüleit. Úgy vélem, hogy ezekben a szűkös időkben, mikor már lasszóval lehet csak potenciális ügyfeleket találni, legfőképpen a lakosság biztosítók iránti kiábrándultsága miatt, szóval ilyen időkben érdemes megfontolni, hogy kívánják-e folytatni a lelki, idegi és anyagi lehúzást, vagy az eddig beszolgáltatott tetemes mennyiségű irat alapján hajlandóak balesetnek elismerni egy 18 éves, életvidám, vakációzó fiú fulladását. Szerintem egy hét elég ennek eldöntésére. Ezt az időt én nagy tisztelettel megvárom, s döntésük fényében teszem majd meg a következő lépésemet.

Dátum, aláírás

 

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat és iratkozz fel a követők közé, így emilben kaphatsz értesítést, mikor új írás jelenik meg.)

4 hozzászólás

 • laszlogabi20

  Fúúúú igen, emlékszem…
  Mi második éve vagyunk kinn angliában, mindent eladva, megszüntetve magyarországon. Nekünk már nincs “ügyünk” hála az égnek, de soha nem fogom elfelejteni azt az évtizedekig tartó görcsös, frusztrált életemet, életünket ami magyarón jutott, cégestül, autóstul, ingatlanostul, raktárostul mindenestül. Teljesen hiábavaló volt, már tudom.
  Itt mindennek megkérik keményen az árát percre pontosan, de mindenki becsüli az egyszeri fizetőt aki szétdolgozza magát szintén keményen, mindenki így él, nagyon nagy becsülete van minden üzletnek, minden egyes eladott szirszarnak, szellemi javaknak, egyáltalán a munkának. És nem csak mi érezzük ezt, itt élő sok-sok magyar tapasztalja ugyanezt. Gyors, kényelmes ügyintézés gyakorlatilag a kanapéról intézve, korrekten, de gyorsan ha személyesen vesztegetjük drága időnket. Bankba (Lloyds) menni kellemes pár perc.
  Lassan oldódtunk ki, rosszak a reflexeink, kísért sokminden. Minden szavaddal csak egyetérteni tudok. Nekünk egy év kellett és remélem neked is elég lesz ahhoz hogy kilazulj annyira amennyire az egészséges normális élethez elegendő, remélem minden szépen alakul eztán.
  Nyugalmat, békés egyensúlyt kívánok, vigyázz magadra. És köszönöm hogy vagy nekünk.

 • Basszus, Gumi, minden elismerésem, hogy ennyi fájdalom és fostenger közepette is ennyire céltudatos és kitartó tudsz maradni!

  • Nyáron muszáj volt, Sokkot kaptam, mikor megláttam a sajtóban az arcát. Amúgy meg ettől falnak megyek, hogy hülyére vesznek. Kihasználnak, lenyúlnak és közben álságos dumákkal jönnek. Pont mint a kormány teszi az országgal. Azt az állami hülyeséget se bírta az önérzetem, hát írtam róla, aztán meg eljöttem. Néha belenézek az ottani (otthoni?) eseményekbe, hát forog a gyomrom. És ezen a biztosítós ügyön nem is nagyon tudok túllépni. Mikor megírtam a levelet, megmutattam a gyerek apjának, s ő azt mondta: Figyeld meg, hogy nem fognak fizetni. Nem? Nem látod, hogy sehogy sem fognak fizetni? Még elugráltatnak néhány hónapig, majd meghozzák a döntést, hogy nem fizetnek ezért meg azért. Egy esélyünk van, hogy ne tudjanak megszivatni, és ez az, ha erőt mutatunk. Bejött, és ez a legfelháborítóbb az egészben, mert ez azt mutatja, hogy van lehetőségük, módjuk korrektnek lenni. Ezt megléphették volna fenyegetés nélkül s, csak éppen eszükben sem volt. Nem kőbe vésett szabályokat léptek át. Itt gyakran hallom, hogy Máltán milyen szabálytalan az élet, és tényleg. Egyik bankban nem tudsz számlát nyitni, másikban igen. Kedden ezt mondják, szerdán azt. Minden ilyen képlékeny, állítólag zavaros, lassú. Ehhez képest pl “akkor” nekem pikkpakk minden el volt intézve a lehető legnagyobb támogatással. Később tudtam meg, ha hazahozom a gyereket, hetek múlva tudtam volna eltemetni, mert ennyibe telt volna, hogy a magyar hatóságok a baszott papírjaikat, engedélyeiket előállítsák. Ami még így is kijutott, így, hogy itt van most Gozon, vagyis köze nincs hozzá a magyaroknak, az is egy horror. És ennek a horrornak egy tetemes része kb a gyerek halála után napokkal zúdult rám. És igen, bennem olyan harag volt akkor és van most is, mikor azt érzem, hogy átgázolnak a gyerek jogain vagy az én érzéseimen, hogy a fejüket szét tudnám ütni. Mmint képletesen írom ezt, nyilván. Fostak az érzéseinkre csak ugráltattak, fizettettek. Undorító, bürokrata, faszarági, lenyúlós szarország. Gyűlölöm.

 • sziasztok,
  basszus, annyira érzem, miről írsz… én is számolom az éveket, amikor végre foghatom magam meg a gyereket, és repülhetek innen, végre szabadon. hogy érezhessem: emberszámba vesznek. hogy a lányom előtt perspektíva van, út és jövő. ne legyen kényszer az élete. még csak 10 éves, de már nyitogatom fel a szemét a számára is látható, tapasztalható valóságra. talán korai, de nekem ezeket soha senki nem mondta el.
  mióta téged olvaslak, azóta nyílik fel az én érzékelésem is a rengeteg célirányos apróságra, amivel minket, nőket manipulálnak nap mint nap. magyarázom a lányomnak a reklámokat, hogyan befolyásolják a nőket a “női szerepekre”. mesélek neki a tudásról, a célokról, a vágyakról, hogy azzá válhat, aki csak szeretne lenni. egyelőre a lovastréner akar lenni 🙂 segítek, hogy sikerüljön neki…
  írj még nekünk sokat..
  ölelés
  Ági

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s