Isten éltesse a pedagógusokat!

Egyszerűen csodálatos ez a monológ. Nem a felsőoktatás, hanem az egész oktatási rendszer lényegét fogalmazza meg.

Megírtuk mi is az év végi felmérőket, és azt a megállapítást tettem, hogy miközben egész évben a vér gyöngyözött a homlokomon, aközben nagy valószínűséggel semmit a világon nem csináltam. A gyerekeim a felmérések szerint semmit nem tudnak. Eközben minden szart tanítani kellett (volna), minden szart azoknak is, akik még olvasni sem tudnak rendesen, meg írni sem, meg szókincsük is alig van. Miközben ezekből a gyerekekből szóban még csak-csak kiimádkozzuk a tudást, aközben ha leülnek egy nyomtatott papír elé, már elvesznek a feladatok között. Nincs lehetőség a tudásukat elmélyíteni, csak kapkod az ember ide-oda, miközben megőrül a stressztől. Aztán mikor végképp feladja, belátja, hogy ezt így lehetetlen, akkor azt mondja: hát ezek hülyék. Hát én dolgoztam, mint a güzü, mégse tudják. Nem lehet másképpen, csakis úgy, hogy hülyék.

Ami az érdekes, hogy miután én nem az a tanár vagyok, akinek az önbecsülése és az identitása a munkája elismerésén múlik, ezért aztán én simán kimondom, hogy ez így egy csőd. Csőd, mert a lépegető kutya faszát nem érdekli, hogy a gyerekeim honnan jöttek, honnan kellett őket a mostani állapotig eljuttatni, az egyes ember mennyit fejlődött valaha volt önmagához képest, és az mekkora teljesítmény volt tőle és tőlem. Azt a fejlődést ketten hoztuk össze, de erről a dolgozatok nem adnak visszajelzést. Erről nincsenek felmérések, csak előre kinyomtatott szarok vannak, amik jól megmutatják, hogy az oktatási rendszer szerint előírt módon a gyerekek képtelenek az előírt tudást prezentálni. És mikor ezt kimondom, mert megtehetem, hogy kimondom, mert tudom, hogy mennyi munkát toltam bele ebbe a semmibe, akkor érdekes módon a többiek, a többi tanár is elkezdi mondani, hogy ugyanezt éli meg. Felmerül a kérdés, hogy ha sokan ezt éljük meg, sőt, a BME tanára is ezt éli meg, akkor ott kurvára nem arról van-e szó, hogy nem a gyerekek tömegével hülyék, hanem a rendszer szar úgy, ahogy van.
Élhetetlen, befogadhatatlan, unalmas, zavaros és sok, sok, sok.

Mondjuk és mondjuk, mondja mindenki, de ezek meg se hallják. Kussolnak most is, miközben sumák módon tákolják a KLIKet, jól kitalált sárkunyhójukat. Csak annyit tudunk, hogy valami lesz, ami várhatóan még rosszabb lesz, mint ami volt. Majd nyilván augusztus 29-én központi utasításban megkapjuk a parancsot, hogy mostantól milyen feltételekkel vagyunk kötelesek tönkretenni és betörni a gyerekeket. Nyári szünet előtt semmit nem mondanak, hiszen veszélyes időszak jön most. A pedagógusok ráérnek, akár szervezkedhetnek is. Nyáron nem lehet őket hivatalosan agyonnyomni, megfojtani, túlterhelni. Ha most adnának ki infót arról, hogy mekkora galádságra készülnek, lenne kapacitás érdemi tiltakozásra.

Nem lesz itt semmi pozitív változás, csak mondom. Logikailag nem jön ki sehogy az, hogy ez a hatalom a színvonalas oktatás felé törekedjék. Sőt, mondok mást. Hamarosan egyáltalán nem lesz oktatás. A pedagógusok 60%-a 5-10 éven belül nyugdíjba megy, újak pedig nem jönnek. Akik jönnek, azok meg, már elnézést kérek a kivételektől, döbbenetes mentális és szellemi állapotú emberek. Hihetetlen, kik járkálnak a gyerekeink között, és még azokat is lasszóval kell befogni. Az értelmes  fiatalok nem mennek a pályára, aki pedig még tud mozdulni, mert van hozzá tudása és ereje, az elmegy. Ilyenformán pont a legelhivatottabbak és legtehetségesebbek tűnnek el. Azok, akik nem kívánnak ebben a néphülyítésben részt venni. Mert ehhez, ami itt megy, ehhez tisztességes pedagógus nem adja a nevét. Szóval készüljetek fel, hogy hamarosan itt NEM LESZNEK TANÁROK.

És akkor ilyen állapotok közepette van pofájuk EZT az álszent, aljas, köszöntőnek álcázott szembeköpést személyes emil címemre elküldeni. Mondanám akkor erre: Ne köszöntgessél te engem, hanem szakadjál le Pukli Istvánról, és nagyon gyorsan kezdjed el tanulmányozni a saját fosodat nagyító alatt. Figyeljél oda arra, amit azok beszélnek, akik húzzák az igát!
Meg sem lepődök, hogy a videó élvezhetetlen, hogy még arra sem volt figyelem, hogy legalább egyben lejátszható legyen.
Isten éltesse a pedagógusokat- szól a végén. Ezt így külön kikérem magamnak, mert én magamat felvilágosult, értelmes embernek tartom, aki saját hitrendszerrel rendelkezik, és ebbe egyszerűen nem fér bele az az isten, akinek nevében ezek elkövetik az aljasságaikat.

 Nem kérek se a nyálas köszöntőből, se ezek istenéből.

Nem kérek belőletek! Takarodjatok a sarokba kushadni, és hagyjatok békében élni és dolgozni. Nagyjából ez a válaszom erre a szarra.

 

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat és iratkozz fel a követők közé, így emilben kaphatsz értesítést, mikor új írás jelenik meg.)