A férfi az nem egyenlő a nővel. Hargitay András a megbocsátásról

Jó ideje nem kérdés már, hogy Magyarország nem azon a bolygón van, ahol értelmes, haladó gondolkodású, érett érzelmi világú emberek élnek. Hatalmilag biztos nem. Ez kérlek szépen nőktől rettegő, erőszakos, ostoba kormányzatú ország, mely úgy általában nem nézi szarba se az állampolgárait. A nők meg… azok nem állampolgárok. Minket itt jobbára használatra tartanak, leginkább azért, hogy termeljük nekik az egészségügyben méltatlanul elhalálozott munkaerő utánpótlását.

Néhány napja végignézhettük, ahogy az úszósport egész vezetősége, amellett közéleti emberek, média megmondók, parlamenti képviselők elbagatellizálnak egy nemi erőszakot. Luis Bonino pennájára illő tanulmány volt, ahogy a bűnt abszolút inadekvát érvekkel igyekeztek kiütni az urak. Mer ugye mi az isten köze van a nemi erőszakhoz annak, ha a bűnöző – nem mellesleg erőszakos és vitatható módszerekkel- eredményeket ér el az úszásban? Mondom, vitatható módszerekkel. Már azt is olvashattuk a napokban, hogy vitaminnak álcázott doppingszereket adott a versenyzőinek (birtokos eset), és azt is, hogy a testi fenyítés, megalázás mindennapos volt az uszodákban. Muszáj elhinnem, hogy így van volt, mert egyrészt aki egyszer hazudik, az többször is megteszi, másrészt mindezek a tünetek, vagyis emberek tárgyként szemlélése és kezelése abszolút beleillenek egy erőszaktevő anatómiájába.
És akkor máris ott vagyunk, hogy miért mérhetetlenül sértő ez az egész eltussolási kísérlet.

Senki nem azt várja, hogy Kiss Lászlót most, évtizedekkel a nemi erőszakolása után meghurcolják, elítéljék. Bármennyire ezt akarják az illetékesek a háborgók nyakába varrni, valójában nem erről van szó. Valóban, Kiss anno leülte a büntetését (mely arcátlanul kevésnek tűnik innen nézve), így jár neki az újrakezdés lehetősége.
De KÖNYÖRGÖM! Nem nőkkel, félig meztelen nőkkel és gyerekekkel- gyereklányokkal!

Én most egy Kiss László tanítvány anyukájaként becsapottnak és dühösnek érezném magam. Azt gondolnám, ennek a faszinak nem kellett volna ott lennie, te jó isten! Ez az ember megérintette az én lányomat, és fogalmam sincs, miket gondolt közben, hogyan nézett rá! Ez egy ERŐSZAKTEVŐ, és mint ahogy a viszkis rablónak sem egy bank vezérigazgatójaként adjuk meg az újrakezdést, úgy talán egy erőszakolót sem fiatal nők csupasz testei közé kellene beengedni.
Na, de az eredmények!- szól az újabb érv.
Az ARANYAK!
Mint mondtam, Kiss László eredményei a mostanában kiszivárgott munkamódszerek ismeretében enyhén szólva is kétesek. Ha a te lányod úszna, neked kellene arany erőszakkal és titkolt doppingolással? Még inkább kérdés -örök kérdés- nekem, hogy mi lett volna akkor, ha nem ő a kapitány? Sosem tudjuk már meg, kik és mennyi aranyat toltak volna bele a magyar úszásba más edzővel, más vezérrel.
Nem hiszek az erőszakban, és nincs olyan arany, ami legalizálja a szememben.
Szóval teli van ez a történet csúsztatásokkal. A felháborodottak mondanak valamit, de az erőszak támogatói, elnézői nem arra reagálnak. Valakik beszélnek erkölcsileg nem megbocsátható bűnről, szülők és gyerekek átveréséről, a válaszban pedig sportsikerek szerepelnek. Pedig ez a kettő teljesen más történet, egyik a másikával nem legitimálható és nem megsemmisíthető.

Ami pedig különösen ízléstelenné teszi Kiss Lászlót és az úszószövetség egész vezérkarát, az pont ez a viselkedés. Magam részéről már rég elcsitultam volna, ha a bűnös azt mondja a nagy nyilvánosság előtt, hogy bocsánatot kér minden szülőtől és gyerektől, akiket ilyen fontos információtól elzártak, akiket átvert azzal, hogy maga sem ismerte fel, hogy ilyen teherrel ő nem lehet -egyszerűen nem lehet- nők és gyerekek edzője. Ha méltósággal lemondott volna és elnézést kér a polgároktól, akkor a magam részéről már rég nem írnék róla, mennék tovább a többi, igen számos mocsok és igazságtalanság elemzésére. Az viszont, ahogy ehhez a fostengerhez most prominens férfiak kapcsolódnak, egyszerűen nem engedi, hogy hagyjam elsüllyedni az ügyet. Minden nyilatkozat újabb ütés a nőkön, akik abban élnek, hogy a testük visszaköszön plakátokról, pornóból, hogy férfiak játékszerei és állandó elszenvedői az erőszak mindenféle formájának. Ez az ügy pedig megmutatja, hogy azok, akik az erőszakot elkövetik, azok nem veszik őket komolyan.

Mégis, mégis mikor a társadalmi nyomás hatására Kiss László lemondott, mi, nők (én legalábbis) arról ábrándoztunk,hogy akkor talán a szakma most magába néz, megtisztul, és olyan vezetőt választ az erőszakoló helyére, aki kiköszörüli a csorbát.
Hát nem. Nagyon nem.
Nem jöttek be az aranyak, nem csitulnak a kedélyek, így aztán most elkezdik az egyre nyomulósabb és erőszakosabb vallási maszlagot nyomni. Hargitay András, az új vezér nem egyébbel jön, mint a megbocsátással, és a Bibliával.
URAMISTEN!
Nem akartam hinni a szemeimnek! Már azon leesett arccal döbbentem meg, mikor a miniszterelnök fia isten felkent prófétájának, hittérítőnek állt, most meg egyszerűen csak átkozódok. Hogyan lehet egy nemi erőszakot néhány hetes zigóták abortálásához hasonlítani például? Hát pont úgy, amiképpen nemi erőszak ellenében érvelünk aranyérmekkel. Újabb szemen köpés a nőknek. Érezzétek magatokat ti, gonosz nők, szar embernek, hát hiszen ti kikapartatjátok a szent gyerMeket magatokból, miközben egy egyszerű nemi erőszak fölött nem tudtok szemet hunyni.
Nem bizony, kispofám. Leginkább azért nem, mert a két dolog (az erőszak bagatellizálása, valamint az abortusz bűnné aposztrofálása) egyformán a mi testünk kihasználásáról szól. Egy erőszakoló a nőt tárgynak tekinti, saját kielégülése eszközének, amiképpen tárgyként tekint a nőre az ún. “életvédő” is. A nő eszköz az ő szemében is, mely a szaporulatot saját akarata ellenére is köteles kihordani, megszülni, majd utána életen át felelősséget vállalni érte. A férfi egyaránt haszonélvezője a támogatott, elnézett erőszaknak, és a szülesztésnek is. Vagyis ebben a helyzetben az erőszak megbocsátásáért vinnyogva meglehetősen rossz érv a nőket az abortusszal nyomasztani. Egy felnőtt nő életének összetörése párhuzamba állítva egy zigóta kikaparásával abszurd és erőltetett párhuzam, ami a nőket csak még inkább feldühíti.

Szintén aljas és olcsó fogás a vallással, a keresztényi megbocsátással előhozakodni. Kik bocsássanak meg? A nők, akik maguk is átéltek már erőszakot, vagy zaklatást, vagy voltak annak közelében? Nekik jön Hargitay a kereszténységgel, a legnagyobb nőelnyomó és gyerekerőszakoló szervezettel? Nekik? Egy férfi jön ilyen érvekkel, akinek fogalma sincs, milyen nőként élni a hozzá hasonlók közt?
És legvégül azt mondja, akik botrányt akarnak, azok nem Magyarország érdekeit képviselik. Dehogynem. Magyarország érdekeit képviseli mindenki, aki erőszakmentes, tiszta sportot akar. Magyarország érdekeit képviseli, aki tiszteli az áldozatokat, továbbá elítél mindenféle erőszakot, nem eufemizálja, bagatellizálja, rossz érvekkel mentegeti azt. Az is Magyarország érdekeit képviseli, aki vezetőként a megtisztulásra, az emberséges felkészítésre voksol. De Hargitay várhatóan nem olyan vezető lesz. Ő nem beszél arról, hogy az úszósport önvizsgálatot tartana. Nem. A Bibliát emlegeti és abortusz-nyomasztással próbálja sarokba állítani a háborgó nőket.
Ugyanarról a tőről fakad ez az álszent okoskodás, mint amely tőről kihajtott Orbán Gazsi hittérítő prófétizmusa. Ezek a srácok valahol összeültek, és kiokoskodták, hogy jó lenne a rakoncátlan magyarokat visszataposni újra a középkori vallásőrületbe, hiszen -mint az köztudott- a katolikus egyház az egyik legnagyobb elnyomó szervezete a világtörténelemnek. Az emberek haláltól és büntetéstől való félelmére alapozva garázdálkodhat megtorlás nélkül, amióta a világ világ. Nos, miután nem jött be Kiss László hajlott korára hivatkozás, nem jött be az, hogy régen erőszakolt, nem jött be az áldozat hibáztatása, sőt, még az aranyeső sem jött be, hogy tisztára mossa a hazugságot és az elhallgatást, ki kell találni valami újat, mert a nők -ezek a mocskos, nagypofájú nők- háborognak és kegyetlenkednek szegény, szegény Laci bácsival.
Új taktika kell. Jöjjön akkor a szent Biblia, meg a Zisten, meg nyomjuk egy kicsit a pofájukba a gyerMekgyilkosságokat (pontosabban saját testük feletti rendelkezési jogukat), hátha elszégyellik végre magukat és bekussolnak.
Ebben mondjuk van azért egy veszélyesnek tűnő kitétel:
“Ha most hoznak egy abortuszról szóló törvényt, akkor húsz-harminc év múlva majd előveszik azokat a nőket, aki megszakíttatták a terhességüket?!” Bennem ez a mondat rossz érzéseket kelt, és azonnal az jut eszembe: Mire készülnek ezek? Nők! Mire készülnek ezek? Érik már az abortusztilalom is? Könnyen lehet, mert a Ridikül című műsorban már imígyen nyilatkozott a szenteskedő kapitány:

“…tehát szerintem ezt nagyon meg kéne tanulni már gyerekkorban, hogy a férfi az nem egyenlő a nővel, és a nő nem egyenlő a férfival. Én nem szeretem a koedukációt. Tehát nincs közös iskolába járás, mert a 14 éves leány gyermek az már-már majdnem nő. Egyesek már majdnem, hogy szülni is tudnának, a 14 éves fiúgyerek az még kisgyerek. Én 20 éves koromban még csókolommal köszöntem még az egyetemen is. Hát a 20 éves hölgy az már anyuka is tudna lenni. Tehát más, más, és egymás ellen kijátszani a nőt és a férfit szerintem nem jó dolog”

(a videót 36,30-tól érdemes nézni). 

Csak mellékes a kérdés, hogy vajon melyik bolygóról érkezett ez a troll, ha ilyen ártatlannak látja azokat a fiúkat, akik 15 éves lányainkat szopatják és dugják seggbe a szórakozóhelyek vécéiben, miután egy kis adalékkal magatehetetlenné kábították őket? Mindenesetre a lányokat nyilván valami egészen másra képezné ki ezekben a nem koedukált iskolákban, őket másra valónak gondolja Hargitay András, új úszókapitány, mint a fiúkat- ezt mostantól le sem tagadhatja. Szintén nem értem, hogy aki a lányokról így gondolkodik, az milyen szemmel fog majd az úszólányokra tekinteni mondjuk 14 éves kor fölött? Vagy akkor már ne ússzanak? Menjenek anyának? Vagy hogy van ez most? Nem ezt hívják kettős mércének?

Szóval jól meg van ez komponálva ismét, csak hogy legyen már végre csend. De tudjál róla, hogy ha mi elhallgatunk, akkor minden esély megvan rá, hogy az úszósport (egyben az egész közélet) nemhogy megtisztulni nem fog, hanem az erőszak sokadszor újra legitimitást kap (ezúttal a Bibliával felkenve). Az itt a kérdés tehát, hogy meddig tűrjük még ezeket az alakokat magunk között, meddig visszük hozzájuk a gyerekeinket, meddig támogatjuk hallgatással a srácok játszadozásait? Egyáltalán meddig szülünk olyan férfiaknak, meddig fekszünk olyan férfiak alá, akik nem állnak ki ordítva a nők elleni erőszak megfékezéséért? És nem, ne hidd el, hogy meg kell bocsátani a bűnösöknek. Biztos lehetsz benne, hogy sem Kiss László, sem Hargitay, sem Csapó Gábor, sem Friderikusz nem bocsátaná meg, ha valaki nyakában csilingelő aranyérmekkel akarata ellenére megtolná hátulról. Azt meg, aki ezek után Istennel meg Bibliával nyomakodna rájuk, egész egyszerűen elzavarnák a halál redvás faszára. Ilyen hülyeségekkel kizárólag a nőket, az erőszak áldozatait lehet (lehet?) elhallgattatni. Ha el lehet.
De lássuk be, azért van annak valami ismerős bája, ahogy az erőszakot képviselő, elkövető csoport kenetteljes, szép szavakkal könyörög békességért saját áldozatainak. Hiteles, reménykeltő és bizalomgerjesztő ilyet olvasni.

 

Női Passzív Ellenállás

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat és iratkozz fel a követők közé, így emilben kaphatsz értesítést, mikor új írás jelenik meg.)