Libabőr

letöltés (2)Olvasgattam a neten, és orrba vágott egy sor: Miért van több orgazmusuk a leszbikusoknak, mint a heteroszexuális és biszexuális nőknek? Megmondjam? Mert többek között a heteroszexuális nők nem számítanak eleve orgazmusra. Nem adott. Nekem például adott. Én százra veszem, hogy nőnemű partnerrel orgazmusom lesz.
Nem mindenki, nyilván, de szerintem nagyon sok heteroszexuális nő nem úgy húzza fel a tollas tangát, hogy ő most meg lesz csinálva de rendesen, hanem egy 40%-nyi esélyt ad annak, hogy nyünyögés és irányítgatás meg külön szarakodás nélkül rendben lesz az az együttlét, amire készül.

Ennyit a buzilobbiról, most jön az, amiért elkezdtem ezt az egészet.

Beszélgettem egy baráttal a saját traumáinkról. Arról, hogy volt egy kapcsolatom, aminek az első egyharmada rendben volt. Tudtuk tiszteletben tartani egymást, tudtunk nevetni, örömmel töltöttem időt vele, a szex pedig jó volt, tele volt kalanddal, olyanokat csináltunk, hogy máig tudok a közös élményekre mosolyogva gondolni. Aztán amikor belement a zsizsik ebbe az addig viszonylag funkcionáló kapcsolatba (de még az előtt, hogy kilélektelenedett a szex), elkezdtek nagyon elmaradni az orgazmusaim, és nem is tettem semmit annak érdekében, hogy változzon a helyzet, nem vettem a fáradságot arra, hogy megbeszéljem vele. Akkor még nem bántott, de már nem bízott bennem, egyre inkább elfogytam kettőnkből, egyre kevésbé hittem magam értékesnek, egyre mélyebben függtem, és már nem élveztem, csak mással, és a mással is esetlegesen. Van összefüggés, ugye? Hogy nem csak pina vagy, hanem érzelem, értelem, önbecsülés.

Elkezdtem keresgélni orgazmustémában, és a következőket olvastam össze az elmúlt egy órában erről: A nő orgazmusát nem befolyásolja túl sok dolog. De ami viszont valószínűsíthető, és bizonyos statisztikák által igazolt is, hogy befolyásolják bizonyos demográfiai jellemzők. Például az életkor és a műveltség szintje, hiszen minél idősebbek vagyunk, annál valószínűbb, hogy kinyitjuk a kis szánkat, és felszólítjuk a partnerünket a megfelelő cselekedet véghezvitelére, tehát valószínűbbé válik az orgazmus.

Aztán ott a hitvilágunk. Azokhoz a nőkhöz képest, akik elfogadják a vallási fundamentalizmust és a hagyományos nemi szerepeket (a nő az otthon melegének őrzője), azok, akik liberálisabb vallási és kulturális látókörrel rendelkeznek, egy kicsit gyakrabban élnek át valódi orgazmust. Én ezzel egyet tudok érteni. Szabadabb vagy, többet látsz a világból, magadból, tudhatod akár azt is, hogy mit kell elfogadnod és mit nem szabadna elfogadnod a szexben, nem hagyod, hogy szolgasorba szocializáljanak.

A múltban átélt traumák is befolyásolják ezt. Az abúzust nem tapasztalt nők csoportjának képviselői nagyobb százalékban élveznek az együttlétek során. Ez teljesen érthető, hiszen nem szoronganak annyira, nincsenek félelmeik, vagy más félelmeik vannak, amik kisebb arányban zavarják őket. Vagy épp nem azt szokták meg, hogy nem kérünk, nem mi vagyunk felül, nem vagyunk kinyalva, mert mi csak nők vagyunk és passz, mi meg vagyunk dugva.

Na meg a kapcsolat minősége. A boldogság érzése, a kapcsolat kiegyenlítettsége, az abban való kiteljesedésed sokat segít abban, hogy nagyobb valószínűséggel élj át orgazmust az együttléteitekben (és persze a minőségi kapcsolathoz a partner felvilágosultsága, elfogadása, IQ-ja is kell). Egyébként ebből a négyből a legnagyobb jelentőségű a kapcsolat minősége bizonyos tanulmányok szerint. Mivel is kezdtem? Hogy amikor eltűnt a bizalom és támogatás, már nem élveztem az együttléteket sem. Tessék. Most nagyon elégedett vagyok a saját logikámmal egyébként.

És akkor most a statisztika.

A tanulmányban a szexuális érintkezésnek 3 egységét választották szét:

  1. behatolással járó közösülés,
  2. ingerlés kézzel,
  3. orális szex.

Számomra alapeset, hogy ez a három egyszerre van jelen egy együttlétben és szándékosan nem aktust írok, mert nagyjából ott kezdődik a dolog, hogy délután négykor a piros lámpánál elbambulva ellep a libabőr, amikor arra gondolok, hogy levetkőzik nekem, én pedig óvatosan a vállába harapok. Az esti vacsora mellé elfogyasztott italnál kezdetét veszi az előjáték, beleértve az összes évődést és felgyúlt kacarászást is, és az egész véget sem ér egészen addig, amíg másnap a jó szex kiváltotta flow le nem tesz a hátáról. Jó, nincs egy ilyen könnyen ingerelhető nyúlvány a lábam között, szóval a közösülés mint penetráció egy másik dimenzióban van a hétköznapi szexuális életemben és nem is hasonlítható össze a heteroszexuális párok aktusaival.

Az érdekes része most jön!

A férfiak számára a fenti három egység különböző kombinációinak megléte esetén az orgazmus előfordulási száma marhára nem változatos.
A háromból egy egység (közösülés): 96%-uknak volt orgazmusa.
A háromból két egység (kézzel ingerlés és közösülés): 95% számolt be orgazmusról.
A háromból három egység (kézzel ingerlés, orális szex és közösülés): 98%
(Maradék 2%: „Miva’, buzivagy?!”)

A nők esetében viszont nagyon eltérőek ezek a százalékok.

A háromból egy egység (közösülés): az információt adó nők 50%-ának van orgazmusa.
A háromból két egység (kézzel ingerlés és közösülés): 71%.
A háromból három egység (kézzel ingerlés, orális szex és közösülés): 86%

Gyakorlatilag még a három érintkezési mód együttes jelenléte sem közelíti a férfiak esetében bármely verzióban elért orgazmusszámot. 86%, és ezen is kifejezetten dolgozni kell. Szólni érte. Figyelmeztetni. Lenyomni a fejét. És még mindig nem biztos, mert ugye ő mondhatja hogy nem, vagy elmaszatolhatja, hogy aztán inkább a farkát használhassa, mert lusta mint a főd. A szaporodás szempontjából ugye… A behatolással járó aktus kecsegtet a legnagyobb sikerrel, de az van, hogy a nő gyönyöre szempontjából, mindhárom kontaktra szükség van, az agy leszarja az evolúciót.

A megkérdezett párok nagy többsége esetében az együttlétben jelen lévő érintkezések százaléka a következőképp néz ki: a behatolás szinte univerzális, elenyésző hányaduk nem alkalmazta. Kölcsönös, kézzel történő ingerlés kb. 75%, és az orális szex 25%-uknál (pedig tök jó, nem is értem). Én is végeztem egy kis kutatást, és arra jutottam több nőismerős válasza alapján, hogy a legtöbb férfi előjátékként alkalmazza az orális szexet.
Technikailag a legtöbb párnál ez úgy néz ki, hogy ugye a férfit le kell szopni, az része az együttlétnek, aztán kell egy kis idő, míg ő elmaszatol a nővel előjáték gyanánt, de csak amíg kifújta magát, aztán dugás van.

Van ennek az egésznek egy fizikai síkja. Fizikai síkon a következőképp oldható meg az eltérés:
a) kisebb fasz
b) nagyobb csikló
c) magasabb IQ.
Egyik sem fog megtörténni.

A statisztika Ausztráliában készült, forrás a csodálatos Psychology Today, de a lényegét összefoglaltam.

Hédi itt is.

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat és iratkozz fel a követők közé, így emilben kaphatsz értesítést, mikor új írás jelenik meg.)