A puncimágnes filozófiája

Nem olyan régen történt velem, hogy vettem egy vízóraaknát. Tudod, egy ilyen bazi nagy műanyag tartályt, amit nem lehet csak úgy valamilyen autóval elszállítani, hanem kell hozzá plató, hogy odább bírjad vinni. Hát nekem meg olyan nincsen, így aztán szívességet kellett kérnem valakitől. Miután nőismerőseimnek is ritkán van ilyen komoly járműve, így áttételesen barátnőm egy barátját izzítottuk be, hogy szállítsa le az árut. Mikor megérkezett, és szedtük lefelé az aknámat, óhatatlanul is beszélgetésbe keveredtünk, és hát az úriember nagyon kellemes és vicces akart lenni, ezért valami tréfát kezdett mesélni arról, miszerint egy szakadt suzukival közlekedő férfi mellé leparkol egy nő valami hatalmas mercivel, és a faszi azt mondja neki: Hölgyem! Hogy lehet az, hogy én egy életet ledolgoztam, és ilyen autóval furikázok, míg maga ebben a merciben ül?
Itt szóltam segítőmnek, hogy nem akarom ezt tovább hallani, mer ugye már felugrott a vérnyomásom attól, hogy vajon miért is feltételezi a vicc, hogy egy nőnek nem lehet saját jogon jó autója. (Hát azért, mert a világ nagyon ügyesen úgy van kitalálva, hogy egy nő saját jogon ne kereshessen annyi pénzt, hogy jó autója legyen.) Szóval szóltam neki, hogy ne. Ez már eleve nagy fegyelemsértés volt, hiszen ő szívességet tett nekem, és ezért méltán elvárhatta, hogy igenis hallgassam meg őt akkor is, ha számomra kellemetlen dolgot akar mondani (mer a vicc az vicc). El is várta, így kérésemet elengedve a füle mellett befejezte a történetet. Hát nem dolgozni kell, hanem ügyesen szopni…hehehe.
Miután köztudott, hogy én egy humortalan fapina vagyok, hát nem nevettem most sem.

Ma meg a fiaimmal beszélgettem valami olyasmiről, hogy a legnagyobb nekilátna a jogosítvány megszerzésének, és mondta, hogy az apukája tett egy olyan biztatást felé, miszerint ha megszerzi, akkor a saját autóját a rendelkezésére bocsátja. Ez amolyan jobb fajta autó. Az enyémnél mindenképp jobb, hiszen az enyém egy tíz éves, leharcolt, nem általam összevissza nyomogatott és karistolt alsó középkategória. De én ezt leszarom amúgy. Nekem egy a lényeg az autóban: hogy elvigyen oda, ahova menni akarok. Én nem járok pasizni a kocsimmal, nekem nem státuszszimbólum, és a farkam nagyságára, ügyességére sem akarok utalásokat tenni vele. Beleülök, oszt megyek.
Ki is szaladt a számon nem véletlenül, inkább provokatívan, hogy ez ám a nagy dolog! Egy igazi puncimágnes! A fiúk meg röhögtek, jelezvén ezzel, hogy a kifejezés nem új nekik, sőt, azt is tudják, mit jelent.

És de tényleg! Milyen kibaszottul egyszerű férfinak lenni, te! Élsz egy olyan világban, ami akkor is előnyöket ad neked, ha olyan hülye vagy, mint a saját farkad. Még a kisujjadat sem mozdítottad meg, de már eleve többet keresel bármelyik átlagos nőnél, továbbá a világon minden a te ízlésedhez van igazítva. Te mindent minősíthetsz, kritizálhatsz. Mármint mindent, ami a nőkkel kapcsolatos. Te evidenciának veheted, hogy miközben a társkeresőn arról vernyákolsz, hogy önálló akarattal bíró, határozott, értelmes, szabad gondolkodású nőre vágysz, addig minden önálló akarattal bíró, határozott, értelmes, szabad gondolkodású nőtől tele lesz a gatyád. Ja, mert igen. A szabad gondolkodásút csupán a szexre érted. Akarja, követelje a pornográfia legrejtettebb zugait is, aztán húzza a bugyiját és váljon láthatatlanná.
Így élsz te. Ezt jelenti neked a szép autó. És ha csak két bittel több kapacitásod van, mint egy papucsállatkának, akkor meg is tudod szerezni. Aztán élsz a lehetőségeddel, vakítasz, és persze elhiszed, hogy téged szeretnek a nők. Vagy nem hiszed el, de szarsz rá nagy ívben, mert nem tétel ez az életedben. Nem számít, illetve azt képzeled, a nők érzelmei is megvásárolhatók, akár egy BMW, tehát ha fizettél, vagy legalábbis megvillantottad a fizetés lehetőségét, akkor ezzel megvetted az igaz szerelmet. A pinát biztosan. Pina=szerelem.
Ezek után pedig még az a jogod is megvan, hogy nyipánkoljál, miszerint a nők üresek, a pénzre mennek, meg a jó kocsira. Villantani kell, különben nem kellesz majd nekik. Eszedbe sem jut, hogy ez a te kibaszott szerencséd, mert ha még ez sem lenne, ha csupán a személyiséged és az intellektusod varázsa lenne, a nőknek meg ugyanolyan egzisztenciális lehetőségei, mint neked, akkor az életedben soha többet nem jutnál nőhöz. Vagy van az a verzió, hogy neked nem sikerül még így sem, te a szakadt suzukis vagy, és akkor meg azért utálhatod őket, mert neked nem jut abból a szépre festett, felvarrt hajú, kitömött mellűből, amelyik bezzeg a jó autóban pucsít. Mert amúgy te is leszarod a személyiséget, meg az intellektus varázsát (azt se tudod, mit jelent… ja, de. Pinát. Pinapinapina…). Azt lesed, a te kapacitásoddal mi az a még maximálisan elérhető minőség, amit behúzhatsz. Kocsi híján eljársz a PUÁ-khoz kitanulni a “férfikommunikációt”, azaz a manipulatív, lenyomós, hazug vadászdumát.

Így megy ez egy olyan társadalomban, mely direkte úgy van felépítve, hogy a nőknek nem adja meg a lehetőséget saját jogon, saját keresetből még az önfenntartásra sem, nemhogy a kényelemre. Akkor sajnos így osztódnak a szerepek. A lányt (és az anyját) az apja tartja, ebből a lány megtanulja, hogy a nőnek férfire kell kapaszkodni, ha életben akar maradni. Te villantasz a szép kocsival, a nő ekkor meglátja benned a biztonság lehetőségét, és “beléd szeret”. Vagy legalábbis azt hiszi. Úgy gondolja, hogy ez AZ. Helyes vagy, kellemes és mentesíted az ő tárcáját. Azt a bukszát, amibe saját jogon csak egy presszó pultjában kereshető minimál folyik be. Azt ő elkölti arra, hogy felkeltse a figyelmedet, mert ő hosszútávon gondolkodik, családot, gyereket akar, s ahhoz biztonságos hátteret, amit -köszönhetően szexista-patriarcha országunknak- önerőből nem képes megteremteni.
A biztonságos hátteret nyújtó pasinak telik jó kocsira (várhatóan házra, fűtésre és gyerekre is), de csupán mellet, segget lát, ergo a nőnek áldozatokat kell hozni, hogy beleülhessen az áhított biztonságba. Meglehetősen drága, gyakran fájdalmas, de egészében önmagukért való, teljesen értelmetlen áldozatokat. A nőnek a testét kell olyan állapotba hoznia, hogy te, a férfi azt baszhatónak ítéld. Mer téged persze leginkább az érdekel. Baszható legyen a csaj és lehetőleg megfelelően buta, ergo nem ellenfél/versenytárs, hiszen neked a világ csupán hatalmi tengelyen értelmezhető. A nő, aki nem kevesebb nálad, az veszélyezteti a hatalmad. Szóval kiválasztasz egy náladnál gyengébb – úgy értem, butább, anyagilag kevésbé erős, aluliskolázottabb, vagy okos, de jól idomított nőt (és lássuk be, nincs nehéz dolgod, hiszen a nők, ha kapcsolatot akarnak, tudják, hogy mélyen el kell titkolniuk, ha okosabbak nálad, az anyagi erőforrásaikat meg ugye jól ismerjük) -, aztán eljátszod a cuki pasit, lemosatod a kocsidat, és neked áll a világ. Ebben a helyzetben te még egy kicsit szemét is lehetsz. Megcsalhatod párszor (mer az neked amúgy is biológiailag jár), flegmázhatsz vele, netán lekenhetsz neki pár pofont, hogy tudja, te olyan erős és kemény vagy, hogy bármikor meg tudod őt védeni az izmaiddal. Ő erre kicsit durcizik azért (milyen bosszantó viselkedés ez), aztán elhiteti magával, hogy te még a(z) (el)viselhető kategória vagy, hiszen ennél csak szarabb van, mert valójában a suzukis ugyanilyen szarházi, csak még ráadásul a szegénységet is megelőlegezi.
Folyik a játszma, s te eközben vicceket gyárthatsz a nőkről, időnként meg is tudsz élni ebből, feltéve, hogy sikerül eljutnod a stand up-ig, vagy valami fos rádió mikrofonja elé.
Fúúú, te, most, hogy így átgondolom, újra rájövök, mennyire utállak!

Vicces volna tényleg az a fordulat, amiben hirtelen megszűnne a nők idomítása. Nem azt hallanák a kislányok, hogy rózsaszín, meg cuki legyél, meg engedelmes, meg majd a férfi kihozza belőled a maximumot, hanem azt, hogy hozd ki magadból a maximumot. Hirtelen leolvadna az üvegplafon, és a nők ugyanolyan könnyedén juthatnának előre, amiképpen a férfiak. Megjelenne az anyagilag független nő, aki egy szerdai napon besétálna az autószalonba, rábökne egy járműre, és szépen beleülne.
Na? Mi volna akkor?
Az volna szerintem, hogy az autóipar hirtelen megrogyna, mivel sokkal kevesebb puncimágnesre lenne szükség. A nőknek nemigen van olyan szervük, amit demonstrálni kell egy autóval, így a nők feltehetően inkább választanák a praktikus, könnyen parkoló, gazdaságos autókat, továbbá nem lehetne már őket elkápráztatni, nekik egy jó kocsival a biztonságot beígérni, ergo a fasziknak is teljesen felesleges lenne ezekre a szarokra költeni. Hirtelen letisztulna minden, és a “csajozás” hangsúlya áttolódna a lelki és szellemi kompetenciák síkjára. Lenne egy csomó dolog, amit egyszerűen nem tehetnél meg, te, a férfi, mert a nők (akik ugye nem függnének többé tőled) azonnal kivágnának a hóra, vagy egyenesen szóba sem állnának veled. El kellene kezdened átalakítani a gondolkodásodat. Rákényszerülnél, hogy tanulj, művelődj, foglalkozz női témákkal is, a nők világával. Át kellene alakítanod a kommunikációdat és megbarátkozni a normális kinézetű nőkkel, a szőrökkel, szemöldökkel, lapos mellel, narancsbőrrel. A nők ugyanis már nem szorulnának rá arra sem, hogy a te kifacsart, erőszakos ízlésedet kövessék. Könnyedén mondhatnák: Ha nem tetszik a rendszer, akkor lehet elhaladni, kispofám. És igen, jóval kevesebb kápó futkosna a Földön. Nem volnának nők, akik folyton ugrálnak a szemétségeid fölött, hogy te csak vicces vagy és aranyos, meg a nő princípiuma milyen fontos, meg nem csápolnának női profil mögé bújt férfiak oldalain, hogy igen, igen, a női egyenjogúság minden szomorúság okozója. Egyrészt a nők egészen másképpen nevelődnének, így eltűnne az ún. internalizált elnyomás (ha férfi vagy, itten elolvashatod, mit jelent– úgysem fogod elolvasni, mert nagyon hosszú, meg mostanra már kurva ideges vagy attól, hogy látlak és veszélyben érzed a kis csökött hatalmad), továbbá ha nem volna feltétele a nők jóllétének a többi nő eltaposása és a férfihatalom szolgálása, akkor miért is dolgoznának a nők a saját érdekeik ellen. Szóval olyan spontán folyamatok indulnának el a világban, amiktől neked a hajad égnek áll, mert egyszerűen soha nem volt még olyan helyzet az ember megjelenése óta, ami téged, a férfit rákényszerített volna, hogy jobb, értelmesebb, empatikusabb, kellemesebb emberré válj. Mindig minden hozzád volt igazítva, ezért mostanra annyira egyszerűvé és gőgössé váltál, hogy attól félsz, képtelen volnál ezt a nők által felállított lécet megugrani (és amúgy tényleg). A fejlődésnél sokkal kényelmesebb audista majomként röhögnöd a nőkön és kihasználni mindazt az előnyt, amit észre sem veszel, amibe belenőttél, ami teljesen természetes a számodra. Még arra sincs szükséged, hogy lásd, emberként, kocsi és pénz nélkül volna-e nő, aki megszeret.

Legvégül pedig újra a nőkhöz szólok ezzel a gyönyörű reklámmal, amit férfi olvasónk küldött, s amely ékes példája annak, hogy a fentebb megszólított típus kábé miképpen vélekedik a nőkről. Mindegy az őneki, hogy ki ül a kocsiban, szőke avagy barna. Legyen dudája kerek, segge feszes, haja hosszú (megfigyelted, hogy az elmúlt 10 évben eltűntek a rövid hajú nők az országból?), üljön csendesen és szófogadón. Emelje az autó esztétikai értékét. Ez így elég.
Hogy ők nem érzik magukra nézve szégyennek saját véglénységüket, már az is beszédes róluk. Ha viszont te, a nő beleállsz ebbe, azzal nem csupán saját magad szolgáltatod ki, de a többi nő helyzetét is rontod. Ezzel együtt nekem mindegy, mit csinálsz, a te dolgod. Mielőtt azonban döntesz, fontos, hogy lásd, miben veszel részt, ki vagy te ebben a történetben, mire tartanak ők téged.
Te ennyire tartod magad?

 

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat és iratkozz fel a követők közé, így emilben kaphatsz értesítést, mikor új írás jelenik meg.)