Mit mond Zika a nőknek?

zikaItt van akkor most az új istencsapás, a zika-vírus. Tudod, ez az új kórság, amely azt teszi, hogy a fertőzött nők beteg gyereket szülnek. Szúnyogok terjesztik, illetve úgy tűnik, már szexuális úton is elkapható (eggyel több ok, hogy felülvizsgáljuk szexuális szokásainkat).
Kétségbeesés, pánik. Új kérdések. Van- e ellenszer, meg lehet- e előzni és mi lesz így az emberiséggel.

Kicsit szkeptikusan figyelem az eseményeket, merhogy van bennem kettősség a fajtámmal kapcsolatban. Egyrészt undorítónak tartom, amilyen felelőtlenséggel pusztítja a Földet és embertársait, továbbá szaporodik ész nélkül, másrészt meg nyilván szorongással tölt el, ha nemes fajunk esetleges kihalására gondolok.
Mert ez a vírus-lássuk be- alaposan megváltoztathatja az életünket és hosszútávú lehetőségeinket.
Ott kezdődik, hogy a Föld túlnépesedett. Igaz, a “jobbik” fele állandóan azon sipánkol, hogy a nők nem szülnek eleget, ám ezzel együtt mind tudjuk, hogy sokan vagyunk. Azt is tudjuk, hogy a jóléti társadalmak polgárainak egyenként hétszeres ökológiai lábnyoma van, mint az ún. elmaradott társadalmak egy- egy emberének. Vagyis én itt Európában bangladesi nőtársamhoz képest hétszeres pusztítást végzek még akkor is, ha az ágyamban hentergek álló nap. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a valóban jól működő, iparosított országok esetében ez a különbség tízszeres is lehet. Szóval egyetlen európai ember 7-szer akkora teher a Földnek, mint egy afrikai. Ilyenformán a születési számok kizárólag szám alapú vizsgálata ökológiai szempontból nem korrekt. Hiába vannak a fejlett társadalmak kevesebben, a jelenlétük nagyobb teher a természetnek, mint az “elmaradottaké”. Na, persze, az ember van olyan gőgös, hogy azt képzelje, az európai társadalom és kultúra fontosabb, értékesebb, mint pl a bangladesi, vagyis az európainak fontos versenyt szaporodni. Természetesen ezt a versenyt a nőkre terhelik, őket próbálják valahogy rávenni, hogy szüljenek. (Hajh, milyen jó is azoknak a nemzeteknek, ahol nincs fogamzásgátlás és a nők szabadon erőszakolhatók! Na, nekik kéne inkább visszább venni, hát hova szülnek a semmire?)

Szörnyen dühít, mikor az emberek szűk résen át figyelik a világot, és nem látják a globális folyamatokat. Az ember-lássuk be- a Földnek annyi, mint nekem egy tetű a hajam szálán. Ráadásul pont annyira bosszantó is. Simán benne van a pakliban, hogy egy napon a megváltozott feltételek miatt úgy en bloc kipusztulunk (amiképpen a dinoszauruszok is ezt tették), miközben ezt a Világ észre sem fogja venni. Sőt, egyre inkább úgy érzem, hogy a Világ törekszik is arra, hogy az embert valahogy visszaszorítsa. Megértem, ha így van, hisz a jelenlétünk abszolut káros és pusztító. A Világ, a természet megteremti a maga csapásait arra, hogy ne legyünk már olyan brutálisan sokan. Teremtette az AIDS- et például, ami számolatlanul szedi az áldozatait. Meg akkor most itt van ez. A Zika, ami pont a szaporodásba szól bele. Sokkal kifinomultabb az AIDS- nél, hiszen nem nyúl a már élőkhöz, sőt, döntési lehetőséget hagy az embereknek. Feldobja a labdát: Befejezitek az ész nélküli szaporodást, vagy akartok beteg gyerekeket nevelni? Gondolkodjatok! Meg tudjátok akadályozni a katasztrófát, ha odaadjátok a nőknek a reprodukciós jogaikat, vagyis támogatjátok a fogamzásgátlást, nem ugattok bele az abortusz lehetőségébe és békén hagyjátok a nők szaporodási kedvét.

Az is egy érdekes kérdés, hogy az a bizonyos zsigeri szülési kedv hogyan fog változni a nőkben, ha komoly eséllyel szülnek beteg gyereket. Akkor is így fog tombolni, ahogy most reklámozzák? Mert ha igen, akkor nyilván nem fogja kedvét szegni senkinek a Zika. Akkor a nők ugyanúgy mennek majd előre, szülnek, hiszen -amiképpen ezt állandóan a fejükbe kalapálják- nekik ez leküzdhetetlen vágyuk. És akkor mi lesz, ha egyszer eljut a fertőzöttség odáig, hogy megindul az ellenkampány, és már nem azt fogjuk hallani, hogy hajrá, szaporodjunk, hanem azt, hogy az isten áldjon meg benneteket, ne szüljetek több mikrokefáliás gyereket! Na, az hogyan fogja megváltoztatni a viszonyokat? Mikor majd halálra rémülnek a kormányzatok a sok beteg gyerek miatt, és hirtelen nem is lesz annyira fontos, hogy a nők szüljenek. Hogyan fognak megváltozni a nemek közötti hatalmi viszonyok abban az új világban? Ott lesz egy rakás “önző”, gyerektelen nő, aki hirtelen szeretné megtalálni helyét a világban és ezerrel beleveti magát a tanulásba és a munkába. Hirtelen nem lehet majd a nőket ingyen munkára rávenni, hanem helyet követelnek maguknak a pénz világában. Hogyan fogja mindez átalakítani a világunkat?
Kérdés továbbá az, hogy mit kezdenek ezzel a kérdéssel az ún. életvédők? Mit kezd vele a vallás? A papok, akik reszketnek a zigótákért, Isten ajándékaiért. (Ez is milyen már? Férfiak beszélnek ajándékról, amit életben tartani a nők feladata.) Isten lehet, hogy ajándékozgat, de úgy tűnik, a Föld már torkig van velünk.

zikPersze vigasztaló, hogy ez a probléma minket nem érint. Itt soha nem lesz Zika, mert van minekünk egy csodálatos miniszterelnökünk, aki majd megoldja ezt is. Szóval ti, magyar nők csak szaporodjatok egészen nyugodtan. Akkor természetesen, ha a bőrötök kellően fehér, és megfelelő anyagi háttérrel rendelkeztek ahhoz, hogy árja gyerMekeiteknek biztosítani tudjátok a feltételeket az engedelmes hangyává váláshoz. Nem csak globálisan van verseny ugyanis, hanem itt, a mi kis országunkban is. Van egy réteg, ahol a szokások, a pénztelenség és a tudatlanság következtében nagy a népszaporulat, a fehér bőrű nők viszont nem és nem akarnak szülni. Ha ez így megy tovább, akkor egyszer csak cigány ország leszünk. Ezt persze nem úgy kell megoldani, hogy alkalmazkodunk a változó viszonyokhoz, és elkezdünk nagyon figyelni a már élő gyerekekre, átalakítjuk az oktatási rendszerünket, hogy őket minél erősebben aktivizáljuk, képezzük, nekik alternatívákat kínáljunk arra, hogy másféle életük lehessen, mint elődeiknek. Nagyon okosan nem arra törekszünk, hogy belőlük váljanak minél nagyobb számban tanult és aktív felnőttek, hanem arra, hogy azokat a nőket szorítsuk egyre nagyobb nyomással a szaporodásra, akik nekünk megfelelő utódokat fognak világra hozni. Ugyanaz megy kicsiben, amit globálisan is látunk.

Valójában a kormányunk rasszista és attól retteg, hogy pár év múlva itten többségben lesznek azok, akiket ők nem kívánatosnak éreznek. Amiképpen a “fejlett” társadalmak rettegnek attól, hogy egyszer csak többségbe kerülnek a kicsike lábnyomot hagyó, épp csak élni tudó népek. Szaporodásra buzdítja hát a nőket, hogy megelőzze a szerinte problémának gondolt folyamatokat.  Ám kérdés,hogy globális szempontból probléma- e az, ha a népesség egyszeriben lecsökken, sőt, “fejlettség” szempontjából visszaesik, ergo az ökológiai lábnyomok ismét minimálisra csökkennek.
Mi a jó az Egész szempontjából? Jók vagyunk- e így, ahogy vagyunk? Vagy ez már sok?

Az itt a lényeg, hogy van egy teljes Egész, amiben minden élőlény a maga fennmaradására törekszik, ám minden élőlény csupán része egy sokkal magasabb rendű egységnek. Mi van, ha az ember túllépte a megengedett határokat, és most az egyensúly érdekében a Természet teszi a dolgát?
Mi van akkor, ha a Világnak elege van a szaporodásunkból, és azt mondja, jó, döntsétek el, hogy ilyen feltételek mellett akarjátok- e az utódaitokat?
Mi van ha a Zika csupán egy figyelmeztetés arra nézve, hogy álljunk már meg végre?

És lám, az ENSZ már most kéri, hogy a Zikával érintett országok vizsgálják felül az abortusztilalomra vonatkozó rendeleteiket és persze kérik a nőket, hogy ne essenek teherbe. Érted… Nem a faszikat kérik, hogy másszanak le a nőkről, netán tegyenek ezt-azt a biztonságos szex érdekében (ha már állandóan a farkaláson jár az agyuk), hanem ismét a nőket ugráltatják. Ha akarnék, ezen megint bosszankodhatnék, azonban ezúttal nem fogok. Azzal, hogy a férfiak nem vállalnak felelősséget, továbbá nem is várja tőlük senki a felelősségvállalást, azzal -az én értelmezésem szerint- a döntést átadják a nőknek. A reakciókból ítélve a férfiarcú hatalom nem akar mikrokefáliás gyerekeket nevelni, tehát kénytelenek lesznek segíteni a nőket abban, hogy NE szaporodjanak. Amit a nők nem tudtak elérni eddig a hatalmaskodó pasikkal szemben, azt majd Zika eléri. Nincs más lehetőségük az uraknak, mint, hogy komolyan elgondolkodjanak az abortusz és a fogamzásgátlás elérhetővé tételén.

A Zika tehát -globálisan nézve- a nőket segíti. Lehetőség arra, hogy a nők végre kezükbe vegyék a sorsukat, elkezdjenek nem szülni, ezzel megkezdjék saját felszabadításukat.

 

(Ha tetszett a bejegyzés használd a megosztó gombokat és iratkozz fel a követők közé, így emilben kaphatsz értesítést, mikor új írás jelenik meg.)