Halkan, szépen. Meg ahogy azt Móricka megálmodta

mad max
Unalmas ez a Gumi, te. Az baj, hogy itten folyton ugyanarról van szó. Itt mindig csak megy a rinyálás, hogy nekünk, nőknek nem jó az, ami van. Nem jó ez a rendszer, nem jók a nemi szerepek, nem működik a házasság, nem működik a család, mint olyan (tudom, a tiéd működik)…sőt, a TÁRSADALOM nem működik!
Ez itt nem egyéb, csak ilyen zörgős, rosszízű, pengeszájú feminizmus, ami egyébként nem is az, hanem inkább valami kedvrontó, másokat hibáztató nyafogás. Nem keresi az örömöket, a vígságot csak élezi a társadalmi ellentéteket.
De most tényleg, azzal mi lesz előrébb, ha folyton rívunk meg dühösködünk, meg összeveszünk a drága férfiakkal? Nem jó velük amúgy sem összeveszni, mer akkor nem fognak majd szeretni minket és akkor juj lesz nekünk.

Kellene inkább valami megoldás a bajainkra, nem? Még azokon túl, amikről eddig is írtam már kisebb-nagyobb rendszerességgel. És azt is jó lenne tisztázni, hogy tulajdonképpen mit akar ez a Gumi? Nőuralmat, vagy mit? 

Tehát ez így durva és unalmas. Sérti a férfiak gyenge lelkét. Sokkal jobban hajlanának az együttműködésre, ha szépen beszélnénk velük.
Aha, tényleg. Láttuk ezt az együttműködési hajlandóságot az elmúlt 100 évben, és látjuk minden napon. Tényleg elég szépen megkérni tisztelt kormányunkat az összes seggnyalójával együtt, hogy legyenek már szívesek ratifikálni az Isztambuli Egyezményt, mert picit kellemetlen, hogy hetente legalább két félholtra vert nőről kapunk híreket (meg egy csomóról nem).

Ezek után valahányszor elképzelem ezt a “mondjátok szépen” szitut meg ezt a marhaságot, hogy majd az erős hang lesz, ami elvadítja a pasikat a feminizmustól, akkor nagyon kell röhögnöm saját magunkon. Naív és bizakodó önmagunkon, ahogy ezt még elhisszük (én már rég nem, csak sorsközösséget vállalok a T/1- gyel). Amikor meg látom a női témák alatt magukat produkáló magyar hímeket vagy valami kellemes tele5 taxisba futok bele (Igen, feltett szándékom, hogy nem hagyom elfelejteni ezt a szemét aljasságot. Emellett gratulálok a csürhének, amelyik a megszokott módon bír kommentelni a cikk alatt) akkor leginkább hitetlenkedve rázogatom a fejemet, és azon ámulok, hogy mit is képzelünk mi, nők erről a nemek közötti együttműködésről.
Hogyan álmodozhat még bárki arról, hogy egy ilyen kormányzat és ilyen társadalom majd egyáltalán a szemét ráfordítja a nők dolgaira?

szüfr

Eszembe jut A szüfrazsett most, ami után én abszolut megerősödve jöttem ki a moziból. A film óta megingathatatlanul és biztosan tudom, hogy amit csinálok, az úgy rendben van.
Mert
SOHA
Érted ezt?
SOHA nem lesz változás, ha a nők nem állnak fel, és nem kezdenek el kurvára hangosan és nagy erővel változást követelni, sőt, maguk is változni.
Kérdés, hogy mit akarunk mi változásnak? Mire van szükségünk? Mi lenne az, ami biztosítja számunkra a testi és lelki biztonságot, a megélhetést, a szabad életet (mert ezek közül most egyik sem biztosított). Mi az, amit ezen az emelt hangon (vagy a halkan duruzsolón, a Bagdy Emőkésen férfiakat kimanipulálón) el akarunk érni?

Figyelem a nőket magam körül kint az életben és figyelem őket a neten is. Figyelem a  kommenteket olyan oldalakon, ahol nőkről jelennek meg hírek. Mi történik ebben az országban, ha bántanak egy nőt? Mivel ez mindennapos, leginkább meg se rezdülünk. Sőt, én itt a Gumin pampogok, hőbörgök, a nők meg időnként leiratkoznak, mert olyan nyomasztó ez a sok szörnyűség, amiket megosztok. Olyan sötéten látom én a világot. Ez nem jó feminizmus, ez nem ad a nőknek semmit, ez csak üres hangulatkeltés, ágálás (vagy gágogás).
Nocsak!

Nem bánom, küldjetek nekem nőkről szóló jó és pozitív híreket. De könyörgöm, nehogy valami új fogyasztószer legyen, vagy ránctalanító, vagy arról valami, hogy melyik színésznő babázott le. És arról se szóljon a  cikk, hogy egy nő már megint milyen szuper anyuka, ápolónő, tanár, idősgondozó vagy önkéntes a hajléktalanoknál! Nehogy olyat, amiben egy nő másokért hoz áldozatot, mert az szerintem rohadtul nem siker, hanem csupán annak az elvárásnak a túltolása, ami mindannyiunknak a jussa.

Küldjetek nekem olyat például, hogy:

– Kedden az országgyűlés plenáris ülésén szexista beszólásáért súlyosan elmarasztalták T.P. (Tahó Paraszt- és ide bármilyen név behelyettesíthető) képviselőt. Pártja felháborodva a történteken T.P.-t kizárta soraiból. A képviselő utolsó lehelletével még bocsánatot kért a megsértett képviselőnőtől, egyben az összes nőtől, majd lehajtott fejjel távozott. Jelenleg a piripócsi szaloncukorgyár hármas szalagján erősíti a magyar gazdaságot.

Vagy olyat, hogy:
– A magyar országgyűlés a múlt hétfőn elkezdte az Isztambuli Egyezmény tárgyalását. A képviselők addig nem hagyhatják el az üléstermet, amíg közmegegyezéssel nem ratifikálják azt. Dúró Dóra felmentést kapott az eseményről, helyette személyesen viszi el a Jobbik pártvagyonából vásárolt adományokat olyan anyákhoz, akik nem kívánt, nem tervezett terhességüket kihordták és megszülték, s emiatt nehéz helyzetbe kerültek. Dúró Dóra minden csomag mellé egy-egy 20 millió forintos kötvényt is átad ezeknek az anyáknak, ezzel a szerény összeggel hozzájárulva a gyermek felneveléséhez. Dúró Dóra ezzel szeretné biztatni és motiválni a magyar nőket az élet védelmére és a zigótagyilkosságok azonnali befejezésére.
Az eseménysorozat részeként csütörtökön a képviselő hölgy a Magyarul Balóval című közéleti műsorban ígéretet tett, hogy azoknak a nőknek, akik elkerülik a családon belüli erőszak legggbrutttálisabbb formáját, az abortuszt, azoknak az anyáknak a Jobbik egy ilyen 20 millió forintos kötvényt adományoz. Tudják, hogy ez nem fedezi  egy gyermek nagykorúságig nevelését, gondozását, de talán jelentős segítség egy élet megmentésében.
Az ezt követő hetekben a képviselő asszony látogatást tesz majd az ország összes olyan anyaotthonában, ahol a családon belüli erőszak elől elmenekült nők élnek, valamint rendszeres önkéntes munkát vállal ezekben a közösségekben. Közben a képviselő urak teljes egyetértéssel ratifikálták az Isztambuli Egyezményt, ezáltal egy egészen új világ alapjait tették le. Várható, hogy az elkövetkező hetekben

 • Kampányok indulnak a nők és férfiak felvilágosítására, ennek köszönhetően egyetlen generáció elég lesz ahhoz, hogy az erőszaknak ezt a ma még rejtett formáját egyértelműen elítélje a társadalom.
 • Törvénybe iktatják, hogy a nők ellen elkövetett erőszak alapvető emberi jogokat sért, és az állam felel azért, hogy ilyen ne történhessen.
 • Nők és gyerekek számára a mainál ötször több menedékházat építenek és segítő, támogató szakembereket képeznek, akik vigyáznak rájuk- ez utóbbi házak felépítésére szintén a pártok saját kampánypénzeikből is felajánlanak bizonyos százalékot mintegy bizonyítva, hogy nő- és családbarát ország vagyunk.
 • Minden fontos helyen ki lesz írva a segítő szolgálatok elérhetősége, ahogy ott lesz minden nőkkel, nők bántalmazásával  foglalkozó cikk alatt is, hogy hova fordulhatnak azok, akik bajba kerülnek.
 • Képzések indulnak a rendőrség tagjai számára, hogy felismerjék és kezelni tudják a családon belüli erőszak körülményeit.
 • Az ügyészség azonnal eljárást kezdeményez, ha nők elleni szexuális erőszak gyanúja merül fel (AKKOR IS, HA EGY TAXIS A GYANÚSÍTOTT, AKI LEHAZUDJA A CSILLAGOKAT AZ ÉGBŐL!).
 • Az elkövetőket elkülönítik majd, és külön szakember foglalkozik velük is.

Dúró Dóra külön üdvözölte az Egyezmény életbe lépését, valamint bocsánatot kért a magyar nőktől 2015-ös magatartásáért, belátva, hogy talán a zigóták védelménél valamint a nők testi önrendelkezésének korlátozásánál előbbre való a már megszületett és mélyszegénységben élő gyerekekről való gondoskodás. Beszéde végén a képviselő asszony határozottan kérte a komondorok látásproblémáinak központilag szabályozott kezelését, miután ő maga is átesett már egy ilyen szerencsétlen beteg állaton. Vagy ráesett egy. Vagy ő esett rá. Lényeg, hogy a komondor súlyosan megsérült, mikor a képviselőnő arca nekicsapódott.

Ilyen is jöhet:
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság  bejelentette, hogy mind a televízió és rádió csatornáknál, mind pedig az online és a nyomtatott médiafelületek üzemeltetőinél ellenőrzést majd képzést szervez azért, hogy a médiában mostanra túlsúlyba kerülő szexista és a nőket hátrányosan megkülönböztető műsorokat és kommunikációt beszüntessék, illetve átalakítsák egy jóval humánusabbra.
A képzést kiterjesztik a mindenkori parlamenti képviselőkre is.
A képzésen való részvétel kötelező, annak elmulasztása, továbbá minden szexista és dehonesztáló megjegyzés a közéletben súlyos pénzbírsággal jár.

Hogy a nők ellen irányuló verbális erőszak mielőbb véget érjen, a médiafelügyelet kiterjeszti a weboldalak üzemeltetőinek felelősségét a tekintetben, hogy amely üzemeltetők tűrik, támogatják, engedik, hogy oldalukon nőgyűlölő, szexista és áldozathibáztató hozzászólások jelenjenek meg, azon oldalak üzemeltetői pénzbírság megfizetésére kötelezhetőek, majd a rendelet sorozatos megsértése után időszakos vagy végleges megjelenési tiltást kaphatnak.
Ezzel szeretné a médiafelügyelet elérni, hogy a nőkre nézve diszkrimináló és megalázó kommunikáció eltűnjön a magyar médiából. A büntetésekből befolyó összeget bántalmazott nőknek épülő otthonok építésére fordítják.

Lehetne még sorolni olyan, a nők életével kapcsolatos híreket, amiknek igazán nagyon örülnék, amiktől a Gumi is rendkívül pozitív szellemiségűvé válna, ám ezek a hírek várhatóan nem fognak mostanában megíródni. Egyelőre verésről, gyilkosságról szexuális erőszakról olvashatunk legtöbbet. Pedig nagyon gyorsan véget lehetne vetni ennek az igazságtalanságnak és a tömény erőszaknak.

kvóta
Egyetlen hír elég volna egy komoly nagy átalakuláshoz. Az a hír pedig valahogy így hangzana:

A Magyar Országgyűlés a mai napon törvénybe iktatta, hogy a 2017- es választásokon a női és férfi képviselők aránya kötelező jelleggel 50-50% legyen. Bár ez nem tükrözi hűen a társadalomban meglévő arányokat (a férfiak 47, nők 53%- ban vannak jelen), de miután a nőszervezetek az egyeztetések során megelégedtek a fele-fele aránnyal, ezért a pártok kötelesek ennek szellemében jelölteket állítani, és később a miniszteri, kormánybiztosi (megafaszomtudjamilyen) posztok kiosztásánál is ezt figyelembe venni.
A kvóta betartása kötelező, ezért ha a választásokon a férfiak túlhatalomba kerülnének, akkor az arányokat az alábbi módon kell érvényre juttatni:
A legtöbb szavazatot elérő nők és férfiak kerüljenek a sorban előre, majd mikor a férfiaknál betelik a felezés, a több szavazatot elérő férfi utáni legtöbb szavazatot elérő nő kapja meg a mandátumot.

Ezt pozitív diszkriminációnak hívják, és arra szolgál, hogy a nőket érintő előítéleteket, valamint a nők maguk felé irányuló kishitűségét erővel lebontsa, a társadalmat mintegy rákényszerítse a változásra, és addig, amíg az új nemi arány megszokottá, elfogadottá nem válik, addig gondoskodjék annak beteljesüléséről.

Ez az összes problémánkat megoldaná. Bizony, a kötelező női kvóta bevezetésével nem volna elérhetetlen többé sem az Isztambuli Egyezmény, sem a nők és gyerekek védelme, sem az egyedülálló nők életlehetőségeinek kiterjesztése, sem a gyereküket egyedül nevelők egzisztenciális stabilizálása, a gyerektartási sumákolások megszüntetése (javasolt tanulmányozni az osztrák modellt), sem egy élhető idősgondozási rendszer kiépítése, amely fel tudná szippantani a munkaerőpiacról jelenleg kiszorult nőket. Nem volna kérdés, hogy lesz-e oktatási normalizálás (már le se merem írni azt, hogy átalakítás), egészségügyi robbantás (ide se).
Ezek nem volnának kérdések többé, ugyanis a nőket ezek az ügyek húsbavágón érdeklik, miközben a férfiakat meg úgy tűnik, hogy nem. Ők stadionokat, titkosított atomerőműveket,  kerítéseket építenek, prostituáltakhoz járnak vagy repkednek közpénzekből a halál faszára. Lopnak, páváskodnak és ha egy nő ezt szóvá teszi nekik az ülésteremben, azt minden további nélkül nyilvánosan megszégyenítik.
Igen, a jelenlegi bandáról beszélek. Szépséges képviselőinkről, akik olyan tahók, hogy mindet ugyanahhoz a logopédushoz kell járatni, hogy legalább a rádióban ne tudjuk pontosan, éppen melyik tolja a hülyeséget.

Ez volna hát a rettegett nőuralom, amitől a legbátrabb nőgyűlölők összefossák a bokájukat. Feles női kvóta. Annyira rettegnek a nőktől, hogy a nemek kiegyenlítettségét gyakorlatilag hatalmaskodásnak élnék meg.
Most csak egy pillanatra elgondolkodtam, hogy vajon milyen lőre kotyog ezeknek a pasiknak a fejében, hogy ilyen logikátlanul teszik magukat nevetségessé? (Igen, még a hon(g)atyák is)
De nem is érdekelnek ők engem, inkább kérdezem tőled, a nőtől:

Te a fentebbiekre mered-e azt mondani, hogy nem akarod azokat úgy? Nőként mondasz-e olyat, hogy magadnak és nemtársaidnak nem akarsz a mostani nullánál nagyobb jogi védelmet, a mostani élhetetlennél jobb életkörülményeket? Mered-e azt mondani, hogy a prostitúció normális és szükséges dolog, és nem kell tenni ellene egy olyan országban, ahol a tárgyiasítás és a szexizmus mostanra odáig süllyesztette a nők saját testükhöz való viszonyulását, hogy ma már az egyetemisták közt (is) egyre többen prostituálódnak. (Tudom, a te lányod nem. Ő ingyen szopik, hogy nehogy elterjesszék róla, hogy frigid.)
Mered-e azt mondani ide a szemembe, nőtársaid szemébe, hogy az rendben van, hogy miközben az ország nagyobbik fele nőnemű, addig a Parlamentben 80 %-ban tanulatlan, tolvaj, nőgyűlölő, erőszakos férfiak (még a szóra is méltatlanok) henyélnek. Természetesen a te pénzedből meresztik ott a valagukat.

Te nem vagy dühös, mikor ezeket így átgondolod? Nem érzed ezt megalázónak? Nem félsz attól, hogy egyszer te is bajba kerülsz, téged is megvernek, te is elszegényedsz, veled is kicseszik a férjed és akkor majd ez a társadalom, amire most vonogatod a vállad, magadra hagy? Soha nem érzel felelősséget azokért a nőkért, akik már megjárták? És a megerőszakolt, agyon zaklatott, bántalmazott gyerekekért? Mi lesz, ha holnap a tiédet bántják? Ja, tudom, veletek ilyen nem történhet, hát persze. Mi lesz, ha egy napon te ülsz abban a taxiban (vagy a lányod) és miután megijesztenek, meglopnak, bántanak, azután a te nevedet hurcolják meg az egész országban?
Nem érzel haragot, ha ezekre gondolsz? Te tényleg azt gondolod, hogy akik ezt működtetik, élvezik, használják, azok majd pont a te szépen cizellált szavaidra fognak jobb emberré válni?
Azt mondták-e már, hogy a fogtündér sem létezik?

 

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat!)

3 hozzászólás

 • Zseniális. Már “csak” a gyakorlati megvalósitása hiányzik.

 • Inspiráló! Jó lenne egy (gondolat)ébresztő összefoglaló a témáról. Osztanám szórólapként, pár oldalas olvasnivalóként az utcán is! 🙂 Meg plakátokat is elképzelek, és sok élő találkozót országszerte (nem Bpi vagyok). Sok sikert kívánok magunknak a megvalósításhoz! 🙂

 • “A Magyar Országgyűlés a mai napon törvénybe iktatta, hogy a 2017-es választásokon a női és férfi képviselők aránya…”
  Na ezt így elég nehéz kodifikálni, ha érdekel valami jogrendbe illőbb akkor szólj, de nem akarom rád tukmálni. Egyébként én is ilyesmin dolgozgatok, de még kell 2-3 hónap rá.

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s