Miért nem

trollSokan és sokszor kérdezték az elmúlt év során, hogy miért nem reagálunk a trollokra, a támadásokra. Miért nem reagálunk pl. G.É. állításaira, melyeket a blogján gyakorta ismételget, sőt külön menüpontot is szentelt saját nézőpontjának, véleményének, ami nyilván szíve joga.

Sokat és hosszan tudnánk mesélni tényeket és szaftos részleteket is, de nem tesszük. Sem kedvünk, sem időnk nincs rá.

Tegnap írtam egy kommentet a WMN-re, az egyik cikk alá (azóta kérésemre levették az egészet), melyre Éva válaszolt. Ez nyilvánosan kint volt a neten, tehát nem magánjellegű információt és levélrészleteket adunk ki most etikátlanul. Lentebb olvasható a párbeszéd, abból levonható a következtetés, ki az agresszor, ki jár a másik nyomában, ki gyúrja végeláthatatlanul a sárgombócait, melyekről nyilván mindenkinek joga eldönteni, mennyi hazugságot, torzítást és mennyi igazságot tartalmaznak.

Sem most, sem a jövőben nem kívánunk vitába szállni vele. Annyi sok valótlanságot ír és mond arról például, hogy miért szüntettem, szüntettük, szüntették meg a kapcsolatot vele sokan, hogy miért nem kommentelnek többet nála és hogy egyáltalán, mi történt akkor a csakazolvassa blogon és a való életben, hogy teljesen értelmetlen vitázni vele. Ráadásul -mint ahogy azt sokan követhették az évek alatt- előszeretettel szeret abból olvasottságot generálni magának, hogy embereket megtámad és ha azok belemennek a vitába, akkor végeláthatatlan és leszívó csatározásba kezd velük. Ezt mi nem kívánjuk magunknak.

Éva világosan és sokszor elmondta mind a blogján, mind pedig a való életben, hogy nem kíváncsi az olvasók véleményére, és aki akar, menjen el inkább szó nélkül, ha valami nem tetszik neki. Majd ha kíváncsi valaki véleményére, akkor kérdez, ezt mondta. Nagyon sokan léptük azt, amit léptünk, mondhatni az elvárásának megfelelően. Ő soha nem kérdezte meg, hogy miért távolodtunk el a blogtól és tőle. Soha egyetlen önreflektív állítását sem olvastuk azóta sem a helyzet értékeléséről. Nyilván ez is szíve joga, így viselkedni és így látni a történteket.

Ha valaki képet akar alkotni arról, hogy Gerle szerint mi történhetett a múltban és abban kinek mi volt a szerepe, akkor itt el tudja olvasni azt a nyilvános dialógust, amit folytattunk, és amelyet megint Éva kezdett.
Egy év csend után először reagáltam a támadására (amit egy témához kapcsolódó szakmai kommentemre írt), és hát ez lett belőle.
Magát a dialógust sem kívánjuk kommentálni, mindenki alakítsa ki a saját véleményét ezek alapján.
Ez a párbeszéd egy harmadik felületen, valaki más terében, a WMN oldalán zajlott egy érdekes és fontos cikk alatt. Ezúton is elnézést kérünk a WMN-től a párbeszéd miatt és további jó munkát kívánunk nekik.

És akkor a párbeszéd:

wmncsakaz2 copy(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat!)