Terry Crews a feminizmus és a férfi büszkeség problémájáról

n-TERRY-CREWS-large570

Terry Crews  (tudod, aki azokat a férfiegót kiröhögő Old Spice reklámokat is gyártja) felszólalt a nők ügyében. Amit mond, világos, logikus. Nem is értem, hogy miért nem képes felfogni a férfi társadalom 99%- a. Sőt, ha már olyan okosnak tartják magukat, feltételezném, hogy egyedül is kilogikázzák. Hát nem.

Terry Crews sosem okoz csalódást, ha a feminizmus és a férfiasság kerül szóba. Egy március 6-án készült interjúban a Dame magazinnak nyilatkozott a “Brooklyn-Nine-Nine” színész és volt NFL játékos a nemi szerepekről és a férfiak büszkeségéről.
„Az igazság az, hogy mindenki egyenlő, értékes és szükséges, de inkább fontos bizonyos csoportok eltávolítása.” mondta Crews a Dame magazinnak.
Crews elmagyarázta, hogy 4 lánya, a felesége, és 5 éves unokája miatt kezdte el érdekelni a feminizmus. „Komolyan elgondolkodtam azon, hogy milyen világba fognak belenőni. Azt akarom, hogy minden lehetőségük meglegyen az életben ahhoz, hogy azt tehessék, amit akarnak.” -mondta.
A 2014-ben kiadott férfiasságról szóló könyvében 46 évesen nagyon elítélőn beszél a férfiasságról és arról, hogy a férfiak hogyan tudják leverni a nemi sztereotípiákat.
„Nem azt mondom a pasiknak, hogy rohanniuk kell a nők megmentésére. A nők nagyon is képesek gondoskodni saját magukról, és jó pár éve csodásan el is boldogulnak nélkülünk. Én azt mondom, mint férfi a férfinak, hogy vizsgáld meg a saját gondolkodásmódod. Vizsgáld meg, mi hajt téged. Mert ha úgy érzed, hogy értékesebb vagy, mint a nejed vagy a gyerekeid, az bizony probléma.”

n-TERRY-570
Crews szerint a férfi büszkeség egy különös mérgező erő.
„Azt üzenem a férfiaknak, hogy le kell számolniuk a büszkeségükkel. Azt tanultad, hogy a büszkeség jó dolog, férfias dolog. De az a baj, hogy a büszkeség gátolja a növekedést. Ha olyan büszke vagy, hogy nem vagy hajlandó változni, az problémás lehet. A férfibüszkeség háborúkat robbant ki, milliók haltak meg a férfibüszkeség miatt, csak mert egy férfi nem hátrál meg.”
Bár elismerte, hogy a férfiakat riaszthatja, hogy részt vegyenek a nők érdekképviseleti vitáiban, Crews elmagyarázta, hogy a férfiaknak meg kéne fontolni, ki a fontos nő az életükben.

“Vedd sorra a nőket az életedben – ez a legjobb módja, hogy ezen elmélkedj.” mondta “A legtöbb férfi az otthonán kívül lévő nőket más szemmel nézi, mint az édesanyjukat vagy nővéreit. Ez a legfurcsább dolog. Akivel ágyba akarnak bújni, majd elmenekülni tőle, az is valaki anyukája, nővére vagy lánya. Valaki, akiért valaki aggódik.”

Crews azt is összefoglalta, miért lenne fontos hogy a férfiak részt vegyenek a feminizmusban, még ha nem is tudnak sokat az egész mozgalomról.
„Srácok, ha rosszul csináltátok, ha benne voltatok, én megértem. Én is olyan srác voltam. És a bocsánatkérésekkel együtt a jóvátételt is el kell kezdeni.”

Megemeljük a kalapunk előtted, Mr. Crews.

Forrás: Terry Crews On Feminism And The Problem With Male Pride

(Hat tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat!)