Nem áldozunk a szépségfétisnek (Női Passzív Ellenállás)

dreamstime_l_20261446_arcrenov_l_s

5. Nem áldozunk a nők egészségét károsító szépségipari termékekre.

Nem, mintha ezt bárki elvárná egyébként a nőktől. A férfiak rendszeresen elmondják, hogy ők aztán kurvára nem szólnak bele, hogy a nők mit csinálnak magukkal a szépségük érdekében. Ez a nők szabad döntése. A férfiak a természetes nőket szeretik. Akik természetesen gyönyörűek, ifjak, sima bőrűek, színes hajúak és tökéletesen faszállítók. Ilyennek kell lenni, és akkor nem kell kozmetikumokra szórni a pénzt. Különben is milyen béna már a sok félretetovált szemöldök meg agyonszálkásított vádli. Az úgy jó, ha pont olyanra nő a nő, pont annyira puha, amennyire az kívánatos. De a nők ilyen hülyék, hogy így eltorzítják magukat, aztán meg szegény pasikra kenik a dolgot. Mármint beszélnek ilyen hülye elvárásokról, miközben milyen aljas dolog már, hogy így átverik a természetességre vágyó férfiakat. Az ember beleszeret egy push upba, aztán lekerül a nőről és ott a csalódás. Szottyadt, szétszopott, lógó mellek. Hát fuj!

Nem bírom megállni, hogy fel ne tegyem a kérdést: Ha a nők egymás közt lennének egy lakatlan szigeten, akkor vajon felmerülne- e bennük az önkínzás vágya? Vagy télen pl hány nő hanyagolja el boldogan a lábszőrtelenítést? Vagy hány olyan nő van, aki mély sóhajjal veszi tudomásul, hogy eljött a hajfestés ideje? És mennyinek fordul vissza a szőrszál bőr alatt, ezzel fájdalmas gyulladást okozva? Mennyien vannak, akiknek irritációt okoz a hajfesték?
És a nők tűrik mindezt megadón.
Miért is? Mert szépnek, fiatalnak és szexuálisan ingerlőnek kell lenniük. Azt nevezik ugyanis ápoltnak. Kicsit össze vannak itten a fogalmak keveredve ugyanis, ha nőkről van szó. Míg az ápoltság egy férfinél alapból tisztaságot és rendezettséget jelent, addig a nőknél igen gyakran testük erőn fölüli eltorzítását, önkínzást és csonkítást, koruk szomorú elleplezését (hogy a durvább dolgokat már ne is említsem).
És nekem ne mondja senki, hogy ép lelkű lények ezt élvezik.

A nők első számú értékmérője manapság a baszhatósági mutatójuk.
Ez már eleve abszurd. Csak gondolj bele! Mindenki evidenciába teszi, hogy neked leghőbb vágyad, hogy szexis legyél. Célod, hogy azzá válj. Mindenki ebben akar segíteni. A szexis-félreértés ne essék- nem azt jelenti, hogy ápolt és kellemes, hanem azt, hogy faszállító. Szexis nő az, akiről első körben az jut a férfiak eszébe, hogy de jó lenne megdugni. Csak kérdezem: Ki a picsa gondolja, hogy a nőknek erre kell vágyni? Ki a picsa akarna egy vadidegennel dugni? Vagy sokkal? Ki a picsa vágyik arra úgy igazán, hogy róla utcán, munkahelyen, a várfokon sétálva azt fontolgassák, hogy de jó lenne rámászni?
Drága nőtársaim! Ti erre vágytok? Akartok ilyen célpontok, mustra tárgyak, potenciális lukak lenni? Tényleg úgy van, ahogy a szennysajtó írja, hogy ez a női életprogram? Ha pedig azt mondod, szarom le a szexiséget, sőt, isten őrizz, hogy szexi legyek, akkor két reakció van: hazudsz, mert nem akar senki megdugni, vagy beteg vagy.
Vajon ebben a formában hány nő gondolkodott el ezen az egy szón? Szexis vagy. Fúúú, de szexis vagy!
Már a kislányoknak is.
Nulladik pillanattól az van betáplálva, hogy akkor vagy érték, ha gyermekien sima, hibátlan és feszes a bőröd, őszmentes a hajad, riszálod a segged, hosszú a lábad és a hajad, puha, csókos a szád, gömbölyű és markolható a melled.
Ha így alakultál, ilyenné váltál, akkor örülhetsz, mert egész fiatal korod arról fog szólni, hogy boldog, boldogtalan zaklat, nyomul, erőszakoskodik veled. Ha szóvá teszed a tolakodást, akkor hisztis picsa vagy, ha élsz vele, akkor ribanc. Később, mikor kezdesz korosodni, jól rád hozzák a szívbajt, mert jaj, mi is lesz veled, ha ez elmúlik, és netán egyszer csak már ember leszel? Nem lyuk, nem célpont, “csak” egy ember. Mit lehet azzal kezdeni?

És a nők ezt szépen csont nélkül bekajálják. Még alig serdülnek és máris tépetnek, festenek, kenekednek. Mindezt abból a nevetségesen kevés pénzből, amit nőként egyáltalán keresni lehet.  Igen, egy életen át öljük a csillió pénzeket a szépségiparra. Kínozzuk, kínoztatjuk magunkat szakadatlan, hogy néha, egy röpke pillanatra enyhítsük az állandó szorongást. Mert az illúzió, ahogy a szépség is igen törékeny. Miközben nyomasztanak a szépséggel, fiatalsággal, aközben ezen a nagy fogalmon belül még azt a luxust is megengedik maguknak, hogy minden tortúra után még kritizáljanak. Az egyiknek csontos vagy, a másiknak kövér. Ez szőkén, amaz barnán akar. Egy a lényeg: úgy, ahogy vagy, hát úgy soha ne érezd otthonosan magad a bőrödben.

Legvégül pedig a morbid az ebben az egészben, hogy míg a nők küzdenek és rémesen érzik magukat, addig is kiknek a zsebét tömik? Hát persze, hogy férfiakét. Milyen érdekes, hogy a fodrász- és kozmetikai cégek vezetői, fejlesztői javarészt férfiak. Ahogy férfiak gyártják a műkörmös felszereléseket, ők adják ki a fodrászod, műkörmösöd üzletét, az ő kezükben vannak a ruhaipari cégek, sőt, valahogy a csúcsfodrászok-divattervezők-körmösök is javarészt férfiak. És nem ám azért, mert a nők ügyetlenebbek lennének, nem. A nőknek ez munka. Ők család és háztartás mellett csinálják. Nekik nincs idejük és pénzük továbbképződni és versenyekre járni. Azt csak férfi teheti meg, akinek otthon a segge alá tolnak mindent. Na kik? Hát a nők.
Lássuk be: az egész világ a nők erejéből, pénzéből, testéből, aggodalmaiból, férfiak által szétcincált idegrendszeréből (pszichológusok), pinájából (nőgyógyászok, gyógyszeripar) él.

Az NPE erre is azt mondja, hogy legyen már ez elég. Elég a nyomasztásból, a pénzünk ostoba szétszórásából. Nem maratjuk a hajunkat, nem költünk olyasmire, ami semmi egyebet nem szolgál, mint a férfiízlést és a férfipénztárcát. Ehelyett a pénzt, amit erre költenénk, azt inkább valódi jóllétünkre költjük. Tanulunk, pihenünk, utazunk, könyvet, színházat vásárolunk. Erősítjük az elménket, a lelkünket ahelyett, hogy a másoknak megfelelésre szórnánk szét magunkat.

Nem mondja azonban az NPE, hogy hajrá nők, mostantól tegyétek ki magatokat megszólásnak és olyan szokásokat vegyetek fel, amik kényelmetlenné teszik a mindennapi életet. Aki húsz éve szőrtelenít, az nehezen tudna holnaptól másképpen tenni. Ám ebben a nagy őrületben mindenki találhat magán olyasmit, ami csupán önmagáért való pénzkidobás. Lehet, mégsem tetováltatod a szádat, vagy leteszed a műkörmöd, a hajfestéket. Te tudod, mi az, amit elbírsz. Az NPE azt mondja, tudd, hogy a szépségipar nem téged szolgál, hanem a nők tárgyiasítását, pénzük elcsalását és lelkük állandó szorongatását. A nőnek, aki az idő ellen harcol nem jut ideje, figyelme mindarra az igazságtalanságra, ami őt éri. Az bármikor megszégyeníthető, leszólható, sarokba állítható.
Tudd, hogy a szépséggel nyomasztás egy eszköze az elnyomásnak. Ellened működik.

További cikkek a Női Passzív Ellenállásról

Női Passzív Ellenállás

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat!)