Kommentelési, moderálási szempontok

Ez itt egy női és feminista tér, amit lehetőségeinkhez mérten védeni, őrizni is kívánunk. Ehhez igazítjuk moderálási szempontjainkat.

Nem szeretnénk látni az oldalon:
Nőgyűlöletet.
Szexista, rasszista, homofób, alterofób kommenteket.

Ezen túl kérünk, hogy ha nincs elég tudásod, információd és rálátásod a nők helyzetére, akkor először olvass, utána kommentelj.
Honnan tudhatod, hogy nincs elég tudásod?
Ha az itt leírtak neked teljesen újak és ismeretlenek neked, ha döbbenten nézel, mert még soha nem találkoztál hasonló gondolatokkal, akkor biztos lehetsz benne, hogy valamit nem látsz a világból.
Hogy tudásod táguljon, javasoljuk az itt linkelt
olvasmányokat.

A Gumiszobában jelenségekről beszélünk, a nők tömegeit érintő nehézségekről. Ha neked az itt tárgyalt ügyek nem okoznak problémát, mert szereted a hagyományos nemi szerepeket, szeretsz szopni vagy házimunkát végezni, akkor örülj ennek, sőt, mondd el nekünk, viszont itt ne szóld le a Rend hangjával azokat, akik kimondják, hogy nekik viszont ez nem ilyen örömteli, mint neked.
Az internet tele van olyan terekkel, oldalakkal, ahol a hagyományos szerepek örömeit vitatják és méltatják a nők, menj oda, ha közéjük tartozol. Ez itt nem az a hely. Mi itt a nehézségeinkről, örömeinkről, gondolatainkról, dilemmáinkról, folyamatainkról beszélgetünk, ha ehhez hozzá tudsz szólni konstruktívan akkor írj, ha nem, akkor ne írj. Ha mégis megteszed, könnyen moderálás áldozata lehetsz.

Azokat a kommenteket ugyanis, amelyek szerintünk nem segítik ezt a közös gondolkodást, töröljük akkor is, ha látszólag jóindulattal íródtak. Nem kérünk kioktatást, minősítést, unásig ismert érvelést amellett a Rend mellett, melyet mi tagadunk. Mi onnan jövünk és eszünkben sincs visszafordulni.