Vannak- e jó fej férfiak?

És ha igen, akkor ők milyenek? Hogy néznek ki, hogyan viselkednek?

Ha valaki kritikus állítást mond a férfiakról, akkor mindig… és tényleg szinte mindig jelentkezik egy vagy több nő, akik gyorsan igyekeznek biztosítani mindenkit arról, hogy na jó, hogy ennyi itt a bunkóság, de azért vannak ám jó fej férfiak is. Szerencsésnek mondhatja magát az a nő, aki talál végre egy olyan közösséget, ahol ez nem így van. Ahol nyugodtan lehet arról beszélni, ami mostanra már sok nőnek a véleménye, hogy tudniillik gáz van a magyar férfiakkal. Különösen akkor látja ezt az ember lánya, ha lehetősége nyílik Skandináviában élni teszemazt. Vagy ha nem is ott, de valami rendesebb európai országban.
Végülis mindegy hol, Európában Mo- on kívül.
Nyilván ott is vannak problémák, de a norma, a férfiaktól minimálisan elvárt viselkedés egészen más, mint nálunk (plusz az ennek fenntartását szolgáló törvények és intézmények). Sok helyütt a nők és férfiak társadalmi egyenlősége messze nem olyan utópisztikus, mint a magyar ugaron.

És igen, nyilván vannak jófej férfiak, miért ne lennének. Rengeteg jóravaló legény próbál intenzíven megfelelni a rá mért szerepeknek, gumiban kefél még félre is, nem hugyozza össze a vécékagylót, hanem ráül, mielőtt elengedi magát, ha pedig mégis állva vizel, akkor letakarítja maga után még a falról is. Nem veri az asszonyt, sőt igyekszik partnerként viselkedni, aktív apa a gyerek életében olyannyira, hogy így a nő is el tud járni pénzt kereső munkába.
Igen, vannak ilyenek, tudjuk. (Egyébként leginkább autonóm és/vagy feminista nők pasijai szoktak jó fejek lenni. Nem kell elhinni, csak figyeljétek meg. Azok a pasik a jó fejek, akik mellett a nőnek is van véleménye, saját keresete, saját élete, és kikéri magának, ha hagyományos női szerepbe akarja bárki nyomni.)

Szóval ebben megállapodhatunk, hogy halmazelméletileg nézve, és elvileg vannak jó fej férfiak.

Most vizsgáljuk kicsit a nőket, akik arról beszélgetnek, hogy mitől lesz a férfi jó fejnek tekinthető. Miért van mindig a kórus, aki biztosítja a többieket, hogy ő bizony szeret szopni, őt nem a pasija nyomasztja bele, hogy a férje nem rossz ember, mert nem veri, hogy az ő férje nem néz pornót, vagy nem csorgatja a nyálát tizenévesekre (honnan tudod?).

Miért elég fel ennyi a magyar nők? És miért azokat nézik még mindig hülyének, akiknek ennyi nem elég?

Szerinted ki a jó fej férfi? Mik a kritériumai? Mi, nők, magyar nők hol húzzuk meg a mércét? Ki az, akit már elég jó fejnek tartunk ahhoz, hogy szóba álljunk vele? Hogy egyáltalán hajlandóak legyünk beszélgetni vele? Szóba állsz egy olyannal, aki mindenáron fizetni akarja a vacsorát, hiába mondod neki, hogy te ezt nem szeretnéd? Szóba állsz egy olyannal, aki gáláns, elegáns, virágot hoz és úgy gondolja, hogy bezzeg régen sokkal jobb volt, amikor a nők még nők voltak, a férfiak férfiak? Aki szerint a férfi dolga hogy eltartsa a családot, a nőé hogy elvégezze a házimunkát?
Micsoda lovag ő? Vagy inkább micsoda seggfej? Nálad hol vannak a határok, az elvárások, a mércék? Szoktál ezen gondolkozni?

Jó fejnek tartod- e azt a férfit, aki mintaférj, mintaapa, felfúrja a polcot is a gyerek osztályában, és csak ritkán hoz haza hüvelygombát a szeretőjétől? Vagy az azért már durva? Legalább ne hozzon gombát, dugjon gumiban? Vagy ne dugjon egyáltalán félre?

Hol vannak a határok? Hol vannak a te határaid? Mi az, amire nőként már azt mondod, “elég!”? Hogy “ez a faszi nagyon gáz”!

Hol van például a magyar társadalmi norma meghúzva? Milyen az “Átlag Magyar Jófej Férfi”? Ami alatt esetleg szalonképtelenné válik, sőt netán anyagilag is ellehetetlenül?
Volt ez a brit focista, Ched Evans, aki megerőszakolt egy nőt, majd karrierje teljesen tönkrement a hazájában. Semelyik klub nem merte vállalni, hogy szerződteti, mert a nők, sőt (hála főképp a nőmozgalomnak) a társadalom egésze hördült és tiltakozott! Szerinted ha Damu Roland kijön a börtönből, akkor vele mi lesz? Fognak- e a nők tiltakozni, ha újra mosolyogva feltűnik valahol?  Kiveti- e magából a magyar társadalom, vesszük majd a könyvét, mint a cukrot?

És hogy lehet az, hogy nőverő politikusokat a nép simán visszaválaszt a parlamentbe? Hogy hamarabb rúgja seggbe inkább a vak komondort, mint a bántalmazó férfit?

Nem gondolod, hogy alacsonyra rakjuk a mércét? Hogy azért van ennyi tróger bántalmazó, mert még mindig van olyan nő, aki szóba áll ezekkel?
Mik az elvárásaink? Vannak egyáltalán? Hol vannak a határok? Mi az, ami még belefér, és mi az ami már nem?
Te hogy vagy ezzel?

 

Szerző: M.K.

Hasonló:
Milyen is a jó férfi?

 

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat!)