Miről beszéltek ti?

Az alábbi cikk a FB- on jelent meg tegnap válaszul azoknak a nőknek (és férfiaknak), akik a nyilvános felületet arra használják, hogy odamenjenek, és az ott jelen lévő, egyféle gondolatot valló, megoldásokat kereső nőket a rendszer védelmében kiosszák.

Rendkívül irritáló és hátráltató a jelenlétük.
Soha nem mondtam, hogy meg akarok felelni a trendnek, hogy népszerűségre vágyom, illetve meg akarok győzni bárkit a magam igazáról.
Olyan nőknek írok, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én. Akik megoldásokat keresnek, összefogást más nőkkel és akik meg akarják találni a saját megoldásaikat. Nem érdekel, ha ez sokakat irritál vagy riadalommal tölt el. Egyet akarok: Hagyjanak békén és húzzanak vissza a saját barlangjukba. Ha majd bajban lesznek, keressenek nyugodtan. Ez a közösség senkit nem akar megerőszakolni, de befogad mindenkit, aki többre vágyik annál, mint amit a mai társadalom és benne a férfiak nyújtani tudnak.

“Nem tetszik a stílus…”, “Azért nem kell ennyire radikálisnak lenni…”, “Jókat mond sokszor, csak egy kicsit túl férfigyűlölő…”, “Olvasom, követem, de néha kinyílik a bicska a zsebemben a Hölgytől, pedig érzékeny vagyok a témára…”, “Jó, de azért nem minden férfi ilyen…”.

Figyeljetek, ti hol éltek? Az megvan, hogy az élő békát állítólag meg lehet főzni, ha elég lassan csináljuk, mert akkor nem veszi észre, hogy mekkora szarban van? Azt vágod, hogy te vagy a béka? Néztél már úgy istenigazából körbe az országban mostanában? Követed az eseményeket? Aztán gyereked van? Suliba jár? Figyeled az iskolai változásokat? Beszélsz a tanárokkal arról, hogy mit tol rájuk a Kedves Állami Vezetőség?

Munkád van? Megéltek? Egészségügyi intézményben mennyi időt kellett eltöltened mostanában? Vagy ha te épp még ura vagy a helyzetnek, akkor a rokonaid? Barátaid? Szeretteid?

Azt vágod azért, ugye, hogy nem a Kiegyezés utáni felívelő Magyarországon élsz? Vagy ennyire bevetted az MTV1 híradót? Majd most figyeld a HírTV-t lehet, hogy kicsit meg fogsz lepődni.

Aztán.

Mi a nemi leosztás a parlamentben? A kormányban? Hány nő képviseli az érdekeinket? És a vallások vezetőségében? Ki dönti el és szabályozza az életünk, a gazdasági és jogi mozgásterünket? Hány nőnek van beleszólása abba, hogy merre menjen az ország? Mintha csak fiúkák játszadoznának a homokozóban… Nem baj az? Ők az okosok? Nekünk a konyhában a helyünk, a hátteret biztosítani? Te tényleg ennyire hülye vagy, még mindig?

Aztán.

El tudsz kezdeni vállalkozni? Ha már a munkaerőpiac le sem szar a kölykeiddel együtt. Van lehetőséged legálisan elkezdeni pénzt termelni? És nem legálisan? Elvégezni jobb híján a mediátorképzést az aurafotózás után abban a kisvárosban, ahol előtted már öt nő hagyta abba a mediátorságot, mert a kutyának sem kellett a szolgáltatása, de téged (egyéb lehetőség híján) bekábított az ingyenes tanfolyam és az új vállalkozási ötlet lehetősége EU-s pályázatból, direkt kisgyerekes nőknek? Van hatvanezred tébére és még tíz a könyvelőre aki kiokosít a (ráadásul állandóan változó) káoszról az un. “kisvállalkozásbarát” országunkban. Mindezt még az előtt, hogy egy vas bevételed lenne?

Aztán.

Napi hány olyan hírt hallasz a médiában, amiben a pasi megölte, megerőszakolta, összeverte, elrabolta, éveken át kényszerítette partnerét, gyerekét, anyját?

És akkor most nem kérdezlek a saját rózsás párkapcsolatodról, ragozzuk azt általában eleget.

Szóval úgy mégis miről beszéltek? Mi ez a rettegés, ami remegve mondatja veletek ezeket? Mi az az illúzió amit őrizni akartok, és még meddig?

Nézzetek már ki egy kicsit a fejetekből és nézzetek körül. Ha szerinted tök hülyeség amit beszélünk, akkor örülj neki, ha az életed kerek és a világ egy vidám hely, igyál egy bambit és űzd a hobbid. De ez, hogy itt zakatoltok, hogy az nem is úgy van, ez annyira fárasztó.

De, úgy van. Kurva szar a helyzet Magyarországon és a nőknek nem csak hogy zéró kártya van leosztva, a döntéshozatali folyamatokba beleszólni, de Honatyáink, (az a sok tróger tolvaj), pluszban napi szinten húzzák szorosabbra a prést, és mellé tolják az ostoba, nőgyűlölő, nőhibáztató retorikát.

Aki teheti menekül az országból, menti magát, a gyerekeit. Olyan mélymagyar, erdélyből áttelepült ismerősök is húznak a pékbe (a rohadó nyugatra persze), akik szerint az számítógép az ördögtől való. Mert a Magyarság és a Hagyományok, nem is beszélve a Hagyományos Nemi Szerepekről és a Családi Értékekről, azok erősen fontosak, mindenkitől elvárjuk, hogy így gondolja, és elvileg mi is, csak most bocs, nem érünk rá, lépnünk kell, már senki nem bírja a családból a magyar helyzetet.

Aki meg marad, az úgy járt. Ha terhes lesz, majd örökbe adja, vagy tengődik vele, ha már van neki, akkor az már mint statisztikai adat sem érdekes. Oldja meg, az állam és a rendszer nagyívben leszarja.

Ha szerinted mindez hülyeség, akkor nem lehetne, hogy barátsággal elbúcsúzunk egymástól, egymás véleményének tiszteletben tartásával, és elmész innen valahova máshova? Elég sok okos, értelmes és szar helyzetben lévő nő küszködik itt, próbál kilátni az agymosásból és igyekszik keresni a megoldásokat együtt, ne zavarj minket. Számunkra tétje van annak amit beszélünk, gyerekeink vannak, meg kell élnünk, elemi érdekünk, hogy megtaláljuk és megszüljük a megoldásainkat. Sem te nem tudsz semmi használhatót mondani, sem az állam és a társadalom nem vállal részt ebből a csodálatos anyaság projektből, amibe annó olyan vak módon belesétáltunk, de most már viszont meg kell oldanunk.

Ha meg feszkóra vágysz, vagy stílust van kedved kritizálni, kövesd inkább a nagypolitikát, ott Nagytiszteletű Urak küldik el egymást intelligensen a gecibe, lehet ott is berzenkedni a stílus miatt. Minket meg hagyjál békén légyszi, mert dolgunk van. Oké?

Szerző: M. K.

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat!)