Miért kell neked pasi?

Most ez ilyen egészen rövid lesz, érted. Nem olyan, amit szoktam írni, mert egyrészt szörnyen fáradt vagyok, másrészt meg gyakorlatilag egy mondattal el tudnám az egészet intézni.

Mert nekem annyira bassza a csőrömet ez az egész faszizás dolog. Hogy itt mindenki rohadtul evidenciába teszi, hogy csak úgy teljes az élet, ha van faszid, sőt, egy bizonyos kor után már férjed. És ha meg nincs, akkor az azért van, mert te “nem kellesz senkinek”. És én valahol értem is ezt, mert mind azt képzeljük, hogy van a faszival valami lelki együtt rezdülés, meg nagy boldogság, és azért akarjuk, hogy legyen, mert szeretnénk ezt megélni.
De közben meg szinte sosincs. Vagyis csak időlegesen van. Ha van. És még az is sokszor iszonyat sok macera, brutál alkalmazkodás és önfeladás. Úgy meg már nem is boldogság, csupán annak árnyképe.  Mégis tolják ezt a fejünkbe (és el is hisszük), hogy tényleg csak úgy van élet, faszival.

Vajon elgondolkodnak- e a nők azon, hogy tulképpen mi az az elképesztően fontos dolog, ami miatt muszáj és kell, hogy valakinek faszija legyen? Ami miatt megéri beáldozni a jólétet, nyugalmat, önállóságot, szabad életet.
Most ne értsél félre, én aztán leszarom, hogy neked van- e faszid, mert legyen, ha neked ez fontos, csak úgy kérdezem, hogy ha neked van, akkor az életed mivel lenne sivárabb a mostaninál akkor, ha nem lenne. Mik azok a nagyon fontos szempontok, amiktől megfosztódnál és amik miatt ragaszkodsz ahhoz, hogy legyen?

Ha meg neked nincs és élsz valahogy, nem tudom, hogy, akkor mivel volna több az élet, ha lenne faszid? Mit kapnál pluszban? Mi az, amit most nem tudsz megélni, megoldani, vagyis hiányt okoz benned?

Mennyiben ad minőséget a női életnek a párkapcsolat abban a formában, ahogy ez valójában megélhető?

Vannak erre válaszaid? És amolyan hályogmentes válaszaid vannak? Szóval olyanok, amik komolyabbak annál, mint hogy majd nagy szeretésben, egyetértésben, lelki és szellemi közelségben, blablabla… És persze sokáig. Vagy te hiszel ebben, hogy olyan van? Vagy most mi van? Csak én nem látok olyanokat? Ha meg te sem látsz, akkor milyen alapon hiszed, hogy az úgy létezik, és főleg, hogy pasival megvalósítható? Ráadásul hosszútávon.

Na, folyok már el, a tanár kibújik belőlem és túlbeszél. Maradok akkor a lényegi kérdésnél.
Hogy neked mit és mennyit jelent ez, és megéri- e, hogy faszid legyen? Vagy csak úgy tanultad és mondták és nyaggatnak, hogy silány vagy, ha nincs?
Mi van a legmélyén ennek?

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat!)