Gyereket akarsz tőle, vagy szőke?

Időnként, mikor nincs lelkierőm a hajnali buszozáshoz, autóval megyek dolgozni. Ilyenkor szoktam rádiózni. Elég szűkösek a lehetőségeim, mióta egyszer egy teljes napot parkoltam valakinek a kivételes tehetséggel leplezett kapubejárójában, ő pedig iszonyatos beszorítottságának tomboló haragjában megfogta a kocsim antennáját és letörte. Azóta nem nagyon tudok mást hallgatni reggelente, mint zene csatornákat. Azok közt kapcsolgatok ide-oda, hogy valahogy el tudjam kerülni a verbális szennyeződésemet.
Nem mindig sikerül.
Mikor nem vagyok résen, és a beszéd is beszűrődik az életembe, akkor általában az van, hogy az agyvizem már fél hétkor forráspontig melegszik a töménytelen hülyeségtől, ami ezeken a borzadályokon megy.

Tudod, ezek azok a helyek, ahol a Balázska-féle nagyon okos röhögőgépek izzadnak ki magukból humornak vélt kínokat, és akkor ezt műsornak nevezik.

(Nem, nem azért írom ezt most, mert arra vágyok, hogy ajánlj nekem valami jó csatornát, vagy elmondd, hogy nem kell rádiót hallgatnom, mert te is jól vagy nélküle. Nem, ezt csak úgy mesélem, hogy felvezessem azt a nyúlfarknyi mondandómat, amin a minap felbasztam magam.)

Mer tudod te is, hogy mostanság elképesztő marhaságok kerengenek itt a világban. Néhány nő elkövette ugyanis azt a méltánytalanságot, hogy kiteregette a szennyesét (nyilván az ő szennyesét), és elmesélte, hogy kik, hol, miképpen erőszakolták őt meg egyetemi szinteken. Meg olyan is volt, hogy a rendőrség agyament videóval bombázta a nőket, hogy ők hogyan ne viselkedjenek (kurvaként, nyilván), ha nem akarnak egy idegen faszt magukba.
Nem elég, hogy mindezek így lezajlottak, de éppen egy ilyen rádiócsatornán, mint amiről majd most fogok beszélni, egy ilyenen röhincséltek VadonBalázskáék a nők erőszakolásán. Fel is kapta fejét egy rakás nő, jól meg is rángatták őket.

(Annyira nem persze, amennyire én méltányosnak gondolnám az elégtételt, de ez meg az én bajom. Én ugyanis nem vagyok elég asszertív, meg megértő sem vagyok az erőszaktevőkkel szemben, sőt, azokkal szemben sem, akik mások nyomorán röhögnek. Én nem nagyon szeretem magyarázni az egyértelműt, és elnézést sem kérek attól, aki a lábát belém törli, hanem az olyanokat szeretem lemosni a pályáról.)

Na, szóval egyik csatornán épp csak megcsesznek valakiket szexizmusért, verbális erőszakért, és akkor barátom, én mire eszmélek egy ködös téli hajnalon a másik förtelmen?
Nem egyébre, minthogy Hernádi Judit szőke, vagy gyereket akarsz tőle.

Hogy mi van?!

Itten próbáltam hangosítani a rádión, csak az a probléma, hogy már rég kinyomtam belőle az érzékelőt, így csupán egyetlen hangerővel képes létezni, amely pontosan az a kategória, amely unalmas műsornál túl hangos, érdekesnél pedig bosszantóan halk. Figyeltem tehát erősen.

Hamarosan megfejtettem, hogy ez egy nagyon vicces játék, a lényege pedig az, hogy te betelefonálsz a rádióba, és akkor mondják neked mindenféle hírességek neveit, teneked meg gyorsba rá kell vágni, hogy ezt dugnád ettől gyereket akarnál, vagy (és most figyelj!) ez SZŐKE.

Szőke, bazdmeg!
Mintha az már amolyan evidencia lenne, hogy a lenézett, nem kívánt, üres embert SZŐKÉNEK nevezzük még akkor is, ha mondjuk Kövér Lászlónak hívják. Merhogy vannak férfiak is, akikről nők és férfiak(!) egyaránt megmondják, hogy mire taksálják. Dugásra vagy nem dugásra.
Persze most mondhatnánk is, hogy nincs is akkor itt baj, mert a férfiak éppen úgy mustrának vannak kitéve, ahogy a nők, ergo a dolog kölcsönös, mindkét nemet lealacsonyítja. Mégis inkább nőellenesnek érzem a műsort. Mert mondjuk lehetne a nem kívánatos jelzője az, hogy faszkalap, nem? Miért pont szőke? Miért pont nőket degradáló jelző szükséges itt (is)?

A “gyereket akarsz tőle” meg eleve eufémizmus egyébként, mert szívük szerint azt szeretnék ők kérdezni, hogy dugnád-e, csak azt ugye nem lehet ilyen nyíltan (hja, nehéz időket élnek a szexisták), valamint az is van, hogy ha nő telefonál be, akkor viccesen is jönne az ki, hogy basznád-e. Hát egy nő nem tud megdugni egy pasit, érted. Olyan kifejezést kell keresni, ami nem szúrja ki a feministák szemét, és nem járnak a t. műsorvezetők úgy, mint Balázsék, szóval röhöghetnek meg szórakozhatnak azon, miképpen másznának rá valamely világhírességre.
Vagy éppen Hernádi Juditra.

Eszem megáll, bazdmeg!

Betelefonál Nevem Senki, mer ő arany táskát akar nyerni az asszonynak, és simán kifejezheti tetszését vagy nem tetszését (dugási vagy nem dugási akarását) egy köztiszteletben álló nő testét illetően. Vagy férfi testét illetően (Természetesen nőket érintő kifejezésekkel. Merhogy ez a gyereket akarsz tőle is elég gáz még akkor is, ha férfi mondja. Gyereket akarok tőle, vagyis beleszórnám magjaimat, ő meg cipelje, növessze, tolja ki oszt nevelje. Mit törődök én vele, dugni akarok és kész. Nagyjából ennyi a lényeg. Ha meg nő telefonál és azt mondja, gyereket akarok Kövér Lászlótól, akkor ugye a kérdéses úriember üríthet /persze csak elméleti szinten/, a nő meg cipelje, növessze, tolja ki, blablabla- hát hiszen ő mondta, hogy akarná).
Persze lehetne a műsor poénja csupán annyi, hogy mondjuk a neveket, te meg mondod, hogy jó fej, vagy nem jó fej. Lehetne így, de mi abban a vicces?
Abban semmi, barátom. Bele kell keverni egy szexre, vagy annak lehetőségére utaló kifejezést, illetve minden alkalommal kell egyet nyeherészni a “szőkeségen”.
Beyonce szerinted szőke? Hehehe. A dalai láma szőke? Hehehe.
Kurva vicces.

És milyen érdekes, hogy a műsorvezető (ez meg olyan cipő-féle) néhány hónappal ezelőtt vérig sértődött, mikor azon humorizált, hogy a sok Márton-napi liba kinyírása helyett elég volna a combjukat amputálni, ezzel megmenthetnék az életüket. És akkor egy hallgató nem értette a poént, betelefonált, és azt mondta, akkor ha “a reggeli rádiózás nagyágyúja” ezt így gondolja, akkor mi lenne, ha az ő lányának meg a lábát amputálnák le.
És a Bochkor nem röhögött. Ő akkor azt mondta, ez nem vicces. Aki ilyet mond, az egy bunkó.
Brávó!
Ebben egyet értünk. Aki ilyet mond, tényleg egy utolsó büdös bunkó. Legalább akkora, mint maga a műsorvezető, vagy akár Havas Henrik, aki anno egy éhségsztrájkoló tanárnőn poénkodott, miszerint nem is árt neki egy kis koplalás. Vagy olyan bunkó, mint Balázska, csikidam Robika, Szellő Istvánka, vagy az Éjjel-nappal Budapest egész agyament stábocskája, vagy Maksa Zoltán, vagy a Baranya megyei rendőrök, vagy országunk vezetői, vagy az ELTE hallgatóinak jó része, vagy, vagy, vagy…
Vagytok bőven.

Beszéltek ész nélkül, mások jóérzéseit figyelmen kívül hagyva, csupán saját sikereteket vagy jól léteteket hajhászva. Röhögtök más emberek kárára, mintha azok teste nem érne többet egy liba combjánál.

És bazdmeg ezek tanult, médiából, kommunikációból képzett emberek. Ezek kezében van a rádió, a tévé, az újságírás. Ezek döntik el, határozzák meg, hogy mi legyen a közbeszéd. Őket idézgetik idétlen kamaszfiúk, a lányok meg megtanulják tőlük, hogyan szőkézzék egymást megvetőn, valamint azt, hogy a gyereket akarok tőle dugnám az dicséret és elismerés. Miközben kurvára nem az.
Akkor sem tudok rajta nevetni, ha arany táskát kapok érte.

 

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat!)

30 hozzászólás

 • Spacehussar

  Lehet ez furán fog kijönni, de nem ilyenkor feltűnő egy kicsit, hogy milyen beteg dolog is a húsevés/húsipar? Tudom, tudom, f.sz vega kussoljál már, de tényleg nem értem. Az emberek napi szinten milliószám durvább dolgokat megcsinálnak az állatokkal, mint azt hogy leamputálják a lábukat, az meg nem baj. Valaki ilyet szól a rádióban, akurvaannnyétneki. Hát ez most hogy van? Az meg a libákat nem érdekli, humorizálnak-e nyomorukon, szóval WTF, double standards everywhere.

  • A libas raadasul tenyleg az abszurd humor kategoria volt. Epp abbol csinalt humort, hogy az ember nagy mohosagaban milyen abszurd meretekben pusztitja az allatokat. Ez utobbi -ha atvitten is- nokon elcelodik, es ugy tunik, rajtam kivul senkit nem zavar.

  • Én durván húsevő vagyok, ezen a részén nem is nyitok vitát, hogy jobb-e vagy rosszabb, mint kizárólag növényevés. Nekem biztos rosszabb.
   De azért vannak állat(tartás) etikai normák, amikhez lehet és kell is igazodni. Pl. tojásból olyat veszek, amit nem ketrecben tartott, hanem szabadon futkározó tyúk pottyantott ki, stb. Ezeket a jogokat a haszonállatok is megérdemlik. Emberi jogokat azért nem adnék már nekik…
   És természetesen vannak az ember tényezők, emberi méltóság. Mondjuk elég erős gyakran az összefüggés, hogy aki az állatok rendes, állati életéhez való jogát nem tiszteli, az más emberek jogait se nagyon fogja. Vagy fordítva, bár ott van a mizantróp állatvédők szubkultúrája, ugye.

   Amúgy meg, a vegetáriánus növényeket eszik. Én meg humanitárius vagyok… :O 😀

   • mabelwheeler

    Mizantróp állatvédők szubkultúrája? Mint mondjuk én?

    • Ja, első sorban. Sőt, kizárólag rád gondoltam. Mi más lehetne?
     Vannak azok a népek, akik gyűlölik az összes embert, mellette allatvádők. Azaz az állatok jogait az emberek jogai fölé helyezik. Mondjuk simán kivégezné egy disznóvágás résztvevőit, hogy a pocáért bosszút álljon, ha tehetné.
     Ilyen vagy? Mert akkor rád is gondoltam…

   • Én meg marhasok állatvédő embergyűlölővel találkoztam már, és nem tudom mit gondoljak róluk különben.
    Itt meg két kolléganőm is vega, tisztességes vegetáriánus, szóval még gumicukrot se, de ők sosem akarnak gyűlölködni.. Ez is olyan otthoni dolog.
    Na befogom az offtopic számat.

   • Te embereket eszel???

    • Ez volt a poén része a dolognak. Nekem is vannak határaim. Főleg erkölcsiek
     Bár vannak, akikkel kapcsolatban lehet, összeszedném minden akaraterőmet és a közjó érdekében még azt is bevállalnám, hogy megeszem, csak ne szennyezze a jelenlétével a Földet. 😉

  • Beteg, ja, de leginkább a modern húsiparra – ahogy sok másra is – jellemző ez. A hagyományos tanyasi állattartás nem volt ennyire valóságtól és normalitásoktól elrugaszkodott, és semmi sem ment kárba, mert minden részt felhasználtak ( igen, még az ürüléket is! – ma ezt szennyvízként kezelik, a földeket meg műtrágyázzák… a többit hagyjuk is…). Másrészről ilyesmiken viccelődni az empátia hiánya, most mindegy, hogy emberekről, állatokról, életközössegekről van szó éppen…

   • Más szóval: nem az a gond az állattartással, hogy levágják-e az állatot a végén – pontosabban, nem az a fő gond – hanem hogy addig hogy bánnak vele. Nem mellesleg, ha nem ennénk meg, nem is lennének háziállatok. Kedvencek sem, mert azok meg túlnyomó többségben húst esznek. Maradhatnának az aranyhörcsögök, deguk és hullámos papagájok, bár hoppá, azoknak is kell állati kaja is.

 • Nehez ehhez barmit hozzafuzni. Tenyleg Akkora Gyokerek mindegy szalig, hogy lehetetlen ezt mar fokozni. Nem tudok masra gondolni, mint arra, hogy a kulonfele mediakbol arado ostobasag, embertelenseg, mocsok a valogatas nelkul szinte minden lealazasa, kigunyolasa a legalparibb modon, egy tudatos koncepcio resze. En is csak autoban hallgatok radiot, de utobb mar atallitottam a klasszikus es jazz zenet sugarzo adokra, mert a tobbi, tenyleg csak felbassza az ember agyat vagy halal unalmas es faraszto.
  Az is elkepeszto, hogy ezek gyerkeket “nevelnek” otthon, elvileg…

 • csillamlajhar

  Addig vicc, amíg valakivel nevetünk, nem valakin.

 • mabelwheeler

  “…(hja, nehéz időket élnek a szexisták)” Ezen felröhögtem. 😀

  Amúgy meg tök igazad van megint, a faszommá hogy tele van a rádiókkal, újságírókkal. Ekkora sötét barmokat, mintha direkt tenyésztenék őket, annyi a követelmény, hogy ne tudjanak helyesírni meg minél nagyobb sutyerákok legyenek. És marha népszerűek, ez kell a népnek, vazze.
  Ezér hallgatok Pefőtit, ott keveset beszélnek. Beszart a dvd-m nemrég, cd-t nem tudok most. 😦

 • Különben én meg attól hányok, hogy van okos műsorvezető, van okos műsorötlet, jó újságíró, tisztességes és lelkiismeretes szakmabeli és mégis CSAK ez a szar megy. Máshol is megy ilyen fos a rádióban, tévében, lapokban, bár a szexizmus jobb helyeken már kiment a divatból és Balázs nem lenne már fenegyerek pl Angliában.
  Csak másak az arányok, és nem ennyire szélsőségesen barbár és primitív a meanstream. Van, ami egyszerűen nem fér bele. Ahogy a főnököm nem stíröl szexistán, úgy a tévében is ritkább a szexista poén.

  • A Balazs es Bocskor feleknek itt sem lehetne fenegyereknek lenniuk. Mar a legelejen megmutattak mekkora tahok
   Igenyesebb tarsadalomban be sem engedik az ilyet, de egy alap intelligenciaval rendelkezo tarsadalomnak legalabb egy ido utan le kene esnie. Itt nem basszus. Itt nyomjak. Mas orszagban is vannak idiotak a mediaban, de ekkora teret nem kapnak es ilyen hatast sem valtanak ki eveken at, az tuti.

 • ezek a műsorok (?) tényleg borzasztóak. Én nem bírom elviselni az ilyet. A hadarásuk meg a folytonos heherészésük meg halálra idegesít. Meg ez a laza vagyok, majd szétesek mentalitásuk.

  Néha komolyan eltűnődöm azon, hogy ezek basszus persze jól keresnek. Értéket meg nem termelnek egy szálat sem. Sőt!

 • Gumi, en epp addig elveztem Balazskaekat, amig le nem irtad, mit is elvezek. Es tenyleg, ez nekem szorakoztato? Felvetelrol hallgatom oket, nem eloban, igy csak a “legjava’ jut el hozzam. Multkor a ronda gyerekeken es az anyjukon ment a poenkodas. Micsoda diszno orra volt, micsoda ocsmanysag. Es meg hitelesnek akarnak tunni, mikora belso ertekekrol beszelnek. Hanyok.
  Tobbedjere is koszonom, hogy felnyitottad a szemem!

  • Balázs gúnyolódott mások külsején azzal az otromba nagy fejével meg a kis sunyi szemeivel? Ráadásul láttam róla egy tizenéves kori fényképet, hát Justin Bieber ahhoz képest a férfiasság jelképe lehetne…:D 😀 😀

 • Bocskort én mindig szerettem hallgatni, örülök, hogy visszatért, ezt a libás hülyeséget leszámítva szerintem szimpatikus, intelligens ember. Balázs viszont egyértelműen egy undorító féreg.
  Én ezt a bugyuta játékot a múltkor “halott vagy unalmas” formában hallottam, aki még él, azt unalmasnak kellett nevezni.
  Szőke férfiak is vannak…régen a szőke viccek rendőrviccek voltak amúgy, az volt a kedvencem, hogy:
  -Miért ás a rendőr két gödröt?
  -Mert az egyik kicsi lett!

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s