Manbook, a pasik játszótere

Szerző: Sugár Amanda
Belepofázott: Gumiszoba

 

Érdekes hír, hogy megszületett egy oldal, ahol egy férfijogi aktivista (az mi a fasz lehet?) halállal fenyegeti az oldalára regisztrálni merészelő nőket.

Végül is várható volt, hogy egyszer valaki elunja, hogy a nők állandóan teleszarják a Facebook posztjait a véleményükkel, ne adj isten, kritikájukkal. Az meg egyenesen felháborító, hogy önállóan is posztolnak.
Egy Joschua Boehm nevű faszkalap férfijogi aktivista elunta, hogy ilyen fenyegetettségben (mármint a nők általi fenyegetettségben) kell élnie, ezért úgy döntött, hogy saját játszóteret hoz létre, ahová nők nem tehetik be virtuális lábukat.

Megszületett a www.manbook.biz , amely úgy hirdeti magát:
Facebook for Men – vagyis Facebook férfiaknak.

Az oldal célja: online közösséget létrehozni azoknak a férfiaknak, akiknek elegük van a Facebook cenzori tevékenységéből (értsd: abból, hogy jelentgetik őket, mikor túlzottan erős szavakkal fejezik ki nőgyűlöletüket), és akik arra vágynak, legyen végre egy virtuális tér, ahol szabadon, minden kötöttség nélkül oszthatják egymásnak az “észt”. (Állítólag) csupán a hazugságot nem tolerálják. (?!)

Nincs ezzel semmi baj: alsóban is van olyan, hogy a bunkerre kiírják a fiúk, hogy lányoknak tilos a belépés. Értsük meg, hogy nekik is jár a saját szoba, a dühöngő.
Az egész világ nem elég.

Viszont mivel igen magas labdát dobott fel a csávó, az is várható volt, hogy nők is megpróbálnak regizni az oldalra (akár álnéven, akár sajáton). Nem egyéb miatt, merhogy az oldal leginkább a nőket ekézi.
És hát roppant érdekes a reakció.
A sarokba szorult Boehm  a következő levelet bírta megfogalmazni az oldalán:

“Udvariasan megkértük a nőket, hogy ne regisztráljanak, de ti mégis regisztráltok. Ezzel azt fejezitek ki, hogy nem tisztelitek az egyesülési szabadságjogunkat. Mi ezen az oldalon nem kívánunk nőkkel együtt egyesületet alkotni. Ennyi.

 

Mivel ti nők ilyen gyorsan megmutattátok nekünk, férfiaknak, hogy nem tisztelitek az egyesülési szabadságjogunkat, minden egyes női néven futó regisztrálót azonnal törlünk. 

 

Arra kértük a nőket, hogy tiszteljék a jogainkat, csakúgy, ahogyan tőlünk ezt elvárják. Mivel azonban nem vagytok hajlandóak tisztelni az egyesülési szabadságjogunkat, ne várjátok el tőlünk, hogy tiszteljük majd az élethez való jogotokat.

Rendben? A jog az jog, nem lehet csak kicsit megsérteni, mert ha komolyan vesszük a törvényt, miszerint “cselekedj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled is cselekedjenek”, akkor a jogaink megsértése azzal jár, hogy mi is megsértjük azokat a jogokat, amelyeket követeltek magatoknak: például az élethez való jogot.

Szóval hölgyeim, tanuljátok meg, mit jelent a jog fogalma, és ne sértsétek meg mások jogait, főleg ne a férfiakét, és főleg akkor ne, ha nem vagytok felkészülve arra, hogy cserébe a ti jogaitok is sérülnek. Rendben?”

 

A csávó biztosra akar menni, a gyanús regisztrálókkal Skype beszélgetésen akar meggyőződni, hogy tényleg van farkuk. Néhányan a kommentelők közül felvetették, hogy talán nem kellene ilyen paranoiásnak lenni, mire Boehm azt válaszolta, hogy dehogynem, mert a nők született hazudozók, tehát szükség van hasonló jellegű óvintézkedésre.

Boehm egyébként igazi kereszteslovagként a világ megmentésére készül, a Manbook után ManTube- ot is tervez, mert ugye a YouTube-ot is cenzúrázzák. Korábban létrehozott egy olyan alkalmazást, amely kiszűri a női kommentelőket, valamint írt egy csodálatos könyvet is. Utóbbit a válása ihlette, mert a procedúra során rájött, hogy valami nagyon bűzlik abban, ahogyan a nyugati nők a férfiakkal, még a lehető legjobb férfiakkal is bánnak (nyilván magát gondolta volna ilyen nagyszerű példánynak).
A “Hogyan legyél jó feleség”  (én a bevezetést sem tudtam elolvasni) című eposz azt ígéri, hogy aki elolvassa, tuti megmenti a házasságát, illetve, ha szingli, tuti férjhez megy. Hozzáteszi, bőven elég, ha a nők ezt az egy könyvet olvassák el életükben.

A faszbook (gondolta volna, aki először így használta a kifejezést, hogy egyszer megvalósul?) december 25-én debütált, és pár nap alatt alig 30 ezres látogatottságra tett szert. A feminista lapok és blogok (például a Jezebel és a The Belle Jar) 30-án foglalkoztak először a pasi fenyegetőzésével, aki nagyszerű sikerén felbuzdulva január elsején a következő diadalmas üzentet tette közzé:

GYORSAN TERJED A MANBOOK HÍRE!

Örül a szentem a nagy látogatottságnak, és én csak remélni merem, hogy ez  a látogatási hullám amolyan katasztrófa turizmus, szóval, hogy leginkább azért mennek oda a népek, hogy szörnyülködjenek. Mondjuk a hazai viszonyokból kiindulva erre vajmi kevés a remény. Gyanítom, a sötétség nemcsak a mi országunkat teríti be, de éppen úgy boldogabb nemzetek férfiagyát is.
Mondjuk ehhez képest milyen abszurd, hogy tőlem még azt is agressziónak veszik a ffiak, ha megkérem őket, hogy saját oldalamon ne minősítsék a stílusomat, továbbá ne osszanak tanácsokat a munkásságomat illetően és ne nyöszörögjenek helyreigazításért. Hadd csináljam én ezt úgy, ahogy akarom.
Nem, ezt valahogy nehezen értik. Lehet, egy méretes macséta sikeresebbé tenné az érvelésem.
/by: Gumiszoba/

 

 (Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat)

 

 

86 hozzászólás

 • Én csak azt nem értem, ha ők ennyire csak egymással óhajtanak egyesülni (ilyen hírnek én mindig örülök, teljes mértékben támogatom is, hajrá fiúk! Mindig abban reménykedem, legalább minket nőket békén hagynak ezek a full kretének.). De mindig csalódnom kell, mert végül MINDIG kiderül, ezeknél fokozottan vagyunk mi a téma, mert a nagy nőnélküli duzzogásban is, csak és kizárólag a nőkkel tudnak foglalkozni. Szánalmas ez nagyon! A fenti, magát farkavezérnek gondoló faszkalap is, a nőknek írt könyvet arról, hogyan legyenek nők, még véletlenül se a faroktársaknak. A nagy összetartásban miért nem csak egymást okítják? Én akkor mondanám, hogy ez igen, tényleg következetesek az elveikhez, ha tényleg innentől kezdve, nem beszélnének a nőkről, pláne nem beszélnének a nőkHÖZ! De így…kész röhej a banda.

  • Én is szoktam mondani az eféle fenyegetőzésre, hogy hajrá, előre, legalább minket békén hagynak! És hát jellemző, hogy csórikám elvált. Nyilván a neje nem bírta a faszságait, ő meg egy teát nem tud most megfőzni, hát komplette elkezdte utálni a nőket. Ez is ilyen HP vírus, tudod, terjed a faszok körében. Szánalmas parasztok.

   • Képzelem ahogy összejönnek dühöngeni ezek a magukat alfahímnek gondoló nyomik. Ó jaj, minden ruhám mocskos, a zoknijaim nem is találom, a szendvicset is unjom már, meg fárasztó is elkészíteni, étteremben megvan a hőn áhított kiszolgálás, mosogatni se kell, de az meg drága. A lakásom is rohad már egy ideje, mer’ a takarítónő is kurva sokat kér. Egyébként is, TUDOM, hogy aki fasszal születik annak jár a kiszolgálás élete végéig, méghozzá ingyen, akkor nekem miért kéne bármit tennem. Szóval nehogymá’ fizetni kelljen ezekért vagy meg kelljen tanulni gondoskodni magamról, nosza írjunk má’ könyvet arról a nőknek, hogy csak akkor kapnak meg minket és a szent faszunkat, ha végre hajlandóak újra szolgálni, mint a régi szép időkben.

    • Tényleg érdekes lenne belelátni a fejükbe, miket gondolhatnak ilyenkor. 😀

     • ne kívánj ilyet. Beleesnél a fekete lyukba, ami a fejükben van. 😀

     • Semmit. Olyanok mint egy kis mozdony, amit ötévesen vágányra tett anyu meg apu, néha kell bele egy kis üzemanyag: kaja/pornó/foci vagy ezek egyéb de nem sokkal szélesebb spektrumú alternatívái, meg egy kazánfűtő szakmunkás, A Joli, aki mindezt a szart odalapátolja eléjük hogy menjen a kis gőzös előre.
      A többségnek ennyi a perspektívája, és rohadjon meg a Joli ha nem adja az üzemanyagot.

      • Igen kb plusz meg van a karrier – az ugynevezett munka amiben ok jaj de nagyon el tudnak faradni. Tudod ahol azert leptetik elo oket mert ok annyira zsenialisak, nyilvan minden nonel jobbak, nem azert mert teljesen atlagos feher ferfikent ez alapbol jar nekik. Nem, nem, ok a zsenik akik ugy adjak elo otthon a munkahelyi torteneteket mint egy igazi hos. A zseni. A hos. Aki mindenkinel tehetsegesebb es okosabb.

       • Ja, igen. A szent Munka.

        • Hát az tett minket emberré, nem tudtad?

        • nem, nem. az övé szent. a tiéd szar, te egész nap a neten bújod a picsamagazinokat, kávézgatás közben csicseregsz a kis kolléganőiddel hapsikról meg receptekről és ruhákról, a fennmaradó időben mindannyian a főnök nemi szervével vagytok elfoglalva, ezért kapsz te pénzt, mert olyan kis helyes vagy, különben a nők buták, ezért keresnek kevesebbet, tök jogos, hiszen alig végeznek rendes munkát. (rendes = férfiak végzik izzadva, hangos gépekkel.)

        • Igen, erre mondom azt, hogy nincs feltétlen baj a “főzök, mosok takarítok szereppel”, feltéve ha a férfiak eljutnának oda, hogy a háztartási munka is ugyanolyan munka, mint az övéké, azt megbecsülnék (anyagilag, erkölcsileg stb), és mind a kettőnek ugyanannyi szabad ideje maradna. Egy barátnőm mesélte, hogy a nagyapja minden egyes ebéd után kezet csókolt a feleségének és megköszönte neki az ebédet. Ha a férfi meg tud keresni annyi pénzt, hogy a családot el tudja látni, és a nő valóban saját akaratából marad otthon háztartásbelinek, és a férfi valóban megbecsüli a munkáját, és soha nem él vele vissza, akkor, de csakis akkor lehet létjogosultsága a hagyományos szerepnek.
         A feminizmus jelentését egyszerűen meglehet fogalmazni: nem akarjuk, hogy kihasználjanak! Ennyi!

      • rencsilány

       Ennyire egyszerűek lennének? A logikájuk engem is érdekelne, például, hogy miért képtelenek felfogni az egyenlőséget. Borzasztó végletekben gondolkodnak, szerintük csak az létezik egy párkapcsolatban, hogy az egyik fél vezet (és legjobb, ha ez a pasi, természetesen), vagy a férfi a nőt, vagy a nő a férfit vezeti – ez a papucskategória náluk. Az egyenlőséget mint fogalmat annyira nem értik, hogy ezt a felállást automatikusan hozzácsapják a domina/papucsférfi-kategóriához. Ezért nem értik, hogy a feminizmus nem nőuralmi, hanem egyenjogúsági törekvés. De miért nem értik? Nics hozzá szervük, amivel felfogják, vagy ennyire alacsony az érzelmi intelligenciájuk, egyáltalán ez lenne a megértés alapja? Miért? Miért csak végletekben képesek gondolkodni…?!

       • Rencsiany, ugyanezt irtam valahol – vagy itt vagy a masik posztnal. Hogy a pasi szamara nem letezik olyan hogy mindenki nyer, egyszeruen felfoghatatlan szamukra ezert nem is ertenek semmifele egyenlosegi mozgalmat mint peldaul a feminizmus. Ezert tamadjak mert ok minden egyenlosegre torekvest tamadasnak dekodolnak.

        Pont ezert hazudnak, manipulalnak hiszen szamukra a cel abszolut szentesiti az eszkozt es a cel a nyeres es a hatalom birtoklasa minden aron. Azokat a pasikat akik nem igy gondolkodnak azokat kb lekopik es papucsnak tartjak – sok esetben tenyleg errol van szo egyebkent, hogy az illeto pasi tudja hogy hogyan “kellene” viselkednie mint dominans ferfi de gyava hozza. Masreszt meg valamilyen szinten tisztelik azokat a noket akik manipulalnak – persze sir a szajuk hogy atbasztak oket de valamilyen szinten tisztelik ezeket a noket mert a manipulacio es a hazugsag nyelven beszelnek es ezt erti a ferfi.

        Egyebkent pont ezert is hiszik hogy minden no golddigger, mert ok tudjak hogy mi az o sajat gyengeseguk – a pinavagy – es a sajat termeszetukbol kiindulva abszolut ugyanezt a strategiat valasztanak – hazudnanak es manipulalnanak elonyokert, penzert es hatalomert cserebe.

        • A miertre sajnos en sem tudom a valaszt. Nagyon szeretnem tudni en is.

        • Talan azert mert akkor le is kell valamit tenni az asztalra es nem lehet a faszvakaros semmittevest hatalmaskodassal alcazni? Lehet hogy ezert? Kenyelem?

        • Az képtelen elképzelni másról, hogy az nem hazudik és nem manipulál, aki a helyében azt tenné 🙂

        • tényleg ez lehet. ha valaki csak a másikon aratott győzelemben tud gondolkodni, erre van szocializálva is, ráadásul súlyosan stigmatizálják az övéi és a vágyai tárgyai is, ha nem ezt teszi, az nem fogja egykönnyen beemelni, hogy létezhetnek win-win szituk is, főleg nem fogja elfogadni az erről szóló állításokat éppen a legyőzendőtől… és ja, tényleg hogy tisztelik a manipulátorokat! még ha át is látnak rajtuk, tök lelkesen játsszák velük a klasszikus játszmákat, mert ezt tartják kapcsolatnak, ez a női-férfi viszony számukra a normális, ennek így kell működnie, ha játszma van, lesz tiszta gatya, rántott hús és szex is. és értetlenül néznek, ha a manipulátor elődeiddel ellentétben te nem hazudsz, nem célozgatsz, a nemed nem, az igened igen, a kérésed azt takarja, amit kérni akarsz, és tényleg nem akarsz tőle kicsikarni pénzt, rózsacsokrot, házat, jegygyűrűt, gyereket, meg hogy szerelje meg az elromlott hűtőt. akkor ott áll eszköztelenül és tanácstalanul: akkor meg minek kellek? mert annyi önbizalmuk meg nincs, hogy elhiggyék, hogy azért, mert szeretlek, bazmeg, és a hülye vicceidért meg a testedért, te állat, vagy akármi. nem, a nő az az élőlény, amelyiket a megtévesztésükre és a kiszipolyozásukra teremtette az Isten, és jobb, ha gyorsan legyőzik, mielőtt túl sok kívánsága talál lenni. persze intelligensnek, műveltnek, sokszínűnek, beszélgetőpartnernek, ágyban jónak, vigasznak meg megértőnek stb., stb. sokkal nehezebb lenni, mint eljárni dolgozni, adni pénzt a megkeresettből, és össz ennyiért követelni mindent cserébe, megdicsőülve, hogy ni, betörtem, zsémbel, hazudós, és folyton akar valamit, de az enyimé, nézzétek… 😦

       • rencsilány

        És akkor a szexizmus hozzájuk csatolja a racionalitást mint pozitív jelzőt… :/

        • Hat ha racionalis alatt azt ertjuk hogy empatiat teljesen nelkulozo, szamito, sunyi, manipulativ, faek egyszerusegu, sokszor az elobb soroltak miatt rendkivul ostoba es primitv gondolkodast akkor akar igaz is lehet 😀

        • rencsilány

         “Ezert tamadjak mert ok minden egyenlosegre torekvest tamadasnak dekodolnak.” Hát én nem tudom… 😀

         Én feministakén azt tartom, hogy ugyanazok a lehetőségei, ugyanazok a jogaim egy párkapcsolatban – de ugyanazok a kötelezettségeim is! Nem pusztán azért építek egzisztenciát és dolgozom, mert ez nekem anyagi függetlenséggel jár még egy házasságban is (a meglévő érzelmi mellé, mert így kerek a világom 🙂 ), hanem mert én is kívánom letenni a betevőt a család asztalára. Nekem ez is belefér az “együtt jóban, rosszban, egészségben, betegségben” fogadalomba. És azzal, hogy én is ugyanolyan családfenntartó vagyok, az is jár, hogy iszonyú nagy egzisztenciális stresszt veszek le annak a férfinak a válláról, aki nem rest velem családot alapítani. Két családfenntartóval gyorsabban fut a szekér, mint eggyel (bővebben költekezhetünk), vagy éppen tartalékolhatunk ínségesebb időkre. Éppen ezért, ha kettőnk közül bármelyikünk átmenetileg akadályozva van a családfenntartásban (tartós betegség, munkanélküléség, valamiféle nonprofit önmegvalósítás), akkor mindig van a tarsolyunkban egy B-terv, egy másik keresőképes egyén. Persze onnantól kezdve, hogy én is családott tartok el, annak a férfinak, aki mellettem van ráfordítható idő, kedv és tehetség alapon ki kell vennie a részét azokból a dolgokból, amit a társadalmi morál kizárólag az én feladatomnak tart (ne legyen gáz porszívózni, na, ha éppen az kell!! 😀 ). Osztozkodunk. 🙂

         Vajon megértik, hogy az egyenlőség nekik is hasznos lehet? És ha igen, miért nem? 😀 😀

       • rencsilány

        És közben rettegnek, félnek, iszonyodnak az egyenjogúságtól, érezni rajtuk a félelem szagát; minden kiokításukat, minden felsőbbrendűségi dumájukat a félelem motiválja… :/

       • Szerintem meg nincsen nekik logikájuk, adzsendájuk van, bármi is legyen az ennek megfelelő magyar kifejezés (ami műfordítóként sem jut eszembe, szégyen ide vagy oda), ez a “járni jár csak nem jut” kiszolgálás meg pina adzsenda, ami természetesen a nők hibája, mert olyan nincs, hogy ők valamit szarul csinálnak. Nem véletlenül árulkodik a nyelv is, hogy családfő, ház ura, teremtés koronája, nyilván ők a perfeksön, akik félkézzel, csuklóból peckelik odébb a mamutot, genetika meg biológia, a spermák száma mindent visz.

        • rencsilány

         Hát, szerintem a legtöbb férfi önbizalom-hiányos. Állandóan bizonygatniuk kell egymás között is, kinek “nagyobb a farka”, ebből eredhet a hatalomhajszolásuk is, mert aki a megmondóember, állítólag annak a legnagyobb a farka. A nők felé mutatott lekezelésük meg simán hárítás. Ez is az önbizalom-hiány tünete, amikor is képtelen szembenézni a gyengeségeivel, elfogadni, leküzdeni meg pláne nem tudja őket, így nincs más választása, mint valakire rátolni a felelősségét. Innen eredhet a tipikus mondatuk, amiket nőknek szoktak mondani: “Azért csinálom, mert te ILYEN vagy!”
         Márpedig egy egyenrangú nő gondolkodik, és az baj, az ilyen meglátja a gyengeségeiket a gondosan felépített látszatdominanciájuk mögött.

        • Szerintem az állandó bizonygatás abból jön, hogy egyfolytában a saját nagyszerűségük reklámozását látják, gyerekkortól ez a marhaság ömlik rájuk, közben meg a saját tapasztalataik nem korrelálnak ezzel. Pl hogy csak mert pöccsel születnek, automatikusan értenek minden szerszám használatához, a villáskulcstól a marógépig, aztán egy kurva IKEÁs polc összecsavarozása kifog rajtuk, és beléjük hasít az önértékelési válság. Vagy hogy mindegyik egy Fittipaldinak születik, aztán nyolcadszorra se megy a párhuzamos parkolás, és akkor hirtelen az a Fiat lesz hibás, amelyik a kiszemelt hely mögött, a kijelölt területen, ám férfiemberünk megítélése szerint másfél centivel az illendőnél (!) előrébb parkol, biztos nő vezette, miért nem marad otthon főzni az ilyen. Amikor zigóta kortól azt tanítják nekik, hogy tökéletesek, közben meg érzik, tapasztalják, hogy kurvára nem, és akkor az a nő hibája lesz.

        • rencsilány

         “Amikor zigóta kortól azt tanítják nekik, hogy tökéletesek, közben meg érzik, tapasztalják, hogy kurvára nem, és akkor az a nő hibája lesz.”

         Hú, ez mennyire igaz! Én nevelek egy önbizalom-hiányos fiút. Na már most, ez a fiúcska napi szinten jön nekem a hárítással, amikor is minden problémájáért, minden nehézségéért a húgát teszi felelőssé. Persze nem nyíltan, szemtől szembe csinálja, hanem burkoltan vezetget(ne) rá engem a saját látószögére. És az a rémisztő, hogy ha nem lennék feminista, rá sem jönnék, mit művel! Így napi szinten elmondom neki, hogy igen, vannak problémáid, igen, jogos a segítségkérésed a megoldásában – de vedd észre, hogy egyetlenegy nehézségedért sem a húgod felelős. Nálunk, fiam, egyenjogúság van, és ez nem azt jelenti, hogy a húgod jogai a te károdra érvényesülnek! Pedig ez a gyerekem szent meggyőződése. 😦

         Pl.: Közös a szobájuk, közös minden. A húga tévét néz. Fiam gondol egyet, és átkapcsolja előle a csatornát (mert éppen nincs net, és éppen akkor fordul a figyelme a tévé felé). A lányom méltatlankodik, fiam kijelenti, hogy egyenjogúság van, tehát nem fogják a vinnyogós meséket nézni mindketten. Nem lesz az, amit kizárólag a húga akar. Erre a kiscsaj (kis feminista 🙂 ), már vágja is fejbe valamivel, ami éppen a keze ügyébe kerül (távirányító, papucs, macska stb.). Ekkor jövök én vagy az apjuk, és elmondjuk, hogy sürgősen kapcsolja vissza a tévét, aztán legközelebb akkor váltson el, ha a húga beleegyezett. És akkor a fiunknak szent meggyőződése, hogy megint a kis agresszív, természetesen jobban szeretett húga javára döntöttünk…

         Szülőként iszonyú észnél kell lenni! 😦

        • Ezt az én egyik fiam is csinálja (vagyis próbálná), pedig neki öccse van 😉

        • rencsilány

         Én a hímsovén “férfiaknál” ugyanilyen gyerekes értetlenséget, meg félremagyarázást, érzelmi zsarolást, hisztit és tök értelmetlen helyezkedést látok, mit a gyerekeknél. Ezért tartom róluk azt, hogy gyerekek. Nem, ezek nem férfiak. 😀

       • A többség ennyire egyszerű szerintem, vagy nekem minden korosztályból és különböző kulturális hátterű pasiból pont ezek jutottak.

  • Ők a nőkön csüngenek. Miért, itt talán nem a férfiak fokozottan a téma? Bizonyos férfiak vannak a porondon, mindenképpen hozzájuk megy a viszonyítás. Csak istenítés helyett lejön róluk a keresztvíz. Ha épp a női önrendelkezés a téma, gyakorlati tanácsokkal, tapasztalatokkal, azt tudom értékelni, a férfiszapulásba fordul a hangulat engem nem szokott lázba hozni.

 • ÉS mint a 30 ezer látogatóval tud skype-on beszélni?! Hát akkor ez a csávó valami szupermen féleség lehet….
  Egyébként nem kell nagy ész a “hogyan legyél jó feleség”-hez, mármint a férfiak szerint. Egy mondatban összefoglalható: Legyél házias, este kurva, és mindenek előtt ne legyen önálló véleményed. Garantáltan meg fogod tudni tartani a pasit, csak azt nem tudom, hogy minek…

  • Ez tényleg abszurd. Pedig a pasik állítólag értenek az ilyesmikhez….. 😀

  • Legyen azért önálló véleményed!! Mély meggyőződéssel gondold ugyanazt, amit ő. 😀

   • Erről a Lart pour lart társulat Medve című dalának egy sora jutott eszembe, mikor Boborján ezt énekli: “Beszélgettem a Besenyő Pista bácsival, és megmondta a véleményem”

    • 😀
     Amúgy vicces, de több olyan pasival is találkoztam, akik azzal jöttek, hogy a nőnek igenis legyen önálló véleménye (ez is milyen már, hogy olyan a világunk, amelyben ez annyira az átlagtól eltérőnek vagy extrémnek számít, hogy valami ellenében kell hangsúlyozni), de amikor nekem volt, azon vérig voltak sértődve. Legyen önálló véleményem, akkor és csak akkor, ha az egyezik az övével. Ez egy létező elvárás!

     • Ez kb ezt jelenti: “Legyen önálló véleményed, de tartsd is meg magadnak! Arról meg ne is ábrándozz, hogy valami aszerint fog történni! Felőlem azt gondolsz, amit akarsz, ha amúgy szépen kinyalod a fenekem.”

      Már csak egy kérdésem maradt az alfahímhez: Csinájak neked, drágám, fából vaskarikát? 😀

     • Másik ilyen mondás, hogy az őszinte nőt kedvelik, de, mint a saját káromon megtanultam, csak akkor, ha őszintén imádod őket, mert kritikát nem tudtam olyan óvatosan megfogalmazni, hogy ne sértődjenek meg. Aztán nekem kellett egy hétig szopni, hogy kiengeszteljem őket, a pinám se lesz így őszinte velük.

 • Neki legyel kurva, masra ra se nezz, mindig legyel ude es csinos, vekony, mindig allj keszen szexre, barmilyen ohajat sohajat teljesitsd az agyban meg ugy altalaban barhol, vezesd a haztartast, rajongj erte, csungj minden szavan, ne nyaggasd, a gyerekek zajat tartsd tavol tole, legyel halas minden kis dologert amit csinal – pl villanykorte csereje – mindenrol kerd ki a velemenyet – de vigyazz ne idegesitsd fel, jo pillanatot valassz – barmikor szopd le mikor ugy tartja kedve. Kihagytam valamit?

  • igen, Anna, kihagytad, hogy legyél mindig húszéves 😀

   • Igen, legyenek gyonyoru melleid, jo segged – illetve pont olyan ami az adott faszinak tetszik mert nincs olyan hogy univerzalis jo segg ugye – feszes fiatal tested.

 • A férfijogi aktivista nekem kb az a fogalom, amikor valaki pofon vág, én visszaadom, majd az illető elkezd kiabálni, hogy én megpofoztam. Hogy mi volt az előzmény, az már nem számít.

  • Férfijogi aktivista inkább az, aki folyamatosan pofoz, miközben nagyokat rúg beléd, majd mikor elkapod a kezét és közlöd, hogy ezt már nem kéne tovább, akkor elkezd kiabálni teli tüdőből, hogy no lám, milyen agresszív vagy!

  • Nekem a könnyű zsákmány után zokogó, kétségbeesettségében fenyegetőző vadász jut róluk eszembe: “ha nem jössz elő őzike, nagyon megsértődöm!”

   Egyébként saját szexista elvárásaiknak sem felelnek meg, ez a röhej az egészben.

 • “a gyerekek zajat tartsd tavol tole”
  Egy távoli ismerős házaspár nem rég vett új lakást, amit elkezdtek felújítani. A több hónapos procedúrában kiderült, hogy a lány babát vár. Erre gyerek szobát arrébb kell pakolni, hogy a fickó tudjon éjszaka aludni a gyerek sírástól…
  csak tudnám minden akkor a gyerek

  • egy olvasó

   Előre sajnálom az ilyen gyereket. Mert ugyanez lesz, amikor majd le kell menni vele focizni vagy együtt kell tanulni vele. Pedig már nyilván való, hogy az első években nem feltétlenül anyára van szüksége a gyereknek, csak mindenre, ami biztonságot nyújtó, meleg, barátságos, gondoskodó, hogy ezekkel a plusszokkal már ekkor feltarisznyázzák a világ negatív hatásai ellen.

  • képviselőné

   Hogy ki lehessen tenni a képét a facebookra. Asszony meg majd neveli.

 • akartam írni:
  csak tudnám minek akkor a gyerek
  Bocsi!

 • rencsilány

  Hogyan lehetnék jó feleség? Na hadd találgassak csak…
  Megvan!! Szolgáljam ki bármivel akkor is, ha nem érdemli meg!?

  Jééé, ez a pasi feltalálta a spanyolviaszt!! Egy úttörő!! Ez eddig még senkinek sem jutott eszébe a fajtájából!! Könyvet érő ötlet.

  Akkor szeretettel küldeném kedvenc nótáját kishazánkból: Szeress úgyis, ha rossz vagyok… Salalala…. 😀 😀

  • Kérdés, akarok- e “jó feleség” lenni, vagy szeretnék partner, barát, szövetséges lenni inkább. Nekem a feleség nagyon pejoratív sajnos, éppen a hozzá kötődő elvárások miatt.

   • rencsilány

    Ja, ja, nincs olyan, hogy jó feleség. Társ van erényekkel és hibákkal egyaránt. Ez pont olyan, mint a jó anya – csak egy elérhetetlen illúzió, a nők butítása, eszköz a lelkiismeret-furdaláskeltésre…

    • Na igen, az is érdekes összevetés lenne, hogy mitől számít valaki jó anyának és mitől jó apának. Nagyon hamar kiderülne, hogy amitől jó apa lesz valaki, az egy anya esetében még csak meg sem rezzentené a lécet alulról, annyira minimális elvárás. Ilyen a jó feleség, jó férj is. Egyáltalán mi az, hogy egy férj, ha rendes, megérdemli a kiszolgálást? Egy rendes nő mikor érdemli meg, hogy a férje totál hotel szolgálatot nyújtson neki, közben nevelje helyette is a gyerekeit? Na, erről beszélek…

     • Akkor én jó férj lennék. 😉 😀

      • Hát, én mind a négy elvárást hozom….. 😀

       Amúgy sosem törekedtem rá, hogy jó feleség legyek. Ha volt kedvem, csináltam a dolgokat, ha nem, akkor nem. Aztán mikor az exférjem cseszegetett emiatt, akkor jöttem rá, hogy ő igazából nem is engem akart, hanem egy jó feleséget, és még ő volt megsértődve, mikor ezt a váláskor megmondtam neki.

      • Sikerült olyan mély sebet ejtenem a férfi önérzetén, hogy még az elmúlt 9 évben sem sikerült kihevernie.

 • rencsilány

  Nem tudom, ez csak saját tapasztalat-e, de az én észrevételeim szerint a ” egy jó anya” és “egy jó asszony” kifejezések után mindig valami okosítás következik olyan szempontokról, amiknek én nem felelek meg. Én ettől hülyét kapok. Kösz, majd én tudom, hogy megteszek-e minden tőlem telhetőt! És igen, van, hogy kiköpöm a tüdőm nagy igyekezetemben, mégsem tökéletes semmi sem. Akkor mi van? Megtettem a tőlem telhető maximumot? Igen. Akkor átmentem (esetenként csak átcsúsztam) a vizsgán? Igen.

  A jóasszonyságot és a jóanyaságot azért nem szeretem, mert másokhoz képest kategorizál engem. Pedig a hozzávalók mindenkinél másak, így a végeredmény sem lehet ugyanaz. Ugyanaz a kategória. 🙂

  • A nőt le kell nyomni lelkileg (is) , mert ha tömegesen öntudatra ébrednének, akkor a pasik kényelmes kis életének annyi lenne. Márpedig a pasik többségének a kényelem az egyik legfontosabb szempont.

   • Hát ennek a super man-nek pont az a baja, hogy az ő kényelmes kis életének annyi lett. És még a mamája sem szaladt kitörölni gyorsan a fenekét, úgy látszik, hát most sértett kis barátokat keres, hogy együtt duzzoghassanak.

   • “Márpedig a pasik többségének a kényelem az egyik legfontosabb szempont.” mért, van másik is?

  • Az ilyen osszehasonlitosdikban a te rossz tulajdonsagaidat hasonlitjak ossze mas jo tulajdonsagaival ami elegge nem fair.

 • A barátnőm kamionsofőr (!!!). Épp valamelyik nap mesélte nekem, hogy xy helyen volt, és az egyik kollégája megkérdezte tőle: “Hát te mit keresel itt, miért nem vagy a konyhában?”
  Barátnőm tömören válaszolt: “400 ezret”. A fickónak nem volt több kérdése. 🙂 Egyébként is -ez az én megjegyzésem- nem ajánlom egyik pasinak sem hogy ujjat húzzon vele: ugyanis a nő ifjúsági bajnok volt diszkosz vetésben, 8 évig versenyszerűen kajak kenuzott, és a válla, háta nagyobb, mint egy sportos(!) férfié. Már volt, hogy tényleg le kellett kevernie egyet egy fazonnak, azóta tiszteletben tartják.

  • Nem. És talán nincs is fent feminista körökben, pedig az…

  • Erről a válaszról az jutott eszembe, mikor a magánszférát tiporva egy énekesnőt arról kérdeztek huncutul (=bunkó módon) egy rádióinterjúban, mi a kedvenc pozíciója, amit felvenne (szexpózra gondolt a szentem, angolban jobban kijön), mire a nő frappánsan rávágta, hogy vezérigazgató. Kicsit irigy is voltam, mert nekem ez nem jutott volna eszembe, de aztán eszembe jutott, hogy nő lévén valószínűleg nem először teszik fel neki ezt a tajparaszt kérdést.

 • ‘Rendben? A jog az jog, nem lehet csak kicsit megsérteni, mert ha komolyan vesszük a törvényt, miszerint “cselekedj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled is cselekedjenek”, akkor a jogaink megsértése azzal jár, hogy mi is megsértjük azokat a jogokat, amelyeket követeltek magatoknak: például az élethez való jogot.’

  Aha, tehát ha én stikában regelek a faszbook-ra (Végre, megvan a névhez tökéletes tartalom JEE), bocs, manbookra, akkor ezért büntetésül vagy jogilag vagy hogy a fenébe, az élethez való jogomat kockáztatom.
  Magyarán pofán- és agyonver ha odamegyek ahol ő csak a többi kannal akar lenni?
  Hja.. valami újabb nincs srácok..? Ez már olyan ócska, nagyanyám se mehetett be a kocsmába, anyám se a seregbe, én meg a Rudasba. Uncsi.

  • tavasztunder

   Közben kiírta, hogy sajnos nem fogja tudni üzemeltetni az oldalt, mert a gonosz nők nem engedik, hogy szabadon gyülekezzen. Most itt zokogok, mi lesz így vele?

 • fenchurch68

  Miiii? A büdös szőröslábú feministák követelik maguknak az élethez való jogot? Hát bocs, hogy élek, ígérem, többet nem fog előfordulni.
  Felolvastam az embernek ezt a posztot, kapkodott erősen a levegő után, aztán azt mondta, ha bármi ilyen jellegű “férfiasságot” észlelnék rajta, rögtön szóljak, de másodszor már ne is szóljak, csak basszam pofán a szívlapáttal. (Én nem szoktam csúnyán beszélni, ez egy szöveghű idézet volt.)

 • tavasztunder

  Megnéztem ezt a Hogyan legyél jó feleség c. “könyvet”, baszki ez a faszi az ausztrál kozmaszilárd!!! 😀

 • Hehe… az en (feminista) gepem be sem tolti ezt a szart. Marmint a manbookot.

 • képviselőné

  Faszbook, bazzeee! 😀

 • Csoportosulni önrendelkezési értelemben bárhogy szabad, nemtől függetlenül. Még azt is ki lehet kötni, kit és milyen feltételekkel akarnak bevenni és kit zárnak ki. A próbálkozók leminősítése s a fenyegetés viszont nagyon gáz.

 • rencsilány

  Ezt el is hiszem neked. 🙂
  HP-nél olvastam, h szerinte az az egyenjogúság, amikor mindkét fél akar valamit, de csak az egyik akarat érvényesülhet, így a másik fejet hajt. Természetesen az a jobb, ha a férfi akarata érvényesül, hisz mégiscsak ő az okosabb. Így jön létre szerinte a közös akarat, az egyenlőség.

  Na, ez az értetlenség és önzés netovábbja, akárcsak a gyerekeknél. Idióta! 😀

  • rencsilány

   (Ez a hsz nem ide készült. Telóról gyakran rossz helyre dobja… )

   • én tökre díjazom, hogy HP arra buzdítja a híveit, hogy sose kezdjenek nővel. remek ötletnek tartom. valami kínai guminő-invázióra vagy mire vár, amikor majd a nők ezekkel nem fognak tudni versenyre kelni, és akkor, háhá, megnézhetik magukat! istenem, hozzuk össze Kozma Szilárddal, nevezzük ki őket a Férfiak Klubja kommunikációs társigazgatóivá, és beszéltessük őket sokat, aztán már csak hátra kell dőlnünk, és rendelnünk egy finom italt.

 • ő lesz az! 🙂 éppenpont egymásnak valók a mesterrel, remélem, idővel receptre felírják a többinek is, és ezzel végképp kiszűrődnek a forgalomból.

 • Kovacs Kriszta

  HP az hisztis pondro?

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s