Hagyj már békén, bazdmeg!

Úgy tűnik, a HÖK- ös történet tovább burjánzik.
Komolyan mondom neked, én már azt gondolom, ebben az országban nemhogy javult volna a nők helyzete az elmúlt 20 évben, de csak romlik és romlik.
Most éppen arra gondolok, hogy én is voltam főiskolás, meg voltam gólyatáborban, meg ittam ész nélkül fiúkkal, de ilyen mértékű erőszak akkoriban nem volt.

Hát nem volt ilyen, bazdmeg!

Genyák voltak a faszik akkor is, hát persze. Alapállás ez náluk, de mégis volt valami határ, amit nem léptek át. Buliztunk, füveztünk, fűzték a fejem, oszt ha nemet mondott az ember, akkor békén hagyták (persze lehet, én nem voltam nagyon szép meg kihívó, ezért volt viszonylagos nyugalmam).

Most meg az van, hogy a HÖKös történet új történeteket hoz elő, és lassan kiderül, hogy az erőszak népszokás nálunk. Hogy ez már tényleg kurvára lényegtelen és mindennapos. És bazdmeg nem iskolázatlan, beszűkült fasziknál, hanem azoknál (is), akik csúcs egyetemeken tanulnak! Ezekből baszki tanárok lesznek, meg jogászok! Ezek majd a te gyerekeddel fognak foglalkozni (Ja, azzal már nem. De az unokáddal bizonyosan). Ezeknek a vezetése alatt nők fognak dolgozni, és ezek (ezek a kis férgek) majd férjek és családapák lesznek! Meg majd ezek még lehet, hogy a Parlamentben váltják a mostani sült parasztokat.

Húúúú, bazdmeg, de kurvára ideges lettem most!

És figyelem a nők- lányok kommunikációját, mikor az őket ért támadásokról beszélnek. Ahogy már ők is keresik a maguk felelősségét. Meg azt mondja a lány, hogy nem tett feljelentést, mert nem akarta tönkretenni a csávó életét (jézusmária!). Meg jaj, hát ő látta a szemében, hogy nem is tudja (a szerencsétlen), hogy mit csinál (Jaj, szegény, szegény! Még jó, hogy nagy önkívületében nem magában tett kárt, hanem egy nőben. Micsoda szerencse! Ne is bántsuk tovább, van neki elég baja).

Szóval figyelem, mennyire torz a kommunikációja a dolognak.
A NŐKBEN TORZ!
Mennyire célt ért a közbeszéd, a Balázskás kiröhögés, az erőszakról szóló vicces megosztások, képek, az áldozatok megszégyenítése és felelőssé tevése.
Hogy bazdmeg még az elégtétel jogát is elveszik a lányoktól, ezzel abszolute legalizálják az erőszakot.

És figyelem, ahogy ezek a kis mocskok összezárnak és nyomást gyakorolnak. Hogy a faszi, akit a lány megkért, hogy figyeljen rá, az erőszakolóval pacsizik össze.
ÉS TUDOM, HOGY ÍGY VAN!!!
Ebben a felállásban pedig látható, mennyire veszélyes az a bizonyos videó. Mondtam, hogy veszélyes, pedig akkor még én ezt a cikket nem olvastam. Én csak a tapasztalataimról beszéltem.
Arról, hogy nem bízhatsz a pasikban!

És akkor az van, hogy egy lány már előre felkészül (És milyen fasza lehet úgy létezni, ugye, kedves férfiak, hogy az ember eleve erőszakra, zaklatásra készül, biztosítékot keres, tudatosan öltözik, tudatosan nem iszik, nem engedi el magát. Ugye, milyen klassz lehet ez? Persze ti nem tudjátok, hát fogalmatok sincs róla, milyen így létezni, az empátiás képességetek meg nulla, mint az köztudott). Szóval a lány felkészül, segítséget kér már előre, és a “lovagja” (hogy rohadjon meg az is) beáll az erőszakoló mellé.
Te meg nézzed bazdmeg a videót a jó férfiakról!  Meg ne ijedezzél, mikor az utcán megfogja valaki a karodat, oszt taxit ajánlgat. Ááá, ne! Bízzál benne, hogy ez itt milyen fasza csávó! Igaz, ilyen alig valamikor történik, hát bazdmeg ezek inkább végignézik a megerőszakolásod, sőt, helyet kérnek a sorban, nemhogy egy ujjal is hozzáérnének egy másik férfihez.

És tudod az is van, hogy itt a nők pofáznak a maguk ügyében, és férfi alig van, aki pofázna. Ha meg igen, akkor elmegy a nők közé, és ott mondja szorgosan, hogy igen, igen, bezzeg tényleg milyen szarháziak a férfiak. De nem látom azokat a férfiakat, akik gusztustalan, erőszakos, gőgös férfitársaikat okítanák arról, hogyan is kellene viselkedni. Nem látom Huffnágel úrnál a lelkes feminista férfiakat (Mondjuk lehet, hogy vannak. Én nem megyek oda). Meg nem látom a férfihangon sem őket (mondjuk oda se megyek). Én nők közé megyek, velük beszélek, ők érdekelnek. Nem megyek férfioldalakra, egyrészt, hogy ne basszam fel az agyamat a hülyeségeikkel, másrészt meg nem az én terem, nincs közöm hozzá.
Pedig nem lesz változás addig, amíg ezek az alakok kontroll nélkül terjeszthetik a hülyeségeiket és nem állítja meg őket éppen a saját nemük. Amíg hihetik, hogy támogatás van mögöttük.

Mondok egy példát arról, hogy mit gondolok én jónak és előre vivőnek. Nem tudok férfi- nő viszonyból példát mondani, mert abban ugye én szopóágon vagyok, tehát az én szavam sose ér annyit, mint egy faszié (még akkor sem, ha a másik oldalról a tömény baromság árad). Van viszont az életnek olyan szegmense, ahol tudok jogvédelmet gyakorolni, és tudok megálljt mondani. Tudod, nekem éppen pénteken volt egy csúnya konfliktusom az iskolában az egyik kollégával, aki azt gondolva, hogy törvény az, hogy az egy oldalon állók mindig összezárnak, csúnyán megalázott egy gyereket. Én meg szóltam. Szóltam neki, hogy ezt ne csinálja, ez nem helyes. Ő meg hápogott persze és hát elkövette azt a hibát, hogy visszaszólt, belement a konfliktusba, gondolván, hogy a rangidős jogán majd kioszthat engem. De nem tehette meg. Csúnya vita lett belőle. Viszont az én jelenlétemben többé nem mer gyereket bántani.
És olyan is van, hogy szólok valakinek, hogy tisztelettel beszéljen más emberekről. Cigányokról, szegényekről. Mert én nem olyan vagyok, én nem tűröm ezt.
És akkor nekem vannak konfliktusaim. Elég sok. Agresszív vagyok és riasztó. Nem nőies. Lám, lám.
Egyre több konfliktusom van, hála istennek. A sok konfrontálódás ugyanis azt jelzi, hogy valamit kurva jól csinálok, mert abba rúgok, aki megérdemli.

Ezt gondolom jogvédelemnek. Azokkal szembemenni, akik a problémát előidézik és nem azoknak a fejét simogatni, akik majd ezért hálásak lesznek és biztosan megdicsérnek.

Azt is utálom pl., hogy a Mérő Veráék megcsinálták ezt az oldalt. Átnéztem tegnap éjjel. Nem lenne ez rossz, csakhogy nem tetszik az ottani kommunikáció sem. Nem tetszik, ahogy minden férfiakat ekéző bejegyzés után cukikán odabiggyesztik, hogy tisztelet a kivételnek.
Ó, te jó ég! Hát mi a faszér kell nekünk állandóan elnézést kérni azoktól, akik méltóztatnak minket nem eltaposni?! Hát már a legalapvetőbb minimum is külön dicséretet érdemel? Hát ennyire nagyon vigyázni kell az ő habos- babos lelkecskéjükre? Hát ki a faszom kér éntőlem elnézést a szőkenős viccekért? Ki teszi azt hozzá, hogy áááá, hát tisztelet ám a kivételnek. Hát nem minden nő hülye.
KI?
Ezek bazdmeg olyan gátlástalanul poénkodnak a nőkön nők jelenlétében (is), hogy öröm nézni. És ha én meg szájon vágom őket, akkor csúnya néni vagyok.

Továbbá az sem tetszik az oldalon, hogy engedelmes, gyenge nőket mutat, akik a jó férfiak segítségére várnak és vágynak (ahogy ezt a videó is sugallja). Szóval, hogy még mindig nem egyenlőségről beszél, hanem szépen megkéri a faszikat, hogy értsék már meg végre, hogy a nem az nem, és ha meg nem érti valaki, akkor legyenek szívesek megvédeni szegény, szerencsétlen nőket. És akkor majd lesz érte jutalom, vagy mi? Majd akkor a lovaggal dugunk? Vagy csupán elég az, hogy ő nyilvánosan elmeséli, milyen fasza csávó, mert ő, mint egy újabb Batman kereng éjjelente az utcákon, “bepakolja” (!!!) a magányosan cirkáló lányokat a kocsijába, és hazaszállítja. És hogy mi kell még, hogy a nők észhez térjenek?!
És akkor ennek örülünk.
Hát bazdmeg, én kurvára nem örülök.
Engem ne pakolásszon be senki önjelölt hős sehová, hanem leginkább HAGYJON BÉKÉN!
Hát ki a faszom ő, hogy majd eldöntse, én mit csináljak, aztán meg szórja az interneten a lovagiasságát, ami egyébként kurvára erőszak, merhogy beleszól, meghatároz, föléd megy, eldönti.

HAGYJANAK MÁR VÉGRE BÉKÉN!

És akkor a Mérő Veráék ezt állítják fel etalonnak. Ezt bazdmeg, aki leszólít lányokat, betuszkolja őket a kocsijába és hazaviszi. Gondolom útközben meg jól lebassza őket, hogy milyen felelőtlenek és ne csodálkozzanak, ha valami éri őket.
Na, brávó!

Ami pedig végképp nagyon irritáló nekem, ahogy álszent férfiak odamennek (hát odamennek mindenhova, hogy önigazoljanak) és akkor elkezdik mondani, hogy de nem ám minden férfi olyan, meg kérdezni, hogy jajúristen, hát ilyen rossz volna helyzet?
Miféle viselkedés ez? Hát nem olvasnak ezek? Nem látják, mi van? És ők vajon nem gyakorolnak nyomást az asszonyra otthon, mikor kedvük szottyan egy kis dugásra? Ők vajon “segítenek” a házimunkában, vagy feladatuknak érzik? Ők vajon szólnak a többi faszinak, hogy ne élcelődjenek a nőkön? Ők vajon komolyan veszik a nők szavát?
Nem veszik komolyan, hiszen még a saját oldalukon is megkérdőjelezik őket. Mégis mit várnak? Hogy majd a kommentjükkre az lesz a válasz: áááá, nem, dehogy. Nem ilyen rossz a helyzet, csak kicsit túlérzékenyek vagyunk.

A FASZOM KIVAN ETTŐL, KOMOLYAN MONDOM!

És attól, hogy ennek az oldalnak két hét alatt 3500 lájkolója lett (annyi, amennyi nekem 5 év múlva lesz, ha lesz), szóval nyilvánvaló, hogy kell és fontos és sokakat érint. Csodás szemléletformálást lehetne ott végezni, és ehelyett csak erősíti a nőkben a meglévő alapállást. Azt, hogy mi nők gyengék vagyunk, nem tehetünk semmit az erőszak ellen, így hát fokozottan szükségeltetik a dráááága jó férfiakra támaszkodnunk. Csakhogy az is van ám, hogy az a férfi, aki majd megvéd, az kurvára azt fogja egyszer csak gondolni, hogy meg is határozhat.
Hogy éppen ez az az elmélet, amitől rohadtul szenvedünk, mi, nők. Hogy van ez a kép, hogy a férfi az oltalmazó, az erős, akire támaszkodhat a nő, és ennek folyománya az is, hogy a párkapcsolatokat, családokat a férfi határozza meg, aki aztán nagyon könnyen bántalmazóvá válik, ha a dolgok nem úgy történnek, ahogy ő azt elképzeli.
Pontosan ezt kellene porrá zúzni, és azt tanítani a fasziknak, hogy ne lovagiaskodjanak, hanem hagyják a nőket békén. Ha ezt mind betartaná, akkor nem kellenének sem lovagok, sem batmanek. Akkor bárki járhatna az utcán vagy bulizhatna a gólyatáborban.

Szóval nem jó ez sehogy sem. Megint van egy látszólag megoldás, ami megint a faszikat tömjénezi, alájuk tesz lovat, nekik mondja, hogy joguk van a nőket megvédeni (felülbírálni). Ráadásul ha megteszik, akkor a nők majd nagyon fogják szeretni őket (kilátásba kerül plusz dugás). Be lehet akkor majd írni a kérdéses oldalra, hogy micsoda jó cselekedetet hajtottak ők végre. És akkor majd nagyon jó kisfiúk lesznek és a nők nagyon fogják szeretni őket.
Brooááááhhhh.

Közben a megoldás az, hogy nem a nőknek kell eltakarodni az utcáról, tudod? Nem nekik kell azon igyekezni, hogy megvédjék magukat, és nem lovagokra van szükségük, akik majd döntenek helyettük az ő biztonságukról.

HAGYJÁK BÉKÉN A NŐKET!!

Erre van szükség. Mondják el százszor és ezerszer a lányoknak, hogy beszéljenek az erőszakról, menjenek rendőrségre, tegyenek feljelentést.
Mondják el százszor és ezerszer a férfiaknak, hogy vegyék komolyan a nőket, továbbá HAGYJÁK BÉKÉN ŐKET. Ha éjjel látnak egyet az utcán, akkor kerüljék ki, rá se nézzenek (mert éjjel már az is riasztó). Ne szóljanak hozzá, ne közelítsenek felé, ne jelezzék semmilyen módon, hogy veszélyt jelent(het)enek. Egyszerűen HAGYJÁK BÉKÉN. Ez a biztonság. Ezt kellene követni minden pasinak.

Én persze nagyon kemény vagyok. Nem hiszek nekik és nem hiszek bennük. Írta is egy olvasóm, hogy azért ő nem ennyire borúlátó, mint én, merhogy vannak itt feminista férfiak, szóval van remény.
Hát igen. Igaz. Van tehát 8, azaz nyolc férfi az országban, akik időnként összeülnek és elmesélik, mit tettek az elmúlt 30 napban az egyenlő esélyekért. Meg van még az az egy, akit te ismersz, meg én is ismerek egyet, szóval tényleg, na, hát kicsit eltúlzom én itt a dolgokat. Vannak hímek, akik emberhez méltón látják a világot, és hajlandók valódi tevéssel a nők mellé állni.
Hurrá!
Addig azonban, amíg az ő hangjukat nem hallom oly erővel, ami túlharsogja a patriarchátus ordító gőgjét, addig hadd legyek én ilyen kritikus férfigyűlölő, és hadd ne kérjek bocsánatot attól az alig kivételtől, akik nem szívják el előlem a lehetőségeket, a döntés jogát, a saját életet. Én továbbra is azt gondolom, aki ezt megteszi, még mindig nem tett többet, mint a lehető legminimumabb minimum. Ráadásul nem is került neki semmi energiába. Nem kószált éjjel az utcán, nem rohangált nők után, nem játszott lovagot, nem döntött helyettem, nem rángatta a karom, nem tuszkolt a kocsijába, egyszerűen csak békén hagyott.
Hagyott élni.

Most komolyan kérdezem: Ez olyan kibaszottul nehéz feladat egy felnőtt férfinek?

 

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat!)

 

219 hozzászólás

 • Drága Gumi! MÉg egy- két hasonló írás, és a késembe dőlök. Vagy inkább veszek egy vibrátort 🙂

  • A vibrátor jó ötlet. 😀

   • “vibrátoromba dőlök” – ez jó szöveg. Nekem amúgy ez az eszköz nem különösebben szimpi. Úgy hiszem, ez is egy olyan férfi találmánya lehet, aki úgy vélte, hogy jobban ismeri a nőket önmaguknál, illetve aki e szerv örömszerző funkcióját az egész patriarchátushoz híven magasan felbecsüli. Magasan és alaptalanul. Szerintem a férfiakat jobban érdekli ez az eszköz, mint a nőket. Kedves Gumi, egyszer erről is nyithatnánk eszmecserét, télleg…

 • Köszönöm, megint pontosan leírtad a lényeget, szuper írás, osztom is!
  Annyit tennék hozzá, hogy ne csak a faszik hagyjanak minket békén, hanem a fasziknak megfelelni kívánó nőtársaink is.Szóval hogy addig, míg nem ártunk másnak a cselekedeteinkkel, hadd éljünk úgy, ahogy nekünk jólesik, és ne aggódjanak miattunk meg osszák az észt meg zsaroljanak és manipuláljanak.

  • mabelwheeler

   Pont most botlottam bele egy faszrakéta “önbizalomedzőbe”…hát le vagyok sokkolva.

   • Akarsz róla beszélni? 🙂

    • mabelwheeler

     😀 Akarok, de sokszor fog szerepelni benne csúnya szó. Inkább veszek egy vibrátort én is.

     • Mi az, hogy csúnya szó? Ezen a blogon nem ismerjük ezt a fogalmat. 😀
      A vibrátor amúgy hasznos találmány. Na persze, nem arra, amire a pasik elképzelik…….

      • mabelwheeler

       Igaz, igaz. Az én szám meg amúgy is nagyon mocskos, nőhő nem méltóan, fujj.

       Bezony, nem volt hülye, aki kitalálta. A pasik mire?

       • Mondjuk arra, hogy te használod, ők meg nézik és arra verik. De még sorolhatnám.

        • mabelwheeler

         Na meg a kis faszomat, azt. Verje magányosan a budiban, én meg ne tudjak róla.

        • Nem lenne azzal sem gond, amit írtam, ha a nő is ilyesmikre vágyik. Csak sokszor nem kérdezik meg erről.

        • mabelwheeler

         Világos. Én ilyesmire nem vágyom, ha más igen, tőlem aztán…csak én nem. Szerencsére a dugópajtim se, vagy ha igen, úgyse meri mondani.

        • Mert a sajátjukat nem tudják használni?

      • csillamlajhar

       Höhö, szoktam mondani stresszes szitukban, hogy “Mindenki menjen haza masztizni!”, mert abból baj még nem vót. 😀

   • faszrakéta “önbizalomedzőbe”
    Ez mi, ki, hol, miért és mit akar?

    • mabelwheeler

     Hát kérem, önbizalom hiányos nőknek tart önbizalomedzéseket. Guglizd ki, ha idelinkelem, Gumi megöl. 😀

     • Egy régebbi poszt hsz-ainál ajánlották a Pinám kivan című blogot. Rákestem, sírva röhögök. 😀
      Sajnos 2011-es az utolsó beírás.
      Megkeresem én is ezt az önjelölt gurut, akiről írtál fentebb.

     • Az ilyen parkapcsolati meg onbizalomtanacsadokat kulon parcella valamint szadomazo kinzoeszkozok szajpocok es egy kigyurt kopasz ostorral a kezebe varja a pokolban.

      • mabelwheeler

       Kár, hogy csak akkor, sokkal előbb járna nekik.

       Szájpocok. 😀 Bocs.

       • Ja szajpocok a nap szava 😀
        Jarna bizony ok a lagnagyobb tetvek, rohadt opportunistak.

        • mabelwheeler

         Egyetértek! A nők nyomorán híznak, tökük nyúlna meg!
         És szájpockot nekik!

         De miért dőlnek be nekik a nők? Miértmiért??? :/

        • Mert arra vagyunk kondicionalva hogy baj van velunk amit majd valami nalunk bolcsebb, idosebb, altalaban ferfi megold helyettunk. Aki majd megadja a feloldozast. Mint a templomban, harom miatyank egy udvozlegy, menj isten hirevel lanyom. Mert mi ilyen kis esendo butuska lenyek vagyunk akik magunktol nem jovunk ra hogy mi is a baj velunk de majd a guru megmondja es akkor minden jobb lesz. Kondicionalas ez is, kicsi korban kezdodik a tekintelyelvu nevelessel, otthon, iskolaban. Neked kuss a neved, amit te erzel, gondolsz az nem valid, majd az anyuka, apuka, tanarneni, fonok bacsi megmondja hogy mit gondolhatsz meg erezhetsz. Aztan szepen megtanulod hogy amit te gondolsz meg erzel az nem is ugy van.

        • Hogy aztán a lélekkurkászoknak meg a jó pénzért önbizalomtréninget tartóknak legyen miből megélni.

       • Szájpocok!- Befosok! 😀

    • fenchurch68

     Jesszuskám, az első találat kiégette a szemem, ahogy az ezüstös bézs nyakkendőjét beledugta a cuki ekrü kardigánba, mindezt a zakó alatt. Bár ma reggel én is plüss tréningnaciban meg a kedvesem edzőcipőjében mentem le a közértbe, szóval ne szóljak egy szót se.

   • Miért egy férfi tart úgynevezett önbizalomedzést egy nőnek…?

    • mabelwheeler

     10 pontos kérdés!

    • Ugyanazért, amiért sok pasi megnősül: nem akar dolgozni.

     • Vicces lenne egy olyan torveny hogy ferfi nem adhat el nonek semmit. Se magazint, se joghurtot, se vibratort, se semmit. Tessek csak a tobbi pasit vegzalni ilyen faszsagokkal. Micsoda utopia, hajj! 😀
      (Csak az a baj hogy akkor meg noket manipulalnanak es a hatterbol iranyitananak, valami kiskaput tuti talalnanak. 😦 )

  • mabelwheeler

   Olvasható valahol magyarul?

   • képviselőné

    nem tudom, emlékeztem, hogy van valami ilyesmi, ez volt az első gugli találat. Most nincs időm tovább keresni, de open source 🙂

   • Nekem lefordította a gép.

    • mabelwheeler

     Na de hogy!? 😛

     • Alul megjelent egy kis ablak, és megkérdezte, lefordítsa-e. Be lehet állítani a böngészőben. Bár, nem tudom, neked milyen van.

      • mabelwheeler

       Úgy értem, az enyém is fordítja, csak szarul.
       Pl:”A jelenlegi gyakorlat szerint, a Take Back The Night rendezvény nem csak globális emberektől, hanem a férfiakat, mint az áldozatok, a járókelőket, és a szurkolók.”

 • A HP meg a fh blogokról: miért menne oda normális férfi? Templomba, zsinagógába sem megyek el, megmagyarázni, hogy Ábrahámot ma simán diliházba zárnák, vallásos paranoia diagnózissal. Vagy egy zárt osztályon se győzködök senkit, hogy nem, ő nem lehet Napóleon, mert az a csóka lassan 200 éve meghalt.

  • Sose vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre, ott meg legyőznek a rutinjukkal. ( régi dakota közmondás) 🙂

  • De, oda kellene menni és mondani százszor és ezerszer, ahogy én mondom hímsovén nőknek és érvelek. Vagy ahogy érvelek a rossz pedagógusnak. Sose tudhatod, ki téved még oda és gondolkodik el, továbbá érezniük kell ezeknek, hogy van, aki mást gondol. Nem gondolom egyébként, hogy HP hülye volna, netán ostoba. Gyanítom, vannak frusztrációi, illetve meglovagolja a trendet, hogy magának népszerűséget szerezzen, ezzel pedig kompenzál valamit. Nem fog erről a flowról leszállni, mert nem érdeke, de fog gondolkodni és fog érveket látni. Ahogy nyilván itt is megjelenik időnként, meg megjelennek az olvasói. Látni akarja, hogy miképpen érvel a másik oldal, merhogy innen gyűjt anyagot a maga butaságaihoz. Szóval azt gondolom, hogy igenis, oda kellene menni, a férfiakkal kellene elsősorban beszélni a férfiaknak, merhogy a férfiak a nők szavát semmibe nem veszik.

   • Oda is, inkább úgy mondom.

    • Kedves Gumiszoba, persze, hogy kell, és sosem szabad feladni!
     Viszont, nem tudom, ki hogy van ezzel, én néha elfáradok, vagy sok a saját gond, és nem a világmegváltás a fő csapásvonal az életemben.

   • Milyen beszédes a monogramja 🙂

   • De hát beszélek is férfiakkal, hímsovén férfiakkal is. Ahogy rasszistákkal és homofóbokkal is – de a kurucinfora sem megyek. A HP (hülye phallos) nekem sok, vagy inkább kevés, agyzsibbadást kapok tőle, és a zsibbadással, energiával aránytalannak gondolom a várható eredményt.

    • mabelwheeler

     Igazolom Lacit, tényleg mindig mindenhol leáll győzködni az agyhalott hímkollégákat.

    • No para, Laci. Nem nekem kell elszámolnod. Nem is tudok erre mit írni, mert nem akarnék itt föléd helyezkedve dicsérgetni meg felmentést adni. Te tudod, mit és hogyan teszel. Amit írsz, tök rendben van, de hangsúlyozom, nem elszámoltatni akarok senkit.

   • Ezzel most azért értek egyet, mert pont nemrég esett meg, hogy egy reménytelen vitát folytattam egy nemcsak hímsoviniszta, de mellé rasszista nővel, A vita valóban teljesen meddő volt, a tizede nem ért el a borsónyi agyáig annak, amit mondtam, viszont pont ott volt még valaki (pasi), aki végighallgatta, és utána félrevont, hogy őt ez érdekli, és tudok-e valami jó könyveket ajánlani neki, mert ezeket az aránytalanságokat ő is észrevette, csak mindeddig nem nagyon tudatosult benne, csak valahol a kisagyban hátul.

    Erre kapásból a kezébe nyomtam A vágy csendjét, meg átlinkeltem a Hétköznapi hímsovinizmust. Most emészti. Szóval csak megéri hülyékkel vitatkozni. 😀

    • Persze, sőt egy agyhalottról is kiderülhet, hogy az a halál csak tetsz volt. Biztos lehet valamit elérni a HP oldalon is. Én nem megyek oda, mert nem bírom, és nem is akarom megszokni. A magam módszerével ÉN többet érek el, több embert gondolkodtatok el, mint ha ott szájkaratéznék. Nem azt mondom, hogy a módszerem jobb, hatékonyabb, hanem azt, hogy nekem hatékonyabb, én ezt tudom hatékonyabban “űzni”.

    • Ha van rá energiám és kapacitásom, mindenképp. 😉

   • kitilt az mindenkit, aki nem hőbörög vele

  • Miért ne lehetne, a hétmilliárd emberből egyben lehet, hogy pont Napóleon lelke van. 😀 😀

 • Azért az a linkelt dolog elég kevés, mármint a feminista férfiakról szóló cikk. Vagy csak én vagyok túlságosan nagy igényű? Mert hogy az a szint, hogy rájövünk, hogy nem az asszony vasalja az inget? Hűűűű! Na.

  • Hát ezt mondom, hogy ez azért nem az, amitől már fellélegezhet az ember. Szóval nekem ahhoz azért kevés, hogy úgy általában változzon a véleményem.

 • Hát alaposan elgondolkodtattál a feminista férfiak mozgásterével és felelősségével kapcsolatban.

  “Mondok egy példát arról, hogy mit gondolok én jónak és előre vivőnek. Nem tudok férfi- nő viszonyból példát mondani, mert abban ugye én szopóágon vagyok, tehát az én szavam sose ér annyit, mint egy faszié (még akkor sem, ha a másik oldalról a tömény baromság árad).”

  Sajnos feminista férfiként nekem sem ér a szavam semmit. Nem lehetne rólam azt mondani hogy titkolom hogy feminista vagyok; a FH-on egy kommentemre berágtak a srácok (ami nem is ott íródott), a HP-n meg felmerült a kérdés, hogy jó ember vagyok-e, mert csakazolvassát olvasok(!) – tanúságul belinkelte az érdeklődő blogomat, hogy az olvasóközönség saját szemével vizsgálhassa meg írásaimon keresztül épelműségemet, egészségügyi állapotomat. Tudniillikk férfi vagyok, normálisnak tűnök, oszt mégis ilyeneket olvasok.

  Válasz azóta se jött szegénynek, vagy legalábbis ha pozitív eredménnyel zárult nem publikus – előbbire azért gyanakszom, mert nem heteroszexuálisként nem tartozhatom figyelembe veendő humán individuum kategóriájába egy nőjogi vita során, mivel nem vagyok az ő szemléletük szerint férfi. Szóval ebben én már eleve hátrébb indulok, mint ahol a rajtvonal van.

  Sok tévedésüket lehetne cáfolni a HP és a FH kommentszekciójában, mint megannyi mást ami a női jogokkal kapcsolatos, de én az ilyenekhez direkt nem írok kommenteket. A botrány nekik reklám, aztán meg csak zúdul tovább hozzájuk a sok önigazolást kereső alak aki pont arra éhes, amit ők étlapon kínálnak.

  Olyan vitákban, ahol nem specializált az érdeklődési kör és emiatt nem élesek a határvonalak (nem annyira kedvelt errefelé, de a 444 kommentszekciójában volt egy vita, na ott toltam rendesen), szívesen részt veszek, én is látom hogy vannak meggyőzhető emberek. De most a FH meg a HP-ra minek menjek, ahol nekik már MEGGYŐZŐDÉSÜK van? Minden cselekedetet ami innen jön önigazoló, vágyvezérelt módon saját hitrendszerük erősítésére fordítanak mint az összeesküvéshívők, az ilyenekkel meg nekem nincs dolgom.

  “Továbbá az sem tetszik az oldalon, hogy engedelmes, gyenge nőket mutat, akik a jó férfiak segítségére várnak és vágynak (ahogy ezt a videó is sugallja).”

  Bocs a párhuzamért, nem kapcsolódik szorosan a témához, de mindenkivel kapcsolatban így gondolkoznak akik nem többségi, heteroszexuális 30-as fehér férfi. Épp a FH egyik nagyokos írója jelentett ki hasonlót, mi szerint mi melegek érezzük szükségét annak(!), hogy ő, mint többségi heteroszexuális jóváhagyja a mi szexuális orientációnkat. Ismerős? Hogy szükségünk van rájuk…

  “Ó, te jó ég! Hát mi a faszér kell nekünk állandóan elnézést kérni azoktól, akik méltóztatnak minket nem eltaposni?! Hát már a legalapvetőbb minimum is külön dicséretet érdemel?”

  Sajnos így gondolják, igen, és az élet minden területén, hogy a késsel-villával evésért buksisimi jár. Csodálom hogy ezt az igényüket egyébként nem találják magukkal szemben megalázónak. Miután pinámkivan stílusban paródiát írtam a bejegyzéséből kifejtette hogy ő mekkora toleranciabajnok, mert látott egy meleg párt az utcán kézenfogva, és nem verte össze őket.

  Sajnos ők ezen a szinten vannak minden területen, közhelyekből élnek. Én úgy vagyok velük hogy inkább szórakozzanak el maguknak, meg legyenek MGTOW-k, az egyenlőség eszméje meg ott terjedjen, ahol nem szellemi sivatag van, hanem termékeny talaj.

  • Nekem eddig a személyes beszélgetés ismerősökkel volt a meggyőzés sze pontjából a leghatékonyabb. Sokan nem bíznak a neten írogatókban, mert az arctalan, ezáltal nem elég hiteles nekik.

  • mi is ez a MGTOW?

   • Men Going Their Own Way, a Férfiak, Akik a Saját Útjukat Járják.
    Így, nagybetűvel. (Királyi többesben, gondolom.)

   • MGTOW: kizárják a nőket maguk közül, véleményük szerint a feminizmus olyan mértékben fertőzte meg a nők agyát, hogy az elviselhetetlen már egy igazi férfi számára, tehát az igazi férfi minden kapcsolatot (szexuális, baráti, munka) próbál redukálni, nem foglalkozik a nőkkel, ha mégis kapcsoltba kerül velük véletlenül, tárgyilagosan, mindenféle udvariaskodás vagy bókolás nélkül érintkezik velük, nem hagyja befolyásolni magát általuk.

    Lehet, hogy megkapom, hogy elviszem a beszélgetést rossz irányba, meg terjesztem a tanaikat, bocsánat, itt jelzem: nem értek velük egyet.

    Szerintem … ha ennek az MGTOW-nak utána néz az ember, nincs is olyan messze a célja a Gumiszoba céljaitól. Mármint, hogy hagyják békén a nőket. Ezt csinálják (nem tudom hogy létezik-e igazi MGTOW életformát élő pasas, gyanítom, hogy nem), csak éppenséggel teljesen agyament és értelmetlen okokból. De ha a megoldásuk az, hogy hátrébb húzzák az agarakat, akkor az jó vagy rossz végülis? Csalóka a dolog.

    • “az igazi férfi minden kapcsolatot (szexuális, baráti, munka) próbál redukálni, nem foglalkozik a nőkkel, ha mégis kapcsoltba kerül velük véletlenül, tárgyilagosan, mindenféle udvariaskodás vagy bókolás nélkül érintkezik velük, nem hagyja befolyásolni magát általuk.”— Jaj, de jó!!! Minél több ilyet! Ezek legalább békén hagynak!

    • Hiába na, csak egy Férfi tudja, mi kell egy Férfinek. De semmi buzulás! 😀
     Az a baj, hogy olyan durva pinakórságuk van, hogy majd bele sárgulnak… csak az “árát” nem hajlandóak “megfizetni”. Úgyhogy a forgatókönyv a szokásos: a hangoztatott elvek és a valódi cselekedetek nincsenek szinkronban egymással.

     • Az lenne jó, ha az ilyen pasiknak nem adna senki puncit. Bár sajnos akkor mennek a fizetős szektorba….

      • Szerintem ezek a mgtow arcok amugy is olyan figurak akik nem kapnak puncit, nem? Akiknek megigertek es olyan cudarul kibaszott veluk az elet hogy egyszeruen nincs punci, hiaba jarna nekik meg hiaba probalkoznak azok a budos ribancok nem adjak oda nekik. A rohadekok, akkor dogoljenek meg. Ez is csak egy a sok teljesen elferdult reakciobol ami ebbol az alapvetoen hibas hozzaallasbol fakad, hogy ha majd felnovok nekem pinat hoz a jezuska. Vannak meg hasonloan szep reakciok, a gumibabas sztori is jo pelda erre. Ferfi felno, ivarerik aztan varja a pinat mint a sult galambot de az csak nem jon azok a gonosz nok megvonjak tole ezt az alapveto emberi jogot. Ezert bantjak a feminizmust is, mossa a nok fejet aztan mar egyre kevesebb a pina, latod.

     • És ez egyben a válasz EADGBE kérdésére, hogy jó-e vagy rossz. Ha azt csinálnák, amit mondanak, akkor jó VOLNA. De valójában ez csak egy fenyegetőzés, hogy csajok, ha nem mentek vissza a konyhába, akkor fasz nélkül maradtok – mert azt hiszik, hogy ez nagy fenyegetés. Mint mikor a gyerek azt mondja, ha nem veszel nyalókát, nem szeretlek.

      • Laci, ebből is látszik, hogy eme egylet ( bár az ökörkör név stílszerűbb lenne…) tagjainak fogalmuk sincs a nők szexuális működéséről.
       Egyszer elmagyaráztam valakinek, hogy nem érdekel az érzelmek nélküli szex, mert úgy működöm, hogy ha szeretek valakit, akkor vágyom rá, és akkor akár naponta többször is, de ha nincs párom, ez a dolog takarékra állítódik, és ha kb kéthetente egyszer rámjön valami, elintézem magamnak 2 perc alatt. Ahhoz meg már szexeltem eleget életemben, hogy puszta kíváncsiságból csináljam. És ahogy beszélgettem erről csajokkal, elég sokan vannak így ezzel.
       Szóval a fasznélküliséggel való zsarolás nem lesz túl sikeres. 🙂

      • Hat igen, mi csajok nem vagyunk faszfuggok, ezzel nem lehet zsarolni minket. Pont ugy vagyok en is mint Cicabanya, ha van pasi es szeretem es kivanom akkor tok sokszor, ha nincs akkor meg nem hianyzik kulonosebben.

       Errol jut eszembe hogy olvastam egy tanulmanyt miszerint a noknek a kapcsolat elejen mindig nagyobb a szexualis etvagya mint utana a ferfiaknak meg egyenletesebb. Persze a tanulmany nem ment bele hogy miert lehet ez, ugy adtak ezt elo tanacsatalanul szettart karokkal mint valami furcsa megfejthetetlen tenyt amire az az egy magyarazat lehetseges hogy hat a nok ilyenek a pasik meg olyanok. Na, gondolom ezek a tudosok is faszik lehetettek, nem neztek utana a mierteknek (valahogy a pasiknal ez nem szokas en ugy vettem eszre, ezert adnak mindig olyan jo faek egyszerusegu logikusnak itelt megoldasokat barmilyen problemara) ugyanis a magyarazat pofon egyszeru.

       Ez nalam is abszolut igy volt mindig, eleinte nagy tuz, aztan ilyen nyeh most nincs kedvem de azert jo legyen csak ne nyaggasal mar, aztan meg mar egyaltalan nem kivantam. A szexualis vagy lohadasa abszolut azzal volt osszefuggesben hogy eleinte biztam a pasiban hogy na majd o megert, szeret, tisztel, felnez ram es en is felnezhetek ra, egyenlo tarskent szeret, nem alaz meg, nem hazudik….aztan sorra derult ki a pasirol hogy megsem. Ahogy derultek ki dolgok rola az en vagyam ugy lohadt es gyanitom vagyunk ezzel igy eleg sokan. Mit gondoltok errol?

       elobb hianyzik az intimitas mint a szex.

       • *Utso mondathoz magyarazat – ha nincs pasi akkor marmint, elobb hianyzik egy osszebujos filmnezes mint maga a szex.

        • Anna, pontosan leírtad a lényeget. Nagyon sok pasi gondolja, hogy ha egyszer igent mondtál , az az idők végezetéig igent jelent.

        • Jaja, nagyon sokszor hallottam mar pasiktol hogy “hat en azt hittem hogy akkor en mar biztositva vagyok”. Ja, free sex for life, mi? Szep kis elet igerete, hazajovok, labamat felbaszom az asztalra, meccs elesitve, sorocske behutve, vacsora megfozve, utana edenyek elmosogatva, menyecskem megdugva nap nap utan. Mert megerdemlem, ezek a dolgok – vacsora, sorocske, meccsecske, menyecske – mind en ertem vannak, hiszen pasi vagyok, hat ez az elet rendje.
         Budos lofaszt az hapsikaim, ideje felebredni az ilyen meg ehhez hasonlo 100 szuzlany var ratok a menyorszagban almodozasbol.

       • mabelwheeler

        Pont így, igen.

       • “elobb hianyzik az intimitas mint a szex.”
        Intimitás nélkül nincs is jó szex.

        • Laci, ezt te is tudod, meg én is, meg sokan, akik itt írogatunk.De sajnos az átlagpasi nem. Ha pedig megpróbálod elmagyarázni, jönnek a sztereotípiák a nők romantikus hajlamairól. 😦

        • Igen, igazad van.

       • “A szexualis vagy lohadasa abszolut azzal volt osszefuggesben hogy eleinte biztam a pasiban hogy na majd o megert, szeret, tisztel, felnez ram es en is felnezhetek ra, egyenlo tarskent szeret, nem alaz meg, nem hazudik”

        Egyetértek. Most már értem, hogy mi játszódott le bennem. Éreztem, hogy valami nem jó, de mindig magamat hibáztattam. Tulajdonképpen az exem ölte meg bennem a vágyat. Sehol tisztelet, megbecsülés, egyenlőség. Helyette csak alázás, lenézés, lenyomás. Csak sejtem, bár nem tudom biztosan, hogy talán emiatt jött ki rajtam a depi és a gyomorgörcs is, végül aztán a vágy halála.

        Bevallom, sokszor a szexet is néha úgy éltem meg, mint valami teljesítménykényszert. Megjátszani nem akartam és nem is tudtam volna (na jó, ha nagyon akarom akkor igen). Szóval én már csak ilyen hülye vagyok, és szóltam, hogy legyen meg neki az “öröme”, és hagyjuk. De nem, nem akarta megérteni. Addig nem hagyja abba, amíg nem sikerül orgazmust produkálnom itt és most. Csakhogy kipipálhassa, büszkeséggel tölthesse el, hogy ő most megint felrepített a Himalájára csúcsára. Közben pedig alig vette figyelembe, hogy nekem már elegem lett a hegymászásból. Az is elég későn esett le, hogy sokszor csak úgy lerendezett, utánna nem volt összebújás, egymás szívverésének hallgatása, nyugodt csend. Otthagyott, mindig ment egyből mosakodni. Párszor kértem, maradjunk még egymás mellett, ilyenkor még kb.1 percig maradt aztán mondta, na most már megvolt, elég lesz, ő megy….ja a ruháit majd hozzam a fürdőbe…utánna egyből a gép elé ült és játszott tovább, ahogy a szeretkezés(?) előtt tette…

      • Az igazi hardcore MGTOW a minél nagyobb adóelkerülésre is törekszik, mert szerintük az általuk megtermelt javak többségét a nők kapják, támogatások formájában, természetesen érdemtelenül (sok helyen olvasni, hogy az állam a nők új férje). Odáig egyik sem jut el, hogy összeszámolná, ha a nők által ingyen vagy gombokért végzett munkát (háztartásvezetés, gyereknevelés) a szabad piacról vásárolt szolgáltatásokkal kéne kielégíteni, az vajon mennyibe kerülne…

  • mindenkivel kapcsolatban így gondolkoznak akik nem többségi, heteroszexuális 30-as fehér férfi.”- Ez az a bizonyos patriarcha gőg, amit én olyan mérhetetlenül lenézek.

   Egyébként elgondolkodtam én is attól, amit te, illetve Laci írtatok. Lehet, nem HP- t kellett volna írnom példaként, mint kommunikációs platformot. Inkább azokkal a ffiakkal van bajom, akik így sunyiban feministák, hogy így nekem odasúgják, vagy mint a nemtehetsz róla oldalon odamennek és előadják magukat, de sunnyognak és hallgatnak, mikor egy másik ffi beszól egy nőnek, vagy összekacsint a többi pasival a nők feje fölött. Vagy mikor erőszakról, bántalmazásról van szó, és akkor azt mondja, hja, kérem, én sose ütnék meg nőt, de az meg az ő ügyük, én nem szólok bele.
   Szóval ezeket a sunnyogókat utálom, akik a nőknél plusz pontokat szereznek, nyomják azt, amit a nők hallani szeretnek, közben viszont valódi helyzetben kurvára nem állnak ki a nők jogai mellett.

   • Ilyen pasikba már én is belefutottam, és gusztustalannak tartom őket.
    De hamar lebuknak az olyan nőknél, akiknek nem a szavak számítanak, hanem a tettek.

    • Álfeminista pasival nem sokkal találkoztam, a többi simán, minden körítés nélkül előadta magát, azt hitték elalélok pusztán attól, hogy ők, az alfahímek, szóba állnak velem. Ez főleg a netes társkeresőkön volt jellemző.

 • Pali Júlia

  Gratula az ujabb szosszenethez… Tokeletes iras… 🙂 egy gondolat volt van bennem… Ha ennyire egyetértek ha ennyire erzem ez a helyes hozzaalas … Mi a faszert fosok???? Pedig jo nagy pofával vok megaldva, megspékelve jo nagy igazságérzet tel, emberi empatiaval… Es magam fele ez valahogy elporlik… Es azt hiszem itt a baj.,. Hogy idegen pasikkal , haverokkal siman vitába szállok… Le is nyomom oket … Amit élveznek is… Az idióták… Es sajna rajovok csupan azert élvezik mert NEM ÉRTIK AMIT MONDOK… Csak azt látják jar a szam.. Jo a duma es röhögnek… Es a 20. utan mar nem mondom szarok a fejükre… Es itthon is csak ez van… Egyet hallanak meg ha kiabalok… Na akkor meg maaa milyen vok… Paraszt … Az … Es kell hogy érdekeljen?! Nem ! Es megis erdekel… Jaaaa mert jon a terror ha nem vok aranyos,,. Draga jo agyturkaszom aszonta szerencsés vok mert az önbizalom onbecsles önismeret bol legalabb az önismeret megvan… Hurra basszod de ennek a 3 nak egyutt kene lenni… Ahoz hogy minőségi eletem legyen,,. Hogy az osszes nonek minőségi elete legyen… Es bevallom miota olvasom az oldalt bátrabb vok… Ergo koszonom gumi… Es mindenkinek aki ir ide… Tudom nem témába vágó … Csak a miert vagyunk fostosok mi nőkre keresek valaszt….:)

  • Áron, mit akarsz itt? Ez a harmadik profilod, amivel próbálkozol. Érthetetlen.

   • sárgaarózsa

    És jön? És veri az ajtót? Mi a jóisten motiválja az ilyent???

   • mabelwheeler

    Látszik a bokorból két nagy nyúlfül,
    Látszik a bokorból Brekkencs orra,
    S még mi látszik a bokorból?
    ….

    • sárgaarózsa

     látszik egy tüskés hááát 🙂

     • sárgaarózsa

      Oké, oké, de miért? Ez neki miért jó? Unatkozik.

      • Ezen én is gondolkodtam már. Jó játék a moderátorral, mikor megjön egy új névvel, mi meg figyeljük a stílust, az írást, a visszatérő jegyeket és tanakodunk: Na, ez most ő vagy nem ő? Sose írt még bántót, ezért nem értem, mire a színjáték. Simán bejöhetne, de attól, hogy így fű alatt, álprofillal marháskodik, ettől nem bízok benne.
       Azt sem tudom, mit akar mondani. Egyelőre úgy tűnik, csupán be akar jutni, méghozzá a hiúságomon keresztül manipulálva, illetve hevesen bólogatva a leírtakhoz. Sose láttam őt teljes valójában megmutatkozni, csak mástól tudom, mennyire nyomasztó tud lenni, ha teret kap. Hát most megint elcsíptük, hála a segítőmnek.

     • mabelwheeler

      😀

   • Milyen Áron?
    (Minden áron? :D)

 • csillamlajhar

  Vannak azok a nők, akik látványosan ájuldoznak adott (vagy bármely) férfi jelenlétében. (Két ilyennel is dolgozom egy igen férfias szektorban, gondolhatjátok, hogy napi hány AAWWWWW! meg pironkodás, hajdobálás, elsőáldozós pillogás, két ujjal láthatatlan szöszlecsipkedés van az arcomba tolva…)
  És addig, amíg ezek az agyhalott, magukat kiadó idióták többen vannak azoknál a nőknél, akik épelméjű nő módjára közelednek és élnek férfiak között, addig lesznek hímsovén nők.

  • Figyeljünk a jelzőkre, léci. Megvan az oka az efféle viselkedésnek. leginkább a túlélés, illetve az idomítás, illetve a kettő együtt. Sok hímsovén nő szentül hiszi, hogy ez másképpen nem lehet. Elzárnak minket az infomációktól, a feminizmus szitokszó és félre van magyarázva. Három éve még én is szidtam a feministákat, akiknek köszönhetően nemcsak otthon kell megszakadnom, de ráadásul a munkahelyemen is.

   • sárgaarózsa

    Gumi, a lécci, az két cé! 😀

   • Ez nagyon érdekel, hogy te három éve még szidtad a feministákat, merthogy én is, ugyanígy, pedig előtte egészen gyerekkoromtól zavart a sok aránytalanság meg kettős mérce, de felnőttkoromra, mire gyerekeim lettek, hirtelen úgy tűnt, nem volt igazam, és csak az a baj, hogy nem igyekszem eléggé… Aztán nem bírtam tovább tolni, de így is nagyon nehezen esett le, hogy nem én vagyok a hibás.

    • Pont így voltam. Azt hiszem, zsigerileg feminista vagyok, aztán mikor gyerekeim lettek, akkor eldöntöttem, hogy ezt éppen olyan jól fogom csinálni, mint előtte minden mást, aztán ahogy növekedtek a terhek és egyre kevésbé bírtam, akkor kellett valami magyarázatot találnom, hogy miért nem lehet ezt bírni. És akkor valami olyan alakult ki a fejemben, hogy mivel gyereket nevelni “muszáj”, szóval ez a nő rendeltetése, akkor mi a faszért kell még mással is foglalkoznia. Azt gondoltam, talán akkor jobban menne, ha valahogy jobbak lennének az arányok, de mivel ebben a család projektben teljesen elvesztem, ezért a többi terhet akartam volna letenni. Sokáig azt fel se fogtam, én magamból mennyit feláldoztam, csak azt láttam, még ez sem elég. Elég engedelmes tagja voltam én a rendszernek sokáig és elég mélyre kellett eljutnom ahhoz, hogy felébredjek. Ráadásul jókor és jól találkozni a feminizmussal. Eleinte nem is tudtam, hogy ez a feminizmus, csak azt láttam, hogy ez éppen az, ami nekem is fáj. Éppen csak a megoldási terv már, mint amit én annak gondoltam.

     • Nálam a feminizmus egészen fura ívet írt le az életemben. Én ugyanis olyan fura családba születtem, ahol apám harcos feminista volt, anyám meg erős, karakán figura, ám nőgyűlölő. Egészen kicsi koromtól fiú akartam lenni, matek, természettudományok, sport érdekelt, a lányok untattak, nem is volt barátnőm. Kamaszként én voltam a “bezzeg én nem vagyok olyan felszínes és béna mint a többi lány”, huszonévesen úgy éreztem, megoldottam a világot és megtaláltam a Tökéletes Férfit (akivel, mint utólag rájöttem, bántalmazó kapcsolatban éltem), harminc évesen pedig anya lettem, amitől kiteljesedett nőiségem, viszont majd’ leszakadt a hátam a sok rámpakolt feladattól és felelősségtől. Viszont mindvégig azt hittem, feminista vagyok, miközben fejem búbjáig merültem az internalizált nőgyűlöletbe. Fennhangon hirdettem, hogy a nők milyen jól vezetnek és üvegplafon és egyenlőség. Ugyanakkor azt is, hogy a nő a nyak, hogy XY lány megvolt a fél ismerősi körnek, tehát nem kell sokat adni a véleményére, valamint hogy a leggins nem nadrág. El kellett érnem a negyvenet, és jókor találkozni jó gondolatokkal, hogy felismerjem, eddig rosszul csináltam sok mindent, és hogy még mindig sok tanulnivalóm van.

      • képviselőné

       A leggings nem nadrág????

       • mabelwheeler

        Pont ezt akartam én is kérdezni. Hogy ez hogy jön ide.

        De amúgy tényleg nem az. Legalábbis a varrás nélküli változat.

        • képviselőné

         Ami varrás nélkül készül, az a harisnya. Ami meg varrással de nem nagyon rugalmas anyagból, az a jégeralsó. Legalábbis az én rendszeremben 🙂

        • mabelwheeler

         Neeem, a jégeralsó fiúknak van. Annak van ilyen töktartója, meg elöl kiskapu a “harcosnak”.

         A varrott leggings hordható rövid felsővel, a varrás nélküli meg csak hosszúval, mert pelenkasegget csinál. Dereka gumis, nincs gomb, slicc, lábfej.

         A harisnyán van varrás, általában hátul kettő, nagyon hülyén megoldva, vagy csak egy középen, de látható varrással, az anyaga is egész más.

         Nekem ez így állt össze hosszas tanulmányozás során. 🙂

        • képviselőné

         Erre csak annyit tudok mondani, hogy nekem van női jégeralsóm, gyapjúból, és pont azt a célt szolgálja, mint a férfi jégeralsó. Bár most elbizonytalanodtam, hogy lehet, hogy teljesen másra szolgál? 😀

        • mabelwheeler

         Sose láttam még nőit. :O De ezek szerint létezik. Hát másra nem szolgálhat, akkor csak az, ami. 🙂

        • “Leggins nem nadrág” = “nem tetszik az öltözködésed, ezért megvan rólad a cseppet sem hízelgő véleményem, bár nem is ismerlek”

         A leggins testre simuló, szinte mindent megmutató ruhadarab, amit csak tökéletes alakra vennék fel félcombig érő felsőrész nélkül, vagy talán arra sem. Sekélyesebb koromban fintorogtam minden ilyenre, csípőnadrágra rábuggyanó hurkákra, túl mélynek ítélt dekoltázsra, előnytelen sminkre, és nem sisterhoodos módon ítélkeztem is. Ma már szégyellem magam miatta.

       • Ezek a szabályok olyan gázak. “A leggings nem nadrág.”, “Szandálhoz nem veszünk zoknit”, “Szűk nadrághoz csak tanga illik.” …stb. Persze ezek zömével is a nőket nyomasztják, illetve sokszor a nők egymást. Soha nem értettem, és nem is nagyon tartottam be ezeket a “követelményeket” (na jó, csak akkor, ha nagyon muszáj volt, mert én sem szeretek mindig konfrontálódni). Nekem amúgy is hót mindegy, hogy ki mit vesz fel, nem szoktam méregetni senkit. Nem tudom, miért, de ebből a szempontból kezdetektől fogva és zsigerileg toleráns vagyok.

     • Hát, kísérteties, mennyien lehetünk még így.

    • Ez is egyfajta negatív programozás, hogy sokan a feminista jelzőt degradáló értelemben használják. Vagy ha egy gyerek hallja, és azt sem tudja, mi az, de már eleve olyan hangsúllyal mondja ki előtte apu vagy anyu, akkor úgy jegyzi meg, hogy ez valami rémes dolog.
     Nekem mindig fejlett volt az igazságérzetem, és már gyerekként tudtam, ha valami nem oké egy adott szituációban, még ha pontosan nem is tudtam megfogalmazni.De pl a szüleimet jó darabig nem tudtam megkérdőjelezni ez ügyben, mert szerettem őket és ők is engem. ( azért a múlt idő, mert már nem élnek)
     Szóval azt gondolom, ha valakinek jól fejlett erkölcsi érzéke van, az óhatatlanul feminista lesz. 🙂

   • Régebben nekem is sok dologról volt nőgyűlölő véleményem (sőt, azt hiszem, rasszista is voltam). Valószínű, hogy ebből még mindig maradt pár dolog, hiszen aki hímsoviniszta társadalomban nő föl, az 100 százalékosan szerintem sosem tudja kivonni magát a hatása alól.

  • sárgaarózsa

   Drágám, én is tudok ilyen lenni. Meg bármilyen szőkenős projetkben hozom az elvárásokat. Ha kell. Ha ez kell. Amúgy meg röhögök, és elmennek ők… Ez az én játékom. Szóval…

  • JudithBerger

   “két ujjal láthatatlan szöszlecsipkedés” … én ezt auratisztogatásnak nevezem magamban :D… szerintem a kurkászás utóda, igen beszédes gesztus…

   … ez nagyon ciki, de én is voltam keményen hímsovén, én is próbáltam idomítani a hapsikat, én is azt hittem, én megúszom, én nem leszek rabszolga. szerettem volna egy olyan életet, amit beígértek nekem gyerekkoromban. A harmadik idegösszeomlás után nyílt csak ki a szemem, de mire eljutottam odaig, majdnem belehaltam. Már nem ellenfélként, nem akadályozóként, hanem együttérzéssel nézek ájuldozókra.

   • Jaj, de szeretem az önreflexiót. Szerintem alap az együttérzéshez. Látni, ki vagyok, sőt, ki voltam, és akkor abból elindulni a másik megértése felé.

   • De azért, gondolom, az együttérzés nem azt jelenti, hogy hagyod magad lenyomni.

    • JudithBerger

     Nem teljesen világos, mit értesz lenyomás alatt. ha azt, hogy hagyom-e, hogy kioktassanak, akkor semmiképp. Ha azt, hogy hagyom-e, hogy azt gondoljanak rólam, amit akarnak, akkor hagyom..

 • Hadd mondjak el egy sztorit az erőszakhoz. Ehhez a hagyjál már békén felkiáltáshoz.
  Volt most nálunk egy ilyen karácsonyi megemlékezés az utolsó napon. Kaptunk fasza kaját, meg pár gyereknek ott kellett maradnia, hogy előadjon nekünk egy kis műsort. Mikor vége lett, mindenki felment a tanáriba, pakolásztunk. És beszélgetek ott egy kolléganővel, ő egy hosszú asztal egyik oldalán, én a másikon, és akkor megy oda egy kolléga, aki ráadásul új dolgozó, nem is nagyon találkoztunk még, csak futólag, ám ő eldöntötte, hogy kellemes ünnepeket kíván. Szóval megy oda a nőhöz, belelép a beszélgetésünkbe, morog valamit az orra alatt és már megy rá, puszilja megfele.
  Engem így rögtön kivert a víz, hogy te jó ég, ez mindjárt jön hozzám is. Összenéztünk az asztal fölött és már mondtam is, hogy boldog karácsonyt, majd elkezdtem az asztalon matatni jelezve, hogy én ezzel lezártam. De nem, ő már megy, kerüli az asztalt és jön felém. Erre kinyújtom a kezem, jelezve, hogy kézfogás oké. Ő megfogja, én elég ridegen eltartok, nem hajolok felé (továbbra is jeleztem, hogy ne, ne érints meg, ne nyalogass). Mi történik?
  Behajol a terembe és a rám cuppan.
  A szöszcsipkedésről jutott eszembe.
  Hogy nálunk az népszokás, hogy egy nővel nem kezet fognak, hanem bárkinek joga van az arcodon matatni, hozzád simulni, puszilgatni. Én nem gondolom, hogy ez a faszi erőszakos volna amúgy. Ő csak úgy tudja, hogy ez így szokás, a nőkkel így kommunikálunk, s ebbéli tudásában megingathatatlan. Az én egyértelmű vonakodásom sem gátolja meg, nem is tudja elképzelni, hogy lehet ezt máshogy, vagy hogy nekem ez rossz lehet. Nem gondolja, hogy van terem, hogy nem vágyok idegenek érintésére. Úgy válik erőszakossá, hogy észre sem veszi.
  Egyszerűen nincs a fejükben, hogy figyelembe vegyenek, számítson a te vágyad.
  És akkor jön az, hogy ha én ezek után azt mondom az ő jóindulatú közeledésére, hogy ne erőszakoskodjál már, ne nyúlj hozzám, ne nyaldossál, akkor összeomlik a világa, nem érti, mi van és engem kiált ki barátságtalannak.
  Volt ilyen az előző mhelyemen, ahol ffi volt a főnököm. Ő eldöntötte,. hogy mi puszival üdvözöljük egymást, és magától értetődően fogdosott rendszeresen. Teljesen vak volt az én dermedtségemre, leszarta nagyjából, sőt, azt gondolta, kurva jó fej, cuki és barátságos főnök.

  Erőszak ez mind. Erőszak a fejekben. A tudat, hogy egy nőnek nincs határa, a teste felett nem rendelkezik, fogható, érinthető, nyalható.

  • Volt ilyen kollégám, folyon behajolt pusziért, “Csókkirálynak hívták a háta mögött”, én adtam neki ezt a gúnynevet, onnan tudom. Addig csinálta, amíg egy új kolléganő annyira hátrahajolt előle, hogy majdnem lement hídba. Húsz éve volt, mégis emlékszem a döbbenetre a pasi arcán, hogy őt valaki ennyire nem akarja, hogy inkább hanyatt esik, de nem pusziszkodik.

  • Bár a vakságára nem mentség, de valahogy az, hogy a nőknek puszi, az tényleg a levegőben van, hogy úgy mondjam. Nőismerőseim legnagyobb része magától köszön így ismerősnek (na jó, az igaz, hogy csak ismerősnek), nőket egymás között kezet fogni alig látok, ott is mindig puszi. Mondjuk egy előre tartott kéz azért elég erős figyelmeztetés kellene hogy legyen, ha figyelne az ipse az emberre a szokások helyett, de legalább mellette.
   Egyébként a másik, hogy a másik terének tisztelete egyébként is gond. Pl. utálok közelről beszélgetni, a párommal suttogok így, mással nem. És hiába lépek hátra, jönnek utánam, aztán akinek feltűnik, az megkérdezi, hogy rossz szagú-e a lehelete. Nem (b+) csak nekem ekkora tér kell. És csodálkozik.

  • Jaj de jó! Mármint, hogy ezt a véleményt látom leírva! Soha nem szoktam első látásra puszit adni, és nagyon kevés lány ismerősöm van akivel megy a pusziszkodás, velük is csak azért, mert kezdeményezték. Mindig dilemmában vagyok új embereknél, hogy na most leszpuszinemleszpuszi, nem szeretek adni. Ezt én is érzem, hogy ez túl közeli, vagy nem is tudom megfogalmazni,olyan tolakodás az egész. Ahogy mondod.
   Nem azért írom, hogy lám itt egy pasi aki kivétel, hanem mert bennem is egy óriási dilemma ez, hogy miért nem vagyok nyálhuszár, tuti hülyének néznek, nem meri (igazából nem akarja), de végre jó látni, hogy más is tolakodásnak érzi!!! =)

  • Há’ nem tudom, nekem az állandó kézfogás sem kóser. Bemutatkozáskor 1x, aztán maradjunk verbális üzemmódban. Én nem is nyújtok utána kezet, illetve nem is fogadom el, egy puszta köszönés / köszöntés keretén belül. Akihez én hozzáérek, illetve engedem, hogy ezt megtegye velem, az már bizalmi viszony. Akivel meg igazán jóban vagyok, azt simogatni, ölelgetni is szoktam, minden szexuális felhang nélkül, az örömöm, együttérzésem vagy akármi kifejezésére.
   Igen adekvát példa, hogy egy gyerekkori barátom apjával néhány év után találkoztunk újra, így az utolsó közvetlen beszélgetésünk még az “előző életemben” történt. Nyújtja is a kezét. Én ránézek, mondom már ismerjük egymást, nem? Ledermed, majd a válasz: “Jó, de azért ne azt várd, hogy megpusziljalak.” Továbbra is nézek rá, és közlöm: “Nem baj, amúgy sem adunk minden ismerősnek puszit, akivel összefutunk az utcán.”
   Szerintem azóta sem tért magához ettől, pedig lassan egy éve volt. Meg jól elkönyvelt a “nem csak perverz, de még bunkó is” kategóriába…
   Mondjuk kit érdekel, mit gondol rólam. 🙂

   • Még emlékszem, hogy szakközépben minden fiú lekezelt az összes többivel minden egyes reggel. A lányok puszit kaptak, kivéve én. Többször megfordult a fejemben, hogy kezet nyújtok én is, aztán nem mertem. Így is eleget szekáltak, nem akartam házhoz menni a következő faszságért.

    • Na, ez a pasik közötti állandó kézfogás is mindig az agyfaszt hozta rám. Minek kell? Régen sem értettem és most sem. Bár mondjuk számomra mindenféle, a “törzsi” összetartózást erősítő rítus a WTF kategóriája.

    • Nálunk már általános hetedikben nyomták ezt a kézfogós üdvözlést. A puszi szerencsére kimaradt, azt csak a menő lányok csinálták a másik osztályból. Számoltam, mindig 3 puszit nyomtak egymás arcára, sosem értettem ez mire jó.
     A kézfogás olyankor zavaró, amikor úgy érzem engem kihagynak a dologból, mert nő vagyok és ezt csak férfiak kiváltsága lehet. Férfi férfival ugye nem puszilkodik (az olyan keresztapás :)), csak kézfogás, de ha már nő van a túloldalon és valami megfelelő alkalom (nőnap, névnap, stb.), akkor már jár a férfinak a puszi. Jár? Kikövetelik.
     Kollégista koromban egyszer nőnapon a fiúk egy szál virággal kedveskedtek a lányoknak. A fiúk felsorakoztak, és az illető lánynak végig kellett puszilnia az egész fiúkart azért az egy szál gazért.

  • Azt próbáltad már, hogy “ezt ne csináld!” ?? Négyszemközt is el lehet magyarázni egy embernek, hogy “én utálom a puszilkodást úgy általában”, és kész.

   • Nem. Nem is fogom. Nem pazarlom az időt egyéni továbbképzésre olyanoknak, akikkel szökőévente (se) találkozom, akkor is max. 5 percre.

    • Nem biztos, hogy fölösleges, hátha elgondolkodik, hogy ha egyet zavart, hátha mást is. Vagy én vagyok túl jóhiszemű? 😀

    • Lehet ezt úgy is, hogy a kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad. Pl. négyszemközt azt mondani, hogy téged az ilyesmi zavar, pl. mert nálatok nem volt szokás, vagy egyszerűen csak mert távolságtartó ember vagy és kész. Ezt mindenkinek javaslom, láttam ilyen viselkedésű lányt, érdekes mód senki nem basztatta, és még tisztelték is, mert mindig azt mondta, ő csak a párjával foglalkozik, más férfit meg se lát, más hozzá se érjen! Azt hitték, micsoda nő, nem elég hogy szép, még ilyen hűséges, megbízható is…aztán később kiderült, hogy nem is szereti a férfiakat, de ez más kérdés, a módszere szerintem jó volt! :)))

     • De nem érted, hogy nem ér nekem ennyit? Egy olyan embernek, akivel nagy ritkán találkozom egy futó köszönés erejéig, nem fogok félórás érzékenyítő tréninget tartani, amit vagy felfog vagy nem.

  • A kézfogás szerintem egy nagyon praktikus és szimpatikus gesztus. Nem túl intim, de jelzi a barátságos (vagy legalábbis nem ellenséges) szándékot. Valószínűleg a diplomáciában is ezért terjedt el. Én is szeretek kezet fogni, például bemutatkozáskor vagy gratulációkor.
   Az a rituálé viszont, amit a férfiak újabban csináltak belőle, nagyon visszatetsző. Hogy minden találkozáskor rituálisan végigpacsizunk az összes férfival, mindegy, hogy alig ismerem, vagy nem is szeretem, a nőknek meg max. kollektíve odavetünk egy “sziasztok”-ot vagy “Jó napot”-ot. Vagyis a férfiakat megtiszteljük azzal, hogy kiemelten, egyenként is köszöntjük őket, a nőket pedig nem.

   Iskolában többször látom, hogy nagyobb fiúk alsós ismerősökkel, kis tesókkal is kezet fognak, akik ere nagyon büszkék, mert menőnek érzik magukat, “bevették őket a nagyok közé”. Már ilyen kis korban megkezdődik az összezárás, férfiak egymás közt. És ennek nincs lányos megfelelője. Még egy osztályon vagy évfolyamon belül csak-csak van néha klikkesedés, három puszival üdvözlés…stb, de nem jellemző, különböző korosztályok közt meg pláne nem.

   De nemcsak a diákok ilyenek.Egyszer megfigyeltem egy férfi kollégámat (amolyan fiatal, “jó fej vagyok”, haverkodós fajta), amikor találkozott egy csapat nyolcadikos tanítvánnyal. A fiúkkal egyenként lepacsizott, és egyből elkezdett velük dumálni. A lányokat nem csak hogy nem vonta be a beszélgetésbe, de még csak nem is köszönt nekik! És a legdurvább, hogy ez láthatóan nem zavarta a lányokat, valószínűleg fel sem tűnt nekik.

   • Igen, pont ugyanaz a két alkalom, amikor szerintem is helyénvaló gesztus a kézfogás. Én a mindennapit nem értem. Pl. amikor gyerekkori barátaim minden találkozáskor (akár napi szinten) lekezelnek.
    Így, általad leírva még durvábban ráz tőle a hideg.

   • Állítólag az a kézfogás (jobb kézzel) eredete, hogy látod, nincs a kezemben fegyver, nem rejtegetek benne semmit, megbízhatsz bennem.

    • Ez oké, de miért kéne ezt napi szinten bizonygatni ugyanannak az embernek? Aludt rá egyet, és meggondolta magát?
     Meg manapság, mondjuk egy irodában milyen fegyver? 🙂

     • mabelwheeler

      Tűzőgép!

     • Hát épp az, hogy nem kéne. Régebben is csak ismerkedéskor dugdosták össze a kezüket az emberek – illetve persze hogy főleg a férfiak -, később már csak a jó ismerősök, barátok, akár öleléssel egybekötve. Ja, és nem tartották buzinak, ha két pasi megcsókolta egymást nagy örömében (nem szájon persze, az Brezsnyev volt.).

    • Igen. Lásd: “Itt a kezem, nem disznóláb!” (a disznóláb régen egy pisztoly neve volt)

 • Egyszer a kedvesemmel beszélgettünk az erőszakról, és azt mondta, felfogni nem tudja, mi lehet a szexuális élvezet benne a pasinak.

 • Azt értem, na de a fizikai része hogy működik? Mert az orgazmushoz el kell engednie magát az embernek, azt meg úgy nehéz, ha közben egy kapálózó nőt kell lefogni. és ugye ilyenkor a vagina sem túl engedékeny, ami akár a pasinak is fájdalmas….
  Szóval ez számomra rejtély marad.

  • De varjal mert nekik pont az jo ha, khm, szuk a nyilas, nem? Szerintem ilyenkor a hatalom mamor az akkora fless lehet hogy felulir minden mast, en valahogy igy kepzelem. Na meg sokszor be is van baszva a csavo, mondjuk olyankor szerintem vegig se tudja csinalni (lsd egyik golyataboros eroszakolos sztori)

 • Azt mondod:
  “Hát nem volt ilyen, bazdmeg!
  Genyák voltak a faszik akkor is, hát persze. Alapállás ez náluk, de mégis volt valami határ, amit nem léptek át. Buliztunk, füveztünk, fűzték a fejem, oszt ha nemet mondott az ember, akkor békén hagyták (persze lehet, én nem voltam nagyon szép meg kihívó, ezért volt viszonylagos nyugalmam).”
  Hát nem azért, mert nem voltál elég kihívó vagy szép (voltál), hanem másért. Mindenesetre épp ezek a HÖK-ös történetek mutatják, meg az összes többi, hogy szépnek és kihívóan öltözöttnek nem kell lenni.
  Sztem érdemes lenne egy posztban azzal is foglalkozni, hogy miért szaporodott meg az erőszak, mert megszaporodott szerintem is, bár tény, hogy mindig volt épp elég belőle. De valami tényleg változott.

  • Sztem csak annyi történt, hogy többet beszélünk róla. Egyáltalán: beszélünk róla.
   Az idézett részlet ironikus. Tudom, hogy csupán szerencsém volt.
   Jellemző egyébként a női létre ez az esetlegesség. Kurva nagy szerencse kell ahhoz, hogy életed során ne erőszakoljanak meg, ne diszkrimináljanak a mhelyeden a nőséged miatt, hogy ne egy pöcs legyen a férjed, ne verjenek stb.
   Mindeközben állandóan a tudatosság jelentőségét tolják a fejedbe, majd ha tudatosan elválsz vagy nem szülsz, magadra figyelsz, nem hozod kiszolgáltatott helyzetbe magad, akkor megbüntetnek.

   • Mivel büntetnek meg?

    • Jaj, ne mondd már, hogy nem tudod!
     Ha a munkádat “túl” nagy lelkesedéssel és időráfordítással végzed, és netán még sikeres is vagy, akkor karrierista szörnyeteg vagy (és mit szól ehhez a férjed? És a gyereked?)
     Ha nem szülsz, akkor csak púp vagy a világ hátán, a léted értelmetlen önzés.
     Ha boldog és önfeledt vagy faszi nélkül, sőt, akkor még jó eséllyel gazdag is, akkor meg frigid, száraz kurva vagy, aki oly önző, hogy nem hajlandó egy pöcst sem szolgálni.
     Ezeken felül a kizárólag házasoknak és gyerekeseknek folyósított adókedvezmények és építési kölcsönök azzal együtt, hogy a Rend szolgálóit jutalmazzák, azzal együtt a nem szolgálóit büntetik, hiszen ők nem férhetnek hozzá semmi ilyesmihez.
     Ehhez idén még hozzácsapták a friss házasok adókedvezményét is. Hát okádnom kell bazdmeg. Mintha az az 5 ezer forint fedezné a házasságban való életen át tartó ingyen gürizést. Meg hát azt nem is a nő kapja. Ugye annak érdemes kapni, akinek nagyobb a jövedelme, és hát kinek nagyobb úgy általában?
     Hm.
     És akkor örülni lehet, ha az adókedvezményt aztán nem szeretőre költi a delikvens, aki házasságának jogán megkapta, így hát még jutalmazzák is az innentől neki “járó” kényelmet, kiszolgálást, karnyújtásnyira fekvő pinát, miközben ugye (erre is statisztikák vannak) aki mindezt a kényelmet megteremti, annak az életminősége brutálisan (30%- kal egész pontosan) romlik a házasságban.
     Én persze most a legdurvább lehetőséget ecsetelem.

  • Szerintem egyrészt egyre több eset kerül napvilágra, ennek köszönhetően is úgy érzékelhetjük, hogy megszaporodott az erőszak. Másrészt valószínűleg tényleg meg is szaporodott.
   Valami történészt vagy szociológust kéne erről megkérdezni, és igazán nem akarok hülyeséget mondani, de talán a nyugati társadalom homogenizálódása is benne van. Úgy értem, mondjuk a 18. században simán előfordult, hogy a földesúr megerőszakolta az éppen arra járó szerencsétlen parasztlányt, de pölö vele egy egy “kasztba” tartozót biztosan nem, az, hacsak nem volt a nő a felesége, akit ugye szabadon erőszakolt bármikor, tabunak számított. Bizonyos körökben meg az úriemberség kritériuma volt a nők védelme, szóval a szexizmusnak ez a másfajta manifesztációja lehetett nagyon erős.
   Ugyan ma is kurva erős a társadalmi megosztottság, meg iszonyatos a szakadék szegény és gazdag között, ennek ellenére ez a fajta kasztrendszer, mint a múltban, legalább névleg nem létezik már a nyugati társadalmakban. (Lásd pc beszéd meg miegymás) Ez szerintem eredményezheti, hogy a potenciális erőszakolót nem tartja vissza ilyen jellegű társadalmi nyomás (mint párszáz éve például).

   De a szexuális szabadság is vezethet ide. Oly módon, hogy én mehetek olyan helyekre, ahol férfiak is vannak, nem vagyunk elkülönítve, és szabadon flörtölhetek és akár smárolhatok is egy szórakozóhelyen azzal, akivel akarok, amit egyes primitív sovén faszkalapok úgy értelmeznek, hogy akkor szabad a pálya —–> erőszak. Tehát sokkal nagyobb terepe lett az erőszaknak, több lehetőség van rá.

   Aztán ott van még a túlszexualizált média, meg a pornó elterjedése. Ezek így együtt elég erőteljesen oda vezetnek, hogy így megnőtt az erőszakot elkövetők száma.

   • Meg a prostitucio sem volt akkora tabu mint most, elfogadottabb volt tehat akinek ilyen jellegu vagyai voltak siman kielhette egy prostitualttal – ami persze maskeppen de akkoris iszonyu gaz de talan ez is hozzajarult ahhoz hogy talan nem volt annyi eroszak. Mar ha tenyleg nem volt ugye.

    • Értem, amit mondasz, de azért azt is látni kell, hogy a prostitúció JELLEMZŐEN szintén erőszak: gazdasági.

     • Persze, abszolut eroszak. Irni akartam meg hogy nem lett tobb vagy kevesebb, hanem atalakult inkabb a nok ellen elkovetett szexualis eroszak.

      • Igen, alighanem így van. Más “lehetőségek”, amiket ki lehet használni.

       • Ebbol is latszik hogy valojaban nem valtozott semmi. Nagyon sok torveny meg valtozas csak tuneti kezeles, a rendszer maga nem valtozik 😦 vagy csak nagyon lassan.

        • Ha a pasik mentalitása nem változik, miért változna a rendszer? 😦 Csak a módszerek.

     • A gazdasági erőszak kérdését megoldhatná a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése, mint ahogy a világ néhány országában már csinálják is. Persze, ettől még nem szűnne meg pl a prostitúció, de aki csinálná, az szabad akaratából tenné, nem kényszerből.

      • Ha valakit részletesebben édekel a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA), a fércbúkon megtalálja az oldalukat. Érdemes elolvasni, és ha egyetért vele az illető, aláírhatja a petíciójukat is.

      • De legalábbis talán kevesebb csinálná kényszerből. Nem hiszem, hogy attól saját szabad akarat lenne, hogy megszűnne a kényszerítés, eltűnnének a stricik, a megvert, rabszolgaként tartott nők, sőt gyerekek.

       • Na igen, az hogy valaki melyszegenysegben el es szuksegbol lesz prostitualt az csak egy vetulete a dolognak. Nagyon sokaknal meg az van amit mondasz, stricik, rabszolgakent tartott nok es gyerekek. Es meg ott sincs feltetlenul az hogy kenyszeritik mert peldaul az az intezetis lany aki beleszeret valami aljas alvilagi figuraba aki aztan futtatni kezdi…eleg sok ilyen sztori van. Meg csak nem is fizikai kenyszer – jo sokszor az is, persze – hanem lelki meg a kilatastalansag. Sokkal bonyolultabb es sokretubb tema ez annal hogy egyetlen torvennyel meg lehessen oldani. Viszont az FNA tenyleg nagyon jo koncepcio es valoszinuleg eleg sok tarsalmi problemat megoldana illetve redukalna.

        • Persze, teljesen egyetértünk, és nem is az FNA ellen beszélek.

      • ” mint ahogy a világ néhány országában már csinálják is.”
       Milyen országokban? Mert én csak kísérleti jellegű bevezetéséről olvastam eddig, az is csak néhány településen (azt hiszem Afrikában), nem országos szinten.

   • Spacehussar

    Mint töriszakos: úgy általában elmondható, hogy minden típusú agresszió csökkenő tendenciát mutat a történelem folyamán, még ha nem is úgy tűnik. Igaz, sajnos a háborúk sokkal pusztítóbbak lettek, mert na, hát erre kell használni azt a nagy kókuszunkat. Azt is mondanám, hogy nem annyira az aktív, hanem a passzív agresszió él manapság, és a propaganda (pucérleányzós plakátoktól a kimondatlan elvárásokig, politikai intézkedéseket is meg lehet nézni otthon). Nekem az a nagyon fura, hogy az előző korokban nem szúrta a férfiemberek szemét a másik meztelen férfi, ma meg ha valaki csupi férfit tesz valahová, az vagy meleg, vagy nő. Ezmiez? Tényleg úgy érzi az ember, hogy egy homofób fehér férfi látásmódja köszön vissza mindenhonnan, még igyekeznek sulykolni is. Régebben legalább ennyire homofóbok nem voltak, kivéve a nagy katolikus időkben, szeretet vallása, ugye 😛

    • “Nekem az a nagyon fura, hogy az előző korokban nem szúrta a férfiemberek szemét a másik meztelen férfi, ma meg ha valaki csupi férfit tesz valahová, az vagy meleg, vagy nő. Ezmiez? Tényleg úgy érzi az ember, hogy egy homofób fehér férfi látásmódja köszön vissza mindenhonnan, még igyekeznek sulykolni is. ”
     Annyira elfogadott lett ez a látásmód, hogy emlékszem egyszer mikor szóvá tettem ezt egy csoportban (mármint, hogy elképesztő mennyire egyoldalúan csak a női testet használják biodíszletként mindenhol). Azt válaszolta valaki, ráadásul egy nő, hogy azért mert a meztelen női test szebb és esztétikusabb! Na, mondom de kár, hogy például az ókori görögök erről nem tudtak, így felmagasztalva csodálták a férfitest szépségét, sokkal több férfiaktot hagyva ránk, mint nőit. Igaz (mint ez eléggé köztudott) ők aztán nagyon nem voltak homofóbok 🙂

 • Kovacs Kriszta

  Azert megeri pasi es gyerek nelkul!

  • Ha el tudod magad tartani, akkor mindenképp. 😉

   • Mondjuk, ez is a gazdasági erőszak része, hogy sok nőnek az az egyetlen használható alternatíva a megélhetésére, hogy férjhez megy.

   • mabelwheeler

    Gyerekkel már elég necces. Csak olyan munkát vállalhatsz, amiben maximálisan alkalmazkodni lehet a gyerek időbeosztásához. Egy állandó rohanás volt az életem, míg a gyerekem ovis, iskolás volt, hogy mindenhová odaérjek időben. Ez nagyon bekorlátozta a munkalehetőségeimet. Úgyhogy ha férjhez is megy az ember, de apu nem áll a helyzet magaslatán, akkor nem hogy javul, de romlik a helyzet.

 • Kovacs Kriszta

  Ha nem a pasikeresessel foglalkozunk tudunk dolgozni
  Az 8 ora utan lejar egy fasz mindig kovetelodzik

 • Kovacs Kriszta

  A munka valtoztathato de ha valakinek gyereke van az orok
  Es ma szerintem baromsag szulni

 • Kovacs Kriszta

  Asszem konnyebb nem szulni
  Mint szulni

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s