Eltűnt életek

Szerinted ma mekkora az esélye annak, hogy Magyarországon elraboljanak egy lányt? Úgy értem, mennyire hétköznapi dolog ez?
Mert mondjuk tizenpár éve én még kinevettem azokat, akik azon sipánkoltak, hogy ne engedjem egyedül utcára a gyerekeim, mert annyira szépek, hogy egyszer csak valaki majd elviszi őket.
Ugyan már! Micsoda hülyeség ez! – gondoltam magamban. Most meg érted, utazok dolgozni, és a reggeli rádiós nyeherészés közepette (Könyörgöm, hagyjuk már ezt! Mitől vidám egy olyan műsor, amit a vezetők vihorásznak széjjel?) beúszik a történet.
Egy lány tűnt el a román határ mellől egy olyan településről, ahonnét vittek már el lányt külföldre szexrabszolgának.

Szóval eltűnt a lány, az anyjával meg beszéltek telefonon, és a nő elmondta, hogy már egy hónapja történt az eset, de azóta sem történt semmi. Hogy ő bement a rendőrségre többször is, de ott csak ordibáltak vele és valami olyasmit hablatyoltak, hogy megvan a lánya.
Megvan, megvan, de hol?

Sok kérdést felvetett bennem azóta ez a beszélgetés.

Egyrészt azt úgy azonnal, hogy itt, ebben a műsorban is kibukott a szexizmus és az áldozathibáztatás, pedig – gondolom, okulva Balázskáék esetén – a műsorvezetők nagyon igyekeztek, hogy véletlenül se essenek hasonló hibába, mint kollégáik. Nem volt vihogás (mondjuk, lehet, ők alapból intelligensebbek, mint vadonék, meg ült köztük egy nő is), mondhatni, mélyen együttérzők voltak, csak hát elhangzott azért, hogy milyen kár egy ilyen szép(!!!) lányért (mér, a csúnyát vihetik?), és persze a végső konklúzió itt is az lett, hogy arra kell igazán figyelni, hogy ne váljunk potenciális áldozattá.

ÉRTED? NE VÁLJ ÁLDOZATTÁ!

Ha még nem tudnád, akkor most elmondom neked, hogy az ilyen emberrablások célpontjai leginkább huszonéves, csinosan öltözött, kicsit becsípett, este egyedül közlekedő nők.

Egyébként igazuk van, csak az a bajom ezzel, hogy ilyenkor eszembe jut, mikor főiskolás voltam egy középkategóriás alföldi városban, és ott a hétből öt napot éjszakáztunk, buliztunk fiúk, lányok együtt, így nem egyszer mentem haza becsiccsentve, és olykor egyedül. Az meg, hogy csinos vagyok, az ugye alap. Voltam tehát potenciális áldozat, és tényleg egyszer le is rántott egy szarházi, dulakodtunk ott egy ideig a fűben, de nekem szerencsém volt, mert a haverja, mikor felfogta, mi készül, leszedte rólam ezt az állatot.
(Hogy rohadjon meg!- ahogy ezt előszeretettel szoktam használni)

Szóval ha így visszaemlékszem, rohadtul szarul esett volna, ha akkor ott bármi történik velem, és azután meg olyanra fordul ki a dolog, hogy én tehetek az engem ért erőszakról, mert miért is járkálok az utcán, és miért is ittam, és miért nézek ki úgy, ahogy.
Én, a ribanc. Vagy áldozat. Vagy mi a fasz.

Rühellem tehát a “potenciális áldozat” fogalmát, mert nem potenciális áldozatról kellene beszélni, hanem potenciális erőszaktevőkről, avagy potenciális nőrablóról.

A potenciális áldozat fogalma leszűkíti az életteremet (meg a tiédet is), a lehetőségeidet. Azt sugallja, hogy neked kell megvédeni magad, úgy viselkedni, akkor hazamenni, és persze nem beinni, miközben egyébként a férfiak ihatnak nyugodtan. Nem használjuk a figyelmeztetést, hogy kedves férfiak, ti ne igyatok, mert bebaszott állapotban hajlamosak vagytok rá, hogy amúgy is épp csak leplezett erőszakosságotok a felszínre engedjétek, vagy azt se hirdeti senki, hogy ti, férfiak, hagyjátok békén az éjjel magányosan hazatartó nőket. Ilyesféle utasítások soha sehol nem hangzanak el.
Nincs olyan fogalom, oktatás, amely használná a potenciális veszélyforrást, mint olyat. Mondjuk van, kinek kinek saját fogalmai szerint potenciális veszélyforrása. Nekem már jó ideje sötétedés után minden férfi veszélyforrás. Hallatlan megkönnyebbülés úgy elmenni mellettük, hogy keresztülnéznek rajtam. Nyilván hosszú évek beidegződése ez, ami talán az öregedéssel lanyhul majd, bár hallani olyanról is, hogy 80 éves anyókákat szúrnak fel csupán kedvtelésből. Nyilván, mert kiöltözve, becsiccsantva kóvályognak éjnek évadján a vén boszorkányok.

Szóval utálom ezt.
Viszont van egy másik része is az ügynek, amin gondolkodtam. Ez pedig a rendőrség felelőssége. Én most halál komolyan kérdezem, hogy szerinted mit csinálnak ezek ilyenkor, mikor valaki csak úgy elvesződik? Mert mondta ez a nő, ez az anya, hogy ő privátban millió képet kiszurkált a lányáról, mely képek huszonnégy óra alatt eltűntek a falakról és fatörzsekről, meg hogy tán a policeponthu- n is megjelent a lány fotója, hogy keresik, de most ezen kívül csinálnak ezek valamit? Vagy azért szükséges állandón arról beszélni, hogy te, a gyenge hogyan védd meg magad, mert gyakorlatilag a szervek tehetetlenek? És amúgy meg mit lehet csinálni? Szóval kihallgatnak embereket? Vagy együttműködnek más hatóságokkal? Esetleg más országokkal? És mennyire veszik ezt komolyan? Mert amúgy ha ellopják a pénzed, vagy a biciklid, akkor kurvára nem történik semmi, mondhatni kiröhögnek, ha ilyesmivel nyomakodsz a rendőrségen, de engem érdekelne, hogy ha a lányodat lopják el, akkor vajon mi van? És múlik- e a rendőrség keresési aktivitása azon, hogy a te lányod esetleg egy külföldi, aki nálunk tanul, vagy egy nevenincs zsákfalu szegénysorban élő virágszála?  És vajon mindegyik anyukával ordítozik a rendőr, aki hetente telefonál újabb hírek reményében? És vajon jogos – e a számonkérés az anyuka felé, hogy ő mit és mennyit tett? Ő feltörte – e a lánya FB fiókját, és átnézte – e azt? Ő beszélt.- e emberekkel és gyűjtött- e információkat?

TÉNYLEG AZ Ő DOLGA EZ?

Mert csak úgy meggondolom, hogy mondjuk nekem eltűnne a gyerekem, én meg dolgozom közben, mint egy hülye (mer ugye a többi kölköt el kell tartanom). Utazással, mindenekkel erre rámegy napi 10 órám. Akkor én mikor és mi módon nyomozzak, főképp, hogy nem is értek hozzá?
Kénytelen lennék azonban megtenni, mert úgy tűnik, a társadalom valami ilyesmit vár el tőlem. Kiderült ez a rádióból is, mikor a kedves műsorvezetők számon kérték anyukát, és tippeket adtak neki, hogy hol találja a számítógépen az előzményeket, amikből következtetéseket tud levonni a lányáról. És hogy jéééé, ezt még nem tette meg?

De baszki! Tényleg ez az ő dolga?
Ha meg igen, akkor mi a rendőrség dolga?

Még az is eszembe jut, hogy ebben a rohadt országban mi mekkora hangsúlyt kap?

Hogy pl (már megint sztorizok) volt egyszer egy olyan, hogy a gyerekemet egy közismert bántalmazó zaklatta az utcánkban. Rázogatta meg anyázta, szóval jól ráijesztett, és akkor én szépen beballagtam a rendőrségre és jelentettem ezt. Először is megkérdezték tőlem, hogy szóltam – e a delikvensnek a problémámról. Mondtam, szóltam már régebben, úgy tűnik hasztalan, továbbá én is félek tőle, szóval nem tudom, kell – e nekem egy ilyen veszélyes emberrel társalognom, miközben van egy szolgálunkésvédünk testület, mely az én pénzemből működik. És akkor az volt a következő kérdés, hogy nem lehetséges – e, hogy a gyerek húzta ki a gyufát és idegesítette fel a bácsit.
Én meg ekkor már kurvára rezegtem, és feltettem a viszont kérdést, hogy van – e ennek jelentősége a bántalmazás szempontjából? Vagyis ez a kérdés most azt jelenti – e, hogy aki idegesítőleg hat egy másik emberre, az már bánthatóvá válik? És persze mondta a szerv, hogy nem, nem így gondolta, csak neki ez most kibaszott sok papírmunka lesz.
Én meg itt kimeresztettem a szemeimet és rögvest fűcsomóvá változtam.

A vicces az, hogy egy másik alkalommal, mikor egy másik gyerekem a barátaival szilvákat szurkált egy távoli szomszéd kerítésére, aki ettől sokkot kapott és kihívta a rendőrséget, akkor szirénás autóval jöttek, kergelészték a kölköket a pusztában, majd eljöttek hozzánk is, hogy elbeszélgessenek a srácokkal.

Ezt most így leírtam, és közben röhögök, mert én láttam azt a kerítést, és tök viccesnek találtam, meg láttam előtte a földön kialakított nemiszerv – performanszt, mely szintén három kiló szilvát felemésztett, és ez a kapus szurka felidézte bennem az Indul a bakterház gombóccal ékesített szuronyait, én meg annyira morbid vagyok, hogy mikor megláttam, azt mondtam a srácoknak, ez kurva jó poén.
A lényeg mégis az, hogy egy szilvakollekció miatt nem volt gond kiszállni, de a gyerekbántalmazás az sok papírmunkával jár.

Mostanra elég messzire kerültem az alaptörténettől, de ez nem jelenti azt, hogy követhetetlenül folyna szét a mondandóm, mert a lényeg itt az, hogy én azt érzem, minálunk minden a gyengébb ellen szól. Mindig az áldozat az, aki nem tett eleget, vagy rosszat tett, kihúzta a gyufát, nem zárta le a biciklit, rövid szoknyát húzott. Hogy a hangsúly mindig az erősebben van. Hogy a felnőtthöz egy szilváért kimegyünk, a gyerek meg rángatható, ha szemtelen. Hogy a lány, aki eltűnt, az nem vigyázott magára, az anyja meg nem elég intenzíven és szakszerűen kutat utána. Hogy ha én nem adom le az adóbevallást időben, akkor megcsesznek, de ha ők számolják ki szarul, akkor hónapokig húzódik a jóvátétel. Hogy ha a bank behúz egy hitellel, mert nem értek hozzá és jóhiszemű vagyok, akkor utána vessek magamra én, a felelőtlen.

Minden erőalapú és azt támogatja, akinek amúgy is fölénye van.

És igen. Ebben az országban eltűnhetnek emberek. Eltűnhetnek az utcán, az iskolában, a szegénységben, a házasságban, a sivárságban, a támogatás nélküliségben, a magányban, az elvárások tengerében.
Egyszerűen eltűnnek, feloldódnak. Nem élnek, nincsenek. Robotok vannak, akiket benyel a hatalom.

És én bazdmeg ettől kiborulok, pedig nem vagyok egy terézanya. Nekem szorul a gyomrom, meg a kezem is ökölbe, mikor fénytelen szemű nőket látok, meg éhezőket, meg elrabolt lányok képét a falakon, meg anyákat, akik kínjukban ártanak az újszülött hetedik csecsemőjüknek (mai sztori és egészen közeli).
Kiborulok, mert már előre hallom a firtatókat, akik majd felteszik a szarakodós kérdéseiket, vagy elkezdenek vádaskodni, hogy ezeket az embereket még annál is mélyebbre taszítsák, mint ahol most vannak. A sok láthatatlant, akiket könnyű megítélni és sarokba szorítani. A sok ellopott, elrabolt életet.

Hát én ettől kiborulok.

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat!)

92 hozzászólás

 • baticakogar

  Ettől én is.

 • És hány kisgyereket “rabol el” a saját apja ma Mo.on! És a legtöbb ilyen anya tehetetlenül lebénul bekerülve ugyanebbe az általad leírt erő-körbe, mert nem is értik, fel se fogják, hogy ilyen értékrend szerint is lehet jogosan cselekedni és döntéseket hozni!
  Azok a gyerekek persze megvannak, csak szegény áldozattá vált anyjuk nélkül, a bántalmazó apjukkal kell leélniük az életüket, mert az bizonyult erősebbnek, pénzesebbnek, hatalmasabbnak, hatékonyabbnak, mert teszem azt volt pofája hidegvérrel jól kitervelni az egész sztorit, míg szegény érző nő beleroppan a fájdalomba,és harcképtelenné válik idejekorán, amiatt, hogy egyáltalán ilyen lehetséges, hogy saját alomból így betámadják…
  Aki nem tud azonnal “gatyát húzni” és férfi aggyal gondolkodni és cselekedni egy ilyen esetben, az ő eszközeikkel “visszaérvelni”, annak annyi, az nem kapja vissza a gyerekét!

  Igen, ebben az országban még a jog, a paragrafusok, az egész intézményrendszer, és az ún,. “gyermekvédelem” is segítségére van az ilyen lényeknek. Mindenki csak a saját seggét védi, hogy a fizetése és az állása ne legyen veszélyben. Ami könnyű, azt látványosan elintézik. Ami necces, zűrös, nem tuti nyerő…azt passzolják…
  Látszat, látszat, látszat…Színház az egész segítés!

  Saját tapasztalatból tudom.
  Nekem csak éveim lettek így elrabolva, – a gyerekemet vissza tudtam szerezni; az életemet meg nem adom – de az is elég.
  Basszák meg!

  • Fú, ez most nagyon betalált. Csütörtökre tervezek a gyermekelhelyezésekről írni. Mondjuk az elrablást nem terveztem bele.

  • Raadasul a masik oldalon a pasik akik elol a no viszi el a gyereket – azt egyebkent soha nem vitatjak hogy milyen okbol bar ebbe most nem megyek bele, lehet hogy van olyan gonosz no aki viszi a gyereket a pasitol, nem engedi a lathatast mindfenfele ok nelkul, mert csak (nok kozt is vannak pszichopatak allitolag) akkor a pasi akkora cirkuszt csinal hogy az egesz media azzal van tele hogy szegeny ferfiakat hogy megszopatjak a valas soran, no viszi a penzt gyereket se lathatjak soha.
   Csak errol van szo mindig baszki, hogy szegeny ferfi, hany ilyen sztorit hallani es ezzel szemben hany olyan sztorit hallani ahol pszichoapu hidegverrel szemetkedik.
   Ez pont az a sztori hogy “dehat ferfiakat is eroszakolnak meg” meg zaklatnak szexualisan. En nem mondom hogy nem (bar baszki eleg nehezen kivitelezheto a dolog szerintem) de azert az aranyokra figyeljunk mar azert, minden 99 megeroszakolt nore jut kb 1 faszi, ne probaljuk ugy beallitani mintha ez egy olyan dolog lenne ami mindenkivel elofordulhat, nemre valo tekintet nelkul. Kurvara nem, ahogy ez a gyerekelhelyezesi peres szemetkedes is inkabb pasikra jellemzo.

   • Anna, a gyerekelhelyezéssel kapcsolatban azért azt ne felejtsük el, hogy itt a gyerek nagyon gyakran nagyon nagyot szív. Mert az apját esetleg szereti, sőt az apja is őt, pláne ha nem bántalmazó a pasi (de legalábbis nem a gyereket). Ha a nő utálja a pasit, könnyen lehet, hogy van rá oka, de a gyereken ne csattanjon. Az a legnagyobb bajom ezzel, hogy nem a legsérülékenyebb érdekeit védik, pedig arra lenne szükség. Ha az apa azon pampog, hogy ŐT milyen sérelmek érik, azt nem tudom sajnálni – jelzem az anyát sem fordított esetben -, de nagyon sajnálom a gyereket, mert épp a pampogó biztos, hogy nem foglalkozik az érdekeivel, a másik fél meg vagy szintén felhasználja a saját kis manipulációihoz – vagy éppen nagyon is felelős, mert ismeri a kedves másik szülőt.
    A férfiak megerőszakolásához: egyrészt valaki írt már ilyen történetet, lehetséges az biztosan. DE! A férfiak, fiúgyerekek megerőszakolásában vagy molesztálásában nagyon gyakran más pasik a hunyók, nem a nők. Tehát a megerőszakolt pasik számát ezzel még kellene csökkenteni, és akkor kiderül, hogy mi a valós arány. Jó, persze ehhez a leszbi erőszakot is le kell vonni a másik oldalon, de gyanítom, hogy az elenyészően kevesebb.

    • Persze egyetertek abszolut, az tenyleg nagyon gaz ha akar ferfi akar no a sajat serelmei miatt nem engedi a masik szulot a gyerekhez. Szerintem ez nagyon szar es ezen tul kell lendulni es tenyleg a gyerek sziv – iszonyu gaz. Csak azt probaltam mondani hogy ha pasival tortenik ez akkor televisitja a mediat hogy jaj szegeny pasi, a gonosz harpia no elviszi a gyereket. Mikozben ha novel tortenik ez egyreszt senki le nem szarja, nem hiszi el, nem foglalkozik vele.

     A masik dologgal kapcsolatban is pontositok – a pasik megeroszakolasa alatt kifejezetten azokat az eseteket ertettem mikor no volt az elkoveto. Ezekre szoktak peldakat hozni ugye az amerikai tanarno vs. diak sztorikat amikkel rengeteget foglalkozik a sajto mikozben a nyilvanvaloan tobb ferfi tanar molesztal lanyokat (es fiukat) sztorikkal meg sokkal kevesebbet. Total aranytalan modon.

     Ezeknek a dolgoknak koszonhetoen el az a kozvelemenyben hogy a ferfinak azert nem jo meghazasodni mert a gonosz no majd visz mindent – kocsit, penzt, gyereket – meg hogy peldaul a csaladi eroszakot ugyanugy kovetheti el no is, nem nem-fuggo. Volt olyan blog – mar nem is tudom hol – ahol egy csaj kommentelo eroskodott hogy de, a csaladi eroszak 40%at ferfiak ellen kovetik el. Mikozben ez nem igaz, a NANE szorolapja szerint amit EUs adatok alapjan irtak kb 90%. De erted, minel tobb az ilyen nagy media-huho hogy szegeny pasi, amig meg a bagatellizalas addig nem jutunk egyrol a kettore.

     • Marmint 90%at nok ellen kovetik el!!!

     • Egyszeruen a tokom tele van azzal hogy minden erdemi vita ott befullad hogy kibaszott szazalekokon vitatkozunk.
      Hogy a ferfiak ahelyett hogy azt mondanak hogy igen, bazmeg van egy csomo faszi aki allatt de en nem vagyok az, en meg akarom vedeni a tobbi not meg ferfit, igenis fogjunk ossze hogy az ilyen tetvek ne garazdalkodjanak szabadon – ehelyett csak vonogatjak a vallukat hogy en nem vagyok olyan meg kulonben is, ferfiakat is bantanak.

      Ahelyett hogy azt mondanak hogy eleg volt ebbol, hozzunk torvenyeket, buntessunk, vadasszuk le ezeket a tetveket. Ne hagyjuk hogy kisfiukat, kislanyokat, noket eroszakoljanak, verjenek.

      Mi a lofasz olyan neheze ebben, ezt igy kimondani? Miert kell pampogni meg vallat vonogatni hogy de hat ferfiakat is eroszakolnak meg nok?

      Tenyleg ennyi telik toletek, ugymond jo pasik?

      • Csak arra tudok gondolni hogy nem is vagytok ti olyan jo pasik mint amilyennek gondoljatok magatokat.

      • Hát, én biztos nem vagyok jó pasi – de ilyeneket nem mondok.

       • De akkor jo pasi vagy 🙂

        De erted mit mondok – nem ertem miert van az hogy a legtobb pasi az allat ferfiakra ert kritikara ugy reagal hogy nem is, meg nem minden pasi olyan meg kulonben is. Miert? Miert? De tenyleg. Miert nem ugy, hogy bazmeg tenyleg rengeteg az allat, fogjunk ossze,, csinaljunk valamit.

        Ha o maga nem allat fasz akkor miert veszi magara?

        Ez nem az a kategoria hogy a focicsapadotat szidom bazmeg, lenduljel mar tul azon hogy te is ferfi vagy, nem kell kozosseget vallalni az allatokkal csak azert mert neked is farkad van.

        Inkabb pont hogy ugy ahogy te csinalod Laci, nem lattam hogy barmikor is magadra vetted volna barmilyen fasz pasi gonoszkodasait csak mert te is pasi vagy. Ismerek mas ilyen pasit is, keveset ugyan de van ilyen is es ez kell az osszefogasert, pont errol szol a He For She mozgalom is.

        • Peldaul ha valaki mesel egy sztorit az allat pasijarol te csak annyit szolsz hogy rohadna meg vagy hasonlo. Miert nem ez a normalis? En csak ezt szeretnem tudni? Miert jonnek a kifogasok ilyenkor?
         Valaki tett valami sulyosan gaz dolgot. Pasi az illeto. Miert kell ilyenkor azt hangsulyozni hogy dehat nem minden pasi ilyen, miert nem lehet csak annyit mondani hogy a rohadek.

        • Az egyes állat pasiról szóló sztorihoz azért nagyon sok pasi úgy szól hozzá, ahogy én, azt tapasztalom. Mármint az ún, jó pasik. Hogy az általánosabb megfogalmazáshoz miért úgy, ahogy te is írod? Nem tudok a többi pasi nevében nyilatkozni, de egy-két éve én is így voltam, vannak tanúim is itt erre 😉
         Én éppen nem kis részben a marha nagy igazságosság miatt, nem kifejezetten a pasik védelmében, mármint nem azért, mert én is az vagyok. Hanem ahogy a cigányozásra is reagálok pl. Hogy ne általánosítsunk, nem is azért, mert én más vagyok, hanem maga az általánosítás zavart. Most már értem – azt gondolom -, hogy jelenségekről beszélünk, ezért az általános alany. A másik ok, biztos nálam is bejátszott, az meg az, hogy valamennyire minden ember közösségek részeként is definiálja magát, és persze, hogy a közösség egészét ért kritikát valamennyire magára is veszi, szóval nyilván annak ellenére,hogy tudtam, az említett pasik konkrétan többségben vannak, én meg nem vagyok olyan, mégis érintve éreztem magam.

     • Igen, az nagyszerű, mikor egy esetet a nagyságrendekkel gyakoribb ellenkezővel egy fontosságúnak tartanak.
      A 40 %-hoz: nem tudom, mennyire igaz, lehet, hogy azért 10 %-nál több. Ha belevesszük a megvert fiúgyereket (akit azért inkább az apja ver), meg a (fia által) megvert nagyapát. Igazából nem a bántalmazott, hanem a bántalmazó nemét kellene vizsgálni.
      Az elejéhez: teljesen értem, amit mondasz, épp azért mondom, hogy aki abban a helyzetben nem azon sír, hogy mi van a gyerekkel, hanem a saját sérelmeit taglalja, az kapja be. Az olyan emberről simán elhiszem, hogy a salamoni döntésnél elvinné a fele gyereket, csak a volt párjának ne legyen igaza.

      • Igy van Laci, pontosan. Nem tudom pontosan a szazalekot, probaltam most megtalalni de nem megy de szerintem abban amugy is egyetertunk hogy az esetek nagyobb szazalekaban ferfi az elkoveto, akar ferfi, akar no ellen kovetik el es igazad van, tenyleg ez az ami fontos.

      • Laci, a fél gyerek nem a kaukázusi krétakörben volt?
       De mindegy is, a lényeg, hogy ezek szerint évezredek óta nem fejlődött ezen a téren sem az emberiség. Az egyik része csinálja a hülyeséget, a, a másik meg hagyja. De csak azért, mert elhitetik az utóbbiakkal, hogy esélytelenek.
       Erővel nem lehet győzni a fizikai erőn, csak lelkierővel.

       • ‘A kaukázusi krétakör című darabjában Brecht az ótestamentumi salamoni ítélet és a régi kínai krétakör-mese motívumait alakítja saját képére.”

        • fenchurch68

         16.
         Abban az időben jött a királyhoz két parázna asszony, és megálla ő előtte.
         17.
         És monda az egyik asszony: Kérlek uram, én és ez az asszony egy házban laktunk, és szültem ő nála abban a házban.
         18.
         És harmadnappal az én szülésem után, ez az asszony is szült, és együtt valánk, senki idegen nem volt velünk a házban, hanem csak mi ketten valánk abban a házban.
         19.
         És ennek az asszonynak éjszaka meghalt a fia: mert ráfeküdt.
         20.
         És felkelt éjfélkor, és elvitte az én fiamat mellőlem, mert a te szolgálóleányod aludt, és azt maga mellé fekteté, míg az ő meghalt fiát én mellém fektette.
         21.
         Mikor pedig hajnalban felkeltem, hogy megszoptassam az én fiamat: ímé, megholt; de reggel jól megnézegetvén, látám, hogy az nem az én fiam, a kit én szültem.
         22.
         Monda pedig a másik asszony: Nem úgy van, az én fiam az, a ki él, a te fiad pedig az, a ki meghalt. Amaz viszont monda: Nem, hanem a te fiad az, a ki meghalt, és az én fiam az, a ki él. És ekképen versengettek a király előtt.
         23.
         Akkor monda a király: Ez azt mondja: Ez az én fiam, a ki él, és a te fiad az, a ki meghalt; amaz meg ezt mondja: Semmiképen nem, hanem a te fiad az, a ki meghalt, és az én fiam az, a ki él.
         24.
         És monda a király: Hozzatok nékem kardot! És mikor oda hozák a kardot a király elé,
         25.
         Monda a király: Vágjátok két részre az eleven gyermeket, és adjátok az egyik részt egyiknek, a másikat pedig a másiknak.
         26.
         Ekkor monda az az asszony, a kié vala az élő gyermek, a királynak, mert megindult szíve gyermekén: Kérlek, uram, adjátok néki az élő gyermeket, és ne öljétek meg őt. A másik pedig azt mondja vala. Se enyim, se tied ne legyen; vágjátok ketté.
         27.
         Akkor felele a király, és monda: Adjátok amannak az élő gyermeket, és meg ne öljétek azt, mert az az ő anyja.
         28.
         És mikor hallotta az egész Izráel ezt az ítéletet, a melyet tett vala a király, félék a királynak orczáját, mert látták, hogy Isten bölcsesége van az ő szívében az ítélettételre.

        • Köszi az irodalomórát! 🙂

      • Van ilyen irányú statisztika, ahol az elkövető nemét is vizsgálják. Ráadásul magyar. Nem véletlenül nem hivatkozik rá az egyik oldal sem.

  • Gyereklopás-teszt:

   http://csaladhalo.hu/cikk/szinek/magyarorszag-fel-perc-alatt-lehet-ellopni-egy-gyereket

   Amúgy olyat soha senki nem ír, olyanról soha senki nem hallott, amikor fordítva esett? Apa kapta a gyereket, nem anya? Anya lopta el apától, nem fordítva? Miért? Ilyen komolyan nincs? Vagy mivel az apa viszi anyától felállás a gyakoribb, az jut szóhoz?

  • tavasztunder

   Értelek, de a férfiagyas mondatod kiverte a biztosítékot. Női aggyal is lehet ismerni a jogainkat és cselekedni, már bocs.

   • Asszem félreértés történt, mivel nem magyaráztam meg pontosan, hogy értem azt a kifejezést, h ffi agy/női agy és igaz, el is kentem kicsit, de mentségemre legyen mondva épp azért, h nem relevéns részleteket ne szőrözzek halálra. Ugyanakkor nagyon örülök, ha valakinek, mint most neked ez feltűnik, viszont akkor most pontosítok: ffi agy alatt a bal agyféltekének a jól bevált megoldási stratégiáit értettem, a női agy meg a kreatívabb, a kapcsolódó. (Nagyon röviden) Valamint, ami a csúsztatás volt benne, (és szánom-bánom) az az, hogy igazából elmeszerkezetre, megoldásminta-halmazra, szokásokra és egyebekre gondoltam itt.
    Véletlenül sem arra, hogy nő ne lenne képes agyban felvenni a versenyt velük, Isten őrizz! Épp a fordítottja a tapasztalatom egyébként.
    Valamint arra, hogy a nők nem szeretnek ilyen beskatulyázott mdszerekkel élni, mert ennél sokkal színesebbek és kreatívabbak adottságaiknál fogva – nyilván nagy általánosságban, lehetnek kivátelek pro és kontra. De attól még tudnak, ha rkényszerülnek! Sőt éppen ez fáj a fasziknak, mert azt hiszik alanyi jogon járó privilégiumuk a gondolkodás képessége. Ehelyett sajnos eléggé hátrányban vannak a valóságban a vezető kultúrákban zajló változások közepette, aminek elég sok jele van: kezdenek a nők nagyon feltűnően feljönni mindenben és a férfiak pedig alulmaradni teljesítményben. Ez bassza a csőrüket annyira, hogy minden erejükkel próbálják bemerevíteni a csődreítéltetett – még egyelőre álló, sőt, rákos szövethalmazként burjánzó – rendszert. Csődre – egyszerűen az evolúció miatt: nem fejlődnek. (Tisztelet a kivételnek.) És tudjuk, az ilyenekkel mi történik…
    Így világosabb vagyok?

    • Megcáfolták a jobb-bal agyféltekés dolgot. Konkrétan: nem igaz, hogy a jobb kreatív, a bal pedig intuitív, ez egy tévHIT.

     • Agykutatást tanulok és tanítok, sorry, tudom mit beszélek. Te is?

     • Felesleges. Ami könyv ma Mo.-on erről a témáról elérhető, az nekem megvan, sőt a legfontosabb angol nyelvű szakirodalom is.
      A média szeret nagy kacsákat terjeszteni, nem törődve a részletekkel. Pedig itt az számít.

      Azt szokták volt mondani, h a bal a racionális, logikus, a jobb pedig az érzelmi, intuitív, kreatív. (De te még ezt sem idézted pontosan, ajaj! Igazolod is rögtön a felvetésemet…)

      Én pedig direkt írtam a megkülönböztetésükre, amit írtam, mert ebben biztosan eltérnek. Ha érdekel, írhatok róla részletesebben, de talán nem ez a fórum való erre.
      Annyi viszont fontos és hasznos lehet mindenkinek, hogy
      1. nem véletlenül vannak különválasztva – ennek oka van, mégpedig az, h eltérő funkciókat látnak el
      2. a bal valóban a logikus és racionális, a már bevált megoldási stratégiákat és eszközöket (gondolatokat, sémákat) végtelenségig ismételni és fénysebességűre fejleszteni, valamint dolgokat atomnál is kisebb részecskékre analizálni – szétválasztani képes. Az apró részletek, az ismétlődés, és a mechanikusság, szűkítés és szétválasztás a fő jellemzői. A jobbnak pedig a tágítás, összekötés, megismerés, befogadás, sokféleség, teljesség feltárása, rész-egész felismerése, stb.
      3. A kettő szorosan együttműködik, az érzelmekkel kapcsolatban cáfolták meg, h a jobban laknának, ez igaz. De sajnos az érzések és érzelmek közt sem tesz az átlagnép különbséget, pedig nagy van: érezni valóban csak a jobbagyfélteke segítségével tudunk. Az érzelmekbe azonban már gondolatok, hiedelmek is vegyülnek és ezek leginkább az érzésekre adott saját ítéleteink, döntéseink, reakcióink – tehát tök más. Érezni érzéseket. Érzékelni dolgokat, testi érzeteket – egyébként arra is csak a jobb agyfélteke képes.
      Lobotómia, azaz az egyik agyfélteke kivétele után élni értelmes emberi életet lehetséges, de csak ha a bal-t veszik ki: mert a jobb minden funkciót át tud venni tőle, fordítva viszont lehetetlen.
      4. hogy valaki mennyire éles, vagy éber, vagy tudatos, az máson múlik (meditációs gyakorlatokon, belső figyelésen, önismereten és önvezetésen) és a két agyfélteke egyidejűen aktív használatán.

      Ezek mindennap használható részletek, röviden ennyi. (De órákig mondhatnám…)

      • Mit igazoltam? Elütöttem, pont úgy,ahogy bármelyik nő is megteszi nyilván. A kreatív és az intuitív egy oldalra kerül az elmélet szerint, tudom.
       A lobotómia az egyik agyfélteke kivétele? Nos, nem vagyok agykutató, de én úgy tudom, hogy a lobotómia ennél általánosabb, pl. a frontális lobotómia a homloklebeny kiirtását jelenti, egyáltalán nem csak az egyik oldalon.

  • Ismerőssel történt: Bántalmazó apuka, anyuka elmenekül tőle a gyerekekkel, de apuka utána jön, zaklatja, hívogatja. Egyik nap apuka ki akarja csempészni a gyereket az iskolából, anyuka megtudja, odamegy, rendőrt hív. A rendőrök pedig állnak és végignézik, hogy apuka rángatja és betuszkolja a síró és láthatóan rémült gyereket a kocsiba. Nincs még tisztázva a gyerekelhelyezés, válás folyamatban, joga van hozzá, ő az apa, ugyebár. Még úgy sem tesznek semmit, hogy lehet tudni, hogy apuka külföldre viszi őket, ismeretlen helyre.
   Azóta gyerekek külföldön, anyukával nulla kapcsolat, tárgyalások folyamatban.

   Engem a Magyarországi állapotok, és a tendenciák, amik felé tartunk egyre jobban megijesztenek. Eddig csak a jobb megélhetés érdekében szerettem volna külföldre menni, most már lassan ott tartok, hogy a félelem is hajt. Pedig nem vagyok ijedős típus.

 • JudithBerger

  Minden egyes Gumiszobával (-ban) eltöltött reggel után éberebb vagyok az engem körülvevő valóságra.
  Ébresztő, lányok, mozgolódás támadt!

 • Tegnap, nem tudom milyen indíttatásból, de újra megnéztem a Hystéria című filmet. Most egy kicsit jobban vagyok, hogy talán mégis van remény, hogy változzanak a dolgok. De nagyon kellenek az olyan nők, és az olyan írások, akik és amik felnyitják a szemeket. Szóval köszi, Gumiszoba!

 • Röhögök kínomban ezen a sok alapigazságon. Pont egy számomra aktuális témát vetettél fel. Egy gyerekbántalmazási perben beidéztek holnapra tanúnak. az érdekkessége a történetnek az, hogy a szomszédasszonyom kb 3(!!!!!) éve jelentette fel a férjét emiatt.( Természetesen már akkor elhagyta a köcsögöt). Sokkot kaptam amikor megkaptam az idézést, mert hát hogy is van ez? Éveket kell várni, mire a hatóságok megmozdulnak, és tesznek valamit a bántalmazottakért? Én már elhatároztam, hogy hasonló helyzetben nem fordulnék senkihez (személyes tapasztalataim szerint sem) Pofán baszom, megrúgom, fejbevágom. Mert sajnos agresszív vagyok mostanában. És bizony az ex férjem is akkor jött rá, hogy nem engedhet meg magának bizonyos dolgokat, amikor egy seprűnyél-félével három helyen betörtem a fejét. Véresen rohangált a városban, ordítva, hogy milyen becstelenség történt vele. Hallgattam aztán a jótanácsokat! ” ha be van rugva, vagy látod, hogy indulatos, inkább szedd össze a kölyköt és húzódjatok meg valakinél éjszakára, mert hát ugye az a szegény nem véletlenül terrorizál benneteket; meg hát hibás is vagy, mert jól nézel ki, meg helyes vagy, és ő csak féltékeny”. Lófaszt! Természetesen a mártírt senki sem hibáztatta.Hát, ennyi.

  • Felelmetes hogy csaladi bantalmazas eseten mennyire tehetetlen az ember.
   Es akkor jon a sok aldozathibaztato utana hogy de hat miert nem hagytad ott, jelentetted fel stb. Talan mert ha otthagyod gyilkossaggal fenyegetozik, esetleg meg is ol, bantalmaz, gyereket elvesz, kicsinal. Ha feljelented akar becsuletsertesert pert indithat, nagy esellyel neki hisznek ha a te szavad all az ove ellen mert o a tisztesseges ferfi te meg csak egy no vagy.
   Masreszt meg tenyleg ez hogy evekig tart, addig szazszor legyilkolja az egesz csaladot.
   Na en ezert borulok ki mikor azt mondjak hogy te is tehettel rola, vagy a te hibad volt, miert nem hagytad ott. A mai napig okolbe szorul a kezem ha valakitol ezt hallom, en ertem hogy o nem erti meg nem biztos hogy rosszindulatbol mondja de bennem ilyenkor annyi agresszio halmozodik fel hogy en legszivesebben pofan basznam az illetot.

   • Annyira felbaszodtam most hogy nem igaz…bazmeg hogy mikor bizonyitek – orvosi, pszichologiai riport, barmi faszom – van arra hogy a csavo bantalmazo – mondjuk rendszeresen szexualisan zaklatja a gyereket – es meg akkor is, akkor is jon a sok paraszt hogy ilyen rendes ember azt biztos nem…Idiota emberek akik az egydimenzios kis elettapasztalatuk alapjan itelkeznek es a bizonyitek sem gyozi meg oket. En utni tudnam az ilyeneket, annyira frusztralo.

    • Pont ezért ütöm az ilyeneket. Pedig alkatomnál és intelligenciámnál fogva sem vagyok egy verekedős. De muszáj szájba baszni! Mert tulajdonképpen rákényszerít a rendőrség. (A lelki terror le van szarva, konkrétan akkor bántanak, folyik a véred) Provokálom időnként. De ne jön be, mert a ravasz rókák tudják mostmár, hogy hol a határ. Példa: kisváros sétálóutcáján lakom mindenki ismer ; hétvégenként, amikor nyakig vagyok a főzés, mosás, vasalás, (favágás!!!!), prezentáció-írás feladataiban, nem igazán tudok a kisfiammal úgy törődni, mint ahogy ez egy “normális” nőtől elvárható lenne. Így aztán amikor nyafogott, hogy tejszelet kell, vagy joghurt, vagy bármi, elhatároztam, (felelősségtudattal, hiszen az utca dugig térfigyelő kamerákkal), hogy elengedem a tőlünk 70 méterre lévő (ismerős) boltba, hogy vásárolgasson magának. Néhányszor be is jött a dolog, aztán egy vasárnap jön haza a fiam bömbölve, hogy egy bácsi hazazavarta ,és természetesen le akarta nyúlni a pénzét is. “Apa ” az ágyon fekve szidott, “hogy miért is kell a gyereket egyedül elengedned, hülye ribanc”, és persze fel sem merült nála a lehetőség, hogy lemegyek és felkeresem a gyerek zaklatóját. Aha, én voltam a nem fair.. mi a fasznak engedem el a gyereket egyedül. Persze én rohantam, hogy szájba verjem a mocskot, de szerencséjére addigra eltakarodott. Szóval, tényleg az az igazság, hogy a kibaszott nők vigyázzanak a kölykeikre, őket terheli minden felelősség ha a gyereket meggyalázzák, megölik stb., aztán dögöljön bele a lelkiismeretfurdalásba.

     • “Mert te hülye fasz nem vagy képes felemelni a nyamvadt seggedet, és elkísérni.”

    • Nálunk az is szinte népi hagyomány, ha kiderül egy pedagógusról/óvóbácsiról hogy gyerekeket molesztált, akkor elkezdenek a szülők aláírásokat gyűjteni mellette(!) és elmondják mindenhol hogy X bácsi nem lehet pedofil, mert ők ismerik és aaaanyira kedves ember. Például itt: http://www.origo.hu/itthon/20141106-gyerekeket-molesztalt-egy-ovobacsi-budakeszin.html

    • tavasztunder

     Én ütöm is, sok milliós polgári perrel.

   • Az a felfoghatatlan, hogy ha ilyen gyanú felmerül, akkor addig, amíg ki nem derül, hogy mi a stájsz, miért nincs távoltartási végzés? Jó, persze, mert ez Mo. de döbbenet.

    • Van távolságtartási végzés, de csak akkor, ha folyik a vér a pofádból. Szerintem ez a szomszédom bizonyára megerőszakolta a lányait, mert kinézem belőle, de nincsenek bizonyítékaim. Szerencsére a lányok 13, 16 évesek, aztán remélem, holnap jól beszélnek!

     • Távoltartás: tudom én 😦 épp ez a bajom. Ó, szerencsétlen lányok, na a kedves “férjuraddal” meg a kőgazdag szomszéddal az apjukat összekötném, és úgy lökném őket valami nagyobb folyóba. Eléggé píszí vagyok? Semmi pisztoly meg balta.

  • Nem pontos az, hogy a gyengét támadja a “törvény” is (idézőjel szándékos, a törvény betűje sőt a szelleme is másodlagos, a lényeg a végrehajtás). Jellemzően a nőt és/vagy a gyereket. Pontosítok még: elsősorban a gyereket (ld. a gyereket szívató, egymást maró szülők).

  • Mink vidéki, régimódi család vagyunk, paraszt/cigány/kétkezi munkás gyökerekkel. Ha nálunk valamely férfiember a családban fospunpaként viselkedik, még mindig hagyomány, hogy rangidős férfitagok kollektíve meglátogatják, lehetőleg egy sötét sikátorban, aztán úgy járnak el vele, mint a vassal: addig ütik, amíg meleg. Hamvas lánykoromban utáltam ezt, civilizálatlan, barbár, undorító dolog, gondoltam. Most meg azt gondolom: működik, bazmeg, ez az egyetlen módszer, ami működik, némelyik faszfej csak ebből ért. Ezért működik a maffia is, basszus. Család mindenek felett, és erőfitogtatás. Ezt érti az egyszeri ember.

   • Mármint az egyszeri férfi

    • Gyakran az egyszeri nő is. Magyarázhatod neki, hogy mindenki jól jár, folyamatábrával meg kördiagrammal, azt nem mindenki fogja fel. A tarkónbaszásból mindenki elsőre ért, nemtől függetlenül. Már ha a maffiát részletezzük.

   • Ez pontosan így van. A nagyon egyszerűek tényleg csak a fizikai erőfölényből értenek. Elnézést, hogy ilyet írok, de az ilyenek rosszabbak, sok állatnál…..

   • csillamlajhar

    Nekem ez a módszer alapvetően tetszik. Én szeretnék pofozkodni…

 • csillamlajhar

  Igen (a kibaszott úristenit de tényleg), igen.
  És minősítik az eseteket. Vannak országok, ahol egy domestic violence ügyében ugyanúgy nyomoznak, mint egy ismeretlen tettes elleni feljelentés ügyében. Kihallgatják, bizonyítási eljárás van, ítélet van. Nyilván ott is vannak eljárási hibák, de legalább van eljárás. És nem “majd ha vér folyik”, a kurva anyátokat.
  (Privátsztori: ugyanígy nem foglalkoznak az apja eltűnését bejelenteni kívánó, zokogó tinilánnyal, főleg miután kiderül, hogy az élettársa látta utoljára, aki férfi.)

  • Ugyis kell – ha a szomszedot rendszeresen elvered, feljelent es letartoztatnak. Ha ugyanezt a felesegeddel vagy a gyerekkel teszel az mas? Miert lenne? Tiszta abszurd.

 • Jaj, már megint felb…tam magam. Zaklatás, bántalmazás. Az egyik rohadék utcabeli ( full gazdag, de bunkó paraszt( pejoratívan értem) szomszédomnak egy időben mániája volt, hogy ajánlatokat tett, és fogdosta a seggemet. Aztán amikor ezt elmeséltem a többi szomszédnak, férfi és nő is egyáránt úgy vélekedett, hogy bennem van a hiba. (Mert kacér és szép vagyok.) És vissza kellene vennem…. Mert ugye az az ember nemhiába dolgozik jó pozícióban. …. és a felesége…. szegény egy alkoholista..és nincs is oka rá, hogy évenként kétszer öngyilkosságot kíséreljen meg.. mert milyen jó neki.

 • Régen olvaslak benneteket, de most írok először.
  Ez a videó tegnap jött szembe, egyből az jutott eszembe, hogy beteszem ide hozzátok.

  (A Krétakör pár éve aktuális napi hírekből csinált egy darabot, Feketeország címmel. Nagyon-nagyon jó volt. Ez a dal Simek Kittyről szól, talán emlékeztek rá, ő volt a lány, aki megölte erőszakoskodó apját.)

 • Kedves Gumiszoba! Megengeded, hogy linkeljem ezt a bejegyzést a (rendőrségi videók elleni) petíció oldalán, meg idézzek belőle? Annyira szépen és érthetően összefoglalod, miért gáz az áldozathibáztatás.

 • Kedves adalék. Most jött haza az ex és ordít, hogy egész nap semmit sem csináltam, csak veletek beszélgettem + egy kibaszott Barbi baba vagyok. Pedig a rezsibe nem pótolt, és még magas szőke sem vagyok. …. Hát ordítson… persze az eszébe sem jut, hogy el kellene mennie a gyerekért a suliba. Majd Barbi megoldja..

  • Tudom, írtál már róla, de ilyen hülye vagyok, hogy elfelejtettem: mi van ex kirakásával? Mondjuk én a víz alá raknám száradni, de más módszerrel.

   • Folyamatban! A népességnyilvántartó tán intéz valamit. A NANE sem lenne rossz, de itt az Észak- Magyarországi ( helyesírás !!!!) végeken elég cudar a helyzet a nőket, gyermekeket érintő erőszak ügyében…..Főleg egy ilyen bekerült nőnek, mert ugye a férjedet mindenki ismeri, és “milyen rendes, bezzeg te a szabolcsi ribanc aki csak szándékosan jártál nyelvvizsgákra, hogy addig se kelljen a kölyköddel törődnöd” A lényeg Blaci, hogy holnap ismét beadok ellene egy kényszerkijelentési mittudoménmit. Oszt majd meglátjuk. Csak az a gáz, hogy mostanában amikor hallom, hogy éjszaka hullára betépve-rugva karistol a lakásban, arra gondolok, hogy talán kedve szottyan leszúrni. Vagy megfojtani….. És milyen fasza lesz a Híradóban hallani,( mármint én nem fogom), hogy ” Nem is vettük észre rajta az agressziót; “Valószínű, hogy a rengeteg munkával járó felelősség miatt kattant be” ” Ó, a szegény”

    • NANE – Bántalmazott nők és gyerekek segélyvonala: 06-80-505-101 (hétköznap este 6 és 10 között)
     Nem hivod fel oket (ha meg nem tetted) Hatha tobbet tudnak segiteni mint mi itt

    • “Észak- Magyarországi ( helyesírás !!!!) végeken” Sajnos erről tudok. A nő nem ember, az ember iszik.
     “Valószínű, hogy a rengeteg munkával járó felelősség miatt kattant be” – módosult tudatállapotban követte el (szegény). Na remélem, ez nem lesz.
     És persze nemigen van esélyed arra, hogy lelépj onnan, gondolom. Mármint a városból.

  • Szegeny Eszter 😦 oszinten egyutterzek 😦 😦

   • Tegnap este miután ököllel verte a laptopomat “hogymármegintcsakszórakozolahelyetthogy” , orrba vágtam ismét. Persze szaladt sírva,de szerencsére nem dugta vissza a pofáját azóta.Szép este volt a tegnapi, egyedül a kisfiammal…. Remélem így marad!

  • mabelwheeler

   Nem tudsz megszabadulni tőle valahogy? Mondjuk tarkón baszod álmában. De minimum hugyozd le a manduláját.

   • Volt egy novella-kisregény, már nem is tudom. A nő ilyen szabadulóművész volt, az új – normális – pasijának mesélt. A férj kissé elborzadt, de aztán igazat adott neki. Szóval az első férjétől úgy szabadult meg,hogy ezerszer szólt neki, hogy ne rádiózzon a fürdőkádban, mert agyoncsapja az áram. Jó hangosan, veszekedve is. Hát aztán nem agyoncsapja tényleg, mert a rádió beleesik valahogy a fürdőkádba? Persze gyanún felül áll, ő a gondos asszony, aki vigyázott a férjére, de az nem hallgatott rá. Azért volt szabadulóművész, mert szabadult meg másoktól is később, szintén mindig úgy, hogy előre figyelmeztette, hogy veszélyes amit csinál. Hát nem mindig igaza lett?

   • csillamlajhar

    Az is egy módszer, hogy izmosabb fiúismerősök megállítják az utcán a delikvenst, majd zsákkal a fején bepakolják egy csomagtartóba, ezt követően pedig sötétedésig furikáznak vele kies helyeken, végül kiteszik egy vidéki teszkó szomszédságában egy szántón, zsák a fején marad, majd felszólítják: Fussál szépen.
    Szarja össze magát. És egy ujjal sem nyúlt hozzá senki. Nna.

 • A dolog másik oldala is “vicces”. Mert ha gyengébbként nem átallod magad megvédeni, és még sikerül is, akkor viszont kíméletlenül lesújt rád a törvény. És még azt a lendületet is hozzáadja a csapásához, amit az alatt gyűjtött, amíg csak helyben rugózott, amíg veled megtettek egy csomó szörnyűséget.

  • Igen. Ha szólsz, véded magad, akkor leszel agresszív, lázadozó, bűnöző.

  • csillamlajhar

   Ne is mondd, most csinálok egy filmet, aminek ez a lényege. A lányok megvédik magukat és egy társukat egy erőszakoskodó férfitől, aztán mennek a sittre 5-8-11 évre.

 • tavasztunder

  Ugyanezt éltem meg. Néha ezért nem beszélek egy nyelvet az otthon maradottakkal, mert sajnos annyira átitatja őket az, amiben élnek.

 • Potenciális áldozat: mindenki a kurva nagy világon. Az áldozathibáztatás addig “működik” egy ember életében, amíg ő maga áldozat nem lesz. Onnantól kibaszott megértő lesz hirtelen.

  • Igy van! Olyankor nagy a csodalkozas hogy magara marad az illeto, nem hogy segitseget nem kap de meg le is basszak.
   Tenyleg mindenki potencialis aldozat de vannak olyan dolgok amik sajnos fokozottan veszelyeztetette tesznek. Peldaul ha vert az apad nagy az eselye hogy a pasid is fog. 😦 Ez akkora kibaszas egyebkent, akinek csillamponis rozsaszinu gyerekkora volt kedves szulokkel annak nagyobb eselye a boldog kiegyensulyozott eletre. Pedig nem rajta mult, erted, az random hogy kik az ember szulei. Az akit bantottak gyerekkent az utana meg valszeg egy csomo szaron vegig fog menni mire rendbe jon, ha egyaltalan. 😦

   • Jaaaaj, Jon Snow, nem tudsz te semmit. Hát azok a kölkök BEVONZZÁK a verést, ezoizék megmagyarázzák, hogy te választod meg odaátról, hogy melyik szülőhöz születsz édesem. Ez már az áldozathibáztatás legfelső foka, elhinni, hogy az a kisbaba, amelyikbe már pelenkás korában beleerőltette a pöcsét a beteg apja, maga választotta a sorsát. Esküszöm, vannak, akik ezt hiszik és hirdetik is.

    • Bevonzzak azt. Bevonzas szotol en rosszul leszek – annyiszor hallottam mar bazmeg pszichologusoktol is plane ismerosoktol.
     A bevonzas (broaf) az kb mindenki altal felreertett dolog, mert nem az hogy TEHETSZ ROLA hanem az baszki hogy mivel mar gyerekkent is kinoztak kibaszott rosszul alakul ki benned egy csomo dolog, nem latsz at dolgokat amik masoknak nyilvanvalo mert rosszul tanultad meg. Komplikalt dolog ez es en az aldozattal – illetve tulelovel inkab – azt ertetnem meg eloszor az hogy most igy viselkedsz az NEM A TE HIBAD. De ez a bevonzasos duma ez pont ugy jon at hogy de, mert en vonzom be ergo en csinalok valamit rosszul. Fokozza az amugy is rettenetes buntudatot.
     En elhiszem hogy egy pszichologus esetleg nem ezt akarja kifejezni ezzel a bevonzas dologgal (a baratok es csalad meg nagyon sok esetben sajnos igen, lasd igazsagos vilagba vetett hit) de akkor tessek bazmeg elmagyarazni hogy nem te tehetsz rola, nagyon kurvara nehez sorod volt a tetves szuleid vagy a molesztalo szomszed bacsi miatt. Nem a te hibad, az o hibajuk es most akkor segitunk ujraformalni a magadrol alakitott kepet hogy te is lasd azt hogy neked mint emberi lenynek alanyi jogon jar a tisztelet.

    • Az ilyen ezos elmebetegsegek meg hat…most mit mondjak erre, ez valami akkora kretensegnek hangzik hogy a szavam is elall.

 • Sziasztok! Említettem tegnap, hogy egy gyermekbántalmazási perben voltam beidézett tanú. Remek nap volt. Mert ugye ott derült ki, hogy a pasi is ugyanezzel az indokkal jelentette fel a feleségét. Ó, a bíróbácsi és az ügyészbácsi milyen rendes volt! Még azt is megkérdezték, hogy tapasztaltam-e, hogy az asszony néha alkoholt fogyasztott. Persze – válaszoltam- sőt alkalmanként én is csatlakoztam hozzá. ( Nem hulla berúgásról van szó, de nem magyarázkodom). Szóval majd lehánytak, leköptek, és még felelősségre is vontak, hogy” látom, maga pedagógus”. A két nagylány vallomása remélem elég lesz, hogy börtönbe basszák a köcsögöt, bár a családsegítős azzal biztatott, hogy inkább csak felfüggesztettet fog kapni a gyökér.Na ennyit a kurva nagy családvédelemről.

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s