Valahogy együtt nem lehetne?

Az van, hogy barátnőztem hétvégén és ennek köszönhetően ismét magvas gondolatok szállták meg az elmémet. Mert tudod, nálam úgy van ez, hogy akkor tudok legjobban gondolkodni, ha éppen kommunikálok vagy írok. Ha egyedül vagyok, akkor nem úgy jönnek a dolgok, vagy csak kavarognak bennem, de nem állnak össze rendszerbe. Ha elkezdek róluk beszélni vagy írni, akkor néha magam is elcsodálkozom azon, hogy mi minden képes kipattanni a fejemből.
Szóval most rátelepültem egy “nagyon buta” (nem én mondtam!) nőre, és éjszakáig fostam neki a szót (ezúton is elnézést kérek érte), ennek köszönhetően pedig megen összeállt bennem valami szarság.
Hogy tudniillik beszéltem én itt már elég sokat a rohadék szexista kormány nőket eltaposó törekvéseiről, de úgy tűnik, sosincs vége a dolognak, éppen ezért akkor itt folytatnám is a sort szépen egy újabb elméletemmel.
Merhogy közben vannak újabb történések, és tényleg nagyon elvadult leszek néhány ponton, meg nem is vagyok erősen képzett, csak amolyan józan paraszti agyú (meg még nő is). Szóval lehet, hogy tévedek, vagy idealista vagyok mondjuk a megoldások keresésében, de javaslom legalábbis, hogy gondoljuk ezt át együtt.

Mer ugye volt itt, mikor írtam már arról, hogy ez a nagy felbuzdulás a nők szaporodási kedvéért nem annyira nemzet mentő, hanem inkább katona gyártási céllal történik. Hogy tudniillik a kormány be van fosva, mert túl sok cigánygyerek születik, magyar meg egyre kevesebb. És akkor milyen jó lenne, ha nem fogynánk (mi, fehérek), miközben ők egyre többen lesznek, hanem minimum beérnénk őket. És akkor én ezt eléggé félve írtam le, merhogy tartottam tőle, hogy majd nagyon azt gondolod, hogy én nem értékelem ezt a csodálatos nemzeti kampányt, amely azt mondja nekünk, nőknek, milyen szép dolog is szülni meg gyereket nevelni, és hát mi másra is vágyna egy nő, mint erre.
De mindegy, leírtam, erre bazdmeg mi történik? Pont az, hogy ez a szarrágó Balog Zoltán nem sokkal később elkezdi pedzeni, hogy tulképpen ő nem nagyon akarna itt abortuszt, meg hogy nagyon nem mindegy, milyen családba születik a gyerek.
Ugye, tudjuk mind, mire gondol. Ez nagyjából azt jelenti, amit írtam is, hogy be vannak fosva a nem megfelelő helyre született gyerekek sokasága miatt (ajjj, de finoman fogalmaztam!).

TE MEG ENNEK KOMPENZÁLÁSA VÉGETT SZÜLJÉL!

És bazdmeg ha nem akarsz szülni, akkor meg majd kényszerítenek (ezt is megírtam, jaj!).
Elkezdődött amúgy a dolog. A miniszterelnöki hivatalban bevezetik a 10- 12 órás munkaidőt, ami szerintem oda fog vezetni, hogy egyéb hivatalok is hamarosan átveszik majd ezt a trendet (meg már amúgy is így van). Azt meg tudjuk, hogy a köztisztviselők, valamint azok kiszolgálói ugye általában (egyelőre még) nők. Nők, akiknek igen nehéz az otthoni második műszak mellett vállalni az ilyesféle munkarendet, ergo nagyon gyorsan megpróbálnak majd új, “családbarátabb” megoldásokat találni az életükre (no, nem is a maguk életére, inkább apuka és a gyerekek életére).

Vagy elmennek szülni.

De megmondom neked, hogy a pedagógus pálya elnőiesedése is alább fog majd hagyni, merhogy a tanárok ellehetetlenítése is megkezdődött. Leginkább a tanárnőké. Olyan brutális ugyanis a háttérmunka egy iskolában, ami egyszerűen viselhetetlen valakinek, aki nőként él családban (a férfi lehetőségei ugye teljesen mások akárhány gyerek mellett is).
Szóval tanítasz, mint a hülye, aztán otthon (ahogy egy kedves kolléganőm megjegyezte) megfőzöl (anyád főz, az), majd foglalkozol a gyerekkel (mármint a sajátoddal) és akkor 8 – tól éjfélig lehet az iskolai cuccaidat előkapni, portfóliózni, kimutatásokat, faszom tudja miket irkálni. Emellett pedig helyettesítésre kötelezhetnek minden viszonzás nélkül. Ez egyébként arra is jó, hogy a kollégák között ellentétet szítson, mer bazdmeg ha én beteg vagyok, akkor ott valaki szív. És ha meg túl sokáig tart a bajom, akkor lehet engem utálni. De ha nem én vagyok beteg, csupán minden délután bent kell maradnom helyettesíteni, akkor előbb – utóbb lelépek valahova máshova.

Vagy elmegyek szülni.

És végül ne hagyjuk ki a vasárnapi zárva tartásokat, melyek szintén a nőket szopatják majd, merhogy már most tudjuk, hogy elbocsátásokat fognak eredményezni, és ugye kik dolgoznak a kereskedelemben? Na, kik?
Hát a nők bazdmeg!
Ott cseszik az idejüket, építik a karriert ahelyett, hogy takarodnának szaporodni.

Miközben…
MIKÖZBEN!
Miközben drága jó férfiak vannak munka nélkül!
Micsoda csapás!
Hogyan tartsák el így a gyermekeiket (akiket ezek a ribancok nem akarnak világra hozni, hanem helyette elállják a lehetőséget a Tesco pénztárban a nagyszerű férfiak elől)?

Helyet a férfinek!

Igen, barátom! Csak gondolkodj!
Nincs munka az országban, és nem is lesz. Ezt pedig valahogy kezelni kell. Helyet kell csinálni, és mivel a faszik nem tudnak szaporodni, ergo az ország jövője szempontjából egyetlen értékük, hogy munkát végeznek, ezért őket bent kell tartani a munkaerő piacon, amihez viszont a nőket ki kell onnan takarítani.

És ha nem hiszed, akkor csak nézz körül!
Nekem vesszőparipám az a bizonyos Tesco pénztár, ahol egyre több faszi huzigálja a csippantót, miközben nőtársaim munka nélkül senyvednek.
Mi a faszomat keresnek ezek ott?

És amitől meg rohadtul be tudok gurulni, mikor nők azt mondják nekem (ezért aztán te ne mondjad), hogy úgy is van jól! Hadd tudják a faszok is, milyen szívás éhbérért árut feltölteni!
Begurulok, mert eddig az volt, hogy legalább az alja munka megmaradt a nőknek. Legalább a kereskedelemben, vagy a közszférában találhattak valami szart maguknak. De most már azt is elveszik tőlük a pasik! Miközben persze az álláshirdetések közt millió olyan van, amit csak ők tudnak elvégezni (pl a CNC hegesztő helyektől már a ragya kiver).

Szóval én azt mondom, hogy szívjanak csak a faszik a pénztárakban, meg a takarító cégekben, meg a portákon akkor, ha közben a nők tere tágul azok felé a helyek felé, amikhez eddig nem fértek hozzá a férfiaktól.
Jelzem, pedagóguséknál is úgy van ám, hogy ha egy állásinterjún egy pasival kell ringbe szállni, akkor én már fordulok is ki a kapun, mert az biztos, hogy ha van neki keze lába meg pöcse, akkor élből alkalmasabb nálam.
Mert egy pöcs az barátom überelhetetlen.

Az itt a nagy helyzet, hogy ezek a szemetek már megint és sokadszor a te bőrödön akarnak spórolni, a húsodon hízni és a méhed által nemzet néven fennmaradni, miközben téged csupán annyira tartanak, hogy akár erőszakkal visszakényszerítsenek a házba (ó, otthon, édes otthon!).

És persze nem szülhet mindenki.
Kérdés, hogy mi a faszt fognak csinálni a már élemedett korú (értsd szülésre alkalmatlan) nők ebben az új rendszerben? Félő ugyanis, hogy azok is dolgozni szeretnének majd.
Hehehe, nem is sejted, mit találtak ki, ugye?
Hát, barátom, pedig kitalálták ezt is.
Szóval most azt tervezi a drága kormány (hogy sülne ki a szeme), hogy megszigorítja az idősek otthonába kerülés feltételeit. No, de mi lesz akkor azokkal, akik nem jutnak be egy ilyen intézménybe?
Naaa? Mit gondolsz, ki fogja őket gondozni?
Majd én megmondom.
Azok, akik eddig is tették. A nők. Anyuka, apuka, anyós, após, ahogy sorban esnek le a lábukról, majd a feleség, a lánytestvér gondozza őket, amíg ő maga nem betegszik bele mentálisan, vagy akár testileg ebbe a csodálatos női önfeláldozásba. Ahogy ez már ősidők óta elvárt és természetesnek vett szerepe.
Améllik meg nem vállalta eddig (mert egy önző, egoista nőstény állat), majd most réákénytelenedik.
Az államnak meg egy gonddal kevesebb. Sőt, rögtön kettővel.
Az ellopott nyugdíjú idősek problematikája odatolva a nők nyakába, akiknek kitalálva az új feladat, amivel anyagilag legkevésbé terhelik a becses férfiakat..

Nagyon elvadult levezetés, mi?
Pedig ha végignézed, tök logikus, és megmondom neked, hátborzongató is. Ismerve a hozzáállást bármilyen nőket érintő kérdésben, teljesen normálisnak látom, hogy a terv az legyen, hogy a nőkből szaporodó gépeket, vagy gerontológiai szolgáltatókat csináljanak. Akkor aztán nem lesz túl nagy probléma, hogy munkát adjanak a hímeknek, egyben megoldják a nők ügyét.

És akkor még itt van egy csúnya fekete folt. Ez pedig az a bizonyos szociális segély, amit ugye szintén szigorítanak – elvesznek. Nevezzük bárhogy a szemétséget.
A lényeg itt csupán az, hogy minden rendelettel a nőket meg a szegényeket basztatják és tapossák a szarba.

És amikor én ezeket a dolgokat így meglátom, akkor az első idegroham után mindig azon agyalok, hogy hol van ebből kiút (azon túl, hogy én eltakarodjak az országból).
És tudod, nekem nagyon tetszik az, ami mostanában zajlik, vagyis, hogy ha késve is, de valahogy tán felébred már ez a nép, és még úgy is, hogy kurva hideg van, elindul kifelé az utcára. Szóval, hogy egyre nagyobb az elégedetlenség, és végre a seggüket is emelik az emberek. Hogy van már fontosabb, mint az X faktor. És nagyon tetszik az is, hogy ebben a folyamatban élen járnak a nők, és a saját ügyeiket is igyekeznek áttaposni az általános felháborodáson. Szóval, hogy a nők befurakszanak a változást követelők közé. Igen, furakszanak, mert helyet ők nem kapnának amúgy, szóval akár egy forradalom is lemehetne itt úgy, hogy az élharcosai asszonyaikkal csináltatnák meg a tízórait. Hál istennek, hogy ezt a nők ezúttal talán nem hagynák. Ahogy Antoni Rita mondta, valódi rendszerváltozást akarunk, de a nők részvételével!

Ahhoz, hogy ez tényleg meglegyen, sok nő kellene, nagy ébredések, tabuk levetkőzése, a nők egymás felé fordulása, rendszerhibák meglátása és a nemi szerepek tagadása. Sok nő még nem tart itt, és sokan nem is fognak soha. Talán nem is kell nekik. Hagyni kell úgy élni őket, ahogy nekik jó. Nekik viszont látniuk kell, hogy ez a világ ellenük is van még akkor is, ha azt, amit kínál, ők jelenleg élvezik.

Szóval hogy ez tetszik nekem, meg a zúgolódás is, viszont van itt valami, ami segítene a szétszakadt nemzet egymásra találásában, ráadásul olyan maflást tolna a kormánynak, amitől aztán szikrázhatna a szeme. Mondhatni egyik fő manipulációját törhetnénk szilánkokra, ha akarnánk.
Ha ugyanis azok, akik az internetért kimentek utcára, és azok, akik a nők elleni erőszak ellen jártak ott, továbbá azok, akik a nők jogaiért küszködnek, azok így együtt felismernék a szegények (a cigányok) jogait és nehézségeit, és mondjuk azt mondanák, hogy utcára megyünk a szoc. segélyek miatt is, nem engedjük ezt sem, hanem munkát és lehetőséget követelünk magunknak és a mélyszegényeknek is, akkor talán megszülethetne valamilyen egység. Megoldás nem biztos, de legalább egység.

Úgy képzelem, ha ezért most megmozdulnánk, akkor a cigányság egyetlen egyszer érezhetné, hogy nem a növekvő gyűlölet árad felé, hanem együttérzés, vagy tenni akarás a néptől is. Igen, azoktól, akiket állítólag nagy számban kifosztanak ők. Ők, akikkel nem lehet együtt élni, akik koszosak, neveletlenek, tolvajok, buták, lusták, blablabla. Szóval hogy valahogy kialakulhatna egy egység, amiben nő, férfi, cigány, magyar együtt akarna változást, és akkor ebben a nagy egységben talán át lehetne nyomni valódi reformot. Talán valahogy meg lehetne buktatni ezeket.

Nem tudom, csak úgy képzelődök, mert ahogy múltkor azt írtam, ez az intézkedés csak növelni fogja a szakadékot és mérgesíteni a helyzetet, úgy gondolom most azt, hogy ha a tömeg átlátná ezt és nem menne bele a játszmába, akkor valami történhetne, ami több volna hajmeresztő pénzszórásnál, idióta intézkedések, átalakítások tömegénél. Valahogy történhetne valami, ami visszatereli ezt az országot a normális mederbe.

Mondjuk ez esetben a “normális”, mint jelző nem is nagyon tudom, mit jelent, mert normális mederben ez az ország emberöltők óta nem járt. Talán már meg sem tudnánk szokni valamit, ami emberhez méltó, viselhető, sőt, kényelmes, működő, fejlődő. Olyanokról meg már ne is beszéljünk, hogy toleráns, nyitott, szociálisan érzékeny, demokratikus, emberi méltóságot tiszteletben tartó. Olyan itt nem is tudom, mikor volt. Vagy volt – e valaha is.
Hogy a magyarok egyáltalán képesek volnának- e olyan körülmények között létezni. Én ezt tényleg nem tudom, de nagyon vágyok rá.

 

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat!)

44 hozzászólás

 • tavasztunder

  Külföldön élőként csak a partvonalról kiabálok be, de azt azért szerintem elnézte a kormány, hogy a nők itt majd a hazai időseket fogják a semmiért ápolni, miközben nekik nem lesz mire, miből nyugdíjba menniük, meg mivel ingyen dolgoznának, még eü ellátásuk sem. Ezt ugyanis sok pénzért már ma is művelhetik az Egyesült Államokban, valamint nyugat-európai országokban, és én ismerek is ilyen nőket, sőt, fiatal férfiakat is, és baromi jól keresnek. Simán lehetne egy szociális vállalkozást csinálni mondjuk a baráti Angliában erre, és ápolásra és idős ellátásra képezni, meg angolul tanítani a magyar nőket. Most csak abból indulok ki, hogy az élelmes magyar fiatal már szavazott a lábával, és ahogy elnézem a Budapest-Anglia bárhová járatok közönségét, egyre több a középkorú, akiket valószínűleg a kiköltözésben sokszor a már kint lévő gyerekeik segítenek. És ezt nagyon meg tudom érteni, elég csak arra gondolnom, mennyire van leharcolva egy magyar nő egy angolhoz viszonyítva ötven éves korára.

  A cigányokkal való valódi együttélés lehetőségének megvalósulását nálad talán borúlátóbban szemlélem. Szerintem állami szerepvállalás (értsd pénz, képzett szakembergárda, normális, kompetens szakpolitika, és társadalmi szemléletformálás = csökkentjük, ahelyett, hogy a politikánkkal még ráerősítenénk a rasszizmusra) nélkül ezt nem lehet megoldani, úgy meg különösen nehéz, hogy az állam folyamatosan betesz neked, erről ugye elég érzékletesen szokott Ritók Nóra írni. Állami szerepvállalás meg azért nem lesz, mert én ’89 óta még egy valódi európai értelemben vett demokratikus kormányt sem láttam hatalmon. Ezek mind kormányzást játszanak, és fejétől bűzlik a hal, azért baszakszik veled az ügyintéző és érzed azt, hogy véletlenül, mintegy jókevében mégiscsak úgy dönt, hogy elintézi neked az ügyedet, amiért egy nap szabit vettél ki, ahelyett, hogy az adódért szolgáltatna. Szerintem soha nem sikerült igazán Európához csatlakozni, és amikor volt erre esély elkúrtuk. Az értékeink ázsiaiak, emellett elképesztően konzervatív, heteronormatív társadalom vagyunk, az alapjaink is hiányoznak, amihez a cigányságnak csatlakoznia lehetne.

  • Van, aki nem tud elmenni. Ez is egy megoldas, hogy elhagyom az orszagot, de miert kell elmennem ahhoz, hogy normalisan tudjak elni? Attol, hogy sokan lelepnek, nem fog valtozni semmi – eggyel kevesebb, aki hisztizik.

   Nagyon egyszeru ez a megoldas: nevezzunk ki egy reteget, akire ra lehet kenni minden szart. Azok, akik ezt megeszik, elfelejtik, ok is lehetnek egyszer az a bizonyos reteg. Ha jol emlekszem, volt mar olyan a tortenelemben, aki ezzel probalkozott, meg lehet nezni, mi lett a vege. Igen, jo lenne osszefogni a ciganyokert is, de jelenleg nem hiszem, hogy meg lehetne forditani az emberek velemyet errol. Sokkal egyszerubb rajuk mutogatni, hogy ti tehettek a nyomoromert, mint gondolkozni.

 • Tavasztündérnél a pont. Ha egy ötvenes-hatvanas magyar nő még elég jó karban (làbban, hehe) van ahhoz m hogy kimenjen Ausztriába, Angliába, Némezországba vagy Izraelbe babysitternek vagy idősgindozónak, akkor ki fog, mert az ottani gizetèse kis hányadából tàmogatni tudja az itthon élő szüleit akár úgy, hogy 24 óràs ápolót fogad melléjük ( és ezzel még egy embernek ad munkát és megélhetést), akàr úgy h beteszi őket vmi menő alapítvànyi öregotthonba. Találékonyak vagyunk mi, magyar nők, ràkènyszerített a rendszer(szintű kizsàkmànyolàs).
  A levezetésed mindazonáltal tényleg hàtborzongató…

 • Éppen most olvasom Daniel Quinntől Az én Izmaelem című könyvet. Egy helyen ezt írja benne:
  “Amit most megtapasztaltok, az a kultúrátok összeomlása. Tízezer évig azt hittétek, hogy a tiétek az élet egyetlen helyes útja az emberek számára. Az utóbbi nagyjából három évtizedben azonban ez a hit minden elmúló esztendővel egyre tarthatatlanabbá vált. Talán különösnek tartod, hogy ez így van, de a kulturális mitológiátok kudarca a kultúrátok férfi tagjait sújtja legkeményebben. Ők sokkal többet fektetnek be (és fektettek be mindig is) a forradalmatok igazságába. Az elkövetkező években, ahogy az összeomlás jelei egyre nyilvávalóbbá válnak, látni fogod, amint egyre inkább visszavonulnak a hímek sikerének pótvilágába, a sportok birodalmába. És, ami ennél sokkal rosszabb, látni fogod, ahogy egyre erőszakosabb bosszút állnak csalódásuk miatt az őket körülvevő világon – és különösen az őket körülvevő nőkön.”
  (Egy barátnőm szerint férfigyűlölő duma, szerintem csak tényközlés.)
  Amit írsz az összefogásról és a szolidaritásról az nagyon fontos lenne, de amíg ugyanabban a sémában, ugyanabban a rendszerben gondolkodunk, addig nem lesznek valódi megoldások. Akár nőkkel, akár nélkülük lesz forradalom. Ahhoz, hogy igazi változások legyenek, olyan – talán utópisztikusnak tűnő – megoldások kellenek, mint például a feltétel nélküli alapjövedelem. Meg olyasmik, amikről Quinn is ír a könyveiben. Csak amíg úgy gondolunk ezekre, hogy ezek utópiák, addig tényleg utópiák lesznek.

  • Ezt a laza szellemi központot (sőt, -okat) a net teszi lehetővé. Ezért olyan fontos az internet – nem véletlen, hogy diktatúrákban cenzúrázzák, tiltják, visszaszorítják.

  • tavasztunder

   Hú, de pontos az idézet!

  • tavasztunder

   Igen, ezért próbálták és még próbálni fogják a netet korlátozni.

 • nehéz ehhez bármit is hozzáfűzni. Szép humanista gondolatok. 🙂 Én meg ma a szokásosnál is szkeptikusabb hangulatban vagyok… 😦

  • megírtam reggel a kommentet, és mondja közvetlenül utána egyik kolléganőm, hogy a minősítéskor az lesz a cél, hogy az idősebb tanárokat el lehessen küldeni, és pályakezdőket venni fel helyettük, mert nekik kevesebbet kell fizetni. Nekem meg rögtön eszembe jutott, hogy igazából remek alkalom ez arra is, hogy a nőket szépen alkalmatlannak nyilvánítsák, amivel ugye azt érik el, hogy máshol se taníthatnak. Lassan kezdek hinni az összeesküvés-elméletekben.

 • Ez de jó volt, már megint!
  Én teljesítettem a penzumot, szültem két kis adófizetőt – ráadásul fiatalon lettem anya, szóval előttem még az élet…
  Meg ahogy Móricka elképzeli. Munkám nincs, se a Tesco-ba, se a Mekibe nem vettek föl, mert oké, hogy 4-6 órára jelentkeztem, de inkább csak 8-ba tudnak fölvenni, és ugye vállaljam a 2-3 műszakot, meg a hétvégét is. Hát nem bazdmeg , nem tudom, mert csak az elvesz 3 órát az életemből, hogy oviba/suliba vigyem a kölkeimet. Akiket egyedül nevelek.
  De legalább az államon sem élősködöm, ugyanis a segély sem jár. Az örökségemből vett lakás, meg annak komplett bebútorozása, stb (ahová még családként költöztünk be), elvitte a maradék pénzemet, de pont elég nagy ahhoz, hogy ne legyek jogosult segélyre. Közmunkára persze elmehetnék, csak akkor ki lesz a gyerekeimmel? :/

  • Ugyan, kit érdekel a gyerek (meg hogy mikor vagy velük), ha már megszülettek? 😦
   Remélem, hamarosan sikerül megoldást találni!

   • A szent anyaság, meg a még szentebb magzat csak addig fontos, míg meg nem születik. Utána élhet egy fűtetlen putriban, segélyből, akárhogy…
    Igyekszem megoldani a dolgot (szerencsére az ex igen jól összekapta magát miután kitettem az ajtón – mármint értelmileg, így lehet számítani rá), szóval éhen halni nem fogunk. A minap takarítani voltam egy ismerősnél. Nekem nem ciki, a pénz meg jól jön. Aztán egyszer csak lesz rendes munkám is. 🙂

    • Azért egy picit jobban hangzik így. Ez az összekapás amúgy konkrétan azt jelenti, hogy felelősséget vállal a gyerekeiért végre? Mert azért ez ugye csak annyi, hogy alulról felküzdötte magát a nulla (elfogadható) pontra. Jobbulást (mármint egzisztenciálisan).

     • Az összekapás azt jelenti nála, hogy végre nagyjából apaként működik. Mondjuk nálunk tényleg nagyon kusza a helyzet: neki az első házasságából van egy fia – aki majd’ egy évvel idősebb mint én…
      Hétvégente jön át – akkor itt is alszik, és igen, ha úgy van kedvem, akkor nem csak együtt alszunk… ;).
      Fizet némi gyerektartást, meg a hétvégi bevásárlásba is beszáll, szóval anyagilag számíthatok rá.
      Emberileg/erkölcsileg tényleg az elfogadható szintre tornázta fel magát, és bár van még hová fejlődni, azért én valahol örülök, hogy ha a nyolc együtt töltött év nem is, de ez a 3/4 év, amit külön éltünk, helyrerázta valamennyire. 🙂

 • Mostan én bal alsó madárfogással genitálián ragadom a lényeget, és közlöm, mert meg nem állhatom, hogy a CNC esztergához nem kell pénisz, de még csak egyetemi szintű matektudás sem, egy sima érettségivel bárki leteheti az alaptanfolyamot, és még a tetszőleges nemesfém gyűrű se fog leesni az ujjáról. Bátran ajánlom is nőtársaimnak, hogy jelentkezzünk tömegesen, igény van, pénzt jól fizet, esztergáljuk forgácsokra a patriarchátust!

  • Jol beszelsz! 🙂

  • Akinek van hozzá fizikuma, annak hajrá! 😉 😀

  • Annak idején jelentkeztem egy ilyen tanfolyamra, de nem feleltem meg……. No, ne már .. Fősulival, ráadásul nő? ÁÁÁÁÁ

  • Aztán meg gondolom, örömmel fel is vesznek dolgozni épp olyan pozitív diszkriminációt alkalmazva, mint mikor ffi megy pl pedagógusnak, oszt a nőket gondolkodás nélkül kilövik mellőle.

   • balettbenugralo

    Furamód azt tapasztaltam, a melósok könnyebben elfogadják a nőket. Szexizmus az van, meg olyan “viccek” és beszólások, hogy egy kocsis is belepirulna, de akinek elég vastag a bőre, és bírja, az tud dolgozni. Nem tudom, mi az az “annak idején”, amikor esztert nem vették fel, de manapság kétféle álláshirdetéssel lehet Dunát rekeszteni: CNC és targoncás. Olyan kevés a jó melós, hogy mostanra egy idomított majmot is felvennének, ha csak néha szarik az üzempadlóra. Nyilván ha egy helyre egy férfi és öt nő jelentkezik, itt is a pasit vennék fel. Csak most öt helyre van egy pasi, a maradék négyet lehetne betöltenünk.
    CNC-n még nem dolgoztam, mert anno lusta voltam tanulni, sima esztergán, marógépen, prés vágón már dolgoztam forgácsolóüzemben. Úgy voltak velem a szakik, hogy “biztos nem csinálja valami jól, de már annak örülünk, hogy valaki megcsinálja”, aztán amikor a munka elkészült és jó is lett, lassan leszoktak a hümmögésről.

  • Mi az a CNC Esztergalo?

 • “Mit gondolsz, ki fogja őket gondozni?
  Majd én megmondom.
  Azok, akik eddig is tették. A nők. Anyuka, apuka, anyós, após, ahogy sorban esnek le a lábukról, majd a feleség, a lánytestvér gondozza őket, amíg ő maga nem betegszik bele mentálisan, vagy akár testileg ebbe a csodálatos női önfeláldozásba. Ahogy ez már ősidők óta elvárt és természetesnek vett szerepe.”
  Eszembe jutott Afrika, ahol az ebola áldozatainak háromnegyede a nők közül kerül ki. Mert (milyen meglepő), ott is javarészt az ő feladatuk a betegápolás. http://444.hu/2014/08/20/az-ebola-halalos-aldozatainak-75-szazaleka-no/

  • tavasztunder

   Csináltak interjút azzal a férfival, akinek a kisfiához visszavezethető az ebola. A kisfiút és a tőle a vírust elkapó nővérét az édesanyjuk gondozta, aki előrehaladott terhes volt. A gyermeke halva született, nem sokkal utána ő is meghalt. Pont ez merült fel bennem is, hogy a férj valószínűleg azért úszta meg, mert nem az ő feladata volt a betegápolás.

 • A nők egymás felé fordulása, az tényleg jó lenne.

 • Na persze, a szülés… Huszonéves korom óta ezt a baromságot hallagattam.Aztán elváltam, hat év után, és mindenki sajnált, hogy a nyomorult még egy kölyköt sem tudott produkálni a szerencsétlen férjének… Aztán jött a második férj( na, ez már tényleg csak lomnak), és itt a hétéves kölyök is, akivel csakis én foglalkozom, apa kimerül az egész napi melótól…( Értsd:a dolog munka jellegét hangsúlyozva sokat sertepertél, pénz semmi, azt majd keresek én) Szóval a lényeg: engem semmiféle kormány ne csalogasson olyan ígéretekkel, hogyha szülök még gyereket, az milyen jó lesz….a társadalomnak… Egy szart. Én speciel utáltam terhes lenni. Bizarrnak tartottam, és tartom ma is, hogy valaki bennem van, és én átadok neki mindent magamból, holott se levegőt venni, se enni, se inni nem tudok … És együtt érzek azokkal a nőkkel, akik csak szülnek, mert a férjük kedvességből megajándékozta őket újabb és újabb bébivel. Na, ma beboroztam( 5 féle kaját rittyentettem a meló után; ó, kit érdekel! ez csak természetes bébi), mert 40 leszek vasárnap.Szóval: kisvárosban élek, de utálom a rejtőzködést, így arra gondoltam, hogy a képemet odaadnám ehelyett a rózsaszín origamiszerűakármi helyett. De béna vagyok, és nem tudom, hogyan kell! Segítsen valaki!

 • Tamara Miczki

  Nagyon tetszik! Lattatok a facen, hogy a cserdi ciganyok 1 tonna maguk termelte bio (!) zöldséget hoztak a budapesti raszoruloknak? Na erre varrjatok gombot!

  • BASZKI!!! Hol van ez?
   Nekem a nehezen élő szülőim azt mondták, vegyem meg a mikulás csomagot a mélyszegény gyerekeknek is abból a pénzből, amit ők hoztak be és amit amazok soha nem fognak behozni.
   Egyszerűen az van, hogy nekünk kell nyitni és megnézni, hogyan reagálnak. Mindig az erősebbnek, az elnyomónak kell nyitni, ez máshogy nem lehet.
   Szerintem lennének nagy meglepődéseink.

 • Micsoda kiáltvány ez az írás! Csak úgy kavarogtak a fejemben a gondolatok az olvasása közben. Még nem olvastam végig a kommenteket (sietek a sanyargató munkahelyemre), szóval csak néhány megjegyzés, lehet, hogy már elmondták előttem.
  Nekem azért van bajom azokkal a nőkkel, akik úgy gondolják, ez a világ rendje, békélj meg, legfontosabb a szeretet, blablabla…, hogy a pozitív változásoknak ők ugyanúgy haszonélvezői, de a partvonalról nem átallnak beszólni, szóval ez engem kurvára dühít.
  Kislányom (általános) iskolájában megmundták az SZMK-soknak (tőlük az infó), hogy a kilép(tet)ett tanár(nő)k helyett férfi pedagógusokat preferálnak, hogy a nemek aránya rendben legyen. (Nyilván fordított esetben ez nem lenne olyan fontos.)
  A Liedle pénztáraknál látott sok fiatalember miatt meg azért is szomorú vagyok, mert ez az ország ilyen szar melót képes az embereknek kínálni, nemtől függetlenül. “Családfenntartásra” szánt pasikat éhbérért dolgoztat, hogy aztán odavetett segélyekért csókolgassák a hatalom kezét.
  És már be vannak szarva amiatt, hogy nem marad az országban ember (de asszem főleg nő), szigorítják a nyelvtanítást.
  Míg a világon mindenütt számos középkorú – horribile: idős – nőt látok dolgozni, akár divatszalonokban, vagy stewardessként, nálunk nézzetek körül, hol vannak? Az egy (érthetetlen) dolog, hogy nincsenek szórakozóhelyeken, nyelvtanfolyamokon, kávézókban, de munkában végképp nem látni őket. Ők hol vannak?
  Na most hirtelen ennyi, mert jól felbasztam az agyam én is. A kommenteket majd elolvasom a munkahelyemen, mert nagyon jónak tűnnek azok is.
  Na most hirtelen ennyi.

  • “Kislányom (általános) iskolájában megmundták az SZMK-soknak (tőlük az infó), hogy a kilép(tet)ett tanár(nő)k helyett férfi pedagógusokat preferálnak, hogy a nemek aránya rendben legyen. (Nyilván fordított esetben ez nem lenne olyan fontos.)”
   Igen, a parlamentben, az Magyar Tudományos Akadémián vagy az Alkotmánybíróságon valamiért nem gond, ha “nincs rendben” az arány. Ez mindig ott hatalmas és megoldandó probléma ahol a nők vannak többségben. Az “elnőiesedett” kifejezést se szokták fordítva használni, mert az “elférfiasodás” valahol, az teljesen rendben van ugye.

  • “Nekem azért van bajom azokkal a nőkkel, akik úgy gondolják, ez a világ rendje, békélj meg, legfontosabb a szeretet, blablabla…, hogy a pozitív változásoknak ők ugyanúgy haszonélvezői, de a partvonalról nem átallnak beszólni, szóval ez engem kurvára dühít.”

   Azaz, neha meg hatraltatnak is, mikor mondjuk kiallsz magadert vagy ugy a nokert altalaban es akkor ok nem atallnak ellened fordulni ugy hogy a vitatkozo pasi fel lassa hogy ok nem am olyan nok mint te, ok nem ilyen rohadt femnistak. Aztan nyugtatgatnak ugyanezen nok hogy jaj mar, mit ugralsz, a ferfiakkal nem igy kell banni. Az a baj ezekkel a nokkel hogy ok konkretan azt hiszik hogy azert mert ok nem vitaznak vagy nem allnak ki magukert egy pasival szemben ezert ok rafkosabbak meg ok tudjak hogyan kell a ferfival banni. Sokszor hallottam mar ezt hogy a ferfiakkal nem igy kell banni, hogy nekunk noknek rafinaltnak kell lenni hogy elerjuk a celjainkat, ilyen egyenes kiallassal nem fog menni.
   Ezzel csak az a baj hogy mashogy se fog.

   • A legnagyobb baj, hogy elhiszik, veled nincs rendben és ők jól csinálják.
    Na de mondom az zavar, hogy azért az ő kölyküknek is jár bölcsi (na jó, ez mostanság nem a legjobb példa), mehet (még abortuszra), örökölhet, nem kell a férje vagy az apja engedélye ahhoz, hogy munkát vállalhasson (már ha van mit).
    Ajjaj, de sok zárójel lett!

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s