Mer veled nem lehet normálisan beszélni!

 

Mi van? Milyen sms- t találtál? Hol?
Te nézegeted a telefonomat? Hogy képzeled? Hogy képzeled bazdmeg, hogy belenézel a telefonomba?
Ne foglalkozzál az sms- sel. A kolléganőm írta. Azért írta, hogy hiányzol, merhogy nem tudta egyedül megírni a jelentéseket, én meg éppen vidéken voltam.
Baszki, nem térek magamhoz. Hogy te kutakodsz a dolgaimban, aztán meg itt variálsz velem, miközben szarrá dolgozom magam, hogy te itthon mereszthesd a picsádat?
Mit képzelsz te magadról?  Nincs neked jobb dolgod, minthogy velem foglalkozzál? Tényleg ennyire ráérsz?
Egész nap semmi dolgod azon kívül, hogy a kölköket ellássad, és olyan ez a lakás is, mint amit felrobbantottak. Inkább ezzel kéne foglalkoznod, nem az én telefonomat nézegetni.
Mi az, hogy nincs időd semmire?
Hát egész nap itthon vagy! Nem dolgozol. Én igazán nem akarom lekicsinyleni ezt, de nem hiszem, hogy két ilyen kicsi gyerek olyan kurva nagy meló lenne, hogy ne tudjál kiporszívózni mellettük. Bazdmeg ennyi idő alatt, amióta te gyesen vagy, én egy egyetemet elvégeztem volna!

Az a baj, hogy nem vagy elég kitartó. Állandóan belefogsz mindenbe, aztán félbehagyod a dolgokat. Igen, az angolra is mondom. Elmentél baszki két foglalkozásra, aztán meg hagytad a picsába az egészet. Meg volt ez az MLM hülyeséged is. Mondjuk én azt már eleve baromságnak gondoltam, de érted, tőlem azt csinálsz, amit akarsz, én nem szólok bele. De hogy olyasmiről álmodozni, hogy majd ilyen szarokat eladsz a népnek, és akkor futkosol jobbra- balra ész nélkül, meg agitálsz másokat, hogy c- vitamint (baszki C VITAMINT!!!) vegyenek kurva sok pénzért! Miközben 200 Ft a gyógyszertárban! Ezt te komolyan gondoltad, hogy sikerülni fog?
Mi az, hogy nem volt más lehetőséged? Hogy akartál magadnak bevételt? Hát én adok neked pénzt, csak kérjél! Mikor nem adtam pénzt? De akkor meg ne verjed itt magad, hogy neked milyen szar.
Azt is elbasztad, egyébként, azt a vitaminosdit. Beletettük a sok lóvét (De én nem szóltam az ellen se, emlékezzél. Csináljad, ha akarod! Teljesedjél ki! Meg valósuljál meg!), aztán nem lett belőle semmi.
Abból se.

Maradjál már, hogy nem volt időd rá! Hányszor vigyáztam a kölkökre. Szóljál bazdmeg és akkor vigyázok rájuk. Nincsen abban semmi. Csak te fújod fel ezt is, hogy ez milyen kurva nagy meló. Bár maradhatnék én itthon velük! Ajjj, de szívesen nevelném én őket! De hát nem lehet, látod, a te fizetésedből nem élnénk meg. Keressél annyit, mint én, és akkor majd leszek én gyesen boldogan. Amíg meg én keresek, addig ne vinnyogjál.

Amúgy meg azt is megfigyeltem, hogy nagyon megváltoztál újabban. És nekem ez egyáltalán nem tetszik. Én nem tudom, kikkel barátkozol mostanában, de mióta az internetet bújod, azóta teljesen megőrültél. Azóta bazdmeg neked semmi nem jó. Mi az, hogy azelőtt se volt jó? Hát olyan jó anya voltál, meg aranyos is, most meg állandóan az életeddel jössz. Hogy neked nincs életed… Beszarok, bazdmeg! Micsoda szavak! Nincs életed! Jaj, odavagyok!

Szerintem nincsen mivelünk semmi baj. Velem meg főleg nincs. Tudod te, milyen faszik vannak a világban? Én szerintem kurva rendes vagyok veled. Én bazdmeg hazatolom a pénzt, dolgozok, mint a hülyegyerek, nem iszok. Meg se verlek… Hagyjad már, most akkor egyszer kaptál egy pofont, nagy dolog. De azt neked is be kell látnod, hogy azt megérdemelted. Akkor azért elvettetted a sulykot. Persze, hogy elvetetted. Mi az, hogy nem üthetlek meg? És te meg beszélhetsz velem úgy? Mit össze nem ordibáltál akkor? Hát mit képzelsz te magadról? Kis szarokon rugózol állandóan, aztán ez lesz belőle.
Higgadjál le… Most meg mi a faszt bőgsz már megint, bazdmeg??? A kurva életbe, hogy veled nem lehet normálisan beszélni! Túlreagálsz mindent, és a bolhából is elefántot csinálsz. De, igen, ez bolha, csak te csinálsz olyan kurva nagy ügyet belőle.
HAGYJAD MÁR AZT A KIBASZOTT SMS- T!
Mondom, hogy nincsen senkim. De ha meg lenne, azon sem kéne csodálkoznod, mer bazdmeg nézzél már végig magadon, hogy nézel ki! A faszom kivan a melegítőddel, meg a hajadat is meg kellene mosni néha. És mondjuk tökre ráérnél csinálni néhány felülést délelőttönként, mer bazdmeg már szinte behíztad a pinádat. Enyhén szólva is megváltoztál, mióta szültél. Így azért nekem sem egyszerű a szerelem, ezt beláthatod.

Meg egyébként nem ártana az se a kapcsolatunknak, ha olykor lelkesebben szopnál le. Utálom nézni közben a fancsali fejedet. Mer mondjuk nem tudom, hogyan képzeled a házasságot, ha teneked állandóan a fejed fáj, mikor szexelni kéne.
Én meg legyek hűséges, mi?

Ne bőgjél már bazdmeg! Állandóan ezt csinálod, csak hogy nekem lelkifurdalást okozzál! Semmit, bazdmeg semmit nem lehet veled normálisan megbeszélni, csak felbaszod az idegeimet! Hogy bazdmeg az ember dolgozik, mint az állat, és akkor hazajön, és még itt is szívják a vérét. Hogy mijé nem jó neked semmi??? Hogy más nők örülnének, ha ilyen férjük lenne, te meg összebarátkozol mindenféle jöttmentekkel, akik elveszik az eszedet és akkor vered itt magad nekem.
Kurvára elegem van. Befejeztem bazdmeg, hagyjál engem békén. Majd akkor szóljál hozzám, ha lehet veled normálisan beszélni.
A telefonomhoz meg ne próbáljál meg hozzányúlni, mer bazdmeg nem állok jót magamér.
Befejeztem.
Hülye picsa.

65 hozzászólás

 • Eggen. Minden mondata csemege lenne Luis Boninonak 🙂

 • Isten az egben :'(. Osszeugrott a gyomrom. De jo, h nalunk nem megy ez. Mondjuk nalunk mas megy 😛

 • “Intelligens” faszfejnél ez így megy: én csak csukott ajtónál tudok aludni, te nyitottnál szeretnél, nahát? de sajnos én csak csukottnál tudok szóval becsukjuk…….. de igen, én akkor is fel fogom ültetni az egyéves gyereket a konyhapultra és ott is hagyom, hiába mondod hogy ez veszélyes, mert szerintem nem veszélyes…….micsoda, hogy a drága oviból hiányozzon a gyerek 2-3 napot, mert akkor van időpont a pszihológushoz??? szó sem lehet róla, majd akkor a síszünetben vagy a tavaszi szünetben!

  Adalék: így jár az, aki szül 4 gyereket, emiatt háztartásbeli, és bőven 40 felett próbál munkát találni magának……vagyis eltartott 😛 De kiabálás, részegség, verés, ilyesmi nincs, én mégis elég rosszul érzem magam ilyen esetekben……

  • Ez így van.

  • 😥
   Ez a gáz, nem a Zyklon B… 😦

  • Igen, sajnos ez így van. És hiába normálisabb a férfi (jófiú), előbb vagy utóbb realizálja a helyzetét (pénz = hatalom) és a nő fölé kerekedik, és végül lenyomja.

   • A normálisabbat morálisabbnak olvastam. Biztos nem véletlen: lehet, hogy normálisabb (kulturáltabb), de a morál ugyanott van. Lent.

   • Ennek a hatalommániás viselkedésnek az egyik megnyilvánulása az, amikor a nő az arcába kapja a szeretett párjától : ÉN tartottalak el, ÉN kerestem a pénzt. Nincs már mi, sehol a nő, csak mr. ego.

    • Ebben egy jo adag nyerni akaras is van – hogy nagyon sokszor a pasinal a vita az nem arra megy ki hogy megoldjunk egy problemat hanem hogy neki legyen igaza. Egyszeruen sok pasi nem tud vesziteni, ezert van az ovon aluli tamadas – mikor latjak hogy neked van igazad es akkor valami tok oda nem illo, szemelyeskedo beszolast nyomnak. Pedig az a vicces hogy vitaknal en abszolut nem hasznalom ki ha nekem van igazam, nem tolom az arcaba hogy naugye hehehe (na akkor verest is kaptam volna tobb pasitol is szerintem) hanem nyugtazom hogy na, akkor tovabb is lephetunk. De nem, nem hagyjak. Akkor jonnek az ilyen ovon alul utos dolgok hogy kover vagy, lusta vagy, a lakas is mocskos es ha mas nincsen akkor jon az en tartottalak el – amitol neked buntudatod es o a pillanatnyi bizonytalansagodat kihasznalva begyur meg egy-ket hasonlo ovon alulit es veged is van. Radbassza az ajtot majd mosolyogva odebball hogy na jol megmondtam neki.

     • És beül a TV elé, vagy még valószínűbb, hogy elmegy a haverokhoz, kidumálni téged. Ez jobb, mert oda nem mész utána válaszolni, még véletlen sem.

     • ó, hogy hova lesznek a holdfény meg a rózsák…

    • @blaci200 azaz! Az meg hozzatartozik hogy abban az esetben mikor neki van igaza valamiben na o aztan a kepedbe rohog hogy hehehe latod megmondtam hogy en mindent jobban tudok. Ez valszeg a gyerekkori kondicionalas resze hogy a ferfinak mindig igaza van meg a nok nem fogjak tisztelni ha gyengeseget mutat. Nagyon el vannak tevedve a pasik abban hogy mi kell a nonek. Mar eleve az hogy mi kell a nonek ez valami olyan elbaszott eltevedt hozzaallas hogy az hihtetetlen. Nincs olyan hogy a ferfinak meg a nonek mas kell. Ugyanaz kell, egy partner, egy tars, kolcsonos tisztelet es megertes. Mindket nem el van tevedve az igaz de amig a faszik nagy reszenek az ami alapvetoen most van az tok jo addig a nok nagy reszenek ez iszonyatos es sokszor eletveszelyes.

  • Páli Júlia

   Ismerős….Nálam a nyitott vagy csukott ablak..:) és persze az ablak mindig nyitva…na nem azért mert ÉN így szeretem….:(

 • JudithBerger

  “Az a baj, hogy nem vagy elég kitartó. (…) ” szerintem ez az egyik legkegyetlenebb mondat… még hogy nem kitartó… ha tudnád, te faszkalap, éppen hányadik esélyedet játszod el… a gyerek/gyes téma kivételével jártam ezen a helyen, ha pusztán visszagondolok, fizikai rosszullét környékez.

  • Nekem anyámtól. Telibe. Aki annak idején apám nyomására hagyta abba a könyvelői iskolát és vált így örökre kiszolgáltatottá. És aki pontosan tudta, mekkora a nyomás rajtam. és azt mondta, nem vagy elég kitartó.
   Más az, hogy ép lélekkel kibírom baszki, az akkora kitartás, amit nem lehet szavakkal kifejezni.

   • Őt betörte apád és a Rendszer. De leírtad ezt már valahol. Ezt is ebben a kontextusban kell értelmezni.
    Persze ettől nem kevésbé lesz szar, csak a helyén tudod kezelni, némi idő elteltével.

    • Igen. Csak valahogy azt képzelnéd, hogy aki a szarban ül, az a gyerekét nem akarná ugyanabba a szarba taposni.
     Ha nekem volna lányom, most azt mondanám neki, ne menj férjhez és ne szülj gyereket. Tanulj és magaddal törődj. Én ezt mondanám. Nehezen értem, mikor elbaszott életekből osztják az észt és az utasítást, hogy csak az az élet.
     És akkor tudjál róla, hogy nekem egyszer volt egy menekülési kísérletem, amibe majdnem belerokkantam, és csak egy kicsi támogatás kellett volna, hogy fel tudjak állni és önálló életet kezdeni. Náluk zárt kapukat találtam. Ez még 8 évet vett el az életemből. Én ezt semmilyen kontextusban nem tudom érteni

     • Uh-huh, az nem kicsit durva… A “dögöljön meg a szomszéd (a lányom) tehene is” és a Stockholm-szindróma keményen bejátszott. Továbbra is megértem.
      Csak ezzel együtt is elfogadhatatlannak találom…

     • képviselőné

      “Ha nekem volna lányom, most azt mondanám neki, ne menj férjhez és ne szülj gyereket. Tanulj és magaddal törődj.” Ez ugyanolyan elvárás, mint az ellenkezője, következésképp ezzel se sokat segítenél nekik, a hitelesség a legjobb példamutatás, ami nem egyenlő a tökéletes élettel, sőt.

     • Éppen ezt mondom én is a gyerekeimnek! 🙂

     • JudithBerger

      Ha végig kellett volna nézniük, ahogy kivívod a szabadságot magadnak, az óriási ellenpont lett volna a saját poklukhoz képest, szerintem ez nekik elviselhetetlen lett volna, ezért nem (vagy ezért sem) segítettek neked akkor.

      • Rohadt egoisták, fogalmuk se volt a szeretetről. Csak a szaros egójuk ne sérüljön, csak az a fontos. A szarukba fulladjanak bele az ilyenek.

      • A szülők nem viselik jól ha a gyerekük túlnő rajtuk, abban az esetben ha az ő életük nyomorult, de a saját felelősségüket ebben sosem ismerték be.
       Előbbi esetben a gyerek feladata, hogy mégis értelmet adjon az életnek, és a ‘jól csináltam’ érzést biztosítsa. De hogyan sikerülhetne ez akkor, ha a gyerek nem követi a szülő instrukcióit, hanem nagyjából kikerülve a nyomort, jobban csinálja?
       Szóval ez a szülői attitűd kizárólag az önigazoláshoz szükséges lenyomás… annyira, de annyira elkeserítő.

   • jé, és tényleg. Hányszor megkaptam én is, hogy nem vagyok elég kitartó! Na de mégis mit jelent elég kitartónak lenni? Asszem, erről írnom kell most egy posztot.

   • te Gumi, neked végül is anyád szerint miben is kellett volna elég kitartónak lenned? Most már, hogy így jobban belegondolok, kíváncsi volnék rá.

    • és anyád azt nehezményezte, hogy feladtad a saját ambícióidat, vagy hogy feladtad, hogy megfelelj másoknak?

     • Mit akarsz, tényleg rendes férjed van. Nem zárja rád az ajtót.

     • Mikor az anyam probalt onkifejezni – raadasul penzt is hozni a hazhoz a hobbijaval ami gyakorlatilag harmadik muszak volt a rendes melo meg a hazimunka-gyerekneveles kombo utan – az en draga nagyanyam, az apam anyja elbeszelgetett vele hogy dehat ne csinalja mar mert az en apamat ez nagyon zavarja es akkor mi lesz igy. Szegeny jot akart, beket a csaladban es annyira nem volt mas alternativaja, el se gondolkodott azon hogy mi az hogy a faszit zavarja, mi koze annak egyaltalan ahhoz hogy a no mit csinal.

      A kulonosen tragikus egyebkent az hogy latom az anyamon, hogy amig fiatal volt lazadozott meg kikert maganak dolgokat de most kb ugyanazt nyomatja o is mint nagyanyam. Hogy hat ilyen az elet, a nok dolga meg a ferfiak szerepe stb stb.
      Mintha egy tok mas ember lenne. Tegnap mondta pont hogy ne nyomassam ezeket a feminista dumakat mert nem fogok senkinek kelleni igy. Elriasztja a fiukat 😀 😀 😀

      Ez a vege? Hogy a no aki harminc-negyvenesen meg lazadozik szepen beletorodik a sorsaba a “vegen”?

    • na, hát rendes férjekből nincs hiány, úgy nézem. De hát tudom én már régről, hogy rendes férfi az, aki nem ver, hazaadja a fizetését, nem iszik, nem nőzik, nem kártyázik, nem kocsmázik.
     Különben meg tudom én, miért nem akartam férjhez menni. Csak mások nem értették…

     • Túl szigorú vagy. Ha a fizetése nagyját hazaadja, csak néha kocsmázik, és nem feltűnően nőzik, már rendes.

     • Gumi, pontosan. (Már nem fér be válaszként hozzád.) És milyen döbbenetes, hogy ehhez nekem több évtized kellett, mire újra rájöttem. Pedig 20 évesen már egyszer tudtam. Sőt, tán már kamaszkorban.
      Apám “nevelésének” hatására. Foylton piszkált, hogy mit szól majd a férjem ehhez meg ahhoz, pl. ha nem töröltem le rendesen a port. Én meg vállat vontam, hogy hát akkor majd jól nem megyek férjhez. 😀

  • Az a baj, hogy én tényleg nem vagyok elég kitartó. 😁 Az első bekezdésnél kezébe adom a delikvensnek a kis cókmókját, ami valahogyan hozzám került és mehet isten hírivel. Olyankor jön a döbbenet és a visszakozás meg a “deénnemúgygondoltam”. Csakhogy kutyából nem lesz szalonna. Tekintve, hogy az utóbbi pár így végezte (sőt, az egyik szeme láttára hajigáltam ki a tőle ajándékba kapott holmikat), mostanában nincs kedvem újabb kísérlethez; épp békénhagyom a kis fehéregérkéket. Pedig nem is vagyok férfigyűlölő. Sokkal inkább elszórakoztatnak. 🙂

 • Ez konkrétan az egyik ismerősöm férje szó szerint… :S
  És még örül a szerencsétlenje hogy de hát milyen rendes ember mert nem iszik és nem is veri meg és még a gyerekkel is kedves. És eközben csak akkor nem üvöltözik vele a férj ha épp mélyen alszik.
  Én meg nem tudom megértetni vele, hogy a jó ember kategória nem ott kezdődik, hogy nem bánt fizikailag csak lelkileg de úgy rohadtul. Sajnos saját tapasztalatból is tudom, hogy az ilyenből milyen nehéz kilátni, főleg ha a kedves rokonok és repülőmajmok vissza is rángatják a szarba a házasságszentsége és hasonló marhaságok hangoztatásával, ha esetleg megpróbálna kimászni.

  • Jött egy komment, amit végül nem engedtem be, mert annyira félreértette a posztot az író, hogy nem volt értelme. Gyakorlatilag név szerint megszólított egy faszit, és hosszan szidta, hogy rájött, tudja, hogy ez ennek a faszinak a vendégposztja, mert szó szerint ráismer a mondatokra, és szégyellje magát, hogy rákosra tönkretette a feleségét, meg hogy megérdemelné, hogy….
   Hát filóztam, mi legyen, mert ugye tudjuk, hogy ez mennyire tipikus “beszélgetés”, és minden félmondata csöpög a hímsoviniszta lenyomástól, de hogy azért mennyire durva, hogy valaki beesik a FB- ról, és konkrét embert lát a szöveg mögött. Hogy mennyire rendszer az, ami mindig, mindenütt ugyanígy van. És akkor jönnek a rendszervédők azzal, hogy dehogy, dehogy, hát hiszen minden kapcsolat más és más, és mindig ketten felelősek a kapcsolatért. Közben meg ők terhelik a kapcsolati felelősség 100%- át a nőre. Hát hiszen ők dolgoznak, dugnak, akkor meg mia fasz baja van a másiknak.
   Utálok is velük bármi értelmes dologról vitázni (néhány kivételtől eltekintve)

   • Rossz belepo volt, sajnalom. Akkor atfogalmaznam: van egy baratnom, aki ilyen kapcsolatban el, ezt hallgatja a gyerekai apjatol. Mint puszta szemleloje a tortenetnek nem tudom, mit tehetnek, hogy segitsek rajta a meghallgatason kivul. O azt gondolja, ez a kapcsolat rendben van, az onertekelese meg szepen lassan kuszik a beka feneke ala.

    Nem, nem gondoltam, hogy a ferfi irta a posztot, nem is a FB-rol jottem. Csak szarul fogalmazok. Valoszinuleg inkabb neki kellett volna elmondanom mindezt, nem mintha barmi ertelme lenne.

    • Jaj, de jó! Akkor meg éppen nagyon jó, mert akkor te már átforgattad a dolgokat és válaszoltál a tipikus megjelenőnek. És én pont ezen gondolkodtam, hogy most ez a csaj nem érti a posztot, vagy hasomló csavarral gondolkodik, mint én. És az utóbbi volt.
     Üdv blogon, és bocsi.
     Óvatos vagyok, mert szeretnék egy nagyon jól együtt gondolkodó társaságot összehozni.

 • Én ezt most nem egészen értem. Semmi igazsága nincs a pasinak? Ha át lenne fogalmazva a szöveg lényege emberi nyelvre, és mondjuk E/3-ba, akkor sem?
  Mondjuk így:
  “Összeházasodtam egy életvidám, gyönyörű nővel, öröm volt vele együtt élni, aztán szült két gyereket, felszedett harminc kilót, idegbeteg lett, és egy undorító légkörbe és piszkos lakásba kell hazajárnom minden nap, ahol még az is elvárás lenne, hogy végezzek házimunkát munka után, pedig ő egész nap otthon van. Én azzal a nővel szeretnék lenni, akit feleségül vettem.”
  Így is olyan iszonyú?

  Szerintem, ha ez olyan tipikus, akkor valószínűleg az úgynevezett szülés utáni depresszió gyakori jelenség lehet, és ide vezethet, ha krónikussá válik. Aki elhanyagolja saját magát és a környezetét, az depressziós. Alapvető pszichológiai ismereteket kéne oktatni az iskolákban, de hát inkább csak a butítás és a léleknyomorítás zajlik, hogy rohadna meg a tetves büdös jobboldal!

  Amúgy javaslom elolvasni mindenkinek a “Ha a férfi beszélni tudna” c. könyvet. 🙂

  • Te hülye vagy bocs. De rohadtul nem érted miről van itt szó!

   • Az volt az első mondatom, hogy nem értem, és utána pedig csak kérdeztem. Csak találgattam. Nem pedig tutira mondtam, hogy nekem van igazam. Így hát én nem vagyok hülye.

    • mabelwheeler

     Szerintem se.

    • Lehet nem vagy az, csak így elsőre gáz volt, amit írtál. Ha szülés utáni depresszióról van szó, akkor éppen hogy támogatást kellene nyújtani a másiknak és nem támadni. Az állandó kritika nem segít.
     De legfőképpen kulturált módon megbeszélni ezt az egész problémát.
     A munka utáni házimunkába se halsz bele. Rengeteg ember végez munka mellett házimunkát is. Ez lenne a normális. Igen sajnos van, hogy nem fér bele minden, akkor sem, ha az ember otthon van. Arra pedig nem gondoltál, hogy esetleg rohadt unalmas, monoton, fárasztó is az otthonlét, az otthoni feladatok?
     Hiába van otthon a nő, akkor is partnerként kellene működni.
     A bejegyzés pedig az ilyen direkt lenyomó, egoista férfiről szól, aki hatalmat akar gyakorolni.

     • Bocsi, Nadja. Nem láttam a folyamatot, rendben vagy. Senki nem hülye, csak én.

     • A monotónia problémájára nem tudok gondolni, mert asperger szindrómás vagyok, nekem az égvilágon semmi gondot nem okoz a monotónia, több százszor elvégzem ugyanazt a mozdulatot hibátlanul, és közben szinte meditálok, zenét hallgatok. (Gyári munkás vagyok.) 😀 Én szívem szerint a lakásból is csak ritkán mennék ki, a házimunkát pedig heti 2-3 -szor én végzem. Ha nem szólnak hozzám, akkor nagyon gyorsan és hatékonyan. (Munkahely, heti 1-szeri takarító másodállás és heti 3-szori esti iskola mellett.) A napi rutin ad biztonságérzetet és keretet az életemnek, szeretem, ha bizonyos dolgok mindig ugyanúgy történnek. Szülő pedig ugyan nem vagyok és nem is leszek, de emlékszem apukámra. Főzni csak őt láttam, és folyton mentünk a rétre, az erdőbe, a patakhoz pecázni, csipkét, gombát szedni stb. Játszottunk, énekeltünk, és nekem nem úgy tűnt, hogy unná a velem való foglalkozást.

      • mabelwheeler

       Érdekeseket írsz.

      • JudithBerger

       Azt hiszem, értem, hogy miért szereted a monotóniát. Én is dolgoztam gyárban, érettségi után két évig, a második évben CNC marósként… szerettem ott. Kiismerhető világ volt, és látható nyoma volt annak, amit csináltam: gyönyörű, századmilliméterre egyforma, acél turbinalapátok. 🙂 Azt szerettem benne a legjobban, hogy a gondolataimat nem kellett odaadnom.

      • JudithBerger

       De azért hozzátenném, hogy amiről most beszélünk, ez választott monotónia. A kényszerítettől bizony meg lehet reccsenni…

      • Igen de ismétlem nem erről szól a bejegyzés. Ha egy férfi állandóan le kutya-picsázza a felesége otthoni tevékenységét, nem hallgatja meg az igényét, nem is foglalkozik vele, az nem egy normális kapcsolat.
       Joga van a nőnek gyerek mellett mással is foglalkozni, ezért vagyunk partnerek.
       Kommunikálni kell egymással.
       De sok primitív férfi nem érti ezt.

       • Tehát arról van szó, hogy nincs kinyilvánítva a megbecsülés, hanem természetesnek van véve, ha kész, de problémának, ha nincs kész. Sajnos legtöbb ember erre van nevelve, már az iskolában is: a kitűnő az csak természetes, a többi meg hülye és csak azt kell nézni, mit nem tudnak, hol lehetne beléjük rúgni…legalábbis én ilyen szemét iskolába jártam, ezért vittem egészen a betanított munkáig. A lényeg, hogy érteni vélem. 🙂 Nagy hiba, ha valaki azt gondolja, hogy ha tőle elvárhatja a főnöke, hogy kész legyen a meló, akkor ő is elvárhatja otthon, mert egyvalamit az ilyen ember figyelmen kívül hagy, nevezetesen, hogy ő nem főnök, a felesége meg nem beosztott.

      • Bagoly így van, pontosan. Sajnos ilyen a társadalmunk. De remélem sikerül valamennyire szemléletet váltani. Én a környezetemben mindig próbálom erre rávezetni az embereket.

 • Oh, ez nálunk is ment ill. megy, csak nem ilyen durva hangnemben. De a nagy részét valamilyen formában már megkaptam. És nem érti, hogy miért van akkora indulat bennem.

 • 38 évesen, egy 11 éves leánygyermeket nevelgetve elmondhatom, hogy kurva nagy szerencsém van: el tudom tartani magunkat, sőt, anyámmal összefogva hármunkat. Hogy mennyire vagyok feminista? Van három kutyám, mind szuka… Ebbe a háztartásba pöcsös be nem teszi a lábát, maximum átmenetileg és nagyon jó indokkal (pl. az öcsém. Vagy egy nagyon jó kutyakiképző barátom. Kábé ennyi is…). Nyilván én is tevékenyen részt vettem ebben a szerencsében, de egyre nagyobb szerencsének tartom. Engem ugyan fizikailag nem bántott egy pali sem, de lelki terrorról nagyon bőven tudok mesélni. Valszeg ezért is ütött meg ez a poszt. Azt hiszem, nagyon-nagyon azon kell munkálkodni, hogy a nők gazdaságilag is önállóak lehessenek. Ez kulcsfontosságú. Amíg az éhhalál veszélye fenyegeti nagy részüket faszi nélkül, addig olyan hatalom van a kezükben, ami ellen nagyon nehéz védekezni és amihez foggal-körömmel ragaszkodni is fognak. Amint egy nő nem érzi magát és esetleg a gyerekeit financiális életveszélyben, azonnal magára talál. És akkor bizony jaj a sok majomnak… Látom, hogy sokan tapasztalják ugyanazt, amit én: hogy hím nélkül teljes és boldog életet lehet élni. Ezt nem szeretnék a férfiak felfedni – nagyon csúf véget érne az uralmuk. De ehhez lóvé kell, akárhogyan szépítjük is, ez az igazság. Mindez természetesen a normális, gondolkodó, empatikus királyfikra nem vonatkozik – de tartok tőle, belőlük nagyon kevés van.

  • Köszi. 🙂 Rohadt sok melóba kerül és sehogyan sem akaródzik még emellé egy majmot is istápolni. Pont jó ez így. És nagyon jó lenne, ha minél több nő megtapasztalhatná a saját önállóságát és hihetetlen erejét. Mert akárhogyan is nézem, ritka az a pasi, aki mindazt bírja, amit egy nő…

  • Az a pár királyfi úgyse veszi magára. Vagy ha elsőre mégis, akkor hamar felfogja, miről beszélsz.

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s