Plázacica cicc, cicc

cicaÉs most megen kurvára ideges lettem.
Azt már persze kis mosollyal fogadod, ha robikázok, merhogy állandóan utalok rá, és már tényleg várom, hogy egy napon Csikidam Robi is beköszön hozzánk, miután zrikálom itt minden héten legalább egyszer, de mit tegyek, hogy így felbassza az agyamat ezzel az állandó atyáskodó zaklatásával, amit a faktorban művel. Szóval, hogy ez nekem kiheverhetetlen, mert egyszer velem is megtörtént, hogy egy munkahelyi értekezleten nekem kellett valami faszomat vezetni, és akkor az én drága szép főnököm úgy konferált föl, hogy megkérném nagyon csinos kolléganőmet (itt atyáskodó, szuszogós mosoly, párás tekintet), hogy…

Anyád.
És ez egy olyan értekezés volt, ami nehéz volt és készültem, mint állat, és izgultam,. hogy jó legyen, és ennek a fasznak muszáj volt  a Jabba fejéből kilökni (mintegy biztatásul, nyilván), hogy evidenciában tartja a seggem.
De még alig egy éve is “férfi alatt” dolgoztam, és nem egyszer megtörtént, hogy én valami kibaszottul fontos dologról beszéltem, ő meg közbeszúrta, hogy a kendőm jól megy a szememhez.
Anyád.
De akkor már nagyobb pofám volt, így jeleztem is neki, hogy szeretném, ha a szakmával foglalkoznánk a külsőm helyett.
Ki is rúgtak.
Nem akkor.
Az akkor volt, mikor egy ilyen Hoffmann- szindrómás helyzetbe kényszerítettek és aztán el kellett vinni valakinek a balhét.
Ja, hogy nem tudod, mi a Hoffmann – szindróma? Persze, hogy nem tudod! Én találtam ki! Majd megírom.

Szóval harapok erre. Harapok, mert arra a prezentációra (tudod, ez a “nagyoncsinoskolléganő” szál)  pl három napot készültem, s mikor vége lett, azt se mondták, fordulj fel, miközben a testemet nem bírta szó nélkül hagyni T. I. Úr.
És bazdmeg ugyanezt az ökölbe szorítós remegést érzem mindig, mikor ezek a gyerekek nem aludva, kurva nagy melóval kimennek oda a faktror színpadára, és ennek a kivénhedt gigolónak az az első reakciója, hogy stírölgeti őket és megjegyzéseket tesz a testükre.
Ó, hát éppen erre van szüksége egy fiatal lánynak, aki eddig talán azt képzelte, hogy a kemény munka majd meghozza a gyümölcsét. Ezt kell nekik tolni barátom, hogy az csupán a második a sorban. Elsőképpen női énekesként majd szabad prédaként állsz a reflektorban egy ország előtt, mi megvizslatjuk a formádat, aztán majd beszélhetünk esetleg a teljesítményedről.
És amúgy mennyiben kritika az, hogy SZEXIS (!!!) valaki a színpadon? Merhogy ez is mindig elhangzik, pozitív felhanggal természetesen a sokszor még nem, vagy alig nagykorú fiatalok dicséreteként. Merhogy AZ fontos? Szexisnek lenni jó? Robika bögyörőjét megbizsergetni remek?

Aham, aztán meg ha ugyanez a kislány, aki itt, meg ott, meg amott már jól megtanulta, hogy szexisnek, kihívónak, feltűnőnek kell lennie, meg hogy az előrejutásának záloga leginkább a baszhatósági mutatója, tehát ha ugyanez a kislány végigsétál az utcán a maga szexis testével, akkor meg majd jól le lesz kurvázva. Sőt, ha valami állat nekimegy, vagy rátolat, akkor még meg is mondják neki, hogy ő tehet az egészről, mert aki ilyen kis plázapicsa, az ugye ne csodálkozzék, ha a férfiállat nem tud ellenállni.

És az még semmi bazdmeg (és most már nagyon ordítok), de az a sok ezer fiatal, akik ugyane’ műsort nézik, és lányok, na, azok is azt TANULJÁK, hogy nem a munka, meg a tanulás, meg az éveken át tartó szívós énekóra és képzés, nem! Hanem a picsa, az számít. Az kell a sikerhez, az kell mindenhez.
És lám, a lányok hozzák ezt, megtanulják, hiszen kicsi koruk óta ott az agyukban, hogy belőlük csak ez számít. Sőt, ha ez nincs, akkor bünti van. A kislány, akinek első jelzője, hogy szép- e. A csúnyácskák gúnyolása. Anyuci görcsölése, hogy az ő kislánya szép legyen (mit is tehetne mást, minthogy görcsöl, mikor az egész társadalom, család, környezet azt lesi, az ő lánya szép- e), aztán a királylányok a mesékből, akik közül csak a legszebb nyer boldogságot, és aztán persze az iskola, ahol már a fiúk szemével mérik a szépséget.
És ha ez még mindig nem volna elég, hát akkor lehet nézni a tévét, vagy fellapozni az újságot, vagy kimenni az utcára. Sehonnan más nem jön, csak az, hogy senkit nem érdekel itt a munkád kiscicám, nem vagy te senki, ha nem elég jó a segged.

És akkor ugye ámulva nézzük, hogy mi történik kamasz lányainkkal, mikor a legérzékenyebb korukban egyszer csak minden jöttment karjába beledőlnek.
Akkor most álljunk meg és gondolkodjál el!
Mer mégis honnan kaphatnának muníciót ők az eddigre beépült  torz önértékelésnek? Ki adhatna nekik hihetőbb visszajelzést arról, hogy megtanulták a leckét, és elég szexisek lettek, ha nem éppen a kanosságtól nem látó fiúk? (Khm, akik apucival stírölik a nőket, meg röhögnek a nőkön, ugye, így nyilván ezek a fiúk mélyen magukévá teszik a nők és a lányok tiszteletét.)

És amikor a kis baszógépek ezzel az egész redvás nőidomítással és annak következményeivel visszaélnek, magyarul megbasszák a lányainkat, (meg hogy még mit csinálnak velük, azt megnézheted a pornóban), hát akkor sem azok lesznek a szarháziak, á, nem. Nekik apuka megveregeti a férfiasságtól szélesedő vállukat, és jót elröhincsélnek azon, hogy milyen “kurvát” sikerül felnyársalni.

ÉS NE LEGYEK BAROMIRA IDEGES, UGYE?

Pedig még mindig nem vagyok a lényegnél.
Merhogy lánykáink nézik ezt a seggvizslató balfaszságot:

De most ide ne írd, hogy nincs tévéd, mert kiszaggatom a hajamat menten. Mert ha nem a tévét nézi, akkor az internetet, ha meg azt se, akkor az utcai plakátokat meg minden egyéb szarságot, ami a te fejedbe is beletolja, hogy szexis legyél, és te 40 évesen ugyanúgy befalod és fogyózol és riszálsz. De most nehogy azt mondjad, hogy te nem, mert akkor meg kiugrok az ablakon. Ha te nem, az a te bajod. A másik sokezer meg igen. Ma ebben a kibaszott országban egy nő sem teheti meg büntetlenül, hogy szarul nézzen ki!

Már most bocsánatot kérek, hogy ilyen gusztustalanul és nőhöz méltatlanul beszélek, de ha erre gondolok, olyan ideges leszek, hogy szétszakad a fejem.

Na szóval.
Behülyítik tehát a népet, és nyomják a lányokat. Eközben elhitetik velük, hogy ez az élet és nem más.

Ja, ezt még muszáj írnom, csak hogy tisztán láss. Ahol lemehet egy olyan fos a tévében, hogy ezek megfogják a kamerát barátom, és felkeresik a régi faktorok NEM NYERT, ÁM DE SZEXIS (!!!) női résztvevőit, hogy megnézzék, most hogy néznek ki (!!!), ott egyszerűen már nincs szellemi lejjebb.

HÁT KI A FASZOMAT ÉRDEKLI AZ???

Nem azt kéne nézegetni, hogy sikerült- e karriert építeniük, vagy továbbtanulni nekik, vagy lemezt kiadni? Ja, hogy van az országban néhány faszocska, akiknek ebbéli mustraigényét ki kellene elégíteni?
És akkor, barátom, ezek elmennek, hogy megvizslassák a csajokat.

HÁT MENTEN IDEHÁNYOK!!!
És a te lányod ezt nézi, bazdmeg!

Azt, hogy igaz ugyan, hogy nem nyert a kis picsa (épp csak nem így mondja a csatorna magas igényű férfi bemondója, de ha Erőszakonröhincsélő Balázska vezetné a műsort, az még meg is csavargatná a lányok bimbóját szerintem), szóval, hogy nem nyert ugyan, de emlékszünk az erekcióra, amit anno okozott nekünk, és akkor most megnézzük, hogy még basznánk- e.
És mint mondtam, a te lányod ezt nézi.

SZERINTED MIT FOG Ő GONDOLNI A NŐKRŐL?
És köztük magáról?
És igen, a fiúk mit fognak gondolni?

Mikor az én fiam első erekciója az nem másra volt, mint egy Nivea tusfürdő reklámjára…

(Te! Ki ne mondd még egyszer, hogy ne nézzek tévét, mer tényleg neked ugrok! Nézem, bazdmeg, és ez a te szerencséd, mert a rohadt tévé maga a társadalom lenyomata, és én figyelem és gondolkodok és írok. Neked meg van mit olvasni. Colombóra meg amúgy is királyság elaludni. Sokkal jobb, mintha valaki még kaparászná a hátamat, hogy félálomban megdughasson.)

De ez az egész csak kitérő volt. Azért írtam ennyire körül és példával alátámasztva, hogy lássad, mi van. Hogy miből nő a te cikicuki és nagyon szép kislányod (hjaj, milyen büszkén mutogattad a kis fotóját! Hogy mondta a nagyi, a papi, az óvónéni, hogy érdemes volt megszületnie egy ilyen szép kislánynak) “üresfejú” plázamacskává.

Amúgy meg csínján bánnék az üresfejűvel is. Gyanítom, hoznak ők, ezek a kiscicák egy közvetített, majdhogynem elvárt normát, hiszen az is árad mindenhonnét, hogy a nő nyafog, meg nevetgél, meg cukika, meg butuska. És hát itt is látszik, itt a blogon (ja, nem látszik a moderáció miatt), hogy az okosságot, meg a nem selypegést azt igencsak agressziónak érzékeli a díszes férfitársadalom. Szóval, hogy felnőnek ezek a lányok, riszálnak, nem tanulnak (ha meg igen, akkor napi szinten alázzák őket az iskolában a szép külsejük miatt), ha meg tanulnak, akkor is affektálnak, nyafognak és “rázzák a picsájukat”.
A kis ringyók.

És most ezen jól kidühöngtem magam, megpihentem kicsit, és akkor nekifutok a következő felvonásnak.

Hogy ilyen viszonyok között létezik még lány, aki nem “kurvul” el, és tanul, hajt, vagy hobbija van, amiből művészet lesz, netán egészen sikeressé válik, az szerintem önmagában is brutális siker. Azt hinnéd, ugye, hogy majd a tenyerén hordozza az ország, aki erre képes. Majd mindenütt plakátok hirdetik (nem meztelen, nem pucsítós), és interjúk sora készül arról, hogy hogyan volt erre képes (nem, nem arról kérdezik, hogy van- e gyereke, és ilyen életvitel mellett tudja- e szoptatni, vagy hogy van- e most párkapcsolata és abban kellően boldog- e, illetve hogy ha már férje van, akkor az MI AZ ISTEN FASZÁT SZÓL AHHOZ, HOGY Ő KARRIERT ÉPÍT- magyarul: megengedi- e), szóval nem ezekre az elképesztően fontos dolgokról készülő interjúkra gondolok, hanem mondjuk arra, hogy mennyi munkát tett ebbe, hogyan született az ötlet, meg blablabla.

Szóval azt hinnéd, ugye, hogy egy ilyen lány tocsog a sikerben.

Mint például az, akinek néhány hét alatt világsikerre kúszott Parfüm című videoklipje, és mivel a lány tehetséges és szétzenélte már az agyát, gyorsan tolt is egy újabb albumot, s most azzal turnézza a világot.
No? Hallottál róla?
Nem…
Nahát!
Pedig erre a lányra igazán büszke lehetne az ország. Neki aztán nem kell magányosan és kitaszítva kakaót szürcsölni Brüsszelben, mer őt mindenütt tárt karokkal várják, és hallgatják, és interjúvolják milliós nézettségű videoklipjéről (annak ellenére is, hogy magyar).
Mindenütt, csak itt, a hazájában nem.
Na, jó, itt- ott felléphet, meg az index is csinált vele riportot, bár nekem azért kiszúrta a szemem, hogy nem átallották megjegyezni, hogy najó, najó, de azért a mi Majkánknak is van majdnem 30 millás nézettsége (Hogy a jó édes anyátokat nektek! Hogy azért még oda kell szúrni egy faszt a lány mellé, nehogy már valaki azt gondolja, hogy egy világszerte sikeres lány fölözheti a miskolci proligyereket.)

És ez a lány tolja és járja a világot, és imádják mindenütt, Imádják picsamustra nélkül, szimplán ezért a kibaszott nagy teljesítményért, amit letett az asztalra.
És akkor hadd mondja el ő, hogy itthon milyen az ő sikere. Mennyire fontos itt egy mindenütt másutt fontos nő:

Voltam Hollandiában meg Münchenben is, és most majd megyek New Yorkba játszani. Ebben az a legérdekesebb sok itthoni koncertekhez képest, hogy külföldön mindig óriási nyitottsággal és megbecsüléssel vártak, úgy konferáltak fel, hogy itt van Boggie, akinek a klipjét már 30 millión látták, és milyen fantasztikus témáról szól, és micsoda megtiszteltetés, hogy ma nálunk lép fel. Így aztán egészen más érzés felmenni a színpadra! Ehhez képest itthon sokszor még mindig bizonygatni kell, hogy én érdekes vagyok, hogy nemcsak egy egyszámos előadó vagyok.

 

És akkor kérdezem: Mitől éreznék ebben az országban a lányok, hogy bármi fontosabb belőlük, mint a testük, a szépségük, az ő szexis libegésük? Mi sodorja őket a lenézett nyihogásba és pasigyűjtésbe (amely pasigyűjtést egyébként jól kihasználják röhögő- fröcsögő fiatalemberek, akiket persze nem nevezünk kurvának, mert hát a nőgyalázó férfiakra nincs fajsúlyos szitokszó)? És azok, akik élből kurvát kiáltanak ezekre a gyakran gyerekkorú lányokra, mentek- e valaha is közel hozzájuk, és beszéltek- e velük a valódi önmagukról? Ismernek- e egyet is?
És ne hidd, hogy arról beszélek, hogy mindent el kell fogadni, ami nőből van, de azt igen, hogy figyelni, miből lesz ez. Hol veszítik el a motivációjukat, milyen értékrend sugárzik feléjük és azért ki a felelős? Miről kapnak megerősítést és mi az, ami alig valamit számít?
DE MOST KOMOLYAN
Ebben az országban mi faszom számít egy nőből?
Én tudom.
Ami itt belőlünk igazán figyelemre méltó, az leginkább övön aluli.

 

 

(Ha tetszett a bejegyzés, használd a megosztó gombokat!)

44 hozzászólás

 • Ezert koszonet, ez nagyon jo lett.

 • ((((“Colombóra meg amúgy is királyság elaludni. Sokkal jobb, mintha valaki még kaparászná a hátamat, hogy félálomban megdughasson.” 😀 😀
  bevallom, fejvesztés terhe mellett, hogy én a Ponyvaregényt még egyszer sem tudtam végignézni, mert mindig elaludtam rajta… jajj, csak óvatosan kövezzetek!))))

  anno, tizen évvel ezelőtt igyekeztek belőlem üzletkötőt csinálni, meg is mondták: azért mert szexis hangom van. ezért! jól fogok tudni eladni a főleg pasikból álló vevőknek. nekem, meg kellett a munka, a pénz, végül is boldogultam vele, de egy idő után hányingerem volt az egésztől, hogy a szexi hangommal a farkaknak kell eladnoml. azon gondolkodtam a vége felé, hogy mindegy is mi lenne a termék, csak az lenne a lényeg, hogy a vonal másik végén felálljon a fasz? és basszus tényleg működött 😦 !
  az üzletkötői munkát sem nekem találták ki, belül éreztem ez nem nekem való, én valami egészen mást akartam.

  • Dehogy kövezünk. Nem vagyunk ám olyanok…
   Majd idehívunk pár keményen bepipázott niggert, hogy megdolgozzanak feszítővassal, hegesztőpisztollyal. 🙂
   Ja, mindig belealudtál a filmbe, akkor mindegy. 😉
   Nekem egy ilyen belealvós élmény volt a 24 6-ik évad 20-ik része. Az egész sorozatot a párom kedvéért kezdtem el nézni. Na, én 4x láttam azt a részt, mert ő mindig belealudt. Akkor besokalltam a 24-től, pedig addigra már én is megszerettem. Meg a legjobbak azok voltak, amikor belealudt, aztán amikor vége lett, felébredt és megkért, hogy meséljem el, mi történt. És abba is belealudt… 😀

 • Hú, ez nagyon ott van. Hogy én hányszor voltam dekorkellék zenészek mellett, bevallottan (!).
  Az a durva, hogy mondjuk 4-5 éve még simán bóknak vettem, ha azért hívtak valahova kornyikálni, hogy “szexiség” legyen. Egyszer egy nő (!) a férje szülinapjára hívott énekelni, kikötötte, hogy legyen rajtam szőke paróka, merthogy a pasi, idézem, “mennyire fog örülni a látványnak”. 😀 hát egy vicc, és nekem ezek a dolgok pár éve még imponáltak. És nem vagyok biztos abban, hogy ezen kislányok egy részének nem imponál a dolog, épp azok miatt, amiket nagyon pontosan leírsz itt.

  De egyszer csak kinyílik a szem!!! Egyébként nem figyeltétek meg még, hogy a világon a női énekesek, még a legjobbak is, főleg a szexiségből élnek meg, és csak másodsorban a zenei produktumukból? A faszik meg lehetnek aztán akármilyenek, ők ZENÉSZEK ám, nekik teljesítményük van, és platinalemezük, Beyoncénak meg pl. isteni teste, és mellesleg ikszmillió eladott lemeze. Ez annyira undi, hogy hányok.

  • Meg érvelt itt egy tévedésből beengedett kommentelő azzal, hogy hát nem is lehet ellenállni, mer ezek mennek rá, hogy dugja meg őket!
   Miközben
   MIKÖZBEN
   Az a mérce, az a jó nő, akit sokan meg akarnak dugni.-
   Az ő kis fejében pedig minden elutasítás az értéktelenségét erősíti. Ezek olyan tudat alatti kényszerek, amit egy kamasz lány egyszerűen nem lát át.

   Hát ez most csak kicsit vág ide a kommentedhez, de ez ugrott be először.

   Volt valami híradós guru is, akiről hallottam, hogy nem volt hajlandó nővel műsort vezetni, mert azt mondta, neki nem kell masni.
   Hát anyád.

   • Szerintem valahol az lehet az igen homalyos etalon egy noben hogy igen akarjak sokan megdugni de ERELYESEN ne hagyja magat. Most az hogy ne hagyja magat egyaltalan vagy egy picit azert probalkozhat (na de azert sokan ne dugjak meg ugye)ez peldaul minden ferfi fejeben tok eltero. Talalkoztam olyannal aki mar 5 multbeli szexualis partnertol kiakad es olyannal is akinek 50 is “belefer”.
    Legyen szep, szexis de csakis annak TARTOGASSA MAGAT a jovendobelinek. Es az is az o felelossege hogy tudja elore hogy az ki lesz majd es kuldjon el mindenki mast. Tevedni nem lehet, sokat probalkozni se, a sima elvezetbo elkovetett szexrol meg mar ne is beszeljunk. Az a no aki elvezetbol sok faszival szexel az kurva. Aki mindenkivel, fuvel-faval.
    De varjal…az se jo ha nem hagyod hogy megdugjanak. Mert akkor meg szuzkurva vagy. Meg direkt huzod oket. Hogy ilyen szexi meg szep vagy de megdugni meg nem tudnak akkor meg mi ertelme? Rohadt szuzkurva.
    Tehat:
    Ha sokan meg akarnak dugni es hagyod – kurva vagy
    Ha sokan meg akarnak dugni es te is akarsz sokat dugni – akkora kurva vagy hogy a kurvometer kiakad
    Ha sokan meg akarnak dugni es nem hagyod – szuzkurva vagy
    Ha senki sem akar megdugni – a tarsadalom szamkivetettje vagy

    Jo kis opciok.

  • Erről most Celine Dion jutott eszembe, akit össze-vissza kellett műteni, hogy színpadképes legyen. A hangja nem volt elég…

 • Ez Móra Ferenc levele, amit lányának Móra Pankának írt:
  “Így négyszemközt megmondhatom neked, kislányom, hogy én azt hiszem, ha akarod, ha nem, te magad is feminista vagy.
  Nagymama még csak elemi iskolába járt, anya már a képzőt is elvégezte, neked már érettségid van. Hát ez a feminizmus, édes gyermekem.
  (…) De az igazi stúdiumaidat a feminizmusról majd akkor végzed, szívecském, mikor én már nem simogatom a hajadat. Majd ha megtudod, hogy az előszobánkon túl kezdődik az élet, és az nincs olyan melegre fűtve, mint a mi lakásunk. (…) Majd ha tanácsos uraknál koldulsz a bizonyítványaiddal, és nem eresztenek be hozzájuk, mert nő vagy. Vagy nem eresztenek ki tőlük, mert nő vagy. Majd ha gondolatok és eszmék születnek a szívedben és az agyadban, és meg kell őket fojtanod egyenként, mert az emberek figyelmének kapui nem nyílnak fel előttük. Ha férfi volnál, megtapsolnának, s azt mondanák, lángész vagy. Így megcirógatnak, és azt mondják: szép a nyakad.
  Majd ha békességben élsz a kis szobádban, macskák, kutyák, kanárik és Meredith- regények közt, piros korallal a füledben és fájdalommal a szád szögletében, mert a szomszédék cselédje úgy igazítja útba a suszterinast, hogy “ott a sarokban lakik a vénkisasszony” – és agglánynak lenni szégyen, csak agglegénynek lenni dicsőség. Vagy, ha feleség leszel, talán nagyon boldog feleség és nagyon boldog anya, és asszony voltod mégsem engedi, hogy ember légy – majd akkor tudod meg, kisszívem, mi az a feminizmus.”

  • Na EZT kellene tanítani az iskolában.

  • pusziljaperszedenemkirály

   Hű, ez honnan van? El szeretném olvasni…
   Egyébként meg nagyon elkeserítő a helyzet, ezt a Móra idézet is mutatja. Nem sokkal vagyunk előrébb.
   Nekem két lányom van és kétségbe vagyok esve. No van már megoldásom, lehet tippelni, hogy mi…
   És azt gondolom, hogy lehetek én akármennyire klassz a nevelésben, meg járhatok elől a jó példával kalap szart se ér, ha olyan a közeg amilyen. Ha pl a rektor az állásinterjún megkérdezi tőlem, hogy a férjem mit szól ahhoz, hogy megpályáztam az állást.
   Ha a teamen egy szakmai vita közben a férfi kolléga tudományos érve az, hogy biztos nem dugott meg tegnap este jól a férjem, azért nem tetszik a prezentációja.
   Vagy amikor mindenki sajnálja a 35 év feletti hiper tehetséges vezetőnőt, mert szegééééénynek nincs pasija, és ha rossz napja van, vagy nem tetszik neki valami, akkor persze egyből, na mi? Lehet tippelni, baszatlan, hát hogyne.
   Amikor a férfi kolléga beszól a fiatal kolléganőnek, hogy ne vegyen fel ilyen ruhát mert neki kérem feláll a farka tőle, igen ennyire szofisztikáltan, és akkor mindenki zavartan röhög, mert hát ugye most meg lett dicsérve a kiskollegina, ahelyett, hogy az apja halál faszára küldenénk el az illetőt.
   Vagy amikor a rossz prezentáció után, megkapjuk, hogy a Pistikének kérem érzékeny a lelke, először a dicsérettel kezdjük, még ha egy kalap hígfos is amit az asztalra letett…
   Ez a jelen.
   Nem vagyok derű látó na…
   De azt kell hogy mondjam, hogy amióta tisztán látom ezt és leszarom ki mit szól, beszólok és mondom a magamét, azóta legalább jól érzem magam. Mert már kurvára nem érdekel, hogy nem vagyok cuki édibédi.

   • Nem vagy cuki? Akkor jo helyen vagy 🙂

   • Ha jól látom, azért van esély a világ szebbik felén folytatni a tudományos tevékenységet. Ahol ugyan szintén van üvegplafon, csak legalább nem szilánkos az alja… már az is valami.
    Na, nekem is megvannak a magam kis jópofa emlékeim, Így aztán maradt az, hogy PhD után – némi gyenge próbálkozást követően – hagytam a nagy tudományt a jó büdös francba, aztán tolom tovább a graduális képzettségemmel az ipart.

   • Én megint pislogok, mint hal a szatyorban. Merthogy megint úgy érzem, szatyorban éltem eddig. Nem mondom, hogy semmi előítélettel meg hímsovinizmussal nem találkoztam eddig a tudományos környezetben, de megközelítőleg nem ilyenekkel. Pl. az öt kutatócsoportból háromnak a vezetője nő az intézetünkben. De az egyetemen is van tanszékvezetőNŐ (nem annyi, mint pasi, sőt, de nem is egy), dékánASSZONY, mondjuk rektornő még tényleg nem került, de ahhoz képest, amit írsz, egész más az egyetem is. Amilyen kis naiv vagyok, azt hittem, ez az általános.

    • Az egyetem akkor lenne más, ha nem kellene azon görcsölnöm, hogy lehetőleg ne fiatal férfi tanárhoz kerüljek szemináriumokon, akik figyelembe sem veszik a beadott munkáimat addig, amíg meg nem ütöm a számukra alapvető külső megjelenést (nem ütöm meg). Más lenne, ha a diáklányok észrevételei, hozzászólásai akkor is meghallgatásra kerülnének, ha nincsen meg hozzá a dekoratív külső. Nem azt akarom ebből kihozni, hogy akkor magyarázzuk az esetleges tanulási sikertelenséget a külsővel, mert nem voltak sikertelenségek, de amikor úgy adod be a dolgozatot, hogy tudod, ennyi erővel a semmit is beadhattad volna, annyira nem érdekli a frissen tanársegéddé kinevezett faszhuszárokat a külsődön kívül semmi, akkor bizony baj van. És nem egyszer kerültem a futottak még (jééé, ez is az órámra járt) kategóriába, miközben premier plán kellett végigszenvednünk, ahogy suta módon próbáltak udvarolni óra közben pár csoporttársnak, miközben a mércét megütő lányok ugyanúgy kínban voltak amiatt, hogy nekik egy balfasz mindenki előtt csapja a szelet. Nem tanár az ilyen, csak egy kanos majom, és sajnos arányaiban egyre több van belőlük.

     • Ez a komment kiváló belépő hozzánk, Raven. Üdv a csapatban 🙂

     • Azért írtam, hogy én eddig szatyorban, mert teljesen elhiszem, hogy az a jellemző, amit te is írsz. Nyilván az a tény, hogy férfi vagyok, nehezíthette az ilyen jelenségek észrevételét, mégis meg merem kockáztatni, hogy egyetemista koromban nem volt OTT tömeges, és azt is, hogy most sem az. (És persze ettől még az az egyetem, meg az intézetünk is bőven szexista, előítéletes, stb. így is!) Ahogy a barátaim között is többségben vannak az elfogadhatóan viselkedő pasik, és nem olyan rég csodálkoztam rá arra, hogy mennyire kisebbségben vannak, vagyunk (ha ez nem önteltség tőlem). Tehát nem ellenpéldának meg relativizálásképpen írtam, hanem a rádöbbenésemet akartam megosztani, hogy basszus, már megint azt kell látnom, hogy valami sokkal szarabb, mint gondoltam – pedig nem gondoltam tökéletesnek, sőt, még elfogadhatónak sem.

   • tavasztunder

    Na ezért tanulnak barátaim gyerekei Dániában egyetemen.

 • Azttakurva, bazmeg, most majnem hozzábasztam a falhó a zsírúj okostelefonyot!

 • Szemtelen Tyúk

  Mai idézet egy kolléganőmtől: “Én már nagyon régóta nem veszek fel szoknyát, csak farmert.”
  Elmondom, miért.
  Arzéna gyönyörű nő – ez az elsődleges személypercepciód: formás, szép arcú, örvénylő hajú, tüzes szemű, temperamentumos -, az a fajta, akit instant meg akarnak dugni, szerezni, alázni, mert az ilyen autonóm nők ezt váltják ki a férfiakból.
  Arzéna olyan beosztásban dolgozik, amely esszenciális a cég működése szempontjából. A szociális érzékenysége, érzelmi és értelmi intelligenciája, szakmai kompetenciái, éles esze, humanista szemlélete, social skilljei elengedhetetlenek ahhoz a munkához, amit végez. Embersorsokról is dönt (hogy aztán férfiaknak tulajdonítsa mindenki ezt a döntést). Ő az első és az utolsó láncszeme egy-egy karriernek. Olyan hőfokon szereti és támogatja azt szakmailag és emberileg, aki arra érdemes, hogy attól szárnyakat kapsz. Kétezer százalékos szakmai és emberi megbecsülést érdemlő ember.
  És mi a szitu? Nem vesz fel szoknyát. Mert volt egy értekezlet, ahol a bevezető nagyjából az volt, mint a te prezentációdé. És még számos apróság, amelyek a külső vonásai körül keringenek. Hogy Arzénának milyen jól áll a selyem. A kurva anyjukat. Ezzel kell foglalkozni? Hogy mekkora és milyen a szoknya? Reggel így kell elindulni otthonról, baszki?
  (Épp nyakig vagyok egy esélyegyenlőségi rendezvénysorozatban, nagyon érzékeny lettem.)

  • pusziljaperszedenemkirály

   Ó igen. Nekem is van ilyen kolléganőm, ahol jó esetben utolsó helyre kerül a külsejét dícsérő szólam, de mindig ott van. Hogy mennyire okos, tehetséges és még szép is. Mer’ az nagggyon fontos ám. Vagy, a kedvencem, hogy pedig még szép is.
   Egyszer írta valaki, hogy egy ideje, ha egy férfi megjegyzést tesz a külsejére ő is visszaválaszol. Hogy mondjuk neked is jól áll ez a nyakkendő.
   De mi van akkor, ha kövér, gusztustalan pasi tesz megjegyzést? Vajon arra mi a frappáns válasz? 😛 Mondjuk, köszi, te meg leadhatnál vagy 30 kilót, jól állna az izompóló.

   • Szemtelen Tyúk

    Mondjuk én dicsérem a kolléganőket (is), csak tőlem nem veszik szexizmusnak (pedig valahol az, mert a pasikat miért is nem dicsérem? Ja, mert AZONNAL félreértik…)

    • Igen, ezt én is szoktam. És adni is szoktam ilyen kedvességet. Nagyon szeretem az olyan visszajelzést, amiről tudom, hogy nincs mögötte sem dugásgyanú, sem terelés, sem a szakmaiságom háttérbe tolása, csupán elismerés és gesztus.

  • képviselőné

   A Húgó is megmondta a tutkót valamelyik poszt alatt, hogy ő azért nem vesz magam mellé női munkatársat, mer azok rivalizálnak! Értitek???!!! Húgó, Húgó, olvasgass még ittfigyelj erősen és tanulj.

   • : )
    Figyelek és tanulok, csendben, háttérbe húzódva 🙂
    Kivéve most, de csak azért, mert az írásodból nem érzem, hogy kedves jó tanács vagy pusztán arrogancia (no offense – tényleg nem érzem).
    Nyilván mindenki a saját tapasztalatai alapján hozza meg döntéseit, hisz – az itt jelen lévő értékes hölgyek – ezért nem kedvelik túlzottan a férfiakat, s jómagam, ezért nem kedvelem túlzottan a nőket.
    Azért a témához hozzápakolnám a lentieket:
    Nem akarom ismételgetni magam, de ahogy írtam is, a rivalizálás egy dolog, az hogy kiakartak velem baszni többször is, derékbe törni a karrierem, az egy másik. (ezek a kisérletek egyébként, hiszitek vagy sem, irigységből voltak, mert értékesebbet raktam le az asztalra mint ők – tetszik vagy sem). De az, hogy a legnagyobb HR guru nálunk, akit csak kishitlernek becézünk, az nő, mert ha ki kell rúgni valakit, mert éppen az a jó a cégnek, olyan művészi kegyetlenséggel teszi meg, hogy csak pislogok. És még sorolhatnám a példákat. Ez az én életutam, tessék elhinni, én sem azért nem kedvelem a nőket, mert elvették a játékomat, vagy mert nem tudom mindet megdugni…
    (és most szorosan a témához kapcsolódóan írnék pár sort, de kérlek Benneteket, mielőtt repülne az okostelo, és sötétülne a kép, próbáljátok meg objektíven szemlélni):
    Nem tudom milyen nőnek lenni, ha 100 évig magyarázná nekem egy nő, hogy milyen, akkor se tudnám. Mert nem vagyok nő. és ez fordítva is így van. Így, amikor azt mondom, hogy, baszki, fogalmatok sincs arról, hogy ez a kurva evolúció, milyen rohadék, hogy a munkahelyemen, ahelyett, hogy a karrierem építeném, a munkámat csiszolnám és fókuszálnék a problémára, belibben az irodám előtt egy miniszoknyás kivágott blúzú új kollegina (megjegyzem a banki szabályzat tiltja a szoknyát, de ők csak azért is – nem nem definiálom szűz kurvának, kurvának, vagy bárminek, én is szeretek jól öltözni, a nők is, nincs ezzel semmi baj, de bizony igen, azt is szeretik, ha pozitív feedback éri őket, és ez nem kell feltétlen az legyen, hogy jajdelevarrnálakkisanyám, hanem csak egy dicsérő tekintet, ez bizony kurva jól esik, nőnek férfinak, transzinak, mindenkinek.) Szval mikor elszambázik előttem, és az a drága jó isten, vagy evolució, vagy maga darwin, olyan megbaszott erős ösztönökkel áldott meg, a tetves fajfenntartás érdekében (igen emiatt, semmi más miatt, csak ezt manapság elfelejtik, mert elvileg civilizált világban élünk, és már nem a vadonban kell elkapni a nőstény példányt, hogy jusson vmi, és legyen utód), akkor higgyétek el nekem küzdök. Kurvára küzdök ezzel az érzéssel, mert érzem hogy nem méltó, nincs helyén, értelmetlen, sőt romboló hatású a személyiségemre nézve. Ugyanis nem, ésszel és szívvel nem akarom megdugni, de a hormonokkal igen. Tudom nehéz ezt megérteni, nem is várom el Tőletek, csak higgyétek el, sokszor nem rajtunk múlik, tényleg nem, és nem erő meg akarat kérdése az, hogy ez az érzés feljön e a férfiakban, vagy sem. Az már viszont igen, hogy megtesszük e a lépést ezért, vagy sem. De a gondolat magjáról nem tehetünk. Csak a mai férfiak gyengék, és ahogy feljön ez bennük, szót is adnak neki, egy semmitmondó dicséretben, vagy épp szexista beszólásban. Ezt az ösztönt női oldalról talán egyetlen egy dologhoz tudnám hasonlítani: a gyerekvállaláshoz. mikor pánik van (nem skatulyázok, van akinél pánik van), hogy az életem mit sem ér anélkül, hogy ne szüljek gyereket… Na ez kb ilyen. A nőknek megadatott ez a teremtő funkció, a férfiaknak nem. és akkor most 1 perc néma csend…..

    És még egy vallomás, csináltam egy ideig én is ezt, teret adtam neki, éreztem hogy nem vagyok a helyemen, de én meg ahogy a fenti pláza picsák is, ezt láttam a tévében, a barátoknál, és aztán egyszer csak a személyiségfejlődésem eljutott arra a szintre, hogy bazd, ott feküdt előttem a gyönyörű nő, csak hogy nem állt fel. Bizony nem állt fel, és hogy miért? Mert nem éreztem mást a hormonokon kívül. Csak a testi vágy volt… a szellemi nem. És ez már akkor kevés volt nekem, mondhatni testidegen volt. És kurvára nem kell ehhez 20 évig szopni a női férfi kapcsolatot, 26 vagyok, nem, ehhez kérem önmagunkba kell nézni, többet, jobbat kell akarni, magunkhoz méltót. Ehhez az kell, hogy többet érjen nekünk az az érzés, nagyobb kielégülést okozzon az, hogy nem ezt az ismeretlen nőt nem varrom le, nem dicsérem meg, mert nem is ismerem, nem tudom mivan benne, lehet kurvára távol áll tőlem, mert ezzel csak kárt okozok magamnak és talán neki is, egy apró mikrokarcolást, karcolást a lelkén… Én ezen a szinten tartok, bevallom nektek, ezen a szinten, hogy akkor tudok felnézni magamra, ha annak ellenére, hogy meglátok egy csinos, kívánatos nőt, nem adok teret a megbaszni érzésnek. És ekkor megtörténik az a kibaszott miracle, mert mikor odakerülök, hogy kiengedem ezt a mérhetetlen vágyat, arra a nőre, akit méltónak tartok rá, akkor bizony sokkal nagyobb élvezetben, örömben, harmóniában (és bizony sokkal nagyobb dugásban) lesz részem, mint ha minden jöttmentet nyársra húzok. Ez nem csak őket minősíti. Engem is.

    Hugo

    • Hugo, csak egy gondolathoz: ez nem evolúció. Sokféle férfi van, van, aki bír a farkával, nem áll el neki minden miniszoknyától, van, akinek de, mégis marad vér a fejében akkor is, amikor a farka feláll – biztos ismered a hülye viccet. Van, aki akár egy meztelen nő látványa mellett is képes gondolkodni. Van, aki meg nem.
     Ugyanez nővel: van, akinek nem lesz nedves a bugyija egy Adonisztól, van, akinek de, és mégis képes gondolkodni, és van, akinek nedves sem lesz. Mindkét nem egyéniségekből áll.

     • Nem voltam elég specifikus: a szexuális vágy, az evolucio. Nyilván nem minden nőre áll fel, és nem minden nőnek ugyanaz az Adonisz. Csak az az egyéniség kérdése, hogy ki az aki után éppen szexuális vágyat érzünk, nem az hogy érzünk-e. Az említett miniszoknyás nőhoz, konkrétan, hogy úgy mondjam, szexuálisan vonzódtam. Erős Antóniához vonzódom. Ördög Nórához nem. Így talán érthetőbb, mire céloztam. Az más kérdés, hogy egy viccből nem csinálnék társadalomkritikát. Véleményem szerint magamból és a környezetemből, vagyis a saját életünkből kell pszichológiát csinálni, nem a könyvekből. Ennyit és nem többet tükröz a mondanivalóm vagy akármelyik kommentem.

      • Érthetőnek érthető, de akkor most én pontosítok 😉 Szerintem nem a nőnek kell másképp öltöznie, akármennyire is vonzódsz hozzá, hanem neked kellene egy kicsit jobban tudj uralkodni magadon, mint egy kanos állatnak. Hogy feláll, az egy dolog, ezt megértem. De hogy nem tudsz tőle a munkádra figyelni, az már nem evolúció. Ugyanis épp az evolúció adott az embernek önuralmat.

      • Ja, könyvek. Nem, nem könyvekből kell pszichológiát csinálni. De azért segít a psz. megértéséhez, ha elolvasol pár könyvet. A műveletlenség, tudatlanság nem alternatíva az elméleti okoskodással szemben, hanem a ló másik oldala. Jó befektetésekhez is kell gyakorlati érzék, tudás, nem lég a könyv. De elméleti tudás nélkül nem megy a közgazdaság (sem).

      • Kösz, de nem hiányzik, hogy úton-útfélen megkívánjanak kanos pasik, mert bőven elég nekem, ha a kedvesem kíván, a többi pasi hormonális problémái meg nem érdekelnek. 😀

    • Te Hugo, biztos vagy benne hogy neked nincs szükséged segítségre?
     Én sosem voltam még férfi, és valószínűleg nem is leszek, de ha ennyire ki lennék szolgáltatva az ösztöneimnek, megvizsgálnám azért, hogy nem valami régen bennragadt – vagyis mára ösztönösnek tűnő- defekt okozza -e?
     Nekem például feszült helyzetekben maszturbálási kényszerem volt, és azt hittem jó ideig hogy ilyennek születtem, míg nem a végére nem jártam. Persze engem csaptak-vágtak ezért, mert kislány nem nyúlkál oda, pláne nem gyakran.
     Ezt csak azért írtam le, hogy lásd nem a partvonalról ugatok, és ezt talán könnyebb elhinni ha őszinte vagyok 🙂

  • Azért, mert sok pasi azt hiszi, jó esetben, hogy a bókolás a nőnek örömet szerez, meg ezt várja tőle, és még senki nem mondta neki, hogy sok szituációban ötvenedrangú kérdés, hogy néz ki a másik. A rosszabb esetet nem fejtem ki, szerintem mindenki tudja.

   • Igen, ezt merem állítani, hogy össznépi hiedelem (a férfiak körében), hogy a nők várják a bókokat a pasiktól. Köztünk szólva személyes tapasztalatom, hogy épp elég sok nő van, aki legalábbis úgy tesz, mintha, tényleg elvárná. Hogy ezek közül hány az, aki szintén azért “örül”, mert azt hiszi, hogy a pasiknak meg a bók elvárása esik jól, pedig belül utálják, azt nem tudom.

    • Nehéz helyzet…. pl én utálom az olyan bókokat, amikről lesír, hogy a másik csak manipulálni akar vele. Azokat egy barátságtalan “köszi “mormogásával elintézem. Általában veszik az adást. 😀

 • Ez a poszt nagyon-nagyon tetszett, igazi hiánypótló! Köszönöm, hogy leírtad!

 • Átemelte kissiedean és hozzászólt:
  Hatdeafenebemarezzelazorszaggalbazmeg.

 • Az Idézet Móra Ferenc Feminizmus c. leveléből (In A világ így megyen c. válogatás) volt. Nem tudom, hogy le lehet-e vadászni a teljest.
  A másik: A neten van még egy-két nagyon über kis könyv: pl: Luis Bonino- SZil Péter: Hétköznapi hímsovinizmus (pdf formátumban le lehet tölteni).
  Idézet a könyv borítóról: ” a hétköznapi hímsovinizmus a párkapcsolati erőszaknak az a formája, amelyet még nem neveznek annak. Ez a könyv láthatóvá teszi és rendszerbe szedi a nők felett gyakorolt hatalomnak és ellenőrzésnek azokat a minden napos megnyilvánulásait, amelyek egyenlőre névtelenül épülnek be a hétköznapi együttélésbe. A kimerítő felsorolás segítséget nyújt férfiaknak, nőknek, és a családon belüli erőszak területén dolgozó szakembereknek egyaránt a párkapcsolati erőszak rejtett formáinak a felismerésében és felszámolásában.”

  Ha ezt a könyvet elolvassátok, már -sajnos- egész biztos nem sokan fogjátok azt mondani, hogy
  “az én párom nem ilyen!”…

 • Szemtelen Tyúk

  Átemelte Meztelen vagyok, érdekel? és hozzászólt:
  Nos, sisters.

 • Igen, igen, igen!
  Köszi.

 • amikor a szájbakúrt pedofil fotós a wekerle napokon a hiphop táncegyüttes 10!!!!-12!!!! éves kislányait alulról picsánfotózza BAZMEG!!!! és nekem nincs elég vér a pucámban odamenni, és felrúgni dslr-estül!

 • pharmaecopia

  Hajjaj. Igen, a Gigasztár és egyéb tehetségkutatók… de még ha csak innen dőlne ez a nőkre!!!! Internet (Tumblr!!!), reklámok, hirdetések, áruházak, kávéház, étterem… mindenhová egy “gusztusos és szexi nő” kerül. És ha engem nem neveltek volna ilyennek, lehet, hogy én is elvesztettem volna a lábam alól az utamat…. Elvárás igen, hogy egy nő legyen szexi- a férfiak szerint persze. Elvárnám viszont azt a nőktől, hogy csakis önmaguknak akarjanak már tetszelegni, és ne azoknak, akiknek egy és ugyan az szerve felel a gondolkodásért és a hugyozásért…!!! Basszameg!!

Itt elmondhatod nekünk amit gondolsz:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s